v Köszöntjük a Kőbányai Darazsak honlapján

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

 
 
 

NYOMDÁBAN A 2013-AS EREDMÉNYESSÉGI FÜZET

Szokásos éves kiadványunk, mely tartalmazza egyesületünk előző évi eredményeit, a csapatok fotóit és statisztikáját már a nyomdába került és minden játékosunk a kezébe fogja kapni, miután készen lesz. Addig is megtekinthető itt. >>

 

BACH BOGI EB BRONZÉRMES

Kiváló eredménnyel zárt a magyar U16-os leány kosárlabda-válogatott a bulgáriai korosztályos Európa-bajnokságon, miután Mészárosné Kovács Andrea csapata a bronzéremért vívott küzdelemben 62–55-re legyőzte Olaszországot. A csapatnak darazsas játékos is tagja volt Bach Boglárka személyében, akinek ezúton is gratulálunk.

Cikk a Nemzeti Sportban itt. >>

 

HAMAROSAN MEGKEZDŐDNEK AZ EDZŐTÁBOROK

Közeledik az augusztus, ami egyet jelent azzal, hogy a Darazsak megkezdi felkészülését a következő szezonra. A fiú csapataink már július 29-én megkezdik a munkát. Az első két hétben a foglalkozások többsége a Zrínyi Gimnáziumban és a közeli atlétika pályán lesznek.

Augusztus 9-16. között a lányok, 16-24. között pedig a fiúk utaznak Balatonboglárra edzőtáborba. Lányaink augusztus 18-24. között egy nemzetközi tornán vesznek részt Marosvásárhelyen (Románia).

 

SPANYOLORSZÁGBAN MUTATKOZOTT BE AZ AKADÉMIA

Rangos nemzetközi tornán vett részt U16-os lány csapatunk a spanyolországi Lloret de Marban július 1-7 között, ahol három spanyol, egy olasz és egy holland csapattal mérte össze tudását. A regnáló Európa-bajnok hazájában veretlenül győztes csapatunk részletes eredményei itt. >>

 

ÉVZÁRÓ - LEGJOBBJAINKAT KÖSZÖNTÖTTÜK

Évzáró

Benépesült a Zrínyi Gimnázium tornaterme június 4-én, ahol díjkiosztó ünnepségre került sor. A megjelent sportolókat, edzőket és szülőket Radványi Gábor alpolgármester köszöntötte. Ezután Bodnár Péter, az MKOSZ főtitkára méltatta a kosárlabda akadémiák létrejöttét, majd ezt követően átadta a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia akkreditálását bizonyító oklevelet Hajdu Péter elnöknek. Korosztályos legjobbjainknak a díjakat dr. György István országgyűlési képviselő, főpolgármester-helyettes, Bodnár Péter, az MKOSZ főktitkára, Cziffra Mihály, a BKSZ elnöke, Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere, Edényi László, a Zrínyi Gimnázium igazgatója, Hajdu Péter, a KDSE elnöke és Nagy István, a Kőbányai DSB elnöke adták át. A hangulatos évzáró dr. György István zárószavaival ért véget.

2013 legjobbjai

Az idei bajnoki év korosztályos legjobbjai, hátsó sor (balról): Varga Balázs (U13); Csejtei Anna (U15); Úr Mátyás (U14); Mányoky Fanni (U17); Szőke Olivér (U16); Csoma Viktor (U18). Első sor (balról): Szabados Nóra (U13); Püspöki Lotti (U12); Semmelweis Dániel (U11); Faragó Zsombor (U12); Püspöki Vanda (U11).

 

TORNAGYŐZELEM KASSÁN

Kadett leány csapatunk egy kassai nemzetközi tornán vett részt, ahol négy mérkőzés után veretlenül végeztek az élen. GRATULÁLUNK! A részletek itt. >>

 

U12 CSAPATUNK REMEKÜL HELYT ÁLLT A DÖNTŐBEN

Az U12 korosztály Pécsen mérte össze erejét. Csapatunk 2 győzelemmel (Eger, Pécs) és 2 vereséggel (Körmend, Szeged) zárt. Ebben a korosztályban még nincsenek helyezések, de nagy dolog, hogy részt vehettünk az országos döntőben.

