SERDÜLŐ (U14) LEÁNY CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 

 

Álló sor (balról): dr. Gyarmati István (edző), Tóth Sára, Prisztavok Zoé, Takács Mirabel, Pásztor Arina, Tóth Csillag, Takács Noémi, Josepovits Kinga. Ülő sor (balról): Slett Réka, Kaszanyitzky Veronika, Bodnár Nóra Bettina, Kispál Zsófia, Berecz Panna Kincső, Oldal Klára.

 

2021. február 28. - Basketgirlz torna

Óbudai Kaszások – Zsíros Akadémia Kőbánya 57-55 (10-12, 12-14, 14-10, 21-19)

Pásztor Arina 16, Berecz Panna Kincső 8, Bodnár Nóra Bettina 9, Oldal Klára 9, Tóth Sára 2., Slett Réka 9, Kispál Zsófia, Szaniszló Laura 2, Kaszanyitzky Veronika.

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya – Szolnoki Sportcentrum 44-85 (17-21, 9-19, 13-17, 5-28)

Pásztor Arina 8, Berecz Panna Kincső 5, Bodnár Nóra Bettina 5, Oldal Klára 5, Tóth Sára 1, Slett Réka 15, Kispál Zsófia 4, Szaniszló Laura, Kaszanyitzky Veronika 2.

A mérkőzés felvétele itt. >>

A vasárnapi mérkőzéseken az Óbudai Kaszások és a bronzmeccsen a Szolnoki Sportcentrum csapatai voltak az ellenfeleink. A tornán való elindulás fő célja az volt, hogy játéklehetőséget kapjanak az eddig esetleg kevesebbet játszó játékosaink, mérkőzésszituációkban gyakoroljanak, és szerezzenek tapasztalatot. Sajnos foghíjas kerettel tudtunk indulni, főleg a magas posztokon voltunk hátrányban az ellenfelekkel szemben. Az Óbudai Kaszások ellen egy kifejezetten izgalmas, jó mérkőzést játszottunk, elmondható, hogy már emiatt a mérkőzés miatt érdemes volt a tornán részt vennünk! Gyakorlatilag fej-fej mellett haladt a két csapat, a legnagyobb előny a mérkőzésen négy pont volt az egyik, vagy a másik csapat javára. A kiélezett végjátékban sikerült ugyan 4 pontos előnyt szereztünk, de egy védekezési hiba miatt az ellenfél 2+1 szituációból 1 pontra feljött, ezt követően pedig a kihagyott ziccerek, illetve egy döntő szituációban eladott labda miatt pont a legrosszabbkor, a mérkőzés végén kerültünk hárompontos hátrányba, ahonnan már nem volt visszaút. Azt gondolom azonban, hogy ebben a szerkezetben is kifejezetten jól játszott a csapat, egy tíz ponton felüli dobóteljesítmény volt, azonban négyen is tíz pont környékén dobtak. A Szolnok elleni bronzmeccsen a második negyed közepéig tudtunk meccsben maradni - itt ütközött ki a legjobban az, hogy alacsony szerkezetben tudott játszani a csapat - utána sajnos már csak a különbség volt a kérdéses, azonban ezen a mérkőzésen is számos olyan szituáció akadt, amelyből tanulni tudtunk. A csapat legjobbja díjat Bodnár Nóra Bettina kapta.

2021. február 20-21. - Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság 2. selejtező, Sopron

BEAC Újbuda Kosárlabda Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 78-60 (18-12, 19-20, 15-18, 26-10)

Takács Mirabel 5, Slett Réka 2, Kispál Zsófia, Oldal Klára 4, Josepovits Kinga 21. Pásztor Arina 15, Bodnár Nóra Bettina 4, Berecz Panna Kincső 4, Prisztavok Zoé 3, Takács Noémi 2, Tóth Csillag, Kaszanyitzky Veronika

statisztika hamarosan

Zsíros Akadémia Kőbánya – Darazsak Sportakadémia 27-114 (9-33, 6-29, 8-32, 4-20)

