Köszöntjük a Kőbányai Darazsak honlapján

ARCHÍV HÍREK 2021/2022

 
 
 

ELNÖKI ÉVÉRTÉKELŐ

Az idény befejeztével Hajdu Péter elnököt kértük a bajnoki év értékelésére. A cikk megtekinthető itt. >>

 

ÚJRA NÉZŐK ELŐTT JÁTSZHATNAK A DARAZSAK

Magyarország Kormányának 77/2022. (III. 4.) rendeletével összhangban az MKOSZ 2022. március 7-én 00.00 órától felfüggeszti a Sportegészségügyi Szabályzat mellékletét képező COVID-19 IRÁNYELVEK előírásainak alkalmazását. Ennek megfelelően, a mérkőzések és edzések szervezésére vonatkozó, valamint a sportolók, illetve sportszakemberek kosárlabda rendezvényen történő részvételével kapcsolatos, a járvány terjedésének megakadályozása érdekében előírt kötelezettségek, illetve a mérkőzések nézőként történő látogathatóságára vonatkozó korlátozások további értesítésig hatályukat vesztik.

A COVID okozta, hosszúra nyúlt, majdnem kétéves kényszerszünetet követően újra lehetségessé vált a helyszínen szurkolni kosarasainknak. A kisebb korosztályok közül sokan nem is tapasztalhatták meg, míg az idősebbeknél már-már alig emlékszik az ember, milyen fontos és néha milyen nehéz a szülők és szurkolók előtt játszani. Nem beszélve arról, hogy az online közvetítések során – saját tapasztalatból is tudjuk – másfajta érzelmi megnyilvánulásai lesznek az embernek, mint amikor a helyszínen szurkol a csapatának, gyerkőcének. Éppen ezért fontosnak tartjuk, hogy segítsük a szülők, szurkolók „visszatérését”, annak érdekében, hogy a játékosok, edzők és az ő számukra is a lehető legpozitívabb hangulatot és hatást érjük el. A Magyar Diáksport Szövetség által kiadott, “A sportszerű szurkolás 10 legfontosabb alapszabálya” jól összefoglalja, mit is kérünk, javaslunk a mérkőzéseinken és ezt alább közzé is tesszük.

 

MEGJELENT A DARÁZS-FÜZET

Minden bajnoki évad végén összegezzük a "Kaptárlakók" eredményeit, teljesítményét egy kis füzetben. Ez idén sem lett másképp és örülünk, hogy idén meg tudtuk tölteni tartalommal, hiszen a tavalyi évben be tudtuk fejezni a bajnokságokat. A füzet letölthető innen. >>

 

 

COVID-SZABÁLYOK CSARNOKAINKBAN

Érvényes 2021. október 1-jétől.

A tanév elindulásával és a hűvösebb idő beköszöntésével megnőtt a vírusveszély, ezért fontos, hogy betartsuk az általános biztonsági szabályokat (pl. beteg gyereket ne vigyünk közösségbe), valamint kerüljük a nagy létszámú rendezvények látogatását. Törekedjünk arra, hogy minél több sportolónk vegye fel az oltást, különösen a 14 év felettiek körében. A napi edzések végzése és a közelgő mérkőzések indulása okán az alábbi intézkedéseket vezetjük be kosárlabda csarnokainkban, hogy csapataink zavartalanul készülhessenek a bajnokságra:

1. Minden nap a reggeli órákban a létesítmény fertőtlenítő takarításon esik át a tanítás után és az edzések megkezdése előtt szintén fertőtlenítés történik (különös tekintettel a kilincsekre, korlátokra, stb.

2. U14 és fiatalabb korosztály esetén a játékos, edző és más hivatalos személy a terem épületében csak hőmérőzés után léphet be. U16 és idősebb korosztály esetén rendelkezni kell védettségi igazolással (oltás, PCR teszt, vagy átesettségi igazolás).

3. Az öltözőbe való belépés előtt a fertőtlenítő oszlopnál a kezeket fertőtleníteni kell.

4. U14 és fiatalabb korosztály esetén a hozzátartozók az edzéseket és a mérkőzéseket nem látogathatják. U16 és idősebb korosztály esetén hozzátartozók az edzéseket és a mérkőzéseket kizárólag védettségi igazolás bemutatásával látogathatják.

