Köszöntjük a Kőbányai Darazsak honlapján

SERDÜLŐ (U14) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 
 

nagyításhoz klikk a képre
 

Hátsó sor (balról): Simoincs Levente; Nagy Barnabás; Hajdu Péter; Győrik Dávid; Aranyi Bence; Balaton Gergő; Csorba Gyula; Illés Barnabás; Simonics Olivér

Középső sor (balról): Ménkű Tibor (edző); Dam Patrik; Bálint Huba; Kenedi Róbert; Diaz Martin; Györkös Erik; Gauland Máté; Kispál Dániel; Czétényi Bence; Chandler Olivér; Kreskay Péter; Pintér Zsolt; Tápai Zsolt (edző)

Ülő sor (balról): Nagy Soma; Irházy Sámuel; Kelemen Tamás; Cserháti Dániel; Keszler Márk; Nagy Márton; Bihari Dániel; Hajdu Gergely; Gesztesi Márk

 

2018. június 3. – Budapest bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Budapest Basket 64-24 (31-7, 10-6, 10-7, 13-4)

Idei utolsó bajnoki mérkőzésünkön egy nagyon lendületes és pontos első negyedet sikerült produkálnunk, ami kb el is döntötte a mérkőzést. Végig csak rajtunk múlt mikor találunk be, de azért észnél kellett lenni, mert ellenfelünk nagyon szimpatikus küzdött végig, így elmaradt a szieszta hangulat. A győzelem nem forgott veszélyben, rajt cél győzelmet arattunk. Bence és Martin nagyon szépen termelték a kosarakat, mellettük végre Hajdu Geri is fel-fel villant. Összességében 8. helyen végeztünk a 17 gárdát felvonultató bajnokságban.

statisztika

2018. június 2. – Budapest bajnokság

Vasas Akadémia/A (2005) - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 43-51 (8-14, 5-4, 15-15, 15-18)

2005-ös Vasas állt szemben a kissé össze-vissza lévő "A" csapatukkal. Első perctől kezdve meggyűlt a bajunk a dobásokkal, mondjuk Pasaréten ez nem meglepő. Gyenge találat aránynak is köszönhetően, nem teljesen úgy cseréltem ahogy akartam, de azért bajba nem kerültünk. Balu első ser/a meccsén vett részt kiváncsi voltam rá, hogyan muzsikál a "nagyok" között. Ügyes volt, pontokat is szerzett, nem ijedt meg, ez nagyon tetszett. Sajnálom, hogy páran kicsit lefürödték a meccset, mivel több sráccal ez volt az utolsó meccsem, egy kicsit többet vártam. Ettől függetlenül gratulálok mindenkinek az egész éves munkájához és a budapesti 1. helyhez. Az élet nem áll meg, megyünk tovább, mindenkinek új kihívásokat kell keresni illetve új célokat kell kitűznie maga elé!

statisztika

MAFC KS/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 57-45 (15-14, 19-10, 10-7, 13-14)

Végig egy jó mérkőzést tudtunk játszani az újbudai csapattal, sajnos a második negyedben összeszedett hátrányt nem tudtuk ledolgozni. Kis szerencsével szorosabb is lehetett volna, de ahhoz ennél jobb dobószázalék kell. Kiemelni Bencét tudom, aki nagyon szépen élt a kapott lehetőséggel, nagyon magabiztosan tette a dolgát. Holnapra még összekapjuk magunkat és remélhetőleg győzelemmel fejezzük be a bajnokságot.

statisztika

2018. május 30. – Budapest bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC KS/A 74-72 (17-22, 13-20, 20-13, 24-17)

Döntő után játszani nem túl egyszerű feladat, nehéz motivációt találni. Azt kértem a srácoktól, hogy csak játszanak. Az első félidőben a MAFC volt akinek több kedve volt kosarazni, a másodikban inkább nekünk. A tv-ből ismerhetünk (bár normális ember nem nézett ilyeneket) Balázs show-t, Mónika show-t, most megtörtént a Gyuszi show! 34 pontot benne 8 darab hárompontost dobott az újbudaiak kosarába, ami nem mindennapi teljesítmény, serdülő szinten főleg! 72:72 volt az állás 10 másodperccel a vége előtt, Tepi betört, mindenki tudta, hogy vagy ő fejezi meg vagy kiadja Gyuszinak, de ő Aranyi Bencét választotta a palánk alatt aki hideg vérrel benyomta a dudaszó pillanatában! Tisztában vagyunk vele, hogy közel nem volt olyan rangja ennek a meccsnek, mint egy hete, de ezek a srácok még gyerekek, így minden sikerélmény nagyon fontos. Jó volt látni meccs után, hogy a két csapat nagyon jó kapcsolatot ápol, így közös sütizéssel zártunk. Ezzel a győzelemmel megnyertük a Budapest bajnokságot, gratulálok mindenkinek.

statisztika

2018. május 24-27. Nemzeti Serdülő Bajnokság Döntője

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 67-51 (10-7, 12-19, 20-8, 25-17)

Sokat dolgoztunk azért, hogy itt lehessünk, szerettük volna az utolsó cseppig kiélvezni a döntőt. Úgy éreztem, hogy a sérülésektől eltekintve jó állapotban érkeztünk Sopronba, így bizakodó voltam. Első ellenfelünk a nagy rivális Vasas volt, az első sorok nem nagyon bírtak egymással, meg a pályával sem, rettenetesen csúszott. Ezt szerencsére a szervező sikeresen megoldotta a második negyed elején, ebből a kis kavarodásból mi jöttünk ki jobban 4 ponttal vezettünk 20 perc után. Harmadik tíz percben egyszerűen képtelenek voltunk betalálni, így ellenfelünk kezdett elhúzni. 8 pontos hátrány alapból nem sok, de egy ilyen meccsen szinte behozhatatlan. A negyed elején még tettünk lépéseket a felzárkózás irányába, de sajnos a végjátékot nem bírtuk jól, támadásban teljesen összeestünk, így fejet kellett hajtani pesti ellenfelünk előtt. Mindig nehéz a torna első meccse, érzésem szerint sokkal több volt benne. Jó csapat a Vasas, de most elkaphattuk volna őket. Gyuszi volt a meccs és a mezőny legjobbja, sokszor élmény volt nézni amit csinált a pályán. Többiek sajnos nagyon elmaradtak, bár mindenkinek voltak kisebb, nagyobb fellángolásai, de összességében több kell ahhoz, hogy egy ilyen meccset megnyerjünk. Nem búslakodunk, megyünk tovább, este MAFC!

statisztika

MAFC KS/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 89-68 (23-12, 29-16, 19-20, 18-20)

Sajnos ezen a mérkőzésen nem tudtunk a kosárlabdára koncentrálni, mert egy egészen más sport ment a teremben. Nem a kemény játékot hagyták a játékvezetők, hanem az eszetlen verekedést. Tudunk és szoktunk is keményen játszani, de ez a stílus ez tőlünk nagyon távol áll. A gyerekek már nem mertek betörni, mert, hogy „úgysem fújnak semmi”. Maximális dicséret illeti a társaságot, mert a sok bosszantó körülmény ellenére 3 ponttal megnyertük a második félidőt. Tepi-Dávid-Gyuszi vitték a hátukon a gárdát, Keszi és Huba pedig szépen kisegítették őket. Fárasztó nap volt, holnap újult erővel esünk neki a házigazdáknak.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Soproni Sportiskola/A 71-58 (21-16, 14-16, 17-14, 19-12)

Hivatalosan már sajnos nem volt tétje a mérkőzésnek, de minket ez nem érdekelt, mert mi azt ígértük, hogy mind az 5 meccset végigtekerjük. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a soproni csapat erősen pihentetett, így csalóka a végeredmény. De ismét meg kell veregetnem a fiúk vállát, mert őket egy pillanatig sem érdekelte, a meccs „tét nélkülisége” csak mint mindig, nyerni akartak. Dávid remekül játszott, úgy ért el 23 pontot, hogy 5/4 volt a triplája, mellette Gyuszi és Tepi szállították a pontokat. Kenedi Robi tetszett még, illetve Illés Barnus védekezése! A végén pedig Huba állította be a végeredményt egy tőle már megszokott 3+1-es akcióval. Holnap ZTE ellen nehéz lesz, de ebből a győzelemből kell meríteni!

statisztika

Zalakerámia ZTE KK/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 72-52 (25-21, 15-10, 14-8, 18-13)

Ebben az évben sokszor éreztük magunkat „kicsinek” főleg centiben, ezen a meccsen ez nagyon kicsúcsosodott. Ellenfelünkben 5-en és súrolták vagy éppen át is lépték a 190 centimétert. Simi Oli a tegnapi leckét megtanulta, újra úgy kosárlabdázott ahogy igazán tud, 12 perc alatt termelt 8 pontot és gyönyörűen védekezett. Sajnos a sors igazságtalan volt vele szemben, mert a harmadik negyedben egy nagyon kemény (és néma síppal továbbengedett) elzárásba szaladt bele és eltört a keze, majd nem sokkal később Dávid is kiesett térdsérülés miatt. Utolsó negyedben minden utolsó erőnket próbáltuk mozgósítani, de ellenfelünk szépen vigyázott az előnyére, így ismét be kellett érnünk a kék jegyzőkönyvvel. Az elején nagyon jól elkaptuk a fonalat, jó ritmust futottunk, aztán jöttek a hibák. Oli, Balcsi, Dávid kivették a legjobbakat, de a többiek puha védekezése miatt folyamatosan hátrányban voltunk. Sajnálom, hogy ilyen szerencsétlenül alakult ez a mérkőzés (is), de ez egy nagyon kiegyenlített döntő, itt csak majdnem hibátlan teljesítménnyel lehet nyerni. Holnap meg kell próbálni meg így szűkösen is megszerezni a 7. helyet.

statisztika

Dombóvári Kosársuli - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 78-60 (31-21, 12-17, 18-12, 17-10)

Sok mindenben nem tudtunk kapaszkodni, de azt gondoltam, hogy a csapat még egyszer idén megrázza magát. Tepi, Bence és Balcsi megérezte a harci helyzetet támadásban és sorra szerezték a pontokat. Sajnos a védekezésben már nem voltunk ilyen lelkesek, nem tudtuk megállítani a dombóvári srácokat. Az első 10 perc után állandósult a 10 pont körüli hátrány és ezt toltuk magunk előtt. A gyerekek hajtottak becsülettel, sajnos ezen meccsen ennyire futotta. Nyert a Dombóvár, így miénk lett a 8. hely.

Összegzés: A torna előtt mindenki egybehangzó véleménye az volt, hogy rég nem láttuk ilyen kiegyensúlyozott döntőt. Aztán ahogy haladtak előre a napok, szépen lassan látszódtak az erőviszonyok, kiben mennyi tartalék van. Ha a mi csapatunkat nézzük, Levi és Erik ha egészséges is marad, talán be tudtunk volna csúszni a legjobb 4-be, de hangsúlyozom, talán. Ha 5-6. helyért játszunk akkor szerintem kimaxoltuk volna ezt a 4 napot ami a helyezést illeti. Vasárnap reggel már olyan mélyen voltunk, amiből nem tudtunk kikecmeregni. De mindentől függetlenül pozitívan könyvelem el a döntőt és azt, hogy ide eljutottunk. 70 mérkőzés van a lábakban, aminek a fele majdnem nemzetközi ami kb. duplát ér. A gyerekek teljesítménye rendben volt, páran adósak maradtak, de ezt szerintem ők is érzik, lehet elfáradtak vagy az elvárások voltak túl magasak, ezt nem tudom. Egy pár szót mindenkiről. Tepi egész évben húzta a csapatot, keményen készültek ellene minden meccsen, de a döntőn is mindent megtett, hogy csapata vezére lehessen. Gyuszi az év meglepetés embere cím nyertese, nagy változásokon ment át az elmúlt 1 évben, nagyon örülök, hogy így alakult, joggal lett a csapat legjobbja a tornán. Dávid kicsit hullámzó volt, de ő is az idei vasemberek között volt, sok meccset hozott, szépen teljesített. Balcsinak is voltak nagyon jó meccsei, a mélypontokat kell megszüntetni és akkor egy nagyon megbízható játékos lehet belőle. Olivér ugyan nagyon elfáradt, első éves serülőként kimagasló volt idén. Czétényi Bence védekezésben előrelépett sokat, de támadásban sokkal több van benne. Huba a mi örök pitbullunk, sokat bajlódott a térdével, de sokszor csak a puszta lelkesedésével vitte a csapatot. Barnus szintén a nagyon hullámzóak közé tartozott, voltak félelmetesen jó meccsen és érthetetlen visszaesések is, Kecskemét meccs Debrecenben a mai napig előttem van. Keszi Márk amikor hitt magában akkor ő volt a legnagyobb, sok olyan meccse volt ami után joggal lehetett büszke magára. Bence-Martin-Robi triónak még minden új volt, amikor megkapták a lehetőséget igyekeztek élni vele, a végére azért ők is szépen belejöttek. Sikeres évet zártunk, sokat fejlődtek a gyerekek, szívesen gondoltunk majd vissza erre a szezonra. Van még hátra két budapesti meccsünk, próbálunk felszabadult örömkosárlabdát játszani, hogy ott is minél fényesebb érmet akasszanak a nyakunkba. GRATULÁLUNK mindenkinek!

statisztika

2018. május 16. – Budapest bajnokság

Vasas Akadémia/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 38-51 (9-14, 15-16, 14-9, 0-12)

Szerda délután sajnos csak 9-en tudtunk kiállni Pasaréten, de így legalább mindenki sokat tudott a pályán lenni. A mérkőzés egyébként nem volt rossz, a színvonal nem volt magas, de szép küzdelem folyt a pályán. Kispál Dani szépen termelt támadásban! Utolsó negyedre 1 pontos előnnyel fordultunk, amire egy 12-0-ás negyedik negyedet produkáltunk, sok ilyet szeretnénk látni majd a jövőben!

statisztika

2018. május 10. – Budapest bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budapesti Honvéd 81-42 (25-12; 25-12; 12-9; 19-9)

Idén sokadik alkalommal csaptunk össze a Honvéddal, így már sok újat nem tudott a két csapat egymásnak mutatni. A sikeres hétvége után azt vártam, hogy felszabadult, szép kosárlabdát fogunk játszani. Ez volt akinek sikerült, volt akinek nem. Barnus 18 ponttal volt a legeredményesebb. Dávid 15-el, Gyuszi 13-al követte. Gergő és Aranyi Bence pedig szépen megtöltötte a statisztikai lapját. Összességében nem forgott veszélyben a győzelem, de egy kicsit sok és felesleges volt az eladott labdánk, de azért a kért feladatokat szépen végrehajtották a srácok. Készülünk a döntőre!

statisztika

2018. május 10. – Budapest bajnokság

Budafok - Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 56-72 (14-19; 10-14; 13-15; 19-24)

Csütörtökön Budafokra utaztunk lejátszani soron következő FSB mérkőzésünket. A mérkőzés tétje nem más volt, mint a bajnoki bronz érem. Habár még van hátra meccsünk,de ahhoz,hogy megszerezzük a 3. helyet mindenképpen szükségünk volt erre a győzelemre. A mérkőzés nagyszerűen alakult a számunkra. Az első negyedben sikerült jó ritmust találnunk amivel 4 pontos előnyt alakítottunk ki a vendéglátóinkkal szemben. Majd a második negyed elején egy 2 perces megingást leszámítva(gondjaink adódtak a labdafelhozással), folytattuk a jó ritmust. A mérkőzés második félidejében szintén mi uraltuk a linóleumot,így teljesen megérdemelten örülhettünk a győzelemnek. Sokszor érett játékot és nagyszerű védekezést produkáltunk ami jó előjelekkel kecsektet a jövőt illetően.

statisztika

2018. május 05-06. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla VI. forduló

Dombóvári Kosársuli - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 70-69 (14-24, 17-20, 21-11, 18-14)

Úgy engedtem el a fiúkat este, hogy ma nyerni kell. Nincs számolgatás, nincs duma, csak a győzelem. Ugyan a reggeli meccsen a Szolnok megverte a Pécset, ami azt jelentette, biztos továbbjutók vagyunk, de mi erről tudomást sem akartunk venni. Az első perctől kezdve komoly nyomást tettünk ellenfelünkre, akik láthatóan nem tudták velünk tartani a ritmust. Keszi volt a fővezér, nála volt a legjobb helyen a labda. Aztán jött amire senki sem számított, Martin a padról beszállva 2 perc alatt bevágott 2 triplát egymás után! 10 pontos és hatalmas lélektani előnnyel zártuk a negyedet. Végre jól játszottunk!! Második sorban is volt olyan aki magára talált, Barnus is megkezdte a tornát, bár szombaton a védekezése tetszett, a pontokkal adós volt még. Ezt most pótolta. Aranyi Bence nagyon fontos kosarakat dobott, látszódott a fejlődés! 13 pontos előnnyel mentünk pihenni. A félidőben felhívtam a figyelmet, hogy ellenfelünk mindent egy lapra fog feltenni, nem fogja feladni. A nagy fogadkozások ellenére, nem tudtuk megcsinálni amit elterveztünk, 6 perc alatt 1 kosarat tudtunk a gyűrűbe szenvedni (sajnos nincs jobb szó). Ellenfelünk addig, 14-et szerzett és feljött 1 pontra. 5 perccel a vége előtt újra elléptünk 6 ponttal, ekkor végre újra éreztem az erőt a csapatban. Úgy érkeztünk meg az utolsó 2 percre, hogy 3 ponttal vezettünk. Benéztünk egy triplát, majd egy ziccert, válaszolni egyikre sem tudtunk, szaladhattunk az eredmény után. Ugyan 8 másodperccel a vége előtt Dávid ziccerével 1 pontra feljöttünk, de számomra érthetetlen okból nem tudunk beütni egy faultot, így nyert a vendégcsapat. Továbbjutottunk, de az első percekben képtelenek voltunk örülni neki, mert senki sem szeret kikapni, de főleg nem így. Ellenfelekről egy-egy mondat: Dombóvár nagyon megérdemelte a győzelmet, mert végig nekünk állt a zászló, de egy percre sem adták fel, gratulálunk nekik. Szolnokot sajnáljuk egy kicsit, mert reggel emberfelettit játszottak, gyerekkori barátom a tegnapi két vereség után parádésan összeszedte fekete seregét, ők is megérdemelték volna a döntőt. Egy kicsit haza fogok most beszélni, de van még 1 csapat, akik nagyon megérdemelték a döntőt, ezek pedig mi vagyunk. Nagyon nehéz és sikeres szezon van eddig a hátunk mögött, az EYBL döntővel magunkra húztuk az ellenfeleket, mindenki nagyon meghajt minket. Sok nemzetközi tapasztalatot igyekszünk beléjük tölteni (majdnem több nemzetközit játszottunk, mint magyart). A sérülések folyamatosan hátráltattak bennünket. Kezdődött Nagy Barnival, akinek abba is kell hagyni a játékot, folytatta Chandler Oli, akit szintén egész évre elvesztettünk. Levi január óta próbál megjavulni, Erik pedig tavaszi szünet óta van kényszerpihenőn. De még sorolhatnám (bár utóbbi két fickónak azért van némi esélye még a visszatérésre). Egy a lényeg újra ott vagyunk a döntőben, sok sok nehézségen át. Remélem, hogy ezzel mindenkiről lekerült a teher (akin volt, vagy úgy érezte) és a döntőn egy nagyon jó kosárlabdát játszó Darazsakat fognak látni. A csoportban a Sopron-Vasas-MAFC csapatok lesznek az ellenfeleink, azt hiszem ennél jobb alkalom nem is létezik arra, hogy visszavágjunk! Nagyon büszkék vagyunk a srácokra, ismét bebizonyították, hogy mindent el lehet érni, csak nagyon keményen meg kell dolgozni érte! Találkozunk a döntőben!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Szolnoki Sportcentrum/A 67-55 (24-19, 14-17, 13-5, 16-14)

Szolnokkal idén eddig kétszer találkoztunk, de egyik mérkőzésből sem lehetett kiindulni, mert hol mi voltunk hiányosak, hol pedig ők. Nagy lendületet kértem az elején, ezt meg is kaptam, de a pontosság ezúttal is kimaradt belőle. Robi talpraesettsége mindenkit meglepett, bizonyította nem véletlenül kapott bizalmat. A félidőben úgy vezettünk 2 ponttal, hogy a felét bedobjuk a kimaradtaknak, 20 is lehetett volna. Ismét csak a védekezésünk mentett meg minket. Harmadik negyedben ugyan a kosárszerzéssel továbbra sem álltunk jól, de a kapott 5 pont az valami parádés volt! Utolsó 5 percben 11:0-s rohamot futottunk, aminek köszönhetően, ugyan a meccs nem dőlt el, de legalább tudtunk mire építkezni. Negyedik negyedben szerencsére minden szolnoki felzárkózási kísérletet visszavertünk, így újabb győzelmet szereztünk. Ismét nem játszottunk látványos kosárlabdát, de már egy kicsit jobban járt a labda, mint délelőtt. Nagy örömömre a védekezés az egész meccsen rendben volt (55 kapott pont) és a lepattanó csatát is megnyertük. Izgalom maradt még azért vasárnapra is, mivel a Pécs meglepetésre legyőzte a Dombóvárt, így ugyan nem vagyunk rossz helyzetben, de azért még megnyugodni hiba lenne.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Kosárlabda Akadémia Pécs/A 61-51 (14-10, 14-13, 12-13, 21-15)

Országos 6. forduló Kőbányán! Ez következett a programban, a tét nem volt más, mint az országos döntő. A csoport első két helyezettje jutott tovább, ebből szerettünk volna egyet megcsípni. Első akadályt a Pécs ellen kellett vennünk, akiket idén már többször legyőztünk, de minden meccs 0:0-ról kezdődik. Végig görcsösek voltunk támadásban, nehezen járt a labda és ez nagyon megnehezítette a dolgunkat. Távoli dobásaink sem ültek, nagy bajban is lehettünk volna, hogy nem úgy védekezünk, ahogyan azt tettük. Az utóbbi időben erre rengeteg energiát fordítottunk, öröm volt nézni, hogy nem hiába. Az utolsó 10 percre még nyitott volt a találkozó, itt Tepi (17 pont, 8 lepattanó) és Dávid (14 pont 20 lepattanó) hátára vette a csapatot és behúztuk az első, de annál fontosabb meccset. Mellettük Gergő 10 pontja és kemény védekezése volt magasan szembetűnő. Ellenfelünk legjobbját 0 azaz nulla!! pontra fogtuk! Keszi-Gyuszi-Cz. Bence triónak is voltak remek pillanatai. Összességében annak köszönhettük a győzelmünket, hogy végig sokkal keményebbek voltunk és elszántságunknak köszönhetően nagyon megnyertünk a lepattanó harcot. Érdekesség , hogy kb. annyi támadó lepattanót szedtünk mint a Pécs összesen lepattanót. Mindig fontos, hogy győzelemmel kezdjünk egy tornát, ebből kell erőt meríteni az esti rangadóra.