Takács Mirabel 7, Slett Réka 2, Kispál Zsófia, Oldal Klára, Josepovits Kinga 7. Pásztor Arina 8, Bodnár Nóra Bettina, Berecz Panna Kincső, Prisztavok Zoé, Takács Noémi, Tóth Csillag, Szaniszló Laura

statisztika hamarosan

Csata DSE – Zsíros Akadémia Kőbánya 55-53 (6-12, 16-9, 9-13, 17-14)

Takács Mirabel 8, Bodnár Nóra Bettina 3/3, Berecz Panna Kincső 2, Oldal Klára, Josepovits Kinga 18. Pásztor Arina 18/3, Slett Réka 2, Prisztavok Zoé 2, Takács Noémi, Kispál Zsófia, Szaniszló Laura

statisztika hamarosan

A Soproni Darazsak elleni mérkőzést leszámítva, mely mérkőzésen sajnos értékelhetetlen teljesítményt nyújtottunk, kifejezetten hasznos mérkőzéseket játszottunk. A torna remek felkészülést biztosított a későbbi küzdelmekre. Három, kifejezetten erős csapat ellen tudtunk gyakorolni. Ilyen mérkőzések szükségesek ahhoz, hogy lássuk mely területeken kell előre lépnünk. Folytatás immár a főtáblán, ahol az NKA Pécs, a Szolnok és a Törekvés SE csapatai lesznek az ellenfeleink.

2021. január 30-31. - Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság 1. selejtező, Pécs

Szolnoki Sportcentrum – Zsíros Akadémia Kőbánya 46-50 (15-17, 11-3, 16-20, 4-10)

Takács Mirabel 5, Berecz Panna 2, Slett Réka 14, Oldal Klára, Josepovits Kinga 14, Pásztor Arina 13, Bodnár Nóra Bettina, Kispál Zsófia, Prisztavok Zoé 2, Tóth Sára, Tóth Csillag, Kaszanyitzky Veronika.

Az alapszakaszt követően a Főtábla I. Selejtezőjével folytatódott a bajnokság, mely fordulót a Nemzeti Kosárlabda Akadémia Pécs rendezte meg. Ellenfeleink a Szolnoki Sportcentrum, a BEAC Újbuda Kosárlabda Akadémia, és a házigazda csapatai voltak. A torna előtt nagy iramú, agresszív, kemény, de sportszerű játékot kértem a csapattól. Az első mérkőzésünket a Szolnoki Sportcentrum ellen játszottuk, akiktől az utolsó alapszakasz fordulóban súlyos vereséget szenvedtünk. Itt már az első negyedben látszott, hogy nem a január 9-i mérkőzésen látottak fognak megismétlődni. Remek mentalitással, jó felfogásban kosárlabdáztunk, ha nincs egy-két ki nem kényszerített hiba, akkor az első negyedet talán nagyobb különbséggel nyerhettük volna meg, de így sem lehettünk elégedetlenek a látottakkal. A második negyedben sajnos visszaesett a játékunk színvonala és a negyed végi rövidzárlat miatt hat pontos hátrányba kerültünk, ami azonban a mérkőzés képe alapján nem tűnt ledolgozhatatlannak. Ennek megfelelően a harmadik negyedben csökkentettük, a negyedik negyedben pedig egy nagyon határozott jó védekezést produkálva, kiélezett végjátékot követően sikerült az idényben először (és reméljük nem utoljára) ellenfelünk felé kerekedni.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – BEAC Újbuda Kosárlabda Akadémia 44-74 (12-10, 4-29, 9-20, 19-15)

Takács Mirabel: 7, Berecz Panna 8, Slett Réka 6, Oldal Klára, Josepovits Kinga 6, Pásztor Arina 2, Bodnár Nóra Bettina 4, Kispál Zsófia, Prisztavok Zoé 8, Tóth Sára 1, Tóth Csillag, Takács Noémi 2.