5. Az arra jogosult nézőknek a mérkőzések kezdési időpontja előtt 10 perccel lehet belépni a csarnokokba, melyet a mérkőzés kezdetekor bezárunk. Ezt követően a csanokokba belépni nem lehet. A csarnokokba a ki- és belépés kizárólag a járványügyi felelős (edző), vagy az általa megbízott személy engedélyével, közreműködésével lehetséges (a bajnoki mérkőzéseket interneten továbbra is közvetítjük mindkét csarnokból).

6. U14 és fiatalabb korosztály esetén a mérkőzésekre az ellenfélnek és a hivatalos személyeknek időre kell érkezni, a két csapat tagjain kívül 3-3 fő valamint a hivatalos személyek tartózkodhatnak a csarnok épületében, melyet érkezés után zárva tartunk.

7. Magán célú utazás esetén a külföldről visszaérkező játékosok csak védettségi igazolás birtokában vehetnek rész az edzéseken.

8. A járványügyi felelős minden esetben az adott csapat edzője

Ezeket a szabályokat mindaddig fenntartjuk, amíg a Kormány vagy az MKOSZ más intézkedést nem tesz.

 

 

 

 

DARÁZSLÁNY A FIBA CHALLENGEREN

Július végén vette kezdetét a csehországi Klatovy-ban a FIBA European Youth Challenger U18-as lány torna. A csapat öt mérkőzést játszott és 1-4-es mérleggel a hatodik helyen zárták a Challengert. Egyesületünk saját nevelésű játékosa is tagja volt a magyar válogatottnak. Turi Esztert kérdeztük az eseményekről. A cikk megtekinthető itt. >>

 

DARAZSAK A FIBA CHALLENGEREN

Augusztus 16-án vette kezdetét a FIBA Challenger U16-os torna a bulgáriai Szófiában. A csapat öt mérkőzést játszott a tornán és a döntőben a csoportban elszenvedett egyetlen vereségért vágtak vissza a grúzoknak. Egyesületünk saját nevelésű játékosa is tagja volt a tornagyőztes magyar válogatottnak, illetve elnökünk, Hajdu Péter csapatvezetőként volt jelen. Őket kérdeztük a tornán szerzett tapasztalataikról. A cikk megtekinthető itt. >>

 

FELHÍVÁS

Kedves Szülők, Edzőink, Sportolóink!

Az MKOSZ elnöksége augusztus 10-ei ülésén foglalkozott az ősszel induló felnőtt és utánpótlás-bajnokságokkal kapcsolatos járványügyi szabályokkal is. Az oltási lehetőséggel pillanatnyilag nem rendelkező gyermekek védelmének érdekében a 12 éves kor alatti bajnokságok egyelőre zártkapusak lesznek, az U14-es korosztálytól a legfelsőbb bajnoki osztályt is beleértve pedig érvényes védettségi igazolvánnyal (oltási, gyógyultsági vagy tesztigazolvánnyal) szerepelhetnek a játékosok a mérkőzéseken. Ezeknek a találkozóknak a látogatási feltételeit illetően a kormányrendeletekben leírt szabályok az irányadók. (Jelenleg védettségi igazolványhoz köti a mérkőzések látogatását.) Fentiek alapján arra bíztatok mindenkit, hogy éljenek az augusztus végi-szeptember eleji, az oktatási intézményekben biztosított oltási lehetőséggel a gyerekek tekintetében, illetve az oltással még nem rendelkező edzők, illetve a mérkőzéseket látogatni kívánó szülők jelentkezzenek az oltópontokon. Még időben vagyunk, annak érdekében, hogy a bajnokságok kezdetére minden gördülékenyen menjen, kérem mielőbb rendezze mindenki a védettségét. Előre is köszönöm az együttműködést.

Hajdu Péter elnök

 

SZEZONÉRTÉKELŐ

Vége a 2020/2021 évi bajnokságoknak, csapataink helytálltak, hiszen az U18 és U16 fiú-lány csapatok A döntősek, az U14 fiú-lány csapatok B döntősek voltak az országos megmérettetésekben. U12-es csapataink a jamboree helyett a Basketgirls & Basketboyz Superchallenge tornákon szerepeltek sikeresen. Hajdu Péter elnökkel beszélgettünk a mögöttünk hagyott nehéz, de sok örömet hozó idényről. Az értékelés megtekinthető itt. >>

 
 

ARCHÍV HÍREK 2021/2022

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005