statisztika

2018. május 07. Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság - V. forduló

Budaörsi DSE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 96-49 (25-15; 22-13; 23-12; 26-9)

statisztika

Gödi SE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 96-70 (22-14; 32-17; 20-21; 22-18)

Nagyon rossz előjelekkel utaztunk Piliscsabára, a regionális bajnokság utolsó fordulójára. Összesen 10 hadrafogható játékossal kellett megoldani a két mérkőzést,ami annak tudatában nem túl jó,hogy ebből a 10 főből is többen sérülősből tértek vissza. Első meccsen a Gödi SE erős atletikus csapatával találkoztunk,ahol nem sok babér termett nekünk. De erre készültünk. Sok jó periódust produkáltunk a 40 perc alatt,de ellenfelünk fizikális előnyével nem tudtunk mit kezdeni. A mérkőzéshez hozzátartozik,hogy sajnos Hajdú Geri egy ütközést követően lesérült,illetve Bihari Dani sem tudta folytatni a tornát. Második meccsen a Budaörs csapata ellen játszottunk,ahol így nyolc bevethető játékos maradt a játékra. Nem sokáig. A mérkőzés első félidejében még hárman(Kreskay Peti,Kispál Dani,Dam Patrik) harcképtelenné váltak. Az eredmény nem volt kérdés már a feldobás pillanatában,mivel sokkal pihentebb csapat jött velünk szemben. Nagy küzdést mutattak be a fiúk ezen a tornán is,amire lehet alapozni. Jobbulást a sérülteknek!

statisztika

2018. április 28. – Budapest bajnokság

SZEDEÁK- Zsíros Akadémia Kőbánya/B 38:93 (12-17; 10-31; 8-27; 8-18)

A bajnokság soron következő mérkőzését azzal a Szedeák-kal játszottuk, akik 2006-os születésű csapatként be lettek nevezve a budapesti bajnokságba. A fiatalok nem aprózzák el, ezen anapon velünk játszották a második mérkőzésüket. Emiatt is és a mutatott játék miatt is megérdemlik a tiszteletet. Nagyon szép 1-1eket láthattunk tőlük, amiket nagyon sokszor nem tudtunk levédeni(elgondolkodtató). A mérkőzés papírforma szerint alakult, ezzel a meccsel hangolódtunk a jövőheti regionális fordulóra, ahol nem lesz egyetlen könnyű mérkőzésünk sem.

statisztika

2018. április 27. – Budapest bajnokság

Malév Kobrák - Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 81:53 (17-13; 22-13; 16-20; 26-7)

Még mindig nem tudjuk, mit élvez a Malév azon, hogy Fiú Serdülő B bajnokságban indítja a csapatát, ami láthatóan sokkal erősebb mindenkinél. Igazából mi ennek csak örülünk, mert a jobb/erősebb csapattal mérkőzni mindig élvezetesebb, mint egy gyengébbel. Ez is egy visszavágó volt, így érthetően hajtotta a vágy a szebb időket megélt repülőtársaság nevét cipelő egyesület serdülő csapatát, hogy a legutóbbi vereséget megtorolják. Most nem tudunk teljes 2005-ös csapattal kiállni, mivel sérültek is vannak, illetve sokkal fontosabb mérkőzésre készülnek az "A" csapatban edzők. A mérkőzés elején sajnos bealudtunk, meg voltunk illetődve, így hamar elhúzott a házigazda, majd a negyed felénél sikerült felébrednünk, így csak 4 ponttal vezetett az ellenfél. A folytatásban nem tudtunk mit kezdeni a Malév erőfölényével, itt már tovább nőtt a különbség. A második félidőt sikerült a saját szánk íze szerint alakítani, a mi játékunkat erőltettük az ellenfélre, így 4 pontot faragtunk a hátrányból. A záró etapban azonban ismét jött egy összeomlás a részünkről, amit a házigazdák nagyszerűen használtak ki. Az ellenfél többnyire egy emberre épített, akivel nem tudtunk mit kezdeni, tarthatatlannak bizonyult, sajnos nem volt a mai nap olyan ember a csapatban aki meg tudta volna fogni.

statisztika

2018. április 25. – Budapest bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 – KLKS 93:58 (23-10; 30-17; 16-14; 24-17)

Szerdán edzés időben játszottuk le annak a meccsnek a visszavágóját, amin az utolsó 5 percben mutatott teljes összeomlás miatt kaptunk ki a KLK csapatától. Ellenfelünk pár hiányzója nélkül jelent meg a rangadóra, de nem ezen múlt a vereségük. Olyan koncentrációt mutattak a fiúk az egész mérkőzés során, hogy nem lehetett kérdés ki hagyja el győztesen a tornatermet. Az agresszív védekezésünknek és a csapatjátékot erőltető támadásunknak köszönhetően, mind a négy játékrészt megnyertük. Ez is egy olyan meccs volt, amin csapatként tudtuk abszolválni, és amihez mindenki hozzá tudott tenni nem is keveset.

statisztika

2018. április 24. – Budapest bajnokság

Kaszások Akadémia – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 53-86 (9-15; 11-26; 16-26; 17-19)

Nem olyan kerettel álltunk ki amivel szerettem volna, de nem tehettünk mást, így is minden erőnkkel azon kellett lenni, hogy gyakoroljunk a főtáblára. Első negyed döcögött egy kicsit, a lendület helyenként rendben volt, de sok volt a ki nem kényszerített hiba. Második sor már sokkal letisztultabb játékot hozott, így persze minden könnyebb is volt. Második félidőben az egész csapatnak tudtam adni bőven játékpercet, amit mindenki valami széppel és hasznossal próbált meghálálni. Összességében nem nyújtottuk rossz teljesítményt, még úgy sem, hogy mostanában ritkásabban mozog együtt a gárda. Továbbra is csak a döntő lebeg a szemünk előtt, még van másfél hetünk!

statisztika

2018. április 21. – Budapest bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B – Vasas Akadémia/B 99-26 (29-2; 16-9; 22-8; 32-7)

Fiatal ellenfelünknek még nagy falatnak bizonyultunk. A mérkőzés elejétől a végéig domináltunk, a nálunk átlagban egy évvel fiatalabb Vasas csapat ellen.

statisztika

2018. április 16. - Budapest B bajnokság

Újpest MT/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 64-78 (17-24; 11-14; 16-23; 20-17)

Mindig félve meccsezek hétfőn,mert nem tudni milyen hangulatban/koncetrációval jönnek meccsre a gyerekek. Újpestre látogattunk lejátszani a soron következő bajnoki mérkőzésünket,ahol a Megyeri Tigrisek csapata volt az ellenfelünk. A mérkőzést nagyon szép kosárlabdát játszva végig vezetve és dominálva sikerült megnyernünk. DE! És sajnos erről is írni kell, 64 pontot kaptunk, ami úgy gondolom nagyon sok. Főleg látva a mérkőzést sok,mert csupa figyelmetlenségi hibából adódóan kaptuk a könnyű kosrakat. Bízom benne sikerül majd ezen javítanunk a folytatásban.

statisztika

2018. április 14. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Zuglói Sasok/A 40-69 (7-19; 10-16; 17-22; 6-12)

Szombaton reggel a Zuglói Sasok látogattak a Kada csarnokba, ahol a 2005-ös csapatunk (Dam Patrikkal kiegészülve) fogadta őket. Tudtuk az első mérkőzésből kiindulva,hogy nagyon kemény mérkőzést várhatunk,aminek nem mi vagyunk az esélyesei,mivel nagy arányú vereséget szenvedtünk. Ezeket a meccseket sokkal jobban szeretem,mivel azon a véleményen vagyok,hogy a jobbtól lehet tanulni,illetve az erősebb csapatot kell tudni megverni. Szerencsénkre a Sasok végig komolyan vették a mérkőzést, hiába vezettek elég hamar a lefúlyásik hajtottak,ezáltal végig nagy erőfeszítésre késztettek minket. Több játékosom csődöt mondott ebben a nehéz helyzetben, aminek több oka is lehet,ezt próbáljuk orvosolni. Voltak akik szépen dolgozva tudtak pozitív periódusokat hozzátenni a mérkőzéshez. Kiemelném Kenedi Robit,aki már egy ideje nagyon jól dolgozik edzésen, ami nem múlik el nyomtalanul. Ezen a mérkőzésen leszedett 16 lepattanót a sokkal magasabb és fizikálisabb többnyire egy évvel idősebb zuglói fiúk gyűrűjében.

statisztika

2018. április 11. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Bp. Honvéd/B 73-59 (22-12; 20-12; 17-17; 14-18)

Szerdán edzés időben mérkőztünk meg a Honvéd/B csapatával a Fiú Serdülő B bajnokság keretein belül. A mérkőzés nagyon jól indult számunkra, az első félidőben végig sikerült megvalósítani azt amit elterveztünk. A harmadik negyed viszont nem sikerült valami fényesen. Az öltözőben ragadtunk a nagy szünetet követően, aminek az eredménye egy egál 10 perc lett. Az előny megmaradt, következhetett a záró etap. Nagyon sok hibát tartalmazott ez a játékrész, amit a honvédos fiúk rendre kihasználtak, sikerült csökkenteniük a különbségen. Összességében elmondható, hogy magabiztos győzelmet arattunk, de sajnos nagyon sok hibábal játszottunk.

statisztika

2018. április 07-08. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla V. forduló

Soproni Sportiskola KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 54-43 (16-19, 10-4, 20-8, 8-12)

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – MAFC KS 47-72 (15-20; 9-16; 12-12; 11-24)

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Vasas Akadémia 54-69 (12-15; 12-16; 15-13; 15-25)

Sokat gondolkoztam, hogy mit is írjak erről a hétvégéről. Úgy döntöttem, hogy nem fogok meccsekre bontani, mert nincs is értelme. Igazsághoz tartozik, hogy Levi és Erik nem tudtak játszani, plussz nem kevés meccs került a lábakba. De persze ez bele volt kalkulálva az edzések intenzitásába illetve a pihenő napok kiosztásba. Csalódást okoztunk mindenkinek a mutatott teljesítményükkel, mert amire eddig építettünk abból semmi sem tudtunk megmutatni. Mellé társult egy elfogadhatatlan hozzáállás is. Egy olyan tornán ahol döntőbe lehet jutni, ez nem fér bele (de szerintem semmikor). Egy mondatokban: Vasas ellen ki-ki meccset játszottunk, amit könnyen el lehetett volna kerülni, ha a saját játékunkat játsszuk, ez utolsó 2 perc összeomlására pedig nincs mentség. MAFC ellen még menthettük volna magunkat, de minden igyekezet ellenére, nem voltak partnerek a srácok. Sopron ellen nyerhettünk volna (ők még rosszabb passzban voltak mint mi) de itt inkább már gyakoroltattam mindenfélét, a győzelem kérdést háttérbe szorítva. Sajnálom, hogy így alakult, sajnálom, hogy nem éreztük át a helyzet fontosságát. Szokták mondani semmi sem történik ok nélkül. Következő fordulóban Dombóvár, Szolnok, Pécs trióból kell kettőt megelőznünk és akkor még elérhetjük a kitűzött célt, de ehhez mindenben javulnunk kell, mert ingyen nem adnak semmit sem!

statisztika

2018. április 07. Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság - IV. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - BLF Palota 85-61 (20-23; 14-14; 18-8; 33-16)

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - KKS 70-41 (24-10; 18-12; 14-13; 14-6)

Sajnos lecsúsztunk a regionális bajnokság B csoportjába, mivel a legutóbbi forduló nem sikerült valami fényesen Budaörsön. Ebben a fordulóban az első mérkőzésen a KKS csapatával találkoztunk, akik ellen az elaő perctől kezdve, a mérkőzés végéig uraltuk a játékot.

A második mérkőzésen, ami egyben a forduló döntője os volt a BLF csapatával csaptunk össze. Fizikálisan szemmel láthatóan erősebb csapat volt,de ezt szerencsére sikeresen kompenzálták a fiúk a technikai képzettségükkel. Sajnos nagyon könnyelműek voltunk az első félidőben,valamiért úgy gondolták a fiúk nem szükséges koncentrálni annyira. Ennek az lett az eredménye,hogy a BLF Palota vezetett a félidőben. Szerencsére a gyors félidei szünetben sikerült rendet tenni a fejekben és egy teljesen másik Darazsak csapatot láthatott a kilátogató nagyérdemű. A végeredmény egy 24 pontos győzelem lett,amivel az utolsó fordulóra visszakerültünk az "A" csoportba.

statisztika

2018.03.29-04.01. Nemzetközi torna Ostrava

OSE Lions – Zsíros Akadémia Kőbánya 69-53 (10-19; 23-6; 17-8; 19-20)

Vasárnap 1 órakor a bronzcsata következett, ellenfél az Oroszlány csapata volt. Előző este amikor mondtam, hogy velük játszunk már láttam fintorgást, már ezt sem tudtam hova tenni, de gondoltam csak túl jól sikerült átragasztani a gyerekekre, hogy mi sem örülünk, ha külföldön magyarokkal játszunk, de mivel az OSE-vel még nem játszottunk és nem is néztek ki rosszul, azt gondoltam, nem lesz ez rossz. Az első negyedben is akadtak gondok, nem értünk vissza. Kisebb hajtásra azért csak csináltunk egy 9 pontos előnyt. Ami ez után jött, arra nem voltam felkészülve. 2 és fél perc alatt eltapsolta a 2. sor az előnyt, köszönhetően annak, hogy nulla energiát tettek bele a játékba, amikor segíteni próbáltam minden esetben, mindenkitől csak magyarázkodást kaptam. Felelőse nem volt a balhénak csak tolta mindenki a másikra. 8 ponttal égtünk (de szó szerint) a félidőben, ott megpróbáltam tisztázni a sorokat, volt akiknél valami megmozdult, de a többségnél még így sem. Eltelt 5 perc a negyedből, a hátrány 18-ra nőtt. Itt telt be nálam a pohár, mindent megpróbáltam, de semmi. Innentől csak időt kértem és cseréltem. Egyszerűen semmit sem fogadtak meg a tanácsokból, ma nem tudtunk együtt dolgozni. Érdekesség, hogy az időkérésnél páran (aki tényleg próbálkoztak becsülettel) kérdőre vonták a többieket, hogy „csak én akarok nyerni?” Sajnálom, hogy ilyen rossz szájízzel sikerült lezárni, az amúgy remek tornát. Egyáltalán nem azt bánom, hogy kikaptunk, még azt sem, hogy egy bronzéremmel kevesebb, csak azt, hogy megint elkövettük azt a hibát, amit egy sportoló soha de soha nem tehet meg, mégpedig, hogy lenézni az ellenfelét. Mivel a beszámolót napokkal a meccs után írtam, láttam a srácokat a hazavezető úton meg utána is, tudom, hogy bántja őket a dolog, de ismerem a csapatomat és azt is tudom, hogy alig várják a hétvégét, hogy ott bebizonyítsák mit is tudnak valójában. Ehhez mindent meg fognak kapni tőlem, mert remek srácok, akikkel érdemes és szeretek is dolgozni, hibázni mindenki hibázhat a kérdés csak, hogy hogyan javítja ki. Kíváncsian és izgatottan várom!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – BK NH Ostrava Flames (CZE) 79-37 (18-9; 16-8; 28-8; 17-12)

Rangadóra készültem, mert tegnap láttuk őket játszani és tetszett, ahogy játszanak. Ellestem tőlük pár dolgot, amit át is adtam a gyerekeknek, hogy minél jobban tudjanak teljesíteni. Az első negyedben 9 pontos előnyünk lett, köszönhetően Dávid 11 pontjának, benne 3 triplával. Második sor sem lassított, támadásban extra ihletett napot fogtunk ki, mindenki meg tudott lepni 1-2 olyan kosárral, hogy ment is a fejemben a kérdés, „hogy ha ti ilyeneket is tudtok, akkor miért nem csináljátok többször?” Keszi dobott olyan kosarat faulttal együtt indításból, hogy két 185-ös gyerek sem tudta leszerelni és még így is bedobta, szerencsére nem lett baja, de nem nézett ki jól ahogy legyalulták. A vége 42 pontos győzelem lett, úgy hogy szerintem a 10 lett volna a reális. De, nagyon örülök, hogy nem így lett, megérdemelten lett ekkor különbség a két csapat között, ma mindenben jobbak voltunk náluk. Dávid végül 16 ponttal zárt, Huba 12 pontja, benne 5/4 büntetője parádés volt, nagyon megtudnám szokni! Martin megint ügyes volt, Aranyi Bence szépen szedte a pattanókat (13) és egyre nyugodtabban merem a pályán hagyni.

statisztika

Klaipedos/B (LTU) – Zsíros Akadémia Kőbánya 34-81 (10-22; 7-26; 10-18; 7-15)

Mindig szeretek litván csapatok ellen játszani, mert ők olyan országból jönnek, ahol mindenki kosarazik, így nincsenek rossz csapataik. Első 4 perc 10-5 oda. Időt kértem, ahol sajnos megint meg kellett emelnem a hangom, hogy felfogjuk minden meccsen csúszni-mászni kell, nem lehet lenézni senkit sem!! Varázslat történt! (nagyon ironikus vagyok) Mindenki küzdött, de szó szerint! Szakadt mindenkiről a víz, cserélnem kellett azért, mert cserét kértek a srácok, hogy pihenniük kell, mert nem bírják. Na mondom, ezt már szeretem! Eredménye: a következő 12 perc 38-2 ide!!! 30 pontos vezetést tudhattunk magunkénak a félidőben. A második félidő formalitás volt, tudtam feladatokat adni és persze mindenkinek sok percet. Legnagyobb örömömre a sok cserétől sem enyhült a harci kedv. Keszi ismét remekelt mind a két oldalon, pontokkal és szerzett labdákkal büntetet mindenkit. Gyuszi végre a kosárlabdával foglalkozott főleg, 15 pontja is ezt mutatja. Cz. Bence (9) és Martin (8) pedig szép 1-1-ekből szereztek kosarakat.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Friedenauer/A (GER) 53-76 (16-23; 17-16; 7-21, 13-16)

Újabb német ellenfél állt, illetve pontosabban tornyosult előttünk. Serdülő szinten gyönyörű szerkezettel és képzett játékosokkal álltunk szemben. De mi nem vagyunk az az ijedős társaság, szóval nem nagyon foglalkoztunk ezzel, de azért igyekeztünk észnél lenni. Az első negyedben nem volt rossz a védőmunkánk, de ellenfelünk egyszerűen mindent bedobott. Ez rá is nyomta a bélyegét a támadásainkra. Második negyedben 1 ponttal mi nyertünk, de látszódott, hogy nagyon nehéz lesz utolérni őket. Harmadik negyedben sajnos minden remény elúszott, ötlettelenül támadtunk, mellé már kapkodtunk is, így 9 perccel a vége előtt 60-40-re vezettek. Ugyan az utolsó etapot is elvesztettük, becsülettel végighajtottuk a 4 negyedet, így ugyan nem örülök, hogy kikaptunk, de tettük ezt legalább egy remek csapattól. Csak azt sajnálom, hogy nem tudtunk szorosabbat játszani velük. Gergő-Dávid-Tepi vitte a csapatot pontokban és mezőnyben, mellettük Huba-Cz. Bence szemtelen és eredményes védekezése nagyon tetszett.

statisztika

Berlin BVV (GER) – Zsíros Akadémia Kőbánya 44-72 (8-28; 11-13; 5-18; 20-13)

Első meccsünket a gyerekek egyik kedvenc pályáján játszottuk az étteremnél. Az első pillanatoktól mi irányítottuk a mérkőzést, német ellenfelünk nem nagyon találta az ellenszert a letámadásunk ellen. Szépen tudtam forgatni a csapatot, Gyuszi 12, Barnus 9, Cz. Bence 7 és Dávid 16 pontja kiemelhető, jókat és eredményesen vállaltak. Kezdésnek nem volt rossz, a védekezésünk nagyon tetszett összességében, a támadáson van még mit csiszolni.

statisztika

Sokol Vysehrad (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 38-55 (12-17; 8-10; 6-12; 12-16)

Az 5. helyért ismét egy cseh csapattal mérkőztünk, akik fizikálisan sokkal erősebbek voltak mint mi. Akik látták a mérkőzést nem hitték el, hogy ezek a gyerekek egy évben születtek. Sokszor volt olyan, hogy egy fejjel nagyobb játékost kellett fogni a pályán több embernek. Nagyon megakarták mutatni a fiúk, ez az eredmény nem reális, és a négyben lenne a helyünk. Olyan küzdeni akarást mutattak a pályán, amit öröm volt nézni. Szintén mindenki hozzátette a magáét ehhez a győzelemhez, aminél a kulcs a védekezés volt. Megérdemelten szereztük meg az 5. helyet a tornán, és örülök, hogy ismét volt értelme kiutazni, valamint versenyeztetni a 2005-ös csapatot külön.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - TBS Prerov (CZE) 85-32 (28-10; 23-12; 14-8; 20-2)

A németektől elszenvedett vereség sejtette velünk, hogy a hátralévő két mérkőzés nem lesz olyan szintű, mint az előző 3, mivel az 5-8. helyért mérkőztünk. Az ötödik meccset nagyon könnyedén hozták a fiúk, kiosztottak majdnem 30 gólpasszt, bedobtak csapat szinten 5 hárompontost, felszabadultan játszottunk, aminek nagy arányú győzelem lett a vége, és az, hogy megszerezhetjük a tornán az 5. helyet.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Friedenauer TSC (GER) 43-59 (4-18; 10-12; 11-15; 18-14)