A döntőről folyamatosan beszámoltunk (blog), az érdeklődők a következő linken olvashatnak: http://hornetskocs.tumblr.com/

 

SERDÜLŐ LÁNYAINK HETEDIKEK LETTEK!

Az leány országos serdülő bajnokság döntőjében lányaink a 7. helyért a Győrt győzték le. GRATULÁLUNK!

 

REMEK HÉTVÉGÉT ZÁRTAK CSAPATAINK!

Remek hétvégét zártak csapataink. Kadett lány csapatunk a 6. helyen végzett az országos kiemelt bajnokság döntőjében. Kadett fiú csapatunk regionális bajnok lett, kenguru csapatunk pedig megnyerte a Kőbányai Kenguru Kupát! GRATULÁLUNK!

 

ISMÉT STREETBALL KŐBÁNYÁN, ÉPÜL A CSARNOK

 

Sajtóanyag itt. >>

A műsorfüzet megtekinthető itt. >>

 

KADETT LEÁNY CSAPATUNK A LEGJOBB 8 KÖZÖTT!

Lányaink a székesfehérvári Fejér KS ellen vívtak két mérkőzést az országos döntőbe jutásért és kettős győzelemmel jutottak a legjobb nyolc csapat közé! GRATULÁLUNK!

 

U12 FIÚ CSAPATUNK IS AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN!

A budapesti régióban az utolsó forduló döntött arról, hogy U12-es fiú csapatunk bejut-e az országos döntőbe. Egy sima meccs után egy parádés mérkőzésen végül is megszerezte csapatunk a várva várt győzelmet, így négyes körbeverés alakult ki a 2. és 3. továbbjutó helyért, végül sikerült bejutnunk. GRATULÁLUNK! A döntőt Pécsen rendezik május 24-26. között.

 

SERDÜLŐ LEÁNY CSAPATUNK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN

Százhalombattán rendezték meg az országos serdülő leány elődöntőt, ahol lányaink 2. helyen végeztek a csoportban, így bejutottak az ország 8 legjobb serdülő leány csapata közé. GRATULÁLUNK! A részletek itt. >>

 

INDULHAT AZ AKADÉMIAI PROGRAM

Az MKOSZ-től zöld utat kapott a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia, elfogadták a Kőbányai Darazsak akadémiai akkreditációját!

 

LAKOSSÁGI FÓRUM

A Kada Mihály Általános Iskola területén épülő új tornacsarnokkal kapcsolatban Kovács Róber polgármester lakossági fórumot tart. A fórum április 16-án 17 órakor lesz az iskolában. Részletek (meghívó) itt. >>

 

KDSE ÉVES KÖZGYŰLÉS

A meghívó megtekinthető itt. >>

 

NEMZETKÖZI TORNÁK A HÚSVÉTI SZÜNETBEN

Kadett és serdülő csapataink (leány és fiú) Ostravában, Kenguru és U13 csapatunk Szentesen mérték össze erejüket hazai és külföldi csapatokkal.

Az ostravai eredmények itt.>>

Kenguru csapatunk szentesi eredményei és a mérkőzésekről készült videók itt. >>

U13 csapatunk szentesi eredményei itt. >>

ELHUNYT ZSÍROS TIBOR

GYÁSZJELENTÉS >>

IN MEMORIAM ZSÍROS TIBOR (BÚCSÚZTATÓ KIADVÁNY)

Zsíros Tibor

Már az égi kosárlabda pályán játszik volt csapattársaival Zsíros Tibor Európa-bajnok, Kőbányáért-díjas mesteredző, kosárlabda legenda. Zsizsi bácsi február 3-án Székesfehérváron egy kosárlabda eseményen lett rosszul, ahol társszerzőként negyedik könyvének bemutatója is volt. Ezután a tőle megszokott módon napokig küzdött, majd február 13-án átadta lelkét Teremtőjének.

Zsíros Tibor 1930. június 8-án született Budapesten. Kosárlabda szakedző, mesteredző.