A második mérkőzésünket az alapszakaszt veretlenül záró BEAC Újbuda Kosárlabda Akadémia ellen játszottuk. Az első negyedben jól tartottuk magunkat, melynek eredményeképpen a negyedet sikerült is megnyerni. A második negyedben pályára lépő csapat sajnos nem megfelelő mentalitással és hozzáállással lépett pályára, így a mérkőzés már ebben a negyedben eldőlt. A második félidőben az addig kevesebbet játszók kaptak játéklehetőséget és kellemes meglepetést okozva a negyedik negyedet négy ponttal sikerült megnyerni. Kár a második negyedért, véleményem szerint több volt ebben a mérkőzésben, mint amit kihoztunk belőle.

statisztika

NKA Pécs/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 73-76 (23-22, 17-18, 12-15, 21-21)

Takács Mirabel 14, Berecz Panna, Slett Réka 3, Oldal Klára 5, Josepovits Kinga 23, Pásztor Arina 12, Bodnár Nóra Bettina 3, Kispál Zsófia, Prisztavok Zoé 11, Tóth Sára 5, Kaszanyitzky Veronika, Takács Noémi 2.

A vasárnapi mérkőzésen úgy léptünk pályára, hogy győzelem, vagy nagyon kis különbségű vereség esetén esély van a csoport második helyének megszerzésére. Az első negyedben talán a fáradtság miatt is, de nem sikerült nagyobb különbséget kialakítani, pedig többször is megvolt rá az esély, sőt a negyed végén egy pontos hátrányba kerültünk. A második negyedben pályára lépő csapat végre úgy és olyan mentalitással játszott, ahogy egy ilyen tornán elvárható, több jó egyéni teljesítmény is akadt ebben a periódusban. Végül nem sikerült vezetéssel zárnunk a félidőt, de bíztató volt, hogy döntetlennel fordulunk a második félidőre. A harmadik negyedben kőkemény küzdelem folyt a pályán, a játékvezetők engedték a kemény, test-test elleni játékot, azonban ehhez jól alkalmazkodtak a lányok és a negyed végére már nálunk volt a vezetés. Sőt a negyedik negyedben már ezen a mérkőzésen tekintélyesnek számító négy, öt illetve hatpontos előnyt is sikerült szerezni. Sajnos ezt az előnyt nem sikerült megtartani, el kell ismerni, hogy a végül 37 pontig jutó Subotic Milka ellen nem nagyon volt ellenszerünk ebben az időszakban így aztán a 37. percben 66-66-nál ismét egyenlő volt az állás. A végjátékot aztán mi bírtuk jobban, 76-70-nél sikerült megszerezni azt az előnyt, ami a mérkőzés végéig ki is tartott. A tornát így két győzelemmel és egy vereséggel a csoport második helyén zártuk. Így tovább lányok!

statisztika

2021. január 10. - Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Felsőház 4. forduló, Budapest-Kőbánya

Zsíros Akadémia Kőbánya - Szolnoki Sportcentrum 51-93 (6-30, 22-20, 17-18, 6-25)

Pásztor Arina 6, Bodnár Nóra Bettina, Kispál Zsófia, Prisztavok Zoé 3, Kaszanyitzky Veronika, Takács Mirabel 7, Berecz Panna 3, Slett Réka 5, Oldal Klára 8, Josepovits Kinga 17, Takács Noémi, Tóth Csillag

Az első mérkőzést a Szolnoki Sportcentrum csapata ellen játszottuk. Csapatunkból Tóth Sári továbbra is hiányzott bokasérülés miatt. Az első negyed gyenge, lélektelen játéka alapvetően határozta meg a mérkőzés további képét. A második és harmadik negyedben már megfelelő hozzáállással dolgoztunk, itt már több jó egyéni teljesítmény is akadt a csapatban. Az utolsó negyedben, az eddig kevesebbet játszók kaptak lehetőséget.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Szegedi KE/A 68-30 (24-6, 10-2, 15-11, 19-11)

Takács Mirabel: 4, Berecz Panna 6, Slett Réka 20, Oldal Klára 3, Josepovits Kinga 19, Pásztor Arina 6, Bodnár Nóra Bettina 2, Kispál Zsófia, Prisztavok Zoé 3, Kaszanyitzky Veronika, Takács Noémi 6, Tóth Csillag

A második mérkőzésen megfelelő hozzáállással, lelkes játékkal már az első negyedben jelentős különbséget sikerült kialakítani, és végül ennek köszönhetően magabiztos győzelmet arattunk.

statisztika

2020. december 19. - Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Felsőház 3. forduló, Budapest

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 47-55 (12-11,16-13,10-16, 9-15)

Pásztor Arina 12, Bodnár Nóra Bettina, Prisztavok Zoé 12/6, Kaszanyitzky Veronika, Oldal Klára. Takács Mirabel 3, Slett Réka 11, Tóth Csillag, Kispál Noémi, Josepovits Kinga 15, Takács Noémi.