A négybe jutásért egy német ellenféllel kerültünk szembe. Tudtam az előző napi két mérkőzés rettentően fárasztó volt és nem csak testileg, hanem szellemileg is. Ennek ellenére nekik estünk, ahogy tudtunk,de nem tudtuk felvenni az ő sebességüket. Az első negyedben nagy előnyt alakítottak ki, amit a második negyedben valamelyest tartottunk, hogy ne nőjön tovább. nagyon ügyesen meccselte az ellenfél a különbséget, rotálva a játékosait, meg tudta tartani az előnyét a lefújásig. Mi bármivel próbálkoztunk nem jött be, elúszott a négy közé jutás. Ez a német csapat más sebességi fokozaton játszott, mint mi. Azért jöttünk, hogy tanuljunk, és hát tőlük lehetett.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - USK Praha (CZE) 38-40 (17-9; 2-12; 11-10; 8-9)

A vereség után este jött a következő meccs, méghozzá egy újabb erős ellenfél ellen. Prágai csapatnak is szüksége volt a győzelemre, mivel a csoportban körbeverés volt, így ez volt a döntő ütközet. A délelőtti mérkőzéshez hasonlóan itt is végig minimális különbséggel alakult/változott az eredmény. Sajnos 10 embert lehetett csak hadra fogni, de nagyon örültem neki, hogy mindenki hozzátudott tenni a mérkőzéshez. A végjáték ugyan úgy alakult, mint délelőtt, utolsó dobás nem ért célba, így két pontos vereséget szenvedtünk. Ami ismét csak pozitívum, hogy két ilyen idegőrlő mérkőzésen is többször mutatták meg a fiúk, milyen jó játékra képesek.

statisztika

MT BKM Iskra Svit (SVK) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-45 (7-8; 18-15; 12-12; 10-10)

Az első bemelegítő mérkőzés után, másnap jött egy nagyobb falat. Egy szlovák ellenféllel mérkőztünk, akik nagyszerűen alkalmazták azt a védekezést, amit itthon nem lehet. A fiúk egyből megértették mit kell ellene játszani, de ettől függetlenül, nagyon nehéz volt megtörni a szlovákokat. Végig kiélezett mérkőzést játszottunk, egyik csapat sem vezetett 4nél több ponttal. Sajnos a kiélezett izgalmas végjáték nem nekünk kedvezett, az utolsó dobást elrontottuk, így két pontos vereséget szenvedtünk. Ezen a mérkőzésen is történt egy sérülés, Erik kapott egy ütést a térdére, amivel még nagy nehezen be tudta fejezni a mérkőzést, de többet már ő sem lépett pályára. Ezen a mérkőzésen kiemelendő a fiúk érett taktikai játéka, amit sajnos sok egyéni technikai hibával fűszereztek.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Tarnowskie Góry (POL) 73-34 (26-10; 14-10; 19-8; 14-6)

Az első mérkőzésünket egy lengyel csapat ellen játszottuk, ahol már a legelején érezhető volt, hogy nem gördítenek elénk nagy akadályt. A mérkőzés legelejétől mi irányítottunk, és végig vezetve sikerült megszerezni az első győzelmünket. Sajnos a mérkőzés legelején Simonics Levente bokája megsérült, ekkor még nem tudtuk mennyire súlyos, de végül az egész tornát kihagyta.

statisztika

2018. március 24. Budapest bajnokság

Budapest Basket - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 36-76 (12-25; 8-20; 10-13; 6-18)

Szombat reggel korai órákban játszottuk le FS/B mérkőzésünket. Már a mérkőzés előtti bemelegítésnél lehetett érezni,itt csak egy csapat hagyhatja el győztesen a parkettát. Így is lett. A mérkőzést végig főlényesen uralva, sikerült szép játékkal nyernünk.

statisztika

2018. március 23. Budapest bajnokság

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 90-47 (19-13; 24-6; 25-17; 22-11)

Tepi-Dávid-Levi nem lépett pályára, mert úgy döntöttem. Kíváncsi voltam a többiekre, hogy ki tud/fog az élre állni. Gyuszi remek volt nagyon tetszett, mellé Gergő igyekezett fellépni. Dani második meccsén próbált ügyeskedni, Robi pedig még az első meccses lámpalázzal küzdött. Itt pedig véget is ért a történet. Csalódott voltam, mert 20 játékpercek alatt 0,1,2 max 3 rádobásokat sikerült produkálni többeknek, üres statisztikai lappal fűszerezve. Már a gyerekeknek is elmondtam sokszor, hogy lassan az év azon szakaszához érünk, amikor elfogynak a "jutalom percek" mindenki annyit lesz a parketten, amennyit eddig kiharcolt magának. Van még egy Ostrava, ott lehet bizonyítani...

statisztika

2018. március 18-20. EYBL Central Europe region PLAYOFF - Belgrád, Szerbia

INTER Bratislava (SVK) – Zsíros Akadémia Kőbánya 58-49 (16-6; 11-20; 11-7; 20-16)

Nagyon jól ismertük ellenfelünket, évek óta „vadászunk” rájuk, de eddig még csak közel sem tudtunk lenni hozzájuk. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy egyik legjobbja nélkül kellett kiállniuk, így gondoltuk most vagy soha. Ez a tény mintha egy kicsit túlságosan is megnyugtatta volna a fiúkat, így nem tudtuk a megbeszélteket megvalósítani, első negyed 16-6 oda, megint lehet kapaszkodni. A második negyedben extázisba kerültünk, Illés Barnus 3, Huba 1 triplát vágott be, így a negyed végére újra meccsbe voltunk. Úgy kezdtük a félidőt, ahogy nem szeretem. Kicsit mindenki a másikra várt, toltuk a felelősséget. Szerencsére ellenfelünk sem szárnyalt, így meglógni nem tudott, de állandósulni látszott a 10 pont környéke. 4 perccel a vége előtt felcsillant a remény, nagyon közel tudtunk kerülni, de az INTER okosabb csapat annál, mint hogy ezt eltapsolja, így ismét fejet kellett hajtanunk előttük. A pozitív az, hogy megint végigtoltuk a meccset és egy percre sem adtuk fel. Belekényszerítettük őket 32 eladott labdába, de sajnos mi is elszórtuk 27-et. Kár ezért a meccsért, mert most elcsíphettük volna őket! De ne legyünk telhetetlenek, így is remekül teljesítettünk, klassz meccs volt!

A torna összegzése: sokszor kezdünk úgy beszámolókat, hogy „nem tudtuk mire számíthatunk”, hát itt erről szó sem volt. Tudtuk, hogy egytől egyig kőkemény csapatok és gyerekek jönnek majd velünk szembe, akik közül mindenki a szuperdöntőbe akar jutni. Nem kellett csalódnunk, minden csapatban voltak olyan gyerekek, akik nevével lehet még később találkozni fogunk. Videóztunk róluk, statisztikákat gyűjtöttünk, hogy ne érjen minket semmi se váratlanul. Fontos volt ez a torna számunkra, nem csak azért, mert megdolgoztunk érte, hogy itt legyünk, hanem mert pontosan ilyen meccsekre van szükségünk ahhoz, hogy jobbak legyünk. Ez a 3 nap elérte a célját, miközben megdolgoztattak minket keményen, jól is éreztük magunkat. Voltunk a belgrádi várnál, ahol megnéztük a szabadtéri pályákat, illetve a Partizan csarnokánál is, kár hogy nem tudtuk bejutni. Összességében a 6. helyen végeztünk, ami messze-messze a várakozásokon felül sikeredett. Nagyon büszkék vagyunk minden gyerekre, mert nagyon komoly tettek hajtottak végre, ami bekerül az egyesület történelem könyvébe. A tornát a Bayern nyerte a Zemun előtt, bronzérmes a Beko lett, egy hajszállal a DIV előtt. Inter az ötödik, Flash a hetedik és a sort a Nagyvárad zárja. Kikkel is zárhatnám a sort, mint a mindig, így most is parádés szurkoló táborunkkal, akik több mint 20-an eljöttek még ide is! Nagyon szépen köszönjük a lelkesedésüket, felbecsülhetetlen amit tesznek. Az EYBL szezonunknak vége, innentől az országosra koncentrálunk!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – LPS Bihorul Oradea (ROM) 65-54 (16-12; 22-18; 16-11; 11-12)

A román bajnok ellen folytatódott számunkra a rájátszás, tét az 5-6. hely lehetősége volt. Előző este egy komolyabbat beszélgettünk a gyerekekkel, bíztunk benne, hogy tudunk változtatni pár fontos dolgon. Az elején állva hagytuk a Nagyváradot, sokkal jobban kezdtünk mint ők. Aztán mi egy kicsit visszavettünk, ők pedig felkeményedtek, így átvették a vezetést. Az utolsó percekre fel tudtunk ébredni és 38:31-es vezetéssel tudtunk menni pihenni. Nagyon nehéz második 20 perc elé néztünk, tudtunk, hogy sosem fogják feladni. A félidő nem törte meg a lendületünket, 18 ponttal is vezettünk már, de a negyed végére visszaesett 12-re. Az utolsó 10 perc mintha 1 óra lett volna, nem akart menni az idő. Az első 5 perc parádésra sikeredett Bence háromszor, Huba egyszer tört úgy be a palánk alá felállt védelem ellen, hogy nem tudták megállítani, ennek a 8 pontnak köszönhetően, úgy tűnt el is dől a meccs. De ellenfelünk még indított egy kisebb rohamot, amit Levente triplája vert vissza teljesen. Ugyan az utolsó 4 percben nagyon bedeszkázták a gyűrűt, de nagyon komoly védekezést mutattak be a fiúk és csak 6 pontot kaptunk ennyi idő alatt, megmaradt 11, így nyertünk! Az említett srácokon kívül Tepi és Dávid is sokkal többet hozzá tudtak tenni, mint az első meccsen. Hatalmas meccs volt, nagyon nagy fegyvertényt hajtottunk végre ezzel, hogy meccset megnyertünk! Mindezt tettük úgy, hogy 54 pontot kaptunk! Holnap a Pozsonnyal mérkőzünk meg a 5. helyért.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – KK DIV Basket (SRB) 44-69 (3-18; 7-15; 18-16; 16-20)

Olyan helyre érkeztünk vasárnap kora délután, ahol már jártunk, igaz csak álmunkban. De néha az álmok valóra válnak, ezért is lehetünk itt ez EYBL playoffban. Semmi nyomást nem tettünk a gyerekekre, csak azt kértük tőlük, hogy élvezzék ki az utolsó cseppig ezt a 3 mérkőzést. Első feladat a szerb Div Basket csapata ellen volt, ők a „C” csoportot megnyerve jutottak a döntőbe. Az első perctől kezdve olyan nyomást tettek ránk, ami ellen nagyon nehezen tudtunk bármit is végrehajtani. A festékbe lehetetlen volt bejutni, a távoli dobásaink pedig nem jöttek be ma. Az első félidő nagyon nem úgy sikerült ahogy terveztük, túlságosan is meg voltunk illetődve. A második 20 percben már végre a mi játékunkat is tudtuk játszani, ez pedig azt eredményezte, hogy csupán 2 ponttal volt jobb a DIV. A hazaiak nem lazítottak egy percet sem, a 3 legjobb játékosuk mind 32 perc körül játszott. A végeredmény csalóka, mert ha csak azt nézzük, hogy kikaptunk 69:44-re akkor, aki nem látta könnyen azt gondolhatja, hogy egy sima meccs volt. Nagyon nem volt az, mert a fiúk 40 percig csúsztak-másztak minden labdáért. Volt 88 rádobásunk és az ilyen védekezés ellen eladott 21 labda sem vészes. Kár a dobóformánkért, mert ha az egy kicsit acélosabb lett volna, akkor sokkal szorosabban is alakulhatott volna. De mivel a sportban nincs „ha” meg „volna”, így nem maradt más, mint hogy gratulálunk ellenfelüknek, akik szép leckét adtak nekünk kosárlabdából, te igazából ezért jöttünk!

statisztika

2018. március 10-11. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla IV. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya – Dombóvári Kosársuli 70-66 (27-15; 19-21; 12-15; 12-15)

A csoport döntője következett. A mérkőzés végeredményétől függetlenül, mind a két csapat kivívta a szombati napon, hogy akár már a következő fordulóból döntőbe jusson. De ha már itt voltunk, nem hagyhattuk ki az alkalmat egy jó mérkőzésre. Álomszerű kezdést produkáltunk, a játék minden elemében felülmúltuk a hazai gárdát ez a széria a 14. percig tartott ahol Gyuszi 2. triplájával már 18 ponttal vezettünk. A következő percekben a játékvezetőkre gyakorolt nyomás hatására, kicsit felborult a pálya, olyan faultokat kaptunk, amiket egyáltalán nem érdemeltünk meg. Fiúk előtt le a kalappal, mert hősiesen tűrtek mindent, így megőriztünk 10 pontot. A második félidőben egészen a 37. percig vezettünk, ekkor egy pillanatra átvették a vezetést a hazaiak, de a társaság, mint idén oly sokszor, most sem tört össze, Tepi kosarával újra nálunk volt az előny. Újra hoztunk pár extra védekezést, plusz Erik kosarával 4 ponttal vezettünk 1 perccel a vége előtt. Dombóváriak gyorsan betaláltak, így maradt 40 másodperc és 2 pont előny. A terv az volt, hogy végigtámadjuk a 24-et és csak a végén dobunk aztán lesz ami lesz. A fiúk nagyon precízen betartották a megbeszélteket és Tepi újra betalált. Ez után már csak 1-et kellett kivédekezni, ez megtörtént, így megnyertük a mérkőzést. Pontosan ilyen meccsre számítottam, bár bevallom csak álmomban gondoltam volna, hogy ilyen jól kezdünk. Dávid tarthatatlan volt az első negyedben, Tepi pedig megint a végére tartogatta azt, amit ebben a korosztályban kevesen tudnak. Gyuszi első félidei 3 triplája meglepetés volt, de nagyon kellett. Huba-Levi-Oli-Erik négyes pedig védekezésben nyújtottak kimagaslót. Mindenki elismerést érdemel, mert egy ilyen meccset csak együtt tudunk megnyerni. Graulálunk a Dombóvári srácoknak is, fogunk még idén nagy meccset játszani, ebben biztos vagyok. Összegezve: Végre kezd a csapat újra teljes lenni, bár ezt a fordulót sem sikerült megúszni sérülések nélkül, de szerencsére egyik sem komoly. Több szakember is kezdi elismerni a munkánkat, a legkedvesebb jelző, amivel illettek minket, hogy „élmény nézni titeket, még úgy is hogy ellenünk csináljátok”. Ellenfelek biztos nem szeretnek ellenünk játszani, mert mi foggal körömmel küzdünk 40 percig, sokan durvának látják, de tévedés, csak egészséges agresszivitás, ez az amit az EYBL-ben megtanultunk illetve megtanították nekünk az ellenfelek, azaz Európa. Szülői szurkolói gárdánkra most sem lehetett panasz, le a kalappal előttük, hogy ilyen messzire is eljöttek értünk és sportszerű , csupa szív szurkolásukkal példát mutattak és mutatnak mindenkinek, hálás köszönet érte. Következő fordulóban a Sopron, Vasas és a MAFC csapataival mérkőzünk, ahol tét már a legjobb nyolc közé jutás.

statisztika

Kosárlabda Akadémia Pécs – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 50-73 (12-22; 18-17; 11-16; 9-18)

Kétszer játszottunk már a Pécsiekkel, ismertük őket és azt is, hogy mit tudnak. Az első sorunk szépen megalapozta a mérkőzést, 10 pontos előnyt szorgoskodott össze. A második sor többet hibázott, így az előnyt nem tudták növelni. Sokszor megvoltak a helyzeteink, egyszerűen most nem akadtak be. A második félidőt egy hatalmas Balcsi triplával nyitottuk és ha már szóba került, Geri volt a meccs egyik nyerőembere 16 ponttal 13 lepattanóval. Az utolsó 10 perc elején azt gondoltam, hogy végre megvannak, de mindig jött 2-3 nagyobb hiba, amit a Pécsiek könyörtelenül kihasználták és mindig vissza tudtak jönni a meccsbe. Úgy érezem 3 perccel a vége előtt sikerült eldönteni. 23 ponttal nyertünk, de nem volt ennyi ebben a mai meccsbe. Meggyűlt a bajunk a dobásokkal, de a minimális eladott labdának és a remek védekezésnek köszönhetően ezt most elbírta a csapat. A már említett Gergő mellett, Tepi és Dávid vitte a csapatot, a fontos „piszkos munkából” pedig Oli-Levi-Erik trió vette ki a legjobban a részét. Holnap rangadó a hazaiakkal, nem lesz egyszerű, de nagyon várjuk.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vásárhelyi Kobrák 102-66 (34-15; 29-10; 22-13; 17-28)

A második fordulóban már találkoztunk a Kobrákkal, akkor fél csapattal is nyerni tudtunk, de idén már megtanultuk, hogy csak hibátlan hozzáállással szabad megkezdeni egy mérkőzést. Az első félidőben mind a 12 pályára küldött gyermek jelesre vizsgázott, ennek köszönhetően 63:25-re vezettünk. A második 20 percben szépen szétosztottam a perceket, ügyelve arra, hogy akik többet szoktak játszani azok most többet pihenjenek, akiknek pedig egy kis önbizalomszerzésre volt szükség azok most pótolhattak. Mindenki szerzett kosarat! Csongrádi alakulatnak jár a dicséret, mert egy percig sem adták fel. Mi pedig megyünk tovább, lesz két kemény meccsünk még a tornán.

statisztika

2018. március 11. Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság - III. forduló

PAFC Basket - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 66-45 (13-12; 13-15; 12-12; 28-6)

A harmadik regionális fordulóban először a Pafc gárdájával találkoztunk. Nagyon fontos mérkőzés volt ez, hiszen szerettünk volna visszavágni nekik a hazai pályán elszenvedett vereségért, ami valljuk be elég csúfos lett. A mérkőzés első percétől lehetett érezni kiegyenlített mérkőzést fog vívni a két csapat. Fej-fej mellett haladt a két mérkőző fél, hol az egyik csapat vezetett hol a másik csapat. A félidőben 1 ponttal állt több a mi oldalunkon, magyarul kezdődött minden újból a második félidőben. Mindkét oldalon voltak nagyszerű megoldások és súlyos hibák, ami után büntetett a másik csapat. A harmadik tíz percben sem dőlt még el a találkozó, egy egál negyedet sikerült zárni. Jött a mindent eldöntő záró etap. Az utolsó negyedben érthetetlen összeomlás következett be. Támadásban sorozatosan jöttek az eladott labdák, védekezésben pedig semmilyen agresszivitás nem volt felfedezhető nálunk. Bárhogy lett alakítva a pályán lévő öt ember, senki nem tudott vezéréé előlépni, így a kulcs pillanatokban mindig valami hiba jött, legtöbbször eladott labda, amiből a piliscsabaiak büntettek. Keressük az okát ezeknek az egy negyedes összeomlásoknak, most már több meccsen is megfigyelhető ez sajnos.

statisztika

Budaörsi DSE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 71-55 (10-22; 21-7; 22-9; 18-17)

A vereséget követően a Budaörsi DSE csapatával mérkőztünk az "A" csoportból való kiesés ellen. Mivel sok pihenő nem volt a két meccs között, félő volt, hogy milyen ritmusban fogjuk kezdeni a mérkőzést. meglepően motivált és pontos játékot produkálva, állva hagyta a Darazsak első ötöse a budaörsiek első ötösét. A második negyedben viszont mindent visszakaptunk, itt lehetett jobban érezni, hogy a dupla mérkőzés, főleg ami ilyen tempójú még azért sok nekünk. A házigazdák ledolgozták a hátrányukat, sőt, még 2 pontos előnyt is sikerült kreálniuk. A fordulást követően, sajnos nem sikerült rendezni a sorainkat. enerváltan játszottunk, ismét nem volt vezér a társaságban. Itt már lehetett érezni, hogy eldőlt a találkozó, a Budaörsi DSE legénysége végig menedzselve tartotta a különbséget, mi pedig erőlködve kosárlabdázva sok hibát ejtve nem tudtunk faragni a távolságból.