1940-49 között a kőbányai Szt. László Gimnáziumban tanult, ahol három középiskolás bajnoki címhez segítette iskoláját (1946, 1948, 1949). 1945-től a BSZKRT, 1950-1961 között a Ganz Mávag játékosa, ahonnan 195 alkalommal volt válogatott.

Kétszeres magyar bajnok (egyszer a BSZKRT utód Előrével, egyszer a MÁVAG-gal), négyszeres ezüstérmes, kilencszeres bronzérmes. Három olimpián (1948, 1952, 1960) és négy Európa-bajnokságon szerepelt. Tagja volt annak a válogatottnak, amely az 1953-as Európa-bajnokságon ezüst, az 1955-ös (budapesti) EB-n aranyérmet nyert (utóbbinál a csapat legjobb dobója 152 ponttal). 1954-ben főiskolai világbajnok. Játékos pályafutása befejezése után a Ganz Mávag edzője, válogatott szövetségi kapitány, játékvezető, majd ellenőr. Folyamatosan dolgozott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségében és a Budapesti Kosárlabdázók Szövetségében. Mesteredző, a Mesteredzői Testület tagja, a Magyar Köztársaság Arany Érdemkereszt kitüntetettje, Budapest díszpolgára.
Közben huszonhét éven keresztül a diáksport mozgalomban is dolgozott, melynek során a fővárosban számos diákolimpiai mérkőzést vezetett. Nagy pedagógia érzékkel, és végtelen gyermekszeretettel irányította a csapatokat. Minden kritikus szituációban a fair play szellemében döntött. Oktatója volt éveken keresztül sporttáboroknak, ahol sok gyerek szerette meg a sportágat a keze alatt.
A nagyszerű sportember, mindenki Zsizsi bácsija, legendává vált hazánk sportéletében, keze alatt sok játékos, játékvezető és edző pallérozódott, állandó vendége volt a különböző gálamérkőzéseknek, a diákolimpiáknak és a streetball fesztiváloknak is. 2008-ban Kosárarany címmel könyvet írt, melyben szeretettel és büszkeséggel emlékezik középiskolai éveire és az 1955-ös diadalra is. A könyv második része 2010. május 29-én jelent meg „Az aranykor után” címmel, melyben az 1955-ös Európa-bajnoki címtől napjainkig mutatja be a honi kosárlabda életet rengeteg adattal, történetekkel, dokumentumokkal.
Harmadik könyve 2012-ben jelent meg „Budapesti kosarasok” címmel és a fővárosi kosárlabdaélet történetét fogja át a kezdettől napjainkig. Jelenleg is szerzőtársa egy honi kosárlabdázásról íródó könyvnek.
1948-ban, a londoni olimpián a válogatott tagja volt 18 évesen, 2012-ben a londoni olimpiát 82 évesen nézőként követte végig.
Kőbányához, a Kőbányai Darazsakhoz sok különleges szál fűzte, számtalan eseményünkön vett részt, végigkísérte sikereinket, nehézségeinket és mindig segítő kezet nyújtott, amikor csak tehette. Terveztük, hogy edzőinkkel közösen – az eddigi sporttörténettel foglalkozó könyvek után – szakmai kiadványt jelentetünk meg.
Az elmúlt év decemberében a televízió nyilvánossága előtt jelentette be hozzájárulását a Kada utcai kosárlabda csarnok és kosárlabda akadémiánk névadásához. Így az épülő csarnokot Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnoknak, akadémiánkat – melynek szakmai anyaga beadásra került az MKOSZ-hez – Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiának nevezzük el.

Fájó szívvel vesszük tudomásul, hogy eltávozott közülünk, emlékét, személyiségét, példamutató emberségét és sportolói nagyságát megőrizzük az utókor, főleg a fiatal kosaras nemzedék számára.

 

Tisztelt Szülők, Kedves Sportolónk!