Az első mérkőzést a Kecskeméti KA/A csapata ellen játszottuk, akiktől a szegedi fordulóban súlyos vereséget szenvedtünk. Csapatunkból Tóth Sári bokasérülés, Berecz Panna betegség miatt hiányzott, így nem a legjobb előjelekkel készültünk erre a mérkőzésre. Remek hozzáállással, jól kezdtük a mérkőzést, néhány kisebb hiba miatt azonban a negyedet egy pontos hátránnyal zártuk (12-11). A második negyedben pályára lépő ötösünk szépen játszva az első negyed hátrányát ledolgozva a vezetést is átvette, azonban a negyed végi megingások miatt ellenfelünk, még ha minimálisan is, de növelni tudta az első negyedben megszerzett előnyét (28-24). A harmadik negyedben védekezésünkön sikerült szigorítani és több jó egyéni támadó teljesítménnyel a vezetést is átvenni (38-40). A negyedik negyedben sokáig fej-fej mellett haladt a két csapat, de lelkes védekezésünknek köszönhetően – amelynek minőségéről mindent elmond a negyedben kapott 9 pont – sikerült a negyed közepén 5 pontos előnyre szert tennünk, melynek eredményeképpen visszavágtunk a szegedi vereségünkért (47-55).

statisztika

Csata DSE - Zsíros Akadémia Kőbánya 68-28 (14-9, 21-4,19-9, 14-6)

Pásztor Arina 10/3, Bodnár Nóra Bettina 3/3, Prisztavok Zoé, Kaszanyitzky Veronika, Oldal Klára 7. Takács Mirabel 1, Slett Réka 4, Tóth Csillag, Kispál Noémi 2, Josepovits Kinga 1, Takács Noémi

A második mérkőzést jól kezdtük, a negyed végén kihagyott két büntető és ziccer miatt kerültünk ötpontos hátrányba. A második negyedben azonban néhány érthetetlen hiba és az azokból kapott könnyű kosarak eldöntötték a mérkőzés sorsát. a második félidőben sem tudtunk már az eredményen kozmetikázni. Folytatás 2021. január 9-én, immár hazai pályán.

statisztika

2020. november 7. - Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Felsőház 2. forduló, Szolnok

Szolnoki KA - Zsíros Akadémia Kőbánya 51-42 (18-12, 12-9, 15-12, 6-9)

Takács Mirabel 5, Berecz Panna Kincső, Slett Réka 4, Oldal Klára 2, Josepovits Kinga 18. Csere Pásztor Arina 6, Tóth Sára 2, Bodnár Nóra Bettina, Prisztavok Zoé 3, Kispál Zsófia 2, Tóth Csillag , Takács Noémi

Az első mérkőzést a házigazda ellen játszottuk. Jól kezdtük a mérkőzést, agresszív, lelkes védekezésünkkel az ötödik percre minimális, egy pontos vezetésre tettünk szert. Sajnos a jó védekezésből szerzett labdáinkat nem tudtuk gólra váltani. Több ziccer is kimaradt, míg védekezésben lankadt a figyelem, így az első negyedben hat pontos hátrányba kerültünk (18-12). A második negyedben pályára lépő ötösünk szépen játszva egy pontra csökkentette az első negyed hátrányát. Sajnos a negyed végén egy másfél perces megingás miatt ellenfelünk növelni tudta az első negyedben megszerzett előnyét (30-21). A harmadik negyed első öt percre rémálomszerűen kezdődött. Eladott labdáinkat könyörtelenül kihasználva a szolnoki csapat 43-27-re elhúzott. Időkérésünket követően zárkózni kezdtünk, a negyed további részében remekül védekezve mindössze 2 pontot engedélyeztünk ellenfelünknek (45-33). A negyedik negyedben mindent egy lapra feltéve támadtunk, a védekezés továbbra is kifogástalanul működött, azonban támadásban eladott labdáink, kihagyott ziccereink és büntetőink miatt hét pontnál közelebb nem tudtunk kerülni, így végül 9 pontos vereséget szenvedtünk (51-42). Ez egy nyerhető mérkőzés volt, a védekezéssel és a küzdőszellemmel abszolút elégedettek lehetünk, támadásban azonban sokkal több kell, főleg büntetőzésben és a helyzetek kihasználásában kell fejlődnünk.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Csata DSE 50-55 (13-15, 8-13, 13-12, 16-15)