Nincs probléma, mivel "magasan" mi vagyunk a legfiatalabb társaság ebben a mezőnyben, így teljesen elfogadható ez az eredmény. A tanulás a fő cél, amihez ilyen mérkőzések is kellenek. Reméljük ezek a hibák idővel kezdenek amjd elkopni, és beérik a társaság. Folytatjuk tovább a munkát...

statisztika

2018. március 07. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Budafoki KK 88-47 (23-13; 20-6; 25-20; 20-8)

A hétvégi regionális forduló előtt, főpróbaként beterveztünk egy FSB bajnoki mérkőzést gyakorlás gyanánt. Nem úgy sikerült ahogy terveztünk, de nem miattunk, sajnos nem az a Budafok jött akivel az őszön találkoztunk. Nagy erőt nem tudott kifejteni ez a Budafoki KK, így végig vezetve és dominálva rajt cél győzelmet arattunk. Kiemelni nagyon nem lehet semmit, inkább csak annyit, hogy szerencsére nem sérült le senki, így teljes kerettel mehetünk vasárnap Budaörsre Országos Regionális fordulót játszani.

statisztika

2018. március 04. - Budapest B bajnokság

Kiss Lenke KS - Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 81-66 (16-23; 18-18; 23-15; 24-10)

Vasárnap korai órákban Újpestre látogattunk, ahol a Kiss Lenke KS csapata fogadott minket. Tudtuk, hogy extrát kell nyújtanunk, ha keresni akarunk valamit a KLKS ellen, főleg idegenbe. Az első negyedben szerencsére sikerült mindent megvalósítani abból, amit a mérkőzés előtt megbeszéltünk. A második ötös is nagyszerűen küzdött, nem engedtek az előnyből ,így az első 10 percben megszerzett 7 pontos előnnyel mentünk nagyszünetre. A folytatásban a szabad ötösöknél már érezhető volt a hazaiak erőfölénye, Mindig magasságban mind fizikálisan fölénk kerekedtek, amit még úgy ahogy a 3. tíz percben tudtunk tartani, de az utolsó játékrészben teljesen elfogytunk. Mind ötletben mind erőben nem tudtunk mit kezdeni a házigazdákkal, így az utolsó negyedben átvették a vezetést végleg és elkezdett a különbség nőni. Bárki került pályára, nem sikerült megááljt parancsoljon az ellenfélnek, így elúszott ez a mérkőzés számunkra. De valljuk be, nem mi voltunk ennek a találkozónak az esélyesei, így szép eredmény az is, hogy több negyeden keresztül szorongattuk a nálunk idősebb ellenfelünket.

statisztika

2018. március 03. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Szedeák Sasok 95-43 (18-16; 25-4; 19-13; 33-10)

Nem ismeretlen ellenféllel csaptunk össze szombaton. Az ellenfelünk az a u12-es szegedi csapat volt akivel a csapat fele már ősszel megmérkőzött. Könnyű mérkőzésre készültünk, inkább sok apró elemet szerettünk volna gyakorolni, ami többé kevésbé össze is jött. Sajnos most is látszott a fő hibánk, ami a lepattanó, azon belül is a védő lepattanónál elmaradt kizárások. Végig vezetve hoztuk a kötelező győzelmet, így egy jó bemelegítés volt a vasárnapi Kiss Lenke KS elleni derbi előtt.

statisztika

2018. március 01. - Budapest A bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 77-74 (19-22; 19-17; 18-17; 21-18)

Ötödik alkalommal csaptunk össze pesti riválisunkkal eddig ugyan 3-1-re vezettünk, de az utolsó alkalommal jól elvertek minket. Tompák voltunk az egész mérkőzés alatt, pedig többször felhívtam a figyelmet, hogy ez az utolsó meccsünk a főtábla előtt, így nem ártana gyakorolni. Dávid és Keszi extrán tripláztak, gyönyörűen büntették az újbudaiak behúzódását. Úgy nézett ki sajnos ez is kevés lesz, érett az újabb MAFC győzelem. 2 perccel a vége előtt még 71:63-re ők vezettek. Ekkor Keszi betolt egy távolti, majd Tepi is felébredt, nehéz dupla után egy mégnehezebb triplát is elhelyezett a vendégek kosarába. Ezekkel kicsit több mint 1 perc alatt kiegyenlítettünk! Dávid nagyon higgadt büntetőzésének köszönhetően 17 másodperccel a vége előtt, 74:74 volt az állás. A MAFC kapkodott hamar eldobta, megszereztük és Tepi végigvágtázott az egész pályán, nem merték bántani, mert bonusz volt, de a ziccer lecsorgott a gyűrűről. Nálunk maradt a labda és 1,3 mp. Ez egy dobásra elég a kosárlabdában. A gyerekek okosan nem a szokásos játékot játszották, hanem sok mozgással igyekezett mindenki jó helyzetbe kerülni, Tepinek sikerült is, Keszi passzából a dudaszóban verte be a győztes trojkát emberrel a nyakán! Őrült végjáték volt, nem kevés izgalommal! Sokáig emlékezni fogunk erre a kosárra az biztos! Dávid-Keszi-Gyuszi voltak ma a pontfelelősök, Tepi utolsó utáni pillanatban kapcsolt, a győztes kosár ellenére nem az ő meccse volt, de jó vezérhez híven a legjobbkor állt az élre. Kellő önbizalommal várhatjuk a főtáblát!

statisztika

2018. február 22. - Budapest A bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budapesti Honvéd/A 98-38 (31-9; 19-13; 17-9; 31-7)

Ebben a szezonban negyedik alkalommal találkoztunk a Honvéddal, eddig mindig főlényesen nyertünk, most sem vártam mást a fiúktól. Az első két alkalommal 36 és 37 pontot kaptunk, most az volt a cél, hogy még kevesebbet kapjunk. 40 percig jól pörögtünk és végig rajta voltunk, hogy elérjük a kitűzött célunkat, az utolsó 7 percben csupán 1 kosarat kaptunk. Ugyan a "rekord" nem lett meg, de így is védekeztünk becsülettel. A végén még majdnem a 100 is meglett. A mérkőzés pozitívuma volt, hogy váltott ötössel játszottunk végig és nagyon jól megoldották a srácok a önnálló játékot, még ídőt sem akartak kérni (pedig meg volt a lehetőségük). Készülünk tovább a főtáblára.

statisztika

2018. február 21. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Malév SC 79-65 (23-9; 15-14; 23-14; 18-28)

Nagyon vártuk ezta mérkőzést, mivel szerettünk volna visszavágni ellenfelünknek, az első mérkőzésen sajnos nagyon rossz időben találkoztunk, így csúfos vereséget szenvedtünk, bár a küzdeni akarásból nem volt hiány, ami már akkor is jó előjel volt. A mostani mérkőzésen érezhető volt már az első negyedben az extra koncentráltság. Nagyon jól indult a találkozó, a vendégek nem tudtak mit kezdeni az agresszív védekezésünkkel. Kicsit mintha nem hitték volna el, hogy itt nem ők fognak dominálni. A második negyedben ellenfelünk elkezdte mozgosítani erejét, de a srácok nem engedtek az előnyből, sőt 1 ponttal még növelni is sikerült. Tudtuk, hogy sorsdöntő lesz a harmadik játékrész, mivel mindkét csapat a legjobb 5-5 emberét küldi parkettre. Ebből is jól jöttünk ki, annyira, hogy végleg eldőlt a mérkőzés. A záró negyed már csak arról szólt, hogy mennyi lesz a két csapat között a különbség. Negatívumként kell megemlítenünk, hogy a fiaink sajnos az utolsó etapban már a nagy előny birtokában nem tudtak olyan koncentrációt mutatni mint a legelején. Valamiért nem tudták felpörgetni már magukat, lehet a szerda este miatt. A lényeg a visszavágás, ami sikerült, illetve az, hogy minden nevezett játékos érdemben hozzá tudott tenni ehhez a mérkőzéshez. Gratulálok a csapatnak!!

statisztika

2018. február 17-18. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla III. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Debreceni KA/A 50-77 (9:24; 11-8; 10-20; 20-25)

Azt gondoltam, a tegnapi napból tudunk annyi erőt meríteni, hogy egy igazi rangadót tudunk játszani a keleti döntőben. A hazaiak az első perctől kezdve pontosabban kosárlabdáztak, nagyon jól dobtak távolról is. Az első negyed 15 pontos hátrányt hozott össze. A második sorunk tudtuk, hogy erősebb az övéknél, így bíztunk a felzárkózásban. Ugyan 11:8-ra megnyertük, de kevés volt ahhoz, hogy utolérjük őket. 32:20-as debreceni vezetéssel fordultunk. 2 percig tartott a koncentrációnk, majd teljesen összedőltünk. Sorba kértem az időket, de hiába, nem tudtam felrázni a társaságot. Bár a 3. negyed közepén valami megindult (ehhez megint olyan magas hangon kellett kérni amit utálok és a gyerekek is) ezek után ha nem is oldódott meg minden gondunk, de legalább újra tudtunk harcolni, vetődni, küzdeni. Nagyon sima lett a vége, sajnálom, hogy egy jó gyakorlási lehetőséget szalasztottunk el. Egyedül Tepit tudom kiemelni, végig kosarakat akart dobni és ugyan érezte a vesztett helyzetet, de egy percig sem törődött bele. Biztos vagyok benne, hogy a következő alkalommal ennél jobb meccset fogunk játszani velük.

Összességében nem mondom, hogy top hétvégénk volt, de amilyen pech hullám söpört végig rajtunk januárban, csoda hogy itt tartunk. Dolgozunk tovább, mostantól élesedik az országos is, nagyon fontos fordulók következnek, úgy gondolom amikor kell akkorra fogunk összeállni. A következő fordulóban a Vásárhely, Dombóvár és Pécs lesznek az ellenfeleink. Nem lesz egyszerű, de jól fel fogunk készülni. Debrecennek köszönjük szépen a rendezést és főleg azt, hogy élőben nézhettük meg a Magyar Kupa döntőt a gyönyörű Főnix csarnokban! Persze mint mindig most is hálásak vagyunk fanatikus szülői gárdánknak, akiknek már lassan híre van itthon, ismét hazai pályát varázsoltak nekünk, nagyon jó érzés a gyerekeknek, hogy mindig hazai pályán játszanak!

statisztika

Kecskeméti KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 54-56 (14-19; 17-12; 13-18; 10-7)

2017 december 17-én a békéscsabai tornatermet takarító néni volt a világ legboldogabb embere. Amikor belépett a terembe tökéletesre fényezett parketta fogadta! Sajnos velünk mosták fel a kecskeméti fiúcskák, így neki ott már dolga nem akadt. Azóta sok minden történt és amikor azt mondják, hogy a meccsekből sokat lehet tanulni, akkor valószínűleg erre gondolnak. Mi rengeteget tanultunk ebből az esetből. Az első 18 perc minden másodpercében azt éreztem, hogy a gyerekek nem akarják újra a rosszat átélni, ezért minden tőlük telhetőt megtettek. Hibáztunk sokat, de így lehet. Az utolsó 2 percben egy kicsit hullámvölgybe kerültünk, így 31:31-es döntetlennel mentünk szünetre. A második 20 percben az idegekkel játszottak a csapatok, folyamatosan változott a vezető csapat. 2 perccel a vége előtt egy gyönyörű szép labdajáratás után Tepi dobott egy triplát és ezzel nagyot léptünk a győzelem felé. A végjátékban több rossz döntést is hoztunk, ezért nagyon izgalmasra sikeredett, de végül behúztuk 56:54-re! Egy valakit a végére hagytam, ő pedig nem más, mint Illés Barna! Erről ha írnánk könyvet, akkor az lenne a címe, hogy „mi múlhat egy néma sípon”. Történet: 4. percben megint kiakadtam Barnusra, el is küldtem a cserét az asztal felé. Indításunkba ellenfelünk faultot, de elengedték, így főhősünk bevágott egy triplát. Cserét visszaküldtem, majd a padon a gyerekek megjegyezték, hogy lehet azért ment be, mert érezte a cserét, így babonából visszaküldtem a cserét. Barnus bevágott egy újabb távolit. Ebből a kettőből olyan önbizalmat merített, hogy a harmadik negyedben még bedobott 3-at, így összesen 5-öt! 19 pontjával a meccs nyerőember lett belőle. Összességében nem játszottunk jól, de nagyon akartunk és ezért tudtunk nyerni. Jót tett a lelkeknek ez a győzelem ebből kell építkeznünk.

statisztika

Szolnoki Sportcentrum/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 42-91 (15-25; 10-12; 6-31; 11-23)

Az előző fordulóban is találkoztunk a szolnoki srácokkal, ott és akkor legyőztek minket. Az igazsághoz tartozik, hogy most ők voltak hiányosak, de nekünk ezzel nem szabadott foglalkozni, csak egy cél lebegett a szemünk előtt, vissza akartunk vágni. Több mint 1 hónap kihagyás után újra játékra jelentkezett Levi és Gyuszi, nagyon vártuk már őket, hiányoztak a pályáról. Az első negyed jó sebességet futott, de néha kicsit elfelejtettük, hogy védekezni is kell, így több olyan kosarat is kaptunk, ami kis odafigyeléssel védhető lett volna. Második sor már sokkal agresszívabban és hatékonyabban védekezett, de nekik a támadásban nem jöttek össze a dolgok. Az első félidőben úgy vezettünk 12 ponttal, hogy kihagytunk 18 ziccert és csupán 1!!! tempó rádobásunk volt. 18-as számhoz még egy helyen előbukkant a statisztikában, ez pedig az eladott labda. Kértem, hogy jobban figyeljünk és tartsák be a fiúk a megbeszélteket. Szeretem amikor az történik amit kérek, amint jobban megbecsültük a labdát és igényes befejezéseket választottunk, máris el tudtunk dönteni a mérkőzést. Tepi csapata vezére volt, Gyuszi rögtön hatékonyan szállt be, Aranyi Bence pedig egy 8 pont 12 lepattanóval jelezte, hogy lassan komolyan kell vele is számolni. Mindenkinek jár a dicséretből, mert az egész csapat úgy állt hozzá a mérkőzéshez, hogy nem kaphatunk ki. Ezt a hozzáállást kell minden meccsen elővenni és akkor nagy baj nem lehet. Mára van még egy mérkőzés, ami ennél azért nehezebb lesz.

statisztika

2018. február 18. Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság - II. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - PAFC Basket 37-61 (7-18; 13-14; 10-21; 7-8)

Vasárnap hazai környezetben zajlott le a Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság II. fordulója. A nyitó mérkőzésen a Darazsak a PAFC csapatát fogadták. A mérkőzés nem indult jól a számunkra, nagyon beragadtunk a rajtnál. A kezdő ötöst nagyon megzavarta a piliscsabaiak csapdázása, rendre problémát jelentett a labda felhozása. A második negyedben már más képe volt a mérkőzésnek, felébredtek a fiúk, sokkal kiélezettebb játékot hozott ez a negyed. A fordulás után megismétlődött az első félidő. A harmadik negyedben 11 ponttal, a negyedik negyedben pedig 1 ponttal kikaptunk. Így összességében elmondható, nem ilyen mérkőzésre számítottunk, nem azt a játékot mutatták a fiúk amit az első forduló két mérkőzésén láthattunk tőlük.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 56-41 (12-10; 10-6; 18-11; 16-14)

A második mérkőzésen a Göd gárdája legyőzte a MAFC 2005-ös csapatát, így a forduló 3 helyéért a korosztályos ellenfelünkkel játszottunk. A mérkőzés elején látszott, hogy ez teljesen más meccs lesz. Már bemelegítésnél sokkal egységesebbek voltak a fiúk, mint a PAFC ellen. A csapategységnek meg is lett az eredménye, végig vezetve sikerült legyőznünk a MAFC csapatát. Mindenki megtalálta a helyét és szerepét ezen a mérkőzésen, így lehetett az, hogy a második mérkőzés sokkal jobb hangulatban telt. Voltak nagyon szép védekezések, illetve támadó oldalon is láthattunk nagyszerű megoldásokat. A mérkőzés minden nehéz szakaszában elő tudott valaki lépni vezérként. Nehéz kiemelni bárkit is erről a napról, ezért is fogalmaznék úgy, az első meccset egyénieskedéssel buktuk el, a másodikat pedig csapatként nyertük meg.

statisztika

2018. február 4. - Budapest A bajnokság

Kaszások Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 63-100 (4-28; 22-23; 15-26; 22-23)

Január nagyon nem a mi hónapunk volt ami a sérüléseket illeti, de örülünk, hogy szépen lassan jönnek vissza a hiányzók. Kaszások ellen már kétszer simán nyertünk, most is erre számítottam, de bíztam benne, hogy ötvözni tudjuk a gyakorlást az önbizalomnöveléssel. A két páros negyedben langyos volt a védekezésünk, ezért azok szorosabbak lettek, a páratlanokat nagyon simán nyertük. Mindenki dícséretet érdemel, mert maximálisan komolyan vette a társaság a mérkőzést. Készülünk tovább a következő főtábla fordulóra, ami nem csak egy igazi erőpróba lesz, de itt az ideje elkezdeni a törlesztést!

statisztika

2018. január 27-28. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla II. forduló

Vásárhelyi Kobrák - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 77-84 (25:14; 7-38; 22-14; 23-18)

Főtábla II. forduló, Szolnok. Tét a keleti 4-es döntőbe jutás volt. Ehhez a csoport első két hely valamelyikén kellett zárnunk. Sorolhatnám a gondjainkat, de inkább nem teszem, mert semmi értelme. Sokkal inkább azzal foglalkoztunk, hogy a pályára lépő gyerekekből hozzuk és sokszor húzzuk ki a maximumot. A kellő motiváltsággal és keménységgel megoldható feladat állt előttünk. Vásárhely volt az első akadály, amit vennünk kellett. Az első negyedben nagyon kerestük még egymást, támadásban nagyon pontatlanok voltunk, védekezésben pedig figyelmetlenek. Ennek az lett az eredménye, hogy ellenfelünk elhúzott 11 ponttal. A második negyedben olyan dolog történt, amire még sokáig emlékezni fogunk. Erik felvállalta a vezér szerepet és egymaga felhozta a csapatot, ebben a 10 percben 24 pontot szerzett!! Persze kellettek a társak is ehhez, parádés védekezést mutattunk be, úgy támadtunk le, ahogyan csak a legszebb álmaimban. A 11 pontos hátrányunk nem hogy leolvadt, 20 pontos vezetésre tettünk szert!! A második félidőbe szépen lassan észbekapott a csongrádi alakulat és elkezdett a nyakunkra jönni. 1 perccel a vége előtt 3 pontra jött fel. Ekkor először Keszi zsugájából dobott ziccer Dávid, majd ő maga is betalált, így eldöntöttük a találkozót. A mérkőzés egyértelmű hőse, az első éves serdülő Erik volt, aki 40 (!!!) pontot rámolt be ellenfelünk kosarába. Dávid 19-et, Bence pedig 10-et (a második negyedben vállalt 8-at ebből). Nagyon nagy meccs volt, a csapat ismét megmutatta mekkora szíve van és amit a fejébe vett azt meg is csinálta.

statisztika

Szolnoki Sportcentrum/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 80-66 (20:17; 27-16; 20-18; 13-15)

Jelen állapotunk nehéz falatnak nézett ki a hazai gárda, de eszünk ágában nem volt feltett kézzel kiállni. Az első negyed most sokkal élesebb volt, mint délben, túlnyomó részben vezettünk is. Most a második sorunk fogott ki gyengébb periódust, védekezésben szétestünk, rengeteg kosarat kaptunk. A félidőben 14 ponttal, tehát még látótávolságon belül tudtunk maradni. Kaptunk 47 pontot, ez nem történhetett meg újra, ha nyerni szeretnénk. A negyed elején úgy nézett ki mérkőzést varázsolhatunk a találkozóból, feljöttünk 8 pontra és időt kellett kérniük. Sajnos rendezték a soraikat, állandósult a 15 pont körüli állás. Azt kértem a fiúktól, hogy becsületből tolják végig a mérkőzést, ne foglalkozzanak semmivel sem. A srácok így is tettek, megnyertük az utolsó 10 percet és lehoztuk a 2. félidőt 33:33-ra. Büszke voltam a gyerekekre, mert egy pillanatig meg sem fordult a fejükben, hogy kikaphatunk, így nyugodtan nézhettnük meccs után a tükörbe. Barnus végre megérkezett a tornára, 14 ponttal bizonyította, hogy tud ő ha akar. Keszi újra ponterős volt 10-et vágott. Huba is újra a régi volt 8 pontot és jó védekezéseket hozott. Holnap Honvéd ellen játszunk egy kemény meccset!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Budapesti Honvéd 81-61 (21:11; 16-13; 27-16; 17-21)

Honvéddal eddig kétszer játszottunk idén, mind a két alkalommal fölényesen győztük le őket. Most ugye más volt a helyzet, így nagyon komolyan oda kellett tenni magunkat. Az első negyed nagyon szépen megalapozta a mérkőzést, olyan nyomást tettünk pesti „riválisunkra”, amit öröm volt nézni. A második negyed egy kicsit halványabb volt, de azért ők is hozták a negyedüket 3 ponttal. 13 pontos előnyünk volt 20 perc után és csupán 24 pontot kaptunk. A harmadik negyedben sikerült rátenni egy lapáttal, így egy percig sem adtunk nekik esélyt. A 29. perctől állandósulni látszott a 30 közte. Utolsó 5 percben nálunk már mindenki pályán volt, ellenfelünk a kozmetikázást választotta, így „csak” 20 ponttal nyertünk. Félelmetesen jó volt a hozzáállásuk a gyerekeknek a mérkőzéshez, komolyan mondom felnőtteket megszégyenítő módon. Dávid-Erik-Keszi voltak a vezérek és mivel nagyon szépen vitték a vállukon a csapatot, Czétényi Bence-Huba-Simi Oli is mentek utánuk.

statisztika

A torna összegzése: Egy pár sorban ejtsünk szót a betegekről, sérültekről is, mert azért nekik sem könnyű. Szerencsére mindenki a visszatérés küszöbén van. Gyuszinak a napokban veszik le a gipszet a kezéről, Levinek lassan terhelhető a combja, Tepi napokon belül visszanyeri betegségben elvesztett erejét és persze Balcsi Geri. Őt azért hagytam a végére, mert 2 hete nem edz a csapattal, de sérülten is vállalta a játékot, persze csak tarcsiba jött, de a Vásárhely és Honvéd elleni 2. negyedben is be tudott szállni 5-5 percre. Ami alatt ugyan pontot nem dobott, de hogy sérülten a pályán volt, erőt adott a többieknek. A tornán Dávidnak kellett előlépni első számú vezérnek, ez nem ment zökkenőmentesen, de így a saját bőrén is megtapasztalhatta, hogy nem is olyan egyszerű ez. Azt mondom az esetek többségében szépen megoldotta a feladatát. A torna előtt azt kértem a srácoktól, hogy mindenki vállaljon többet és lépjen előre. Ebben a legnagyobb Erik volt, aki szédültesen kosárlabdázott! Őt követte Czétényi Bence, Keszi és Huba. Illés Barnus az első meccset úgy lefürödte, mint a nagyok, de utána rendben volt. Olinak főleg a Honvéd meccse sikerült jól, itt éreztem rajta először, hogy tud küzdeni a sérült tesójáért. Geri-Bence-Martin-Chandler Oli általában tanulni jönnek, most nagyon jó volt, hogy a kötelező negyedben megbízhatóak voltak és a pályán tudtam tartani őket. Nem vártam tőlük csodát, csak azt hogy küzdjenek és nagyon figyeljenek. Ezt sikeresen megoldották, nagyon sokat tanultak a 2 nap alatt. Végezetül el kell hogy mondjam nagyon büszkék vagyunk a srácokra, mert nagyon nagyot játszottak, élmény volt sokszor nézni (még ha néha sok is volt a hiba) ahogy a sérültekért küzd mindenki. Tovább fejlődtünk, mint CSAPAT, a továbbiakban ezeket is fel kell használunk! Következő fordulóban a Kecskemét, Debrecen és Szolnok lesznek az ellenfeleink.