Az elmúlt esztendőben a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat Képviselő-testülete költségvetésében 16.000.000 Ft működési támogatást biztosított sportegyesületünk részére. Ezt az összeget az egyesület működésével, a versenyeztetéssel és a létesítmények fenntartásával összefüggő bérköltségekre, megbízási díjakra, bérleti díjakra, játékvezetői díjakra, utazási-, szállás- és étkezési költségekre, nemzetközi tornákon való részvételre, fenntartási és karbantartási költségekre költöttük sportoló gyermekeink minél színvonalasabb sportolási lehetőségeinek biztosítása érdekében. A támogatás arra is lehetőséget adott, hogy ne terheljük a szülők pénztárcáját magas összegű tagdíj fizetésével. A 2012-es évben 147 aktív igazolt sportolót regisztrált egyesületünk, valamint 15 csapattal a legifjabbak részére Kenguru Kupát szerveztünk, mely további 200 gyermek bevonását eredményezte. Fentiekből következik, hogy az önkormányzati támogatás az igazolt gyermekek tekintetében éves szinten 108.840 Ft-ot (havi 9070 Ft-ot) tett ki.

A hivatalos levél itt. >>

NYERTÜNK!!!

A Kőbányai Diákok Sportegyesülete 2010-2015 közötti sportfejlesztési programja tartalmazza a Kada Mihály Általános Iskola területén kosárlabda csarnok építését. A beruházást Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkormányzat támogatásával a társasági adóról és az osztalékadóról szóló, a 2011. évi LXXXII. törvénnyel módosított 1996. évi LXXXI. tv. alapján az Emberi Erőforrás Minisztériuma és a Nemzetgazdásági Minisztérium és a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége jóváhagyásával - a támogató gazdasági társaság társasági adójának felhasználásával - elkezdhetjük. Szándékaink szerint a beruházás kezdete 2013. március eleje, befejezése várhatóan 2014. március 30. Az elkészült létesítmény hasznosítási módja többirányú: a mindennapos testnevelés óra feltételrendszerének megteremtése; az iskolai diáksport minőségi fejlesztése; a Kőbányai Darazsak edzésmunkájának elősegítése, egy Dél- és Kelet-Pesti Kosárlabda Akadémia feltételeinek megteremtése

 

Mikulás Kupa

A torna beszámolója megtekinthető itt. >>

A részletes eredmények és a helyosztók pontdobói itt. >>

 

KADETT CSAPATAINK MEGKEZDTÉK A SZEZONT

Kadett leány és fiú csapatunk a kiemelt országos bajnokság selejtezőjében kezdték meg a szezont. A lányok három NB I-es klub utánpótlás csapatait utasították maguk mögé a hazai rendezésű selejtezőn és jutottak a főtáblára csoportelsőként. Fiaink a selejtező döntőjében hosszabbításban maradtak alul, így az ő továbbjutásuk egyenlőre kérdéses. Részletek a csapatok eredményeinél.

EZÜSTÉREM A DARÁZS KUPÁN

Leány serdülő csapatunk második helyezést ért el a Csata DSE mögött a XIV. Darázs Kupán. Részletekért klikk alább. >>

Darázs Kupa 2012
 

DARAZSAK FÜZET A 2011/2012 BAJNOKI ÉVRŐL

Megjelent a Kőbányai Darazsak évnyitó kiadványa, mely az előző év összefoglalását tartalmazza képekkel, statisztikákkal. A kiadványt minden "Kaptárlakó" :) megkapja, miután kijött a nyomdából. Addig is meg lehet tekinteni itt. >>

EDZŐTÁBOR 2012

Augusztus 1-én a Kőbányai Darazsak edzőtábora megnyitja kapuit. Az edzések a Zrínyi Gimnáziumban lesznek az alábbi beosztás szerint:

9:00 1998-1999-es születésű fiúk - edző: Bencsics Zoltán

9:00 2000-2001-es születésű lányok és fiúk - edző: ifj. Hajdu Péter (9:00-10:30-ig atlétika, 10:30-tól teremben)

12:00 1998-99-es születésű lányok - edző: Jánossy Ervin

16:00 1996-97-es születésű lányok - edző: Tatár István

17:30 1996-97-es születésű fiúk - edző: Varga István

Mindenki készüljön kinti edzésre is VÁLTÓCIPŐVEL!

 

STREETBALL 2012

A műsorfüzet megtekinthető itt. >>

 
 

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005