Takács Mirabel 4, Berecz Panna Kincső 4, Slett Réka 1, Oldal Klára 5, Josepovits Kinga 10. Csere Pásztor Arina 14, Tóth Sára 1, Bodnár Nóra Bettina 8, Prisztavok Zoé 1, Kispál Zsófia, Tóth Csillag 2, Takács Noémi

A második mérkőzésen két fáradt csapat lépett pályára, ami a játék képén is meglátszott. Az első félidőben ismét az eladott labdák és kihagyott ziccerek jellemezték a játékunkat, így a félidőt 7 pontos hátránnyal zártuk (21-28). A második félidőben jól küzdött a csapat, sajnos döntő szituációkban védekezési hibák, kihagyott ziccerek, és büntetők nehezítették a dolgunkat, így a második félidőt ugyan megnyertük, de a Csata DSE félidei előnyéből 5 pontot megőrzött. Hasonlóképpen az első mérkőzéshez, ezen a mérkőzésen is jól védekeztünk. Ahhoz azonban, hogy egy ilyen mérkőzést megnyerjünk, pontosabb támadó játék kell.

statisztika

2020. október 31. - Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság Felsőház 1. forduló, Szeged

Szeged KE - Zsíros Akadémia Kőbánya 44-95 (5-44, 23-10, 9-25, 7-16)

Takács Mirabel 9, Berecz Panna Kincső 3, Slett Réka 18, Oldal Klára 15, Josepovits Kinga 30. Csere Pásztor Arina 8, Tóth Sára 2, Bodnár Nóra Bettina 6, Prisztavok Zoé, Kaszanyitzky Veronika, Kispál Zsófia 2, Tóth Csillag 2.

Az első mérkőzést a házigazda ellen játszottuk és már az első negyedben sikerült a mérkőzést eldönteni. Lelkes védekezésből szerzett labdákkal könnyű gólokat dobtunk, remekül működtünk csapatként.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Kecskeméti KA/A 51-95 (4-30, 11-25, 11-22, 25-18)

Zsíros Akadémia Kőbánya Pásztor Arina 15, Berecz Panna Kincső, Slett Réka, Oldal Klára 8, Josepovits Kinga 6. Csere Takács Mirabel 19, Tóth Sára, Bodnár Nóra Bettina 1, Prisztavok Zoé 1, Kaszanyitzky Veronika, Kispál Zsófia 1, Tóth Csillag.

A sorsolás szeszélye miatt a második mérkőzésünk előtt mindössze 25 perc pihenő jutott a csapatnak. Talán ez is az oka annak, hogy a mérkőzés első félidejében gyakorlatilag csődöt mondtunk, csak néhány értékelhető momentumunk volt. Eladott labdáinkat, kihagyott ziccereinket könnyű gólokkal büntette ellenfelünk. A második félidőben már egy kicsit jobban sikerült alkalmazkodnunk ellenfelünk agresszív védekezéséhez, az utolsó negyedet sikerült is megnyernünk. Ennél azonban lényegesen több kell majd a folytatásban.

statisztika

2020. szeptember 12-13. - Nemzeti Leány Serdülő Bajnokság selejtező

Zsíros Akadémia Kőbánya – Szolnoki Sportcentrum 67-76 (10-17,23-19,27-18,7-22)