2018. január 27. Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság - I. forduló

Gödi SE – Zsíros Akadémia Kőbánya/B 109-75 (32:17; 26-22; 34-14; 17-22)

A Budaörsi DSE elleni győzelemmel már extrát teljesítettünk, ami az regionális bajnokság első fordulóját illeti. A döntőben az a gödi csapat állt velünk szemben, akit az első fordulóban még ősszel küzdelmes meccsen sikerült megvernünk. Most ahhoz a kerethez képest hiányosan álltunk ki, továbbá ez idő alatt ők sokkal jobban összeértek az akkori formájukhoz képest. Az első negyedben szinte átrohantak rajtunk, szerencsére a támadásunkkal nem volt gond, de a védekezésben nem tudtunk mit kezdeni az idősebb ellenfelünk erőfölényével. A második tíz percben már szorosabban alakult az eredmény , jobban odafigyelt ez az ötös a gyorsindítások levédésére. A félidő után nem sikerült véghezvinni a megbeszélteket, továbbá még mindig nem tudtunk mit kezdeni a gödi csapat magassági előnyével. Itt eldőlt a találkozó. Ami dicsérhető, hogy a záró etapban sem adták fel a fiúk és az utolsó sípszóig küzdöttek. Összességében, nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyszerűen helytálltak az első fordulóban, aminek köszönhetően ismét az "A" csoportban mérethetjük meg magunkat.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Budaörsi DSE 76-62 (20:18; 19-8; 20-12; 17-24)

Szombaton rendezték meg a regionális bajnokság első fordulóját, ahol az "A" csoportban a Budaörsi DSE első számú csapatával találkoztunk. A mérkőzés előtt nem lehetett megtippelni az eredményt, mivel mindkét oldalról voltak hiányzók. A játék első negyede nagyon kiélezetten alakult, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az már látszott nagyon küzdelmes mérkőzést láthatnak a kilátogatók. A második 10 percben eltüntette fizikális különbséget az idősebb ellenfelével szemben a 2005-ös csapatunk, sőt! Olyan dinamikus játékot nyújtott ez az ötösünk, hogy állva hagyta a budaörsi alakulatot. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Szigorú védekezésünknek és a pontos támadásainkank köszönhetően tovább növeltük az előnyünket. Így az is belefért,hogy a záró tíz percben már kicsit kiengedve játszunk és készüljünk a döntőre.

statisztika

2018. január 26. - Budapest B bajnokság

Malév SC - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 100-47 (11-35; 24-13; 18-8; 23-15)

A harmadik mérkőzés következett a héten, méghozzá a Malév SC otthonában. A tabellára pillantva tudtuk, nagyon nehéz mérkőzés vár a fiúkra. Az első negyedben a szebb napokat megélt repülőtársaság nevét képviselő egyesület U14-es fiai a hazai pálya előnyét kihasználva jól megszórták a gyűrűnket. Sok könnyű kosarat engedtünk a hazaiaknak ami luxus még ebben a korosztályban is. A második negyedben sajnos tovább nőtt a Malév SC előnye, de már láthatóan nem volt akkora a különbség. A fordulást követően mindkét csapat pontatlanul játszott, de a fizikális fölényben játszó hazaiak több ziccert találtak. A záró tíz percben sem változott a játék képe, 8 ponttal ezt is elvesztettük. Összességében, nagyon sok szép támadást és védekezést mutattak a fiúk, ami az első regionális forduló előtt biztató. Sajnos ha egy erősebb magasabb csapattal találkozunk, azt még nem tudjuk rutinnal kompenzálni, de ami késik nem múlik.

statisztika

2018. január 24. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - MAFC Kosársuli/C 91-36 (12-2; 28-20; 22-8; 29-6)

A szombati szegedi 2006-os csapat elleni mérkőzésünket ismételtük meg, most egy buapesti '06-os csapat ellen. Ami ott le lett írva, azt ide is lehetne másolni. A fiúk fegyelmezetten betartottak minden utasítást, kisebb hibák természetesen előfordultak, de látszott a törekvés a hibajavításra, ami biztató a közeljövőt nézve. Kiemelni ismét nem lehet senkit, szerencsére csapategység jól működött megint, jól dolgoztak össze a srácok.

statisztika

2018. január 22. - Budapest B bajnokság

Zuglói Sasok/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 93-28 (19-4; 33-2; 17-14; 24-8)

Nehéz meccsre készültünk, de nem tudtuk, hogy ennyire az lesz. A 2005-ös csapatunk hiányosan utazott Zuglóba lejátszani a soron következő Budapest B bajnoki mérkőzését. A mérkőzés legelejétől a hazai csapat akarata érvényesült, végig ránk erőltették a játékukat. Többször volt nehézkes a labda átjuttatása a félpályán, illetve a labda játékba hozása is. Nagyon kevés szép jelenetet láthattunk a sárga-fekete fiúktól. Ettől függetlenül, szükség van ilyen meccsekre, mert jó látni mi az a szint, ahova el kell jutni egy év múlva "idős" serdülőként. AZ ellenfelünknek pedig köszönjük, hogy végig koncentráltan játszottak ellenünk, amivel segítették a fejlődésünket.

statisztika

2018. január 20. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Szedeák Sasok 92-44 (30-10; 20-21; 22-3; 20-10)

A mérkőzés előtt sikerült kevés hiányzással lehozni a hetet, így jó előjelekkel vártuk ezt a mérkőzést. Az első negyedben már látszott, az ellenfelünk több dologban is el van maradva tőlünk, így nem lehet más a célunk csak a győzelem. Így is lett. Minden negyedet megnyerve, végig vezetve sikerült győzelmet aratnunk zuglóban. Voltak periódusok ahol a védekezés dominált, voltak ahol több energia lett fektetve a támadásba, de összességében elégedettek lehetünk a látottakkal.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 55-86 (17-16; 7-32; 18-13; 13-25)

Ismét bebizonyosodott, hogy nem fekszik nekünk az NBA ritmus. Egy jó erőket felvonultató MAFC csapat látogatott a csarnokunkba szombat délben a fiú serdülő B bajnokság keretein belül. Lehetett érezni, ez más mérkőzés lesz mint az egy nappal korábbi. Nagy szigorú védekezéssel találtuk szembe magunkat, amit az első negyedben jó támadójátékkal sikerült megoldanunk. A második tíz percben sajnos nem sikerült a támadásunk, úgy ahogy elterveztük, emiatt rengeteg eladott labdát csináltunk, amivel könnyű ziccerekhez juttattuk az ellenfelünket. A félidő után sikerült megoldanunk mindent támadásban és védekezésben is, így még egy negyedet megnyertünk. Jött a záró tíz perc, aminek felzárkózási reményekkel indultunk neki. Nem sikerült. A vendégek ismét növelni kezdték az előnyüket, ami miatt rossz szájízzel ért véget a mérkőzés. Bízunk benne tudunk tanulni ebből a meccsből is.

statisztika

2018. január 19. - Budapest B bajnokság

Zuglói Sasok/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 36-89 (8-19; 12-25; 6-21; 10-24)

A mérkőzés előtt sikerült kevés hiányzással lehozni a hetet, így jó előjelekkel vártuk ezt a mérkőzést. Az első negyedben már látszott, az ellenfelünk több dologban is el van maradva tőlünk, így nem lehet más a célunk csak a győzelem. Így is lett. Minden negyedet megnyerve, végig vezetve sikerült győzelmet aratnunk zuglóban. Voltak periódusok ahol a védekezés dominált, voltak ahol több energia lett fektetve a támadásba, de összességében elégedettek lehetünk a látottakkal.

statisztika

2018. január 14. - Budapest A bajnokság

MAFC Kosársuli/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 69-43 (13-11; 25-8; 16-12; 15-12)

Már a bemelegítésen is látszott, hogy nem vagyunk a toppon, nem szoktam ilyet, de összehívtam a fiúkat, hogy az a lendület ahogy melegítenek kevés lesz. A hiányzókról már tegnap ejtettem szót, Gergő sérülésével tovább fogytunk. Az első negyed még elment, bár nagyon rosszul céloztunk, de voltak bíztató jelek. A második sornál teljesen összedőltünk. Védekezésünk a nullával volt egyenlő, támadásban alulmúltunk az első sort is. 19 ponttal vezetett a hazai csapat, de nem voltam pipa a srácokra, mert küzdeni jól küzdöttünk, egyszerűen nem bírtunk betalálni. Kértem a csapattól, hogy továbbra is a gyakorlás legyen a fő cél, ne az eredménnyel foglalkozzanak. Amíg ez működött, addig szépen fogyott a különbség. Aztán 3. végén és a 4. elején, jött egy teljes rövidzárlat és már semmire nem tudtunk koncentrálni. Dobószázalékunk továbbra sem emelkedett, a változás csak az volt, hogy míg az elején szépen előkészített dobásokat hagytunk ki, itt már vaktában tüzeltünk. A végén egy Czétényi Bence 10 méteres triplával zártuk a mérkőzést! Ő volt ma a csapat legjobbja, sok perc jutott neki, amit szép dolgokkal töltött meg (7 pont, 7 lepattanó, 2 gólpassz, 3 kiharcolt). Tragédia nem történt, ellenfelünk teljes kerettel volt, 4x győztük le őket idén, ők csak éltek a kínálkozó lehetőséggel, még akkor is teljes csapattal voltak fent a pályán, amikor mi már nagyon nem. Ez sem baj, tudjuk mire vagyunk együtt képesek, így ez a nagyobb különbségű mérkőzés sem csap be minket. Készülünk tovább a főtáblára, sérültek, betegek szépen gyógyulnak, amikor kell majd ott lesznek a pályán!

statisztika

2018. január 13. - Budapest A bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A 75-58 (18-16; 19-12; 17-17; 21-13)

Amikor a program ki lett alakítva még nem tudtunk, hogy január elején kell játszani az EYBL-t. Erre a hétvégére egy Vasas+MAFC duót terveztem, ami a főtábla II. fordulójára készített volna minket. Az hogy így alakultak a dolgok még nem is lett volna gond, de közben Gyuszinak megsérült a keze, Levinek a combja, Erik lebetegedett, Keszi és Martin sem edzett a héten. Ezek után sok jóra nem számítottunk. De szerencsére nem így történt! Sokkal lelkesebbek és pontosabbak voltunk, mint ellenfelünk, az elejétől kezdve jobban akartuk a győzelmet. Tepi vitte a társaságot, 29 pontjával messze a mezőny legjobbja volt. Dávid 16 ponttal és egy halom lepattanóval hozta azt amit igazán várunk tőle. Gergőnek megint nagyon jó meccse volt, 13 pontig jutott, míg meg nem sérült (már tudjuk hogy nem komoly a sérülés, de azért egy pár napot biztos pihennie kell, jobbulást neki). Ki kell emelni még Chandler Olivért, aki a második negyedben főleg, nagyon élt, az hogy nagyobb előnnyel tudtunk menni a félidőre, vastagon az ő „műve” is volt. Le a kalappal a srácok előtt, mert nagyon komolyan koncentráltak és a múlt heti siker után is és most is nyerni akartak. Holnap reggel a MAFC-hoz megyünk, nem lesz egyszerű az sem!

statisztika

2018. január 08. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Újpest MT/B 81-51 (27-21; 15-9; 24-12; 15-9)

Sikerült olyan mérkőzést játszanunk,mint amit elterveztünk. Sok mindent tudtunk gyakorolni,így ez a meccs felért egy jó edzéssel. Mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez,így nem lehet senkit sem kiemelni. Reméljük a hasonló folytatást erre az évre.

statisztika

2018. január 3-6. EYBL Central Europe region - 2. forduló - Levice, Szlovákia

Összegzés: Ha valaki az első torna előtt azt mondja, hogy versenyben leszünk a továbbjutásért, nem hiszem el neki. De nem azért, mert nem bízom a srácainkban és az elvégzett munkában, hanem mert mi egy kis csapat vagyunk nagy szívvel, ami mindig elég a helytálláshoz de a győzelmekhez nem. Most másképp volt! Végig nagy stabil és összeszedett védekezés jellemzett minket, már az külföldi komolyabb kosárlabda kultúrával rendelkező ellenfelek is kiemelték, hogy nem tudtak mit kezdeni a "kőbányai darálással". 5 nap alatt 5 nemzetközi mérkőzést játszottunk és ebből 4-et meg is nyertünk, de az én szememben a Prága meccset is megnyertük, mert a mai világban nagyon nagy szó, hogy a srácok nem adták fel egy percre sem. Essen szó a gyerekről, hiszen ők a főszereplők! Csapatunk kapitánya és vezére, a torna All-Star csapatába beválasztott Ifj Ifj Hajdu Péter végig hősiesen vitte a hátán csapatát, teszi mindezt nagyon alázatosan sztárallűrök nélkül. Sokszor jobbá teszi a körülötte lévőket is és ez nagyon fontos. Szorosan a nyomában van Dávid, aki szintén minden meccsen kihajtja magát és ezen a tornán elképesztő 16/8-at triplázott, teljesen megérdemelten választották a csapat legjobbjának. Simi Oli és Levi a csapat "bohócai", de csak a pályán kívül, azon belül elnyűhetetlenül kergetik az ellenfelek legjobbjait és pontokban is szépen termelnek. Az, hogy itt tartunk, abban ők nagyon vastagon benne vannak. Az idei szezon legkellemesebb meglepetése Gyuszi fejlődése, minden meccsen aktív tag, komoly tényező lett pontban, lepattanóban és már sokszor védekezésben is. Gergő nagyon hullámzó, de ezen a tornán is megmutatta, hogy egy erős átlagot mindig tud hozni, de ha végre átadja magát a kosárlabdának akkor tud nyerő ember is lenni. Erik ezen a tornán megint a védekezésével lépett elő, amíg ereje engedte addig fejben is ott volt, sok van még benne. Keszi-Barnus-Bence triót összefogom egybe, mert nagyon egy hullámhosszon vannak, bármelyikben benne vagy egy +10-es meccs, ha az önbizalmuk a helyére kerül. Védekezésük stabil, rendben volt. Ha közülük 1 vagy akár 2 jó napot fog ki akkor szinte kizárt, hogy ne nyerjünk, nagyon fontos tagjai a csapatnak. Hubának sajnos nem tudtunk többet adni ezen a tornán a sok kihagyás miatt, de amikor pályán volt, mint mindig, most is mindent megtett. Ő a mi "pitbull"-unk, a szezon hátralevő részében, fognak még vele rosszat álmodni az ellenfelek, ebben biztos nagyok. Chandler Olit a végére hagytam, ő a jövő embere, azért hoztam magammal, hogy tanuljon és persze ha pályára kerül akkor bátran kosárlabdázzon, az első meccsen 7 perc alatt 7 rádobása volt, ezek közül mind helyzet volt, nagyon tetszett, hogy láttam az arcát az eltökéltséget és nem a félelmet. Zárszóként annyit mondanék, hogy megtörtént az, ami csak legszebb álmainkban fordult eddig elő, bejutottunk Közép-Európa 6 legjobb serdülő csapata közé, így Belgrádban megküzdhetünk velük. Fantasztikus, nem mindennapi siker, minden percét ki fogjuk élvezni, ezt garantálom! Köszönjük szépen szülőknek a helyszínen nyújtott támogatást, parádésak voltak, minden pillanatban hazai pályán éreztük magunkat! Srácoknak hatalmas gratuláció, nagyon megérdemlik!

Zsíros Akadémia Kőbánya - TS Jahn München (GER) 72-61 (25-16; 16-12; 15-14; 16-19)

Ki-ki meccsek előtt szoktam figyelni a srácokat, hogyan viselkednek, hogyan kommunikálnak, milyen a kedvük a pályán kívül. Látszatra minden rendben volt, magabiztosak voltak, de nem lazák, láttam az arcokon a reggelinél és az öltözőben is, hogy megérettek a feladatra. Első negyed ismét a miénk volt 25:16-ra vezettünk. Megint jött a triplagyár, Tepi, Dávid és Oli! A második negyedben ismét a küszöbén álltunk annak, hogy nagyot lépjünk előre. Illés Barna eddig adós volt a jó játékkal, most ismét megkapta a bizalmat, egy tripla után labdát is szerzett, amit végig is vitt. 13 pontos előnnyel zártuk a félidőt. A második félidőre ugyan az előnyünket nem tudtuk növelni, de folyamatosan tudtuk tartani a 10 pont körülit. Amikor megszólalt a végső dudaszó hatalmas szikla gördült le a szívekről és boldogan mondhattuk ki, hogy megcsináltuk. Ezzel kezdődhetett az ünneplés! A németek legjobbját (aki megjegyzem 2006-ban született) az ikrek és Huba 12 pontra és 25 percre szorította. Gratulálunk nekik, mert ők a jövő csapata, szinte majdnem teljes csapatunk még jövőre is serdülő lesz. Ha már gratuláció akkor adjuk Tepinek is belőle, mert 20 pontjával ismét csapata legjobbja volt, illetve Dávid szinte pihenő nélkül tolta végig és volt újra domináns. Gergővel nagyon sokat harcolok, ez most sem volt másképp, talán Gyusziért is, de nagyon megrázta magát és olyan lendületet vitt a játékba, amit mindig is kellene neki, 10 pont 11 lepattanó és az a rengeteg pozitív energia amiből táplálkoztak a társai is.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Hensfort Przemysl (POL) 66-53 (25-13; 10-14; 16-14; 15-12)

Lengyel ellenfelünknek eddig csupán 1 győzelem jutott a csoportban, de ez épp elég volt ahhoz, hogy megjöjjön az étvágyuk. Az első negyedben 25:10-es villámrajtot vettünk, nagyon jó alapokat adott a meccsnek. Szinte majdnem minden pontunkat Dávid és Tepi szerezte. Ez jellemző volt az egész mérkőzésre 66-ból 50-et ők vágtak. Nagyon szépen érezték egymást. Második etapban el lehetett volna dönteni a találkozót, de azért ma már volt egy nagyon komoly mérkőzésünk, így azért ez elég nehéz volt. Végig nagyon észnél kellett lenni, mert amikor kicsit elbambultunk, ellenfelünk mindig faragott a hátrányból. 13 ponttal végül nyertünk, de egy iszonyatosan nehéz és ismét érzelemdús mérkőzésen. Egy győzelem választ el minket egy nagy sikertől! Ahogy a gyerekek a meccs végén kiabálták a szüleiknek: "holnap nyerünk megint"! Sajnos Gyuszi megsérült a kezén, holnapi napon valószínűleg nem számíthatunk rá, reméljük nem komoly és minél előbb vissza tud jönni, mert mostanában igencsak fontos láncszemmé nőtte ki magát.

statisztika

USK Praha (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 77-68 (24-11; 17-32; 20-10; 16-15)

Nem is tudom hol kezdjem. Tavaly EYBL-ben megvertük őket. Ez maximum a két edzőt érinti, mert akik esetleg a gyerekek közül a pályán voltak, biztos nem sokat. Oké. Tavasszal Ostravában is megvertük őket. Náluk nem volt a 8-as és 7-es, nálunk nem voltak a 2005-ösök. Nagyon jó és magas csapat a Prága, nem tehettünk mást, mint hogy nekik megyünk. Ellenfelünk kikapott reggel a Belgrádtól, ami meglepett mindenkit. Köszönhetően a szerbek felett aratott 24 pontos Zsíros Csarnokban megvívott találkozón, elég jó esélyeink voltak egy esetleges körbeverésnél is. DE! Ha megmondtam volna a gyerekeknek (és egyébként sem mondanék soha ilyet), hogy ha ki is kapunk tegyük az 14 ponttal vagy annál kevesebbel, szerintem rosszabb lesz a vége. Prágai gyerekek pontosan tudták mennyivel kell nyerniük. Első negyedben elment 13 ponttal. Nagyon tompák voltunk, sokszor ötlettelenek támadásban, küzdelem mentesek a védő oldalon. Iszonyatosan nehéz volt minden lepattanó harc. Volt, hogy mind az 5 pályán lévő magasabb volt a mieinknél. Egy számadat: ők 31 támadó lepattanót szedtek, mi összesen 36-ot. Ő 80-at dobott rá, mi 55-öt. De itt van még egy szám: a 2. negyedben elhittük, hogy van keresnivalónk és egy 32-17-es negyeddel már mi vezettünk a félidőben 43:41-re. Nagyon jól kezdtünk, Gyuszi és Tepi pontjaival 7 ponttal is vezettünk, de sajnos nem tudtunk megtartani, sőt, a 32. percre megint 10 volt oda, nagyon rezgett a léc. 2 perccel a vége előtt 74:61-re a csehek vezettek, úgy tűnt átlépik a bűvös határt. De csapatunk kapitánya a sereg élére állt és egymaga indított egy 8:0-ás rohamot, amivel kis túlzással majdnem még győzelmi esélyünk is lett. Két nagy hibának köszönhetően végül 9 lett a vége, kikaptunk, de talán nincs minden veszve. Összességében nagyon nehéz mérkőzés volt, szinte majdnem hibátlan játékkal tudtunk volna nyerni. A fiúk többször majdnem megadták magunkat a nagy tét alatt, de le a kalappal előttük, mert sokszor talán túl keményen is hajtottuk őket, de ők vették a lapot és sikerült a lelkükre hatni, így még van esély. Este nyerni kell, piszok nehéz lesz, de nyerni kell.

statisztika

C.S.U-BT Cluj Napoca (ROM) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-83 (15-19; 15-25; 12-22; 5-17)

Megkezdtünk a várva várt tornát, tegnap este jöttünk, bőven volt idő beleszippantani a szlovák levegőbe, sőt a csarnokot is meglestünk, mert megnéztük a csoport egyik rangadóját az Inter-Prága összecsapást, ahol nagyon simán nyertek a szlovákok. Ez nekünk jó volt. A Kolozsvár csapatáról, amit kellett mindent tudtunk, legjobb játékosának a kikapcsolása kulcskérdés volt. Az első félidőben úgy vezettünk 44:30-ra, hogy nagyon elsült a kezünk, ebben élen ját Dávid. A harmadik negyedre úgy mentünk ki, hogy egy pillanatra se gondolja az ellenfelünk, hogy van még esélye. Szerencsére így is lett, okos, szép kosárlabdával hamar 30 fölé ugrott a különbség. Mindenki tudott játszani, senkinek sem kellett rengeteget, így még pihentetni is tudtunk. Dávid extra volt 24 ponttal és 16 pattanóval a csapat legjobbja volt. Nem sokkal maradt mögötte Tepi 20 ponttal, illetve Gyuszi 12-vel. Keszi volt még nagyon megbízható 20 percet harcolt ki magának, ez alatt 7 pont 5 lepattanó ütötte a markát. Holnap nehéz nap elé nézünk!

statisztika

2018. január 2. Nemzetközi edzőmérkőzés

Zsíros Akadémia Kőbánya - BC Teiwaz Kiev 66-58 (16:15; 12-14; 18-13; 20-16)

Ez a hét nagyon nemzetközire sikeredett! Ugye EYBL-re utazás volt a programban, de bejött egy ukrán ellenfél, akik éppen Olaszországba tartottak egy tornára. A hosszú út miatt kellett aludniuk egyet, ez pont Budapestre jött ki. Gondolták akkor játszanának egy jót, mi mondtuk gyertek csak! A szünetben sem volt megállás: a gyerekek a Budapest válogatott mérkőzések mellett szorgalmasan jártak edzésre is, mindenki elképedve nézte, hogy mi mennyit edzünk. Én mindenkinek ugyanazt tudtam mondani, hogy a munka beérik. Nagyon kemény csapat volt a Teiwaz, benne egy bivalyerős játékossal aki úgy hogy állandóan a nyakán csüngtünk, (sokszor csak őt támadtuk le) még így is 39 pontot termelt. A Simonics ikrek és Erik szépen kifárasztották a srácot, a vége előtt 2 perccel 4 pontos vezetésünknél kipontozták, a mérkőzést pedig megnyertük. Ennél jobb felkészülést el sem tudtam volna képzelni a fiúknak, mint hogy egy ilyen szép győzelemmel tudunk elutazni. A csapat vezérei a már említett srácok voltak, mellettük Tepi 25 ponttal és egy tele stat lappal jelentkezett. Gyuszi nagyon megbízható volt a pálya mind a két oldalán. És!! ugyan a csapatban centiben ő a legkisebb, de ezen az estén ő volt a legnagyobb azaz Keszi Márk aki a végjátékban szerzett 7 összesen 10 pontjával olyan extrát hozott, ami nélkül nem tudtunk volna nyerni. Ezeket pedig nagyon szép betörésekből érte el! Széles mosollyal utazunk Szlovákiába!

statisztika

2017. december 16-17. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla I. forduló

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia – Zsíros Akadémia Kőbánya 79-56 (18:23; 21-8; 25-13; 15-12)

Vártuk már ezt a mérkőzést, legutóbb darázs kupán csaptunk össze, ott ugyan nyertünk, de nagyon jól játszottunk, ráadásul Kecskemét azóta nem kapott ki magyar csapattól! Hasonló kosárlabdát játszanak mint mi, nagyon kiváncsi voltam hogyan reagálunk a helyzetekre. Az első ötös nagyon nagy lendületet tett bele az elején, talán túl is pörögtek kicsit, sok buta fault, letámadásban lemaradások és könnyű kosarak az ellenfélnek. De egy teljesen elfogadható negyedet produkáltak. Második sor. Huh, hát lehet erre mondják, hogy kár volt megdicsérni őket. Nem, ez nem igaz, mert az elmúlt hetekben rászolgáltak a titulsra, de ez most nagyon nem az ő 10 percük volt. Nem volt senki, aki a balhét elvigye, mindenki tolta a felelősséget támadásban. Védőoldalon is amit tudtunk elrontottunk. Egyedül Bence emelhető ki, aki ugyan számokban ezt nem tudta megerősíteni, de ő kihajtotta magát, időkérésnél vagy negyed végén is olyan állapotban jött le a pályáról ahogy az a nagy könyvben meg van írva. De mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat. A félidőben ugyan csak 8 pont volt a hátrányunk, de lélektanilag ez több volt. A félidőben volt bántás, simogatás, nyugtatgatás és előre nézés. Tehát minden ingert megkaptak a srácok. Határozottan kezdtünk, Tepi vezérként hátára vette a csapatát, gyorsan dobott 2 kosarat. Ellenfelünk nem tojt be ettől, hamar visszatette a kétszámjegyű különbséget. Hibába kértünk időt, cseréltünk, mindent megpróbáltunk, ma semmi sem ült, a hátrány pedig csak duzzadt. A vége egy olyan verés, amiből remélem mindenki tanul! A csapat ma nem volt csapat. A vezérek erőlködtek, a zongoracipelők szabin voltak, a kiegészítők megijedtek. Egy magát az ország egyik legjobb csapatának tartó társaság nem engedhet meg magának ilyet betlit. Bencét már említettük, mellett a Simonicsot tudom említeni, akik 5 pontra fogták ellenfelünk legjobbját. De akkor ki dobta a többi 74-et? Hát ez az a többiek. Rég kaptunk ki, nagyon kijárt már nekünk egy ilyen kijózanító pofon, úgy érezzük a legjobbkor. Sajnálom, hogy így alakult, de nincsenek véletlenek. Ahogy a gyerekeknek is elmondtuk, pánikra nincs okunk, továbbra is erős csapatunk van, de nem elég hogy tudunk valamit, meg is kell mutatni. Lesz még lehetőség a visszavágásra, ahogy ismerem a fiaimat, már most alig várják a következő Kecskemét meccset és ott valami olyasmit fogunk látni, ami feledtet ezt a mérkőzést. A Kecskemétnek szívből gratulálunk, mert leckét adtak nekünk küzdésből, kosárlabdából, alázatból és köszönjük, hogy éltek a lehetőséggel, mert ez is kell a mi fejlődésünkhöz! Következő forduló január vége, Honvéd, Szolnok, Hódmezővásárhely!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Békéscsabai KK 132:35 (43-11; 42-4; 18-11; 29-9)

Hasonló mérkőzésre lehetett számítani, mint a délelőtti, a kéréseink nem változtak. Triplát ugyan szép számmal dobtunk (20/4), de közeli és középtávoli dobásokat egyszerűen képtelenek voltunk kisajtolni a fiúkból. Nem akartam „büntetni” őket leütés nélküli játékkal, csak annyit kértem a dobóhelyzet kialakításához használjuk a leütést. „Sajnos” megint mindenki ziccerig ment. Fontos megjegyezni, nem haragszunk rájuk, nem az élményt akarjuk elvenni tőlünk, tudom hogy mindenki sok kosarat akar dobni ezt természetes. De! Szerettünk volna egy jó dobóformát előkészíteni a csoportrangadóra és ehhez gyakorolni kellett volna. Többet. Ellenfelünk előtt le a kalappal, mert a nagy különbség ellenére derekasan küzdött hazai pályán, lesznek még szép győzelmeik idén. A mieinknek is gratulálunk, mert az első sorunk is végre nagyon alázatosan kezdte a meccset, dominanciájukat jó volt nézni. Második ötösnek pedig már sorozatosan hozza a bivaly erős negyedeket. Holnap rangadó, remek mérkőzés lesz.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Szerencs VSE 107-30 (25-8; 43-4; 21-12; 18-6)

Békéscsabára utaztunk Karácsony előtti utolsó hétvégén, hogy megkezdjük országos menetelésünket. Szombati napra két könnyebbnek ígérkező feladat volt a programban, de óvatosan álltunk a dolgokhoz, mert nem ismertünk ellenfeleinket. Már a bemelegítésnél látszódott, hogy nem lesz egy szint a két csapat, de mi ezeket nem szoktuk bánni számtalan dolgot lehet gyakorolni ilyen helyzetekben is. Kértük, hogy mindenki keresse a dobóhelyzeteket és bártan vállalkozzunk akár távolabbról is. Sajnos sokszor süket fülekre leltünk, mert mindenki megcélozta a ziccer király címet. Persze, nagyon örülünk, hogy mindenki ilyen bátran 1-1-ezik, de ezen a meccsen nem ebben volt a kihívás. Látszott a társaságon, hogy amikor sikerült betartani a kérteket akkor remek helyzetek alakultak és volt hogy be is találtunk. Sajnos rossz százalékkal, de ezért kell gyakorolni! Kiemelni senki sem szeretnék, mert nekünk nem ezen a meccsen kellett nagyot alkotni, de ettől függetlenül persze a győzelemhez gratulálok! Persze ellenfelünknek is, mert 40 perig lelkesen játszott, minden erejével azon volt, hogy borsot törjön az orrunk alá.

statisztika

2017. december 10. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Kiss Lenke Kosársuli 53-91 (10-23; 12-26; 18-18; 13-24)

Ez a mérkőzés is azon meccsek közé tartozott, amit vártunk, hogy szintfelmérőként szolgáljon. Sajnos nem jól sikerült. Már az első perctől kezdve a vendégek domináltak, végig az ő akaratuk érvényesült. Nem sikerült felvenni a ritmust, pontatlanok voltunk támadásban, és rendre elcsúsztunk védekezésben is. A második negyed sem hozott változást, hiába játszotta teljesen más 10 játékos ezt a tíz percet, úgy folytatódott a mérkőzés ahogy az első negyedben abbamaradt. A félidő után kis változás történt, Aranyi Bence lepattanóinak, illetve Dam Patrik által diktált játéktempónak köszönhetően, sikerült egálra hozni ezt a tíz percet. A záró negyedben viszont teljesen elfogyott a társaság, ötlettelen támadás, és enervált védekezés jellemezte a hazai csapatot. Sajnos nagy arányú vereséget szenvedtünk. Hozzá kell tenni, az ellenfelünk ezzel a keretével indult az országos bajnokságban is, tehát erős ellenfélnek számítanak ebben a bajnokságban. Reméljük a visszavágón sikerül szorosabb mérkőzést játszanunk.

statisztika

2017. december 06. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 71-60 (18-8; 17-13; 26-17; 10-22)

Házi rangadó került megrendezésre szerda este a Mádi utcai tornacsarnokban, méghozzá a serdülő B csapat mérkőzött meg az egy, illetve 2 évvel fiatalabbak ellen. A teljes 2006-os csapatot nagyon jól ismerjük, így sejteni lehetett mi várható tőlük. Ezt hozták is, pörgős gyors játék 40 percig szívós védekezés. A fizikális fölényünket kihasználva most még sikerült végig vezetve nyernünk. Két év múlva lejátszva ez a mérkőzés nem lenne ennyire egyértelmű.

statisztika

2017. december 03. - Budapest A bajnokság

Budapesti Honvéd/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 36-66 (10-21; 6-11; 12-15; 8-19)

Pont egy hete játszottunk utoljára a Honvéddal, akkor nagy arányban tudtunk nyerni. Az ilyen meccsek után nagyon nehéz újre felpörögni az előző hőfokra. Most is ez történt, bár a védekezésünk most is nagyon szépen működött, sajnos a támadásainkról ezt már nem lehetett elmondani. Rengeteg rossz átadás és kihagyott ziccer volt a játékunkban és ettől nem is tudtuk úgy kiélvezni a mérkőzést, mint ahogy kellett volna. Gyorsan el kell felejteni ezt a 40 percet, van 2 hetünk felkészülni a főtábla első fordulójára.

statisztika

2017. december 03. - Budapest B bajnokság

Kaszás Reménységek - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 28-111 (6-37; 8-29; 4-29; 10-16)

Két 2005-ös csapat találkozott vasárnap délben az óbudai jégcsarnokban. Ugyan a pálya nem csúszott, de fűtés nem volt a teremben. Így gyakorlatilag teremsportra alakalmatlan volt a terem. Hosszas tanakodás után úgy döntöttünk megpróbáljuk lejátszani a mérkőzést, amin nem a győzelem volt a kérdés, hanem hogy melyik gyerek fázik meg. Remélem senkinek nem lett semmi baja, hamarosan kiderül. A mérkőzésről: nagyon szépen védekezünk a labdás embereken, látszott megint, hogy amit gyakorlunk az edzéseken, azokat igyekszünk meccsen is megmutatni, próbáltuk a tempókat is gyakorolni, voltak benne bíztató jelek!

statisztika

2017. november 25. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 4. forduló

Kaszások Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 81-94 (22-21; 29-22; 19-28; 11-23)

Egy igazi erőfelmérőként tekintettünk erre a mérkőzésre, kíváncsiak voltunk, mire képen a tiszta 2005-ös születésű csapatunk egy nálunk sokkal magasabb erősebb csapat ellen. Aki ráadásul akadémiai egyesület és nagy utánpótlás bázisból meríti magának a játékosokat. Az első negyed jól indult a számunkra, nem engedtük, hogy az ellenfelünk ránk erőltesse játékát. Sok kontrát sikerült sikerült indítanunk, amiket pontosan fejeztünk be. A második negyedben már sikerült jobban kihasználnia az óbudai egyesületnek a magasságbeli fölényüket, de szerencsére nem hagytuk, hogy nagyon elszakadjanak. Belátható távolságon belül fordultunk, és a fiúk is érezték van keresni valónk a Kaszások ellen. Tudtuk, hogy vízválasztó negyed fog következni. Nagyszerűen kaptuk el a második félidő rajtját, az agresszív védekezésünknek, illetve a pontos gyorsindításainknak köszönhetően sikerült egál mérkőzést csinálni. A záró 10 percben még mindig nem dőlt el ki örülhet az utolsó sípszó után, A fiúk beleadtak mindent, nagyszerűen koncentráltak és sokkal kevesebb hibával játszottak mint a másik sárga-fekete együttes. Ennek meg is lett az eredménye a végén. Nagyszerű győzelmet arattunk, nagy skalpot begyűjtve. Az egész mérkőzésen színvonalas játékot produkálva megérdemelt győzelmet szereztünk, amihez minden játékos hozzá tudott tenni. És ez az, ami még kiemelendő, hogy minden játékos hozzá tudott tenni ehhez a mérkőzéshez. Nagyszerű mérleget zárva (7 győzelem, 1 vereség), folytatjuk tovább a küzdelmeket majd a regionális serdülő bajnokságban.

statisztika

Vasas Akadémia/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 59-97 (13-37; 12-14; 12-29; 22-17)

Vártuk ezt a mérkőzést, hogy végre a saját "súlycsoportunkkal" mérkőzzünk meg, de hiába. Ezen a napon nem volt egy szinten a két csapat. Sikerült fizikálisan és játéktudásban is az ellenfelünk fölé kerekedni. Egyetlen pozitívum, hogy sikerült mind a 12 nevezett játékosnak komoly perceket a pályán töltenie, és így készülhettünk a döntő mérkőzésre.

statisztika

2017. november 24. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 4. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 89-56 (20-16; 22-10; 22-15; 25-15)

MAFC ismét legyőzte a Vasast, így Darazsak-MAFC 4. felvonás következett. Az első negyedben még fej-fej mellett haladtunk, de ez már egy olyan 10 perc volt, amit elvárunk a srácoktól! A második ismét nagyon szépen kosarazott, így 16 pontos előnnyel várhattuk a második félidőt. Ebben a 20 percben folyamatosan növeltük az előnyünket, nagyon magabiztosnak éreztem a társaságot. A végeredmény túlzás, de most ennyi lett. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még kemény csatákat vívni egymással a szezon hátralevő részében, így továbbra sem írjuk le az újbudai társulatot. Tepi első kicsit gyengébb meccse után most az élre állt 25 ponttal a legeredményesebb lett, mögötte nem sokkal lemaradva Gyuszi jött 17 ponttal és benne sok-sok jó betöréssel. Mindenki szerzett kosarat, így ez ismét egy szép csapatmunka volt. A győzelemhez ismét gratulálok, ahogy a budapesti első helyhez is, sok sok munka vár még ránk, jönnek a főtáblás fordulók és nagyon de nagyon nem laktunk még jól!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budapesti Honvéd 102-37 (19-10; 35-10; 22-5; 26-12)

Mi mint a harmadik forduló győztese, a "B" csoport győztesével talákoztunk az utolsó alapszakasz utolsó kanyarjában. Győzelmünk esetén bebiztosíthattuk az első kiemelést Budapestről az ország 32 legjobb csapata közé. Az első negyed nem tetszett, nagyon lazák és pontatlanok voltak a gyerekek, ennek meg is lett at eredménye "csak" 9 pont lett közte. Azért tettem idézőjelbe, mert sokkal több volt bennünk. A második sor mindenért kárpótolt! Mindenből csináltak bővel amit kértem és folyamatosan gyakoroltunk. 35:10-re nyerték ezt a 10 percet, egy utolsó pillanatban dobott Gergő triplával. A második félidőben végre a védekezésünk is úgy nézett ki ahogy kell, 17 pontot kaptunk, összesen 37-et. Keszi már gondoskodott a tortáról, úgyhogy mindenki boldog volt! A győzelemhez gratulálok a csapatnak, személyesen pedig Bence (17 pont), Gergő (20/3 pont), Martin (8) és a visszatérő Gyuszi-Huba duó tetszett a legjobban. A csoportdöntőn reméljük egy újabb jó és hasznos meccset játszunk valamelyik riválisunkkal!

statisztika

2017. november 18. - Budapest A bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Kaszások Akadémia 89-43 (26-10; 21-10; 22-17; 20-6)

Két hete találkoztunk már a Kaszásokkal az országos fordulóban, ahol nagyon nagy különbséggel nyertünk. Felhívtam a figyelmet arra, hogy ez egy másik mérkőzés lesz, így legyenek észnél a srácok. Részben igazunk is lett, az óbudai gárda sokkal jobban hajtott és koncentrált, sokszor megbüntették a hibáinkat. Összességében a győzelmünk nem forgott veszélyben, de azért legközelebb többet szeretnék látni a társaságtól. 39-21 volt a szerzett-eladott labda arányunk, ez nem volt rossz. Bence nagyon aktív volt, kellemes meglepetés volt a játéka, szeretném ha ez állandósulna! A győzelemhez gratulálok, jövőhéten országos forduló, arra készülünk a következő napokban.

statisztika

2017. november 18. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Vasas Akadémia/2006 110-14 (35-5; 27-7; 26-2; 22-0)

A mérkőzés előtt nem tudtuk melyik pasaréti alakulat ellen fogunk játszani. Az ellenfelünk a színtiszta 2006-os születésű U12 Vasas csapata volt, akik fizikálisan már látszólag is gyengébbek voltak mint mi. A mérkőzést nagy dinamikával kezdtük, próbáltuk a fiúkat arra ösztönözni, hogy ne a a korkülönbségből adódó erőnkből gyűrjük le ellenfelünket, hanem annál is inkább az érett kosárlabda tudásunkat hazsnálva. Ez több kevesebb sikerrel sikerült is megvalósítani. Sajnos szomorú, hogy egy ilyen mérkőzésen is sok ki nem kényszerített eladott labdát produkálunk. Az ellenfelünk becsülettel végigküzdötte a mérkőzést, amin most még nagy különbséggel mi nyertünk.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Budafok 57-87 (19-19; 10-20; 14-15; 14-33)

A szombati nap első mérkőzését a Budapest/B bajnokságban A budafok elsőszámú csapata ellen játszottuk. A mi csapatunk sajnos nem tudott teljes kerettel kiállni erre a mérkőzésre, 10 főt tudtunk nevezni, így első félidőt csere nélkül kellett lejátszanunk. De ami nagyobb probléma volt, az az, hogy nem mindenki tudott élni a lehetőséggel, amit kapott. Ez a csapat azért lett elindítva ebben a bajnokságban, hogy mindenki bizonyíthassa, illetve számot adhasson tudásáról. A fiúknak is többször elmondtuk, nem csak a plusz 40 pontos gálameccseket kell élvezni, hanem örülni kell, ha szembe jön egy komolyabb ellenfél. Ez most az lett volna. Az első, illetve a harmadik negyedben sikerült ezt többnyire megvalósítani. A másik két negyedben felfoghatatlan összeomlás következett. Rengeteg dolgon kell javítanunk, a leginkább szembetűnő az eladott labda mennyiség. Így nem lehet pályán maradni, sokkal jobban meg kell becsülni a labdát. Reméljük sikerül építkeznünk ebből a mérkőzésből.

statisztika

2017. november 9. - Budapest B bajnokság

Budapesti Honvéd/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 26-59 (9-15; 9-20; 6-9; 2-15)

Kicsit szokatlan, hogy egy héten kétszer is hétköznap kell pályára lépni, de szerintem nem bánták a gyerekek. Ellenfelünk a 2005-ös Honvéd volt, akiknél kicsit magasabbak voltunk. Az első perctől kezdve sokkal harcosabbak voltunk a hazaiaknál, ez a védekezésünket nagyon szépen megnyomta. Minden negyedben 10 pont alatt tartottuk a fehér mezeseket. Támadásban sok jó dolog mellé érthetetlen megmozdulások is csatlakoztak. Amikor észnél voltunk szépen járt a labda, törekedett mindenki, hogy ez edzésen tanultakat alkalmazza. Amikor kicsit elkalandozott a figyelmünk, akkor meg kidobáltuk a labdát a pályáról (32 eladott) és csak belebonyolodtunk a labdavezetésbe. Összességében nem voltunk rosszak, bár a dobószázalékunk lehetne jobb is kis odafigyeléssel. Bence hozta a legszebb számokat és magassági fölényét nagyon szépen használta ki (11 pont, 26 lepattanó), mellette Soma nagyon összeszedett volt illetve Robi is nagyon aktív volt a pálya mindkét oldalán. Folytatás jövő szombaton.

statisztika

2017. november 7. - Budapest B bajnokság

Budapest Csepel - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 40-88 (14-17; 4-27; 11-26; 11-18)

Lejátszottuk első mérkőzésünket közösen a serdülő B csapattal. Nagyon örülök, hogy ebben a bajnokságban azzal 12 fővel lesz lehetőségem megmérettetni magamat, akikkel az edzéseken is találkozunk hetente 4 alkalommal. A mérkőzés kis izgalommal indult, de szerencsére rövid idő alatt levetkőzték a lámpalázat a fiúk és maradéktalanul betartották azt, amit kértem tőlük. A mérkőzésen a labdajáratások, illetve a gyorsindítások voltak azok amiket ki lehet emelni, szépen mutatták be a srácok a gyakorolt dolgokat. A hibamennyiség is tűréshatáron belül volt, így elégedetten vonultunk mérkőzt követően az öltözőbe. Folytatás csütörtökön!

statisztika

2017. november 5. - Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 3. forduló

Budapesti Honvéd - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 75-59 (18-18; 16-10; 22-14; 19-17)

Nagyon vártuk ezt az országos fordulót, mert az eddigi mérkőzéseink nem mutatták azt, hol helyezkedünk el per pillanat Budapest kosártérképén. Első mérkőzést a Honvéd fiataljai ellen játszottuk, ahol már mérkőzés előtt látszott nem mi leszünk fizikális fölényben (mint általában eddig mindig). A mérkőzés nagyon jól indult számunkra, a fiúk maradéktalanul végre hajtották amit kértünk tőlük, ennek meg is lett az eredménye, Puskás Artúr (Honvéd edzője) időkérése után sem tudtak fölénybe kerülni piros-fehérek. Az már itt is érezhető volt, hogy lepattanóknál meg fog gyűlni a bajunk a magasabb és erősebb ellenfelünkkel. Második negyedben már koncentráltabb játékot mutatott az ellenfelünk, így 6 pontos hátránnyal fordultunk. Sajnos a 3. negyedben érezhető volt a honvéd legjobb ötöse előttünk van még, ez még 8 pont különbséget eredményezett. A küzdéssel nem volt gond, jól játszottak a fiúk. Az utolsó negyedben még többszőr ráijesztettünk az idősebb ellenfelünkre, de végül csak egy szép eredményre futotta. Elszenvedtük első vereségünket idén.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - PAFC Basket 54-46 (13-12; 13-12; 11-6; 17-15)