Takács Mirabel 4, Berecz Panna Kincső 4, Oldal Klára 4, Tóth Sára 2, Josepovits Kinga 18. Pásztor Arina 9, Slett Réka 4, Bodnár Nóra Bettina 2, Prisztavok Zoé 16, Kaszanyitzky Veronika 4, Kispál Zsófia

Egy kétnapos torna keretében – a kialakult járványügyi helyzetre tekintettel zárt kapuk mögött - rendeztük meg a NEMZETI LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG 2020-2021. idény felsőházi selejtezőjét. Csapatunk a D csoportba került besorolásra a Kiss Lenke KA/A, a Vasas Akadémia és a Szolnoki Sportcentrum csapataival.

A nyitómérkőzést a Szolnoki Sportcentrum ellen játszottuk. A rémálomszerű kezdést követően a második negyedben átvettük a vezetést, azonban azt nem tudtuk megtartani és hátránnyal mentünk a félidőre. A harmadik negyedben kifejezetten jó teljesítményt nyújtott a csapat, ismételten átvettük a vezetést, de egy-egy eladott labda, vagy egyéni védekezési hiba nem tette lehetővé annak folyamatos megtartását. A folyamatos felzárkózás sokat kivett a csapatból, így a negyedik negyedet 22-7-re elveszítve vereséget szenvedtünk. Szerencsére – mint az később kiderült, ennek nagyon nagy jelentősége lett a továbbjutás szempontjából - a súlyosabb vereséget sikerült elkerülni.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - KLKS 82-54 (30-13, 17-15, 11-16, 24-10)

Takács Mirabel 12, Slett Réka 11, Berecz Panna Kincső 6, Oldal Klára 2, Josepovits Kinga 16. Pásztor Arina 12, Tóth Sára 2, Bodnár Nóra Bettina 9, Prisztavok Zoé 9, Kaszanyitzky Veronika 2, Kispál Zsófia 1.

A Szolnok elleni mérkőzést egy komolyabb beszélgetés követte. A Kiss Lenke KA/A csapata ellen, amely talán meglepetésre, de teljesen megérdemelten megverte a Vasas Akadémia csapatát, így egy teljesen másik arcát mutatta a csapat. Agresszív védekezésből szerzett labdák, gyors indításból szerzett könnyű pontok jellemezték a játékunkat. A mérkőzés így gyakorlatilag már az első negyedben eldőlt. Tudtuk azonban, hogy a gólkülönbségnek szerepe lehet a későbbiekben – tekintettel arra is, hogy a Szolnok csapata a Vasas Akadémia csapatát is felülmúlta – így a lányoktól azt kértem, hogy próbáljunk meg minél nagyobb különbséget kialakítani. Ez a mérkőzés végére sikerült is.

statisztika

Vasas Akadémia – Zsíros Akadémia Kőbánya 61-55 (18-12, 12-12, 11-20, 20-11)

Takács Mirabel 2, Slett Réka 12, Berecz Panna Kincső 6, Oldal Klára 6, Josepovits Kinga 7. Pásztor Arina 12, Tóth Sára 3, Bodnár Nóra Bettina, Prisztavok Zoé 2, Kaszanyitzky Veronika, Kispál Zsófia.

Az utolsó napon a Szolnok csapat begyűjtötte harmadik győzelmét is, így a Vasas Akadémia csapata ellen úgy léptünk pályára, hogy egy kis különbségű vereség is elég lehet a csoport második helyének megszerzésére. Sajnos ez a mérkőzés is rémálomszerűen kezdődött. A Vasas Akadémia 8-0-ás villámrajtot vett, azonban az időkérésünk használt és így a negyed végére látótávolságban maradtunk. A második negyed döntetlenje után a harmadik negyed kilencpontos megnyerésével a vezetést is átvettük, de azt megtartani nem sikerült, a negyedik negyedben a Vasas Akadémia csapata visszavette a vezetést és azt már nem is engedte ki a kezéből. A hat pontos vereség azonban azt jelentette, hogy a csoport második helyén végezve csapatunk a NEMZETI LEÁNY SERDÜLŐ BAJNOKSÁG 2020-2021. idényében a Felsőházban szerepelhet!

statisztika