Fontos mérkőzés következett, több szempontból. Szerettük volna győzelemmel zárni a napot, de ami annál is fontosabb a B csoportba akartunk maradni, hogy újból jó mérkőzéseket játszva gyakoroljunk és fejlődjünk a következő fordulóban. A Piliscsaba duplázva, kevés pihenővel kezdte a mérkőzést ellenünk, sajnos egy picit előre szaladtunk az időben és azt gondoltuk nekünk simán odaadják a győzelmet,de nem. Nagyon nem. Nagyon hajtós küzdős csapat jött velünk szemben, akik frissebben mozogtak mint mi 1 mérkőzés pihenővel. Fej-fej mellett haladva kosaraztak a csapatok, és inkább a hibák domináltak mint a szép játék. Tudtuk az fog nyerni aki jobban kitudja használni az ellenfél hibáit. Ez nekünk sikerült jobban. Minden negyedet megnyerve végül behúztuk ezt a mérkőzést. A lényeg, hogy maradtunk a B csoportban.

statisztika

2017. október 28. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 3. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 73-72 (12-19; 19-23; 26-17; 16-13)

Számomra kicsit meglepetésként a MAFC hosszabbításban legyőzte a Vasast, bár teszem hozzá teljesen megérdemelten. Így ebben a fordulóban sem maradt el a jó kis "Kőbánya-MAFC" lassan lehet rangadónak hívni. Ugyan az első kosarat még mi szereztük, fej-fej mellett haladt a két csapat a 6. percig. Innentől a MAFC akarata érvényesült, nem a saját játékunkat játszottuk, csak szenvedtünk. Mivel az első sor nem alapozta meg eléggé, így a második is csak csetlett-botlott. Illés Barnusnak és Gyuszinak köszönhetően "csak" 11 ponttal égtünk. A második félidőben nagyon úgy nézett ki, hogy itt ma nem nyerünk, nem volt benne a játékban a fordítás, bár a negyed végére feljöttünk 2 pontra Bence 2 gyors kosarának hála. Azt gondoltam itt már elkaptuk őket, de nem újra 7 pontos előnyhöz jutott a MAFC. Ekkor Tepi és a 4 faultos Dávid a hátukra vették a csapatot és 3 másodperccel a vége előtt 1 ponttal vezettük. Kiizgultuk, szerencsénk is volt, így újra megnyertük az "A" csoportot. Azt gondolom, hogy összességében nem érdemeltünk győzelmet, mert a MAFC jobban akarta. DE! Visszafordítom, ha azt nézzük, hogy Barni és Huba még mindig nem tudott játszani, illetve meccs közben Gyuszit és Eriket is elvesztettük, azt gondolom valahol mégis jogos a győzelem, mert nem adták fel a fiúk! Örültem nagyon hogy Gergő végre arra a Gergőre hasonított akit megszoktunk! Most szusszanunk egyet, mert nagyon komoly 4 hetet tudunk a hátunk mögött, gyógyulunk, pihenünk, ügyesedünk, válogatottozunk, hogy a következő fordulóra újra teljes lendülettel tudjuk kiállni, remélem már teljes csapattal!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Kaszások Akadémia 119-54 (41-5; 21-24; 36-14; 21-11)

Kaszások csapatával idén még nem találkoztunk, furcsa volt nem a MAFC ellen kezdeni. A fiúktól azt kértük, hogy az első perctől kezdve maximálisan koncentráljanak, mert ellefelünk lehet nem volt még idén az "A" csoportban, de jobb szerkezettel rendelkezett. Hamar bebizonyítottuk, hogy a nem izgat minket, hogy ki mekkora, első negyed 41:5-ös villámrajtott vett. Második sor se támadásban, se védekezésben nem közelítette meg az elsőt, így nagyon pipa voltam rajuk. Meccs előtt 55 volt a bűvös szám, erre kaptunk 20 perc alatt 29-et. Nagyon komoly büntetést ígértem a társaságnak! A második félidőben nagyon rajtunk minden védekezésen és hát nagyon ki lett centizve az 54 kapott ponttal. Amikor megszólalt a végső dudaszó, úgy örült a csapat, hogy teljesíteni tudta a feladatot, mint ha 1 ponttal nyert volna. Először bántott a dolog, hogy így kiengedtek, de utána nagyon büszkék voltunk rájuk, hogy amit ígértek azért megdolgoztak. Csapatszinten 15 eladott labda dícsérendő, ahogy a dupla ennyi szerzett labda is. Keszi nagyon jól ment végre, szépen irányított, mellette benyomott 14 pontot. Gyuszi 6 szerzett labda mellé 17 pontot is termelt. Erik jó dobószázalékkal szerzett 13 pontot és végre elvezte a játékot. Helyén kell kezelni ezt a mérkőzést, ma még lesz egy nagyon komoly mérkőzésünk, két meccs pihenő után, kiváncsi vagyok mennyire tudunk rápörögni.

statisztika

2017. október 20-22. EYBL Central Europe region - 1. forduló - Budapest, Kőbánya

Zsíros Akadémia Kőbánya - SBK Junior Levice (SK) 105-56 (28-10; 26-21; 31-11; 20-14)

Négy mérkőzés, de fáradtságnak nyoma sincs, ezt szeretem. A bemelegítést nézve jó volt látni a srácokon a lelkesedést és hajtást. Az első negyed ennek fényében telt, 28:10-re nyertünk. A másodikban ugyan csak kicsit, de növeltük az előnyünket. Igaz néha szokatlan szerkezetben voltunk a pályán. A félidőben megnyugtató 23 pontos előny volt a bírtokunkban. A félidőben arra kértük a társaságtól, hogy ne vegyék fél vállról, mert ez így is úgy is nemzetközi meccs! Minden percében dolgozni kell! Ezt a félidőt is 51:25-re megtudtunk nyerni, így újabb győzelemmel gyarapodtunk. Sajnos ellenfelünkkel nem voltunk most egy súlycsoportban, de ez most így alakult, kár ezzel foglalkozni. Gyuszi 16 ponttal és 12 lepattanóval ismét nagyon hasznos volt, csak így tovább! Erik, Márk és Bence is végre jobban előmerészkedett, bár szakaszosan igaz volt ez az első 3 meccsre is. Chandler Olivér is végre többet tudott pályán lenni, láttunk szép dolgokat, remélem még nem eleget. Dávid szépet bírkózott ellenfelünk magas emberével, 15 pontot így is összehozott és az összesített lepattanó listában 2. helyen végzett az egész centrál divizióban. Dikert a végére hagytam Tepit, aki 36 pontjával, első forduló után vezeti a centrál pontdobó listát és nagyon megérdemelten lett csapatkapitányunk a csapat legjobbja díj nyertese. Ezzel most nagy "céltáblát" tett magára, mert a következő fordulóban mindenki őt akarja majd elkapni, de a következő 4 hónapban ez lesz a feladat, hogy ez senkinek se sikerüljön! A csapat célja pedig a további fejlődés, az hogy napról napra jobbak legyünk. Ehhez minden feltétel adott. A következő forduló február végén lesz Lengyelországban, ahol ha jól szerepelünk, még akár valami szép eredményt is elérhetünk, addigis reméljük elkerülnek minket a sérülések, illetve Barni és Huba is teljes értékű lesz!

statisztika

KTP Kotka (FIN) - Zsíros Akadémia Kőbánya 61-76 (18-18; 16-15; 13-24; 14-19)

Finn csapattal nem sűrűn szoktunk játszani, megnéztük őket és azt láttuk, hogy bár kisebbek nálunk, nem egyszerű stílussal játszanak. Mondtuk a fiúknak az öltözőben, hogy minél gyorsabban felvesszük a stílusukat, annál hamarabb megnyerjük a mérkőzést. Simi Levi egészpályán barátkozott újdonsül pajtijával, ami láthatóan nem tetszett északi ellenfelünknek. Legjobbjuk gyakorlatilag csak a Levivel való bírkózással foglalkozott, mi pedig addig próbáltunk elhúzni. Nem védekeztünk rosszul, de valahogy mindig elbambult valaki és potya kosarakkal tartotta a lépést ellenfelünk. Harmadik negyed 7. percében legjobbjuk kipotozódott és ez annyira megviselte őket, hogy percekig nem talátak be. A baj hogy mi se! A negyed végén csak 10 ponttal tudtunk vezetni. Ekkor azt hittem végleg el tudjuk dönteni a mérkőzést, de tévedtem, 4 pontra feljöttek. De innentől nem volt mese, szorítottunk a védekezésen, tudtunk indulni és egy pillanat alatt eldöntöttük! Hát nem volt egy semmi mérkőzés. Mi sem vagyunk puhányok, de a Kotka stílusa sokszor a nagyon csúnyát súrolta (nem írhatok cifrábbat), de szerencsére nem hagyták magukat a gyerekek és igenis megmutatták, lehet keményen, de mégis tisztán kosárlabdázni. Nagyobb merítésünknek is köszönhettük az újabb győzelmünket. Tepi és Dávid ismét vitték a csapatot, előbbi 29 ponttal és 10 lepattanóval, utóbbi 15 ponttal és 20 lepattanóval. Szeretném kiemelni Levi és Oli kemény és szemtelen védekezését, Illés Barnus legjobb pillanatban bevágott 2 tripláját és ajtó ablak ziccerét, illetve Gyuszi 9 lepattanóját. Kemény meccs volt, ilyenekre van szükségünk, de nagyon sokra. Este még vár ránk a Léva, eddig nem hoztak jó formát, de minden meccs 0:0-ról indul, az első perctől kezdve dolgozni kell.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Inter Bratislava (SK) 64-93 (15-20; 18-23; 22-28; 9-22)

A szakértői becslés szerint a csoport legjobbja a szlovák Pozsony. Ismertük is őket, jól fel is készítettük a fiúkat mi kell a győzelemhez. Egyértelmű célunk az volt hogy borítsuk a papírformát. Első 4 perc 13:2 oda. Nem figyeltünk oda arra amit csinálunk, ez igaz volt a taktikai utasításokra és a befejezésekre is. Időkéréssel rendeztük a sorokat, elkezdtek okosan kosarazni a fiúk és ennek meg is lett az eredménye, vissza tudtunk jönni a meccsbe. 16. percben még vezettünk is aztán megint fegyelmezetlenek voltunk és ellenfelünk elhúzott 10 ponttal. A harmadik negyed közepéig még tudtuk tartani magunkat, itt csupán 7 pontos hátrányban voltunk, de innentől teljesen szétestünk főleg védekezésben és ez megalapozta a támadásunkat is. A negyed végére 16 ponttal vezetett az Inter. Utolsó negyedben kockáztattunk, kimentünk egy nagyon agresszív letámadásra, ami 4 percig annyiban működött, hogy tudtunk tartani az állást, de aztán csúnya vége lett. Sajnos túl nagy falatnak bizonyúltak a szlovák fiúk, más sebességen pörögtek. 35 eladott labdában kényszerítettek bele minket és 37 %-os dobásba. Tepi egyedül kevés volt 32 ponttal vezér volt, de sajnos 10 eladott labda is társult mellé. Mellette még Dávid iparkodott. Csalódottak voltunk, mert sokkal többet szerettünk volna kihozni ebből a mérkőzésből, de ezek a negyedkénti 3 perces leolvadásokkal lehetetlen. Nincs idő szomorkodni, holnap két olyan meccs vár ránk amelyeket meg kell nyerni. És meg is fogunk.

statisztika

KK Flash Beograd (SRB) - Zsíros Akadémia Kőbánya 59-83 (9-15; 28-17; 18-26; 4-25)

A várva várt pillanat következett, amikor is megkezdhettük az idei nemzetközi szereplésünket. Ilyenkor mindig kihangsúlyozzuk a gyerekeknek, hogy kivételes helyzetben vannak, sok magyar csapat szívesen cserélne velünk helyet. Nekünk csak azzal kell ezen a tornánk foglalkozni, hogy minden egyes percét kiélvezzük! Első ellenfelünk az a Beograd volt, akiket tavasszal egyszer már legyőztünk, méghozzá fölényesen. Kértük a srácokat, hogy ne ebből a meccsből induljanak ki, mert az már nagyon rég volt. 7. percig minden rendben is volt, beton kemény védekezésünket nem tudta feltörni szerb ellenfelünk, vezettünk is 13:4-re. Ekkor sajnos az történt, hogy a srácok elhitték, hogy ez ismét sima lesz. 14. percre már ők vezettek. Nagyon elvesztettük a ritmusunkat, a félidőben 5 pontos hátrányban voltunk. A félidőben osztás volt az öltözőben, muszáj volt, mert nagyon kényelmesek voltunk, pedig nagyon nem ezt beszéltük meg. Ettől függetlenül úgy engedtük le a fiúkat az öltözőből, hogy mindenkinek felnyomtuk a kedvét és az önbizalmát. Első perc 0:6. Teljes összeomlás. Védekezés nulla, támadás nulla. Időkérés. Ismét elmondtuk, hogy mit szeretnénk látni és miket kell végrehajtani ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Valami megindult és a negyed közepére ledolgoztuk a hátrányt, végén vezettünk 3 ponttal. Kezdtünk nagyon ébredezni, végre előbújtak a vezérek és nem csak támadásban! Az utolsó 5 percben!!! nem kaptunk kosarat! Viszont dobtunk 16 pontot, így egy 25:4-es utolsó negyeddel, fölényes győzelmet arattunk. Nagyon hullámzó mérkőzés volt, persze minden tornát nehéz megkezdeni. A meccs legjobbja Dávid volt aki 21 pontja mellé lekapott 24 lepattanót. Mellette Tepi tudott még 18-at gyűjteni. Ikrek nagyon szépen éltek a lehetőséggel, kezdők voltak és 20 köröl játszottak, 10 fölött dobtak. Gyuszi tetszett még aki 9 pont 11 lepattanóval stabil ember tudott lenni. A győzelemhez és az utolsó 19 perchez gratulálok, mert szép munka volt, de jobban szeretném, ha megértenénk, hogy egy meccs 40 percből áll. Kezdésnek jó volt, remélem ezzel kellőképpen felpörögtünk a holnapi rangadóra.

statisztika

2017. október 14-15. Pécs, Felkészülési mérkőzések

Rátgéber Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 43-101 (10-34; 11-21; 8-20; 14-26)

Hibátlan és bőséges reggeli után, ihletett délelőtt következett. Nehéz kövid időn belül megmérkőzni kétszer ugyanazzal a csapattal, főleg gyerek fejjel, főleg hogy tegnap nyertünk. Kihangsúlyoztam, hogy gyakorolni jöttünk, így komolyan kell venni minden percét a mérkőzésnek. Az én fiaim szót fogadtak, az ellenfél már kevésbé. A 4. percben 24-0 állt a kijelzőn. A letámadást kisebb időszakoktól eltekintve feladtuk. Inkább hármason belül gyakoroltuk a besegítést és a duplázásokat. Ezen felünl a mérkőzés 70%-ában, csak tempót lehetett dobni. Na így azért már nem volt olyan könnyű az élet, de mivel ipari mennyisében szedtük a támadó lepattanókat (Erik-Gyuszi 5-5 élen jártak), így próbálkozhattunk nagy önbizalommal! Összesen 25-öt szedtük. 6-an dobtak kétszámjegyűt, ketten pedig 8-at. Köztük az a Martin is 10 pontot szerzett, akinek ez volt az első tornája velünk, egyre bátrabban mozgott, ahogy haladt előre a torna, sokat kell még neki is gyakorolnia, de biztos egy szép emlékkel gyarapodott. Összességében elégedett voltam a társaság munkájával, megvolt a kellő fegyelem a pályán és azon kívül is, hogyan is kell ténykedni. Kicsit bemutatkoztunk a déli régiónak, hogy ez Budapest, ez Kőbánya! Szerintem a gyerekek is jól érezték magunkat, egy kicsit megint jobban összejött a társaság, tovább erősödött a csapategység. Csak így tovább, következő hétvégén EYBL, alig várom, hogy feldobják a labdát!

statisztika

Rátgéber Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 67:79 (18-28; 13-8; 19-19; 17-24)

Minimális pihenővel (én akartam így) azonnal kezdődött a következő mérkőzés. Tavasszl játszott a két csapat utoljára, de addig sok minden történt már. Az első negyedben nagy volt a harcikedv, a védekezés sem volt rossz, de sok olyan kosarat kaptunk, ami a hazaiakat dícsérte, bedobták. A második sor nagyon kusza volt, védő oldalon még csak-csak domborítottunk, de a támadás nagyon rossz volt. A jó kis csapatjáték helyett egyénieskedtünk, megint a céllövöldében éreztük magunkat. A félidőben ugyan vezettünk, de messze nem úgy játszottunk ahogy elvártam volna. A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, volt két elszakadási kísérletünk is, de a pécsiek mind a kettőt visszaverték. Utolsó negyedben az volt az érzésem, hogy nem fogunk kikapni, nem izgultam a fiúk miatt, éreztem bennük az erőt, de valahogy nem tudtunk meglépni. Ennek az ékes bizonyítéka, hogy még időt sem kértem. Tepi megint vitte a hátán a csapatát, mellette nagy örömömre Gergő nagyon felnőtt a feladathoz, a mezőnymunkája ismét remek volt, mellette pontban is (18) odatette magát. Dávid ismét hozta a stabilt, tudott a csapat támaszkodni rá. Mellettük mindig voltak olyan srácok , akik egy jó passzal, vagy kosarakkal biztos pontok voltak. Egyszer sem kellett fegyelmezetlenségből cserélnem, így nyugodtan játszahatott mindenki, csak akkor volt csücsi amikor valaki kihajtotta magát. Hasznos, jó meccs volt, megérte eljönni. Örülök hogy szoros is volt, így percre sem lehetett elbambulni. Remélem holnap kapunk ebből még egy ráadást.

statisztika

Dombóvári Kosársuli - Zsíros Akadémia Kőbánya 76-102 (20-22; 18-23; 18-28; 20-29)

2004-es társaság találkozott már a Dombóvár csapatával még kenguruban, de nyílván ebből sokat nem lehetett levonni. Mint minden meccs előtt nagy lendületet vártam el a csapattól, ezt most csak támadásban kaptam meg. Védekezésben mindig kicsit lemaradtunk, ezek igazak voltak a második sorra is. A második negyed végén támadásban Gyuszi hatalmasat játszott, szépen felvállata védőjével szemben a munkát, méghozzá végig 1 az 1-ben, zsínórban szerezett 10 pontjának köszönhetően, 7 ponttal vezettünk a félidőben. Második félidőben azért csak megindult az a védekezés, jó letámadások után könnyű kosarakat szereztünk. Pillanatok alatt 20 pont fölé nőtt az előnyünk. 57 pontot szereztünk a második félidőben és végül 26 pontos győzelmet arattunk. Okosak és fegyelmezettek voltunk, sokszor felnőtteket megszégyenítő szép támadásokat vezettünk, labdajáratással és befutásokkal. Gyuszi és Tepi voltak a fő pont felelősök, előbbii 20-at, utóbbi 23-at termelt. Mellettük Dávid, Levi és Gergő is kétszámjegyűt dobott. Illés Barnus az utóbbi időben szépen ível felfelé, remélem messze a vége. Összességében mindenki rajta volt az ügyön, hogy sérült társukat pótolják, ahogy azt kértem. Dombóváriaknak is jár a gratuláció, mert ellenünk dupláztak és egy kicsit talán elfáradtak, de mi ezt nagyon jól használtuk ki. Biztos vagyok benne, hogy idén még fogunk találkozni és ehhez hasonló remek mérkőzést vagy mérkőzéseket fogunk játszani!

statisztika

2017. október 08. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 2. forduló

Budaörsi DSE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 55-85 (10-24; 10-22; 9-21; 26-18)

A forduló előtt nem tudtuk milyen erőt képvisel majd a C csoport, így kíváncsian vártuk az első mérkőzést. Budaörsi DSE csapatát fogadtuk reggel 9 órakor a Kada utcai csarnokban. Látszódott, hogy méretben nem lehetünk partiban az ellenfelünkkel, de ezt jó kizárásokkal és gyors játékkal tudjuk kompenzálni. Így is lett. Végig dominálva megnyertük a mérkőzést. Ami kicsit rossz szájízt ad az egésznek, hogy az utolsó 10 percben a fiúk dekoncentráltan játszottak. Rengeteg eladott labdával és pontatlan védekezéssel játszottunk. Ez egy szorosabb mérkőzésen nem fog beleférni.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Újpest MT 120-33 (40-8; 24-9; 27-6; 29-10)

A döntő mérkőzést a Megyeri Tigrisek alakulata ellen játszottuk. Az első olyan mérkőzés volt ez, ahol átlagmagasságban jobbak voltunk az ellenfelünknél. Sajnos nem volt egy súlycsoport a két csapat, így hamar eldőlt a mérkőzés a javunkra. Azért póbáltuk kihozni ebből is a maximumot, sokkal koncentráltabban játszottak a fiúk és sikerült számos dolgot gyakorolni. Reméljük mihamarabb próbára tudjuk tenni magunkat egy komolyabb csapat ellen. Ez a "B" csoportban minden bizonnyal be fog következni.

statisztika

2017. október 07. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 2. forduló

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 62-73 (8-27; 22-14; 16-10; 16-22)

Három hete nagyon kikaptunk a Vasastól, így most meg akartuk mutatni, mit is tudunk valójában. Kicsit megvariáltuk az ötösöket, lehet azért, mert mindenkit váratlanul ért, vagy csak most a sors így akarta, de nagyon jól sült el és az első negyed valami parádésra sikeredett. Minden úgy történt ahogy mi szerettük volna, 3 perc után 10:2 ide, majd volt 19:6 és végül 27:8! Védekezésünk pontos és kellően agrsszív volt, támadásban nagyon jól tudtunk indulni. Második sor hibázott, mert ráült az eredményre, a nagy előny bírtokában könnyelmű befejezéseket választottunk és a védő oldalon is aludtunk. Így is maradt a félidőre 11 pont az előnyből. Második félidőt sem kezdtük jól, nagyon visszaesett a dobószázalékunk, szokszor szerencsénk sem volt, de többször voltunk fegyelmezetlenek. Volt, hogy már csak 1 ponttal vezettünk. 32. perc magasságában ritmust tudtunk váltani végre, úgy támadtunk ahogyan azt kell és egy pillanat alatt újra 10 ponttal vezettünk. A végjátékba szorosan mentünk volna bele, de Barni 6 pontja, Barnus 1, Tepi 2 triplája bebiztosított a győzelmet! Le a kalappal a fiúk előtt, mert megint nagy előnyt tudtak csinálni, amit bár lefaragott az ellenfél (megint) de nem engedtük át a vezetést és ez lélektanilag nagyon nagyon fontos. Fejben ismét erősek voltunk, ez nagyon tetszett. A múltkori Vasas meccshez és még a délelőttihez képest is sikerült a társaságnak változtatni. Tepinek most nem ment (bár a végén azért volt pár fontos kosara), de szépen felvállalták a felelősséget a többiek és szépen vállaltak! Barni 12 ponttal és rengeteg szerzett labdával, Dávid 12 ponttal és 11 lepattanóval, Gyuszi-Erik pontokkal és kemény mezőnymunkával tettek nagyon sokat. Illetve aminek még nagyon örültem, hogy Bence (amikor egy támadáson belül szedett 3 támadó lepattanót szedett, és utána be is talált) vagy Barnus (védekezésben), Keszi (betörésekkel) jelezték hogy lehet rájuk számítani. Ikrek + Huba trió szokásosan végezte a "piszkos" munkát, nagyon kellett. Gergőnek jobbulást, remeljük semmi komoly! Szép szombat volt, az "A" csoport élén vagyunk jelenleg, reméljük ez egy szuper sorozat kezdete. Nagyon jó csapat a Vasas, szép és jó kosárlabdát játszanak, kollégám remekül dolgozik a fiúkkal, biztos vagyok benne, hogy nagyon várják a következő találkozást, de nem baj mert mi is!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 67-61 (24-20; 14-16; 14-9; 15-16)

Az első forduló óta nem játszottunk mérkőzést, viszont edzettünk nem is keveset. Hogy őszinte legyek nem edzünk mindig jól mostanában aminek nem tudom az okát. Ettől függetlenül, bíztam a srácokba, hogy azért meccsre összeszedjük magunkat. Extra kezdés 12:2-es vezetés egy pillanat alatt. Itt sajnos megtorpantunk és ahelyett, hogy rátettünk volna egy lapáttal, visszaengedtük a MAFC-ot. Második sor nem nagyon találta a ritmust, mindenki a másikra várt támadásban. Védekezés még csak-csak működött, de abban is nagyon sokszor elcsúsztunk. Harmadik negyedben szintet léptünk védekezésben, illetve megint jól elkaptunk az elejét, 7 pontos előnyünk volt 30 perc után. Megint jól kezdtünk (ezt nagyon szeretem) és 11 ponttal jártunk előrébb, 8 perccel a vége előtt. Itt jött egy hullámvölgy, nem tudtunk betalálni és ez meglátszódott a másik oldalon is, kaptunk 3 perc alatt egy 10:0-ás rohamot. Kértünk egy időt, mert még mindig mi vezettünk 1 ponttal. Sikerült rendet rakni a fejekben, az utolsó 6 percben 1!!! kosarat kaptunk (jó kettőt de azt már az utolsó másodpercben amikor már mindegy volt) támadásban ugyan meggyűlt a bajunk a büntetőkkel (9/1 ebben a szakaszban), de mivel helyén volt az eszünk és a szívünk, így ismét nyerni tudtunk. Kemény és tanulságos mérkőzés volt, örülünk, hogy nyertünk, mert így játszatunk még egy jó meccset. Tepi ellenállhatatlan volt, 36 pont magas dobószázalékkal és amikor bajban volt a csapat akkor mindig betalált. Mellette Erik és Dávid mezőnymunkája volt kiemelhető. Nagyon hullámzóak vagyunk, több kell a CSAPATTÓL, mert sokkal többre is képesek vagyunk. A győzelmhez ismét gratulálok!

statisztika

2017. szeptember 17. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 79-57 (25-16; 16-6; 20-16; 18-19)

Szerencsések voltunk, sorsolásnál, mert a MAFC legyőzésével, mi vagyunk a forduló győztesei, mert 2 nagyon jó mérkőzést is játszhattunk. De sajnos ez a helyzet kihasználatlan maradt. Ezen a meccsen az első félidőben semmit nem mutattunk abból amit valójában tudunk. 19 pontos hátránnyal vonulhattunk pihenőre, 22 dobott ponttal. Értehetetlen volt számomra, hogy laza és felszabadult játék helyett, hogy lehetett ilyen langyosan kosárlabdázni. Mindenki a másikra várt, menekülés volt a felelősség alól. A második félidőben annyi változás történt, hogy Hajdu Peti első negyedes tejesítményét, próbálta feledtetni azzal hogy férfiasan küzdött a maga és a társai becsületéért. Jól sikerült neki. De mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, a társak csak néha csatlakoztak hozzá. A felelősség elosztás nem változott a MAFC meccshez képest. Tanulságos mérkőzés volt mindenki számára. A gyerekeknek a meccs után értékeltem a látottakat (mint mindig) és újra kihangsúlyztam, hogy az idei csapatunk annyira homogén, hogy nincsenek béret helyek, mindenki annyi percet tölt a pályán amennyit kiharcol magának és mindegy, hogy ki mikor született. Csak olyan gyerek lehet a pályán aki végig lelkes, küzd, hajt! Aki búslakodik, vagy tétlenkedik esetleg elbújik a pályán, annak be kell érnie a kevesebbel. Hibázni lehet, mert mindenki hibázik, de utána ki kell javítani! Első fordulóban másodikok lettünk, következő alkalommal is a MAFC csapatával kezdünk, majd a Vasas-Honvéd-ból folytatjuk!

statisztika

MAFC Kosársuli/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 57-69 (17-28; 8-12; 20-15; 12-14)

Szeptember 17-én megkezdtük idei nagy menetelésünket. Célunk és egyben álmunk zsínórban 3. alkalommal az országos döntő. Első feladat a sokból a MAFC ellen következett. Az első negyedben nagyon belenyúltunk támadásban, majdnem 30 pontot termeltünk. Második sorunk ugyan kicsitt visszavett ebből, de ők a védekezésben jeleskedtek jobban. Az első félidőben 15 ponttal tudtunk vezetni. Sajnos hátradőlni nem tudtunk, mert többen fault gondokkal bajlódtak, kapkodásuknak köszönhetően. Második félidő nem volt rossz, annak ellenére, hogy a hibáink több mint a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban koncentrálunk. Szinte végig kézben tartottuk a dolgokat a mérkőzés második felében, 6 pontnál közelebb nem tudtak jönni hozzánk. Nyertünk, de nem voltam megelégedve, mert akiknek vinni kellett a csapatot a kritikus helyzetben, már a padon ültek 5 faulttal és sajnos még mindig várom azt a pillanatot, hogy a másodéves serdülők közül mindenkinél leessen, hogy idén övék a pálya. Ezen a meccsen sokszor a 3 fiatal sokkal bátrabban és hasznosabban kosárlabdázott, mint társaik. Első "tét" meccs volt, bajban, nem vagyunk, továbbra is azért kell dolgozunk napról napra, hogy ezeket a gondokat megoldjuk.

statisztika

2017. szeptember 16. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 118-62 (36-17; 37-8; 21-13; 24-22)

statisztika

Döntő meccsünket a MAFC 2005-ös születésű csapata ellen játszottuk. Sajnos az első negyedben látszott, nincs egy súlycsoportban a két csapat. Ennek ellenére rengeteg hibát csináltunk a pálya mindkét oldalán. Három negyeden keresztül fölényben kosárlabdáztunk, ami érdekes, hogy a negyedik negyedben az ellenfél játékosai, akik behozhatatlan hátrányban játszottak, sokkal-sokkal motiváltabban mentek neki a záró etapnak. Időkérés kellett hozzá, hogy a fiúk ne felejtsék el mi is a feladatuk. Így végül kellemes szájízzel zártuk a mérkőzést, és az első fordulót egyaránt. Következő alkalommal a C csoportban mérethetjük meg magunkat

Gödi SE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 59-79 (15-14; 13-12; 22-25; 9-28)

statisztika

Elkezdődött a szezon, első mérkőzést a Gödi SE ellen vívtuk. Már bemelegítésnél látszott, fel kell kötnünk a gatyát, mivel az ellenfelünk sokkal magasabb volt nálunk. De erre számítani lehetett már a bajnokság előtt is, hogy 2005-ös csapatként nekünk nem lesz előnyünk egy csapattal szemben sem a magasságunk. Az első negyed nagyon kiegyenlített volt, az ellenfél palánk alatt dominált, míg mi próbáltunk indításokra alapozni. A második ötösnél sem mi voltunk fölényben a palánkok alatt, de szerencsére egál környékén tudtuk tartani a mérkőzést a védekezésünkkel. Félidő után sem lett jobb a kizárásunk, sajnos ezt rengeteget kell gyakorolnunk, ha felakarjuk venni a versenyt a nagyobb ellenfelekkel. Pörgősebb játékot játszott a két csapat a 3. negyedben, ami nekünk azért kedvezett, mert tudtuk,hogy hosszabb alapozást csináltunk,mint a gödi alakulat. Így is lett, a negyedik negyedre az ellenfél kipukkadt, nem bírták a tempónkat így le tudtuk zárni a mérkőzést. Hajtós küzdős mérkőzés volt, amiből sokat tudtunk tanulni.

2017.09.08-10. - Ostrava Cup 2017 - 2004-es csapat

Összegezve a tornát: Azért járunk Ostrava-ba, hogy olyan ellenfelek ellen játszunk akikkel otthon nincs lehetőségünk. Arról nem is beszélve milyen értéket jelent, hogy 3 nap alatt játszatunk 5 meccset. Szerencsére mind a 3 lehetőség előfordult a tornán, volt hogy minket vertek el, volt hogy mi nyertünk sokkal és szerencsére szoros is volt. Mindegyiket igyekeztünk megfelelően felhasználni és úgy érzem sikerült is. Az odaúton mindenkivel egyénileg elbeszélgettem, 100%-ig mindenkin láttam azt, hogy törekedett a megbeszéltek betartására, ezt 70%-ban sikerült is megvalósítani. Ezt jó aránynak tartom, de ezzel nincs vége, dolgozni kell ezeken tovább. Csapatszinten előreléptünk, a pályán és azon kívül is. Bár nem fontos, de azért említsük meg, hogy 3. helyen zártuk a tornát, a gyerekek jól érezték magukat és ez legalább annyira fontos, mint hogy ki mennyit nyer. Szerencsére vannak céljaik, amiért tudnak sokat tenni, ha akarnak. Azon kell nap mint nap dolgozni, hogy minden nap akarjanak. Jövőhéten országos forduló, meglátjuk mit tanultunk Csehországban!

NH Ostrava Tygers EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 40-53 (15-21; 3-8; 8-10; 14-14)

Utolsó mérkőzés a tornán a szintén EYBL résztvevő Tigers ellen. Bár egy ilyen tornán másodlagos, de a meccs a 3-4. hely sorsáról döntött. A gyerekeknek nem szóltam, mert akkor csak rágörgyöltek volna. Gyengén kezdtünk. Az első 4 támadásban kidobtuk a labdát a pályáról, de szó szerint. Kértem egy időt, egy ébresztő jellegűt... negyed vége 23-15 ide és olyan ritmus és lendület, amivel el lehet kezdeni a mérkőzést. Második sor megint gatyába rázta a védekezést, de most egy kicsit a támadás rovására ment, illetve megvoltak a helyzetek, szépen támadtunk, de valahogy nem sikerült bedobni még a könnyebb helyzeteket sem. A második félidőre mind a két csapat elfáradt, állóháború volt, egymás hibáiból éltek a csapatok, néha ping-pong meccsre hasonlított, majdnem elszédültem. Végeredményben jó meccset játszottunk egy jó ellenfél ellen, örülök hogy ez jutott a végére.

statisztika

BK Snakes Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 60-56 (24-21; 5-15; 19-7; 12-13)

Lány U14 és fiú U12-es csapatunk is kint volt a mérkőzésen és olyan hazai pályát teremtettek nekünk, mint ha a Zsíros Csarnokban lennénk! Első negyed eléggé felfokozott hangulatban telt, felváltva estek a kosarak, a védekezés senki sem vitte túlzásba... sajnos. A második sorunk ezt is elkezdte és mellette támadni is tudott, 7 pontos előnnyel fordultunk. A harmadik negyed káosz volt. Egyénieskedtünk, nem kommunikáltunk, mindenki hős akart lenni. Egyénileg és csapatszinten is rengeteget hibáztunk, nagyon fegyelmezetlenek voltunk. Ellenfelünk legjobbját nem tudtuk megfogni, pedig amikor végrehajtottuk amit kértem, akkor nagyon szenvedett. A végjátékban voltak esélyeink, 3 perccel a vége előtt vezettünk 3 ponttal, de ezt nem tudtuk növelni. 23 másodperc volt vissza 2 volt oda, időtkértem, rajzoltam. Fiúk elkezdték megcsinálni, jól nézett ki, hoztunk benne 2 rossz döntést és vége lett. Sajnáltam, mert meg tudtuk volna csinálni, jól pörögtünk. Viszont! Örülök, hogy tudtunk egy ilyen meccset játszani, ebből kellene minden héten 2. A pozitívum, hogy tudunk csúszni-mászni ha akarunk. A negatívum, hogy csak szakaszosan, 40 percig nem tudunk figyelni. Ezt is meg kell tanulni, illetve ahhoz, hogy ilyen meccseket is meg tudjunk nyerni, nem fér bele az, hogy a csapat vezéregyéniségeinek a többsége betlizik.

statisztika

NH Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 36-85 (10-21; 1-22; 10-20; 15-22)

Kérjük a következőt! Megint Ostrava, ezúttal NH. Nem baj, játszani jöttünk, ha kell megmérkőzünk az összessel. Láttuk őket tegnap, elég darálósnak tűntek, mondom magamban ez kell nekünk. Az első negyedben nagyon belenyúltunk, nagy enegriát fektettünk bele és ennek meglett a gyümölcse. A csehekre sikerült ráerőltetni az akaratunkat, a letámadásban a pálya szélét választották, ami nekünk kedvezett, sok szerzett labda, sok könnyű kosár. Második negyed még az első is tudta überelni, a Barni, Barnus, Gyuszi, Gergő, Bence ötös 1!!! pontot engedélyezett a hazaiaknak, közben ők szereztek 22-t. Ezzel el is vettük ellenfelünk kedvét, második félidőre nagyon megadták magukat. Ennek annyira nem örültem, mert több volt ebben a meccsben. De valahol örülök, mert végre megvalósítottuk azt, hogy ne szeressenek ellenünk játszani. Gyuszi és Tepi szépen termeltek, mindketten 20 fölött és jó dobószázalékkel. Mellettük Keszi és Dávid volt támadásban nagyon aktív. Este komoly meccs lesz, alig várjuk.

statisztika

Pardubice (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 34-96 (7-26; 11-23; 9-22; 7-25)

Mai második mérkőzésen egy nálunk gyengébb csapat állt velünk szemben, sokkal agresszívabbak voltunk náluk, a letámadásunkkal nem sokat tudtak kezdeni. Megdícsértem a társaságot, mert annak ellenére, hogy nem voltunk egy szint,mindenki nagyon tekert és próbált bizonyítani az első meccs után. Érdekes szám, hogy 7 ember dobott 8 pontot, egy pedig 7-et. Hajdu Tepi kimagaslott 24 pontjával és magas dobószázalékával, de remélem ezt komolyabb ellenfél ellen is meg tudja majd ismételni. Önbizalomunk növelésére jó volt a mérkőzés, mosollyal tudtak a fiúk lefeküdni aludni este.

statisztika

Ostrava Snakes EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 76-38 (23-12; 16-4; 23-11; 11-14)

Az első meccsen rögtön egy nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, azt az Ostrava-t aki az északi EYBL-ben fog idén indulni. A keretüket ehez megfelelően tették össze, 2 csapat összevonásával, illetve pár külsős sráccal. Ennek az lett az eredménye, hogy 190 centis fiúból volt nekik 6. Amúgy sem vagyunk túl magasak, de ezt nem tudtuk ellensúlyozni. De dícséret illeti a fiúkat, mert küzdöttek becsülettel. Ami fájó pont volt számomra, hogy páran nagyon félve léptek pályára, pedig ellenfelünk azon kívül, hogy magas volt, senkit sem bántottak, szép és kultúrált kosárlabdát játszottak. 30 eladott labdánknak minimum a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban figyelünk magunkra és a másikra is. Nem bántam, hogy játszani kellett velünk, a fiúk most megtapasztalták, milyen sokat kell dolgozni a mezőnyben egyénileg és csapatszinten is. Lesz még lehetőségünk a bizonyításra.

statisztika

2017.09.08-10. - OstravaCup 2017 - 2005-ös csapat

Nagyon hasznos volt ez a 6 mérkőzés a 2005-ös csapatnak, mivel együtt nem tudnak edzeni hét közben, viszont együtt kell versenyezniük majd. A mérkőzések alatt lehetőség nyílt egymás játék közbeni megismerésére, illetve én is láttam végre meccs szituációban ki mire képes,illetve kinek mi a hiányossága amit majd fejleszteni kell. Előszezon zárónak, illetve felkészülésnek tökéletes volt ez az Ostrava Cup, reméljük kamatoztatni tudjuk majd a szezonban az itt tapasztaltakat.

SBK Handlova (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 30-50 (8-21; 7-7; 9-4; 6-18)

Utolsó, 6. meccsünkhöz érkeztünk, meglepően fáradtság mentesek voltak a fiúk mérkőzés előtt. Aztán a a meccsen már elő elő jöttek a hibák, ami természetes egy ilyen tornán érthető. Az ellenfélnek is a hatodik meccsük volt és látszóan jobban szét voltak esve. ez a meccs is hamar eldőlt.

statisztika

BK Ostrava Snakes (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 23-17 (4-6; 9-6; 10-3; 0-2)

Vasárnap reggel 8!!!! órakor kezdődött a mérkőzés, ami kicsit fura időpont de, nem törődtünk ezzel. Álmosan kezdett mindkét csapat, kicsit kedvtelen volt a hangulat, rengeteg hiba történt mindkét oldalon. Az asztalszemélyzet is álmos volt, ahogy a játékvezetés is, így elmondható igazi reggeli mérkőzést láthattak a nézők. A mérkőzés utolső negyedéhez kezdetekor kisebb hátránnyal küzdöttünk ami simán fordítható lett volna. Sajnos az asztalszemélyzet sokadszorra nem állította meg az órát a büntetődobásoknál, ami csökkentette az esélyünket a fordításra. Ezt többször szóvá tettem, majd nyomatékosítottam is, aminek nem örültek a bírok. Lefújták a mérkőzést -6 pontnál és 6,30 volt még vissza.

statisztika

BK NH Flames Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-65 (11-21; 16-15; 12-11; 8-18)

Nem tudtuk eldönteni, melyik ostravai együttes az erősebb, mert voltak körbeverések a tornán. Szerencsére a fiúk nem vettek félvállról egy mérkőzést sem, ami bizonyítja az ismételten erős első negyed. A kemény alapozásnak és edzőtábornak köszönhetően, egy mérkőzésen sem volt fizikális problémánk. Ezen a meccsen is kijött, hogy a marad energiánk a végére.

statisztika

BK Junior Komarno (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 42-54 (5-22; 8-9; 7-6; 22-17)

Egyik legjobb hangulatú mérkőzést játszottuk a fenti szomszédinkkal. Igazából két magyar csapat találkozott magyar szurkolókkal. Itt is az elején eldőlt a mérkőzés, ami után már más hőfokon pörgött mindkét csapat, hiába szerettem volna mást látni. Eredménye az lett, hogy az ellenfél szülők mérkőzés után odahívták a fiúkat egy pacsira. Nagyon tetszett mindenkinek a produkciónk.

statisztika

Sam BRNO (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 25-32 (2-15; 10-7; 11-0; 2-10)

Erős ellenfélnek ígérkezett a brnoi alakulat, szinte hibátlan első, illetve utolsó negyednek köszönhetően sikeresen hoztuk ezt a mérkőzést is. Nagyon pörgős mérkőzés volt, ami sok energiát emésztett fel. A pályára küldött ötösök kialakításában raktunk bele egy kis csavart, emiatt is alakult csúnyán a harmadik negyed. De ez a terv része volt, szerettük volna látni, a fiatal, nálam edző 5-öst, hogyan birkózik meg egy komoly csapattal.

statisztika

USK Praha (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 12-62 (1-23; 3-19; 7-8; 1-12)

Az első mérkőzésünket péntek délután játszottuk, így megfelelően ki tudták pihenni magukat a fiúk az utazás után . Szerencsére a mi meccsre járásunk könnyen megoldódott, gyalogosan mentünk mindig, mivel a mi termünk volt a legközelebb. Az első mérkőzésen izgalom nélkül kezdtek a fiúk, már-már túl simán is ment minden. Végig vezetve dominálva játszottunk. Elmondhatjuk, hogy nem erős ellenféllel játszottunk, de tökéletes volt arra, hogy tudjunk gyakorolni.

statisztika

2017.08.26. - Darázs Kupa

Zsíros Akadémia Kőbánya - Mercédesz Kecskemét KA 59-47 (18-13; 12-16; 18-6; 11-12)

Hajdu 13/3, Nagy 12, Simonics L 10, Győrik 5, Csorba 4, Balaton 4, Chandler 3, Keszler 2, Simonics O. 2, Illés 2, Bálint 1, Györkös 1

Tipikus első mérkőzést játszottunk, támadásban rengeteg hibával. Védekezésünk viszont önbizalomra adhat okot. Győzelem nem forgott veszélyben, de ezeken a meccseken nem is ez a fontos. Látszik az elvégzett munka, de benne van meg a lábakban a napi 3-6 óra edzés.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 95-43 (28-10; 23-9; 27-8; 17-16)

Hajdu 25/3, Csorba 11, Simonics L 10, Illés 9, Győrik 7, Kispál 6, Balaton 6, Györkös 5, Nagy 4, Keszler 4, Czétényi 4, Bálint 2, Chandler 2

Az első pillanattól kezdve nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Nagyon sok gyors indítást tudtunk vezetni amiből sok könnyű kosarat dobhattunk. Az utolsó 6 percben mind a 4 keretben levő elsőéves serdülő a pályán volt. Mindenki dobott kosarat!

statisztika