SERDÜLŐ (U14) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 
 

nagyításhoz klikk a képre
 

Hátsó sor (balról): Simoincs Levente; Nagy Barnabás; Hajdu Péter; Győrik Dávid; Aranyi Bence; Balaton Gergő; Csorba Gyula; Illés Barnabás; Simonics Olivér

Középső sor (balról): Ménkű Tibor (edző); Dam Patrik; Bálint Huba; Kenedi Róbert; Diaz Martin; Györkös Erik; Gauland Máté; Kispál Dániel; Czétényi Bence; Chandler Olivér; Kreskay Péter; Pintér Zsolt; Tápai Zsolt (edző)

Ülő sor (balról): Nagy Soma; Irházy Sámuel; Kelemen Tamás; Cserháti Dániel; Keszler Márk; Nagy Márton; Bihari Dániel; Hajdu Gergely; Gesztesi Márk

 

2018. február 22. - Budapest A bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budapesti Honvéd/A 98-38 (31-9; 19-13; 17-9; 31-7)

Ebben a szezonban negyedik alkalommal találkoztunk a Honvéddal, eddig mindig főlényesen nyertünk, most sem vártam mást a fiúktól. Az első két alkalommal 36 és 37 pontot kaptunk, most az volt a cél, hogy még kevesebbet kapjunk. 40 percig jól pörögtünk és végig rajta voltunk, hogy elérjük a kitűzött célunkat, az utolsó 7 percben csupán 1 kosarat kaptunk. Ugyan a "rekord" nem lett meg, de így is védekeztünk becsülettel. A végén még majdnem a 100 is meglett. A mérkőzés pozitívuma volt, hogy váltott ötössel játszottunk végig és nagyon jól megoldották a srácok a önnálló játékot, még ídőt sem akartak kérni (pedig meg volt a lehetőségük). Készülünk tovább a főtáblára.

statisztika

2018. február 21. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Malév SC 79-65 (23-9; 15-14; 23-14; 18-28)

 

statisztika

2018. február 17-18. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla III. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Debreceni KA/A 50-77 (9:24; 11-8; 10-20; 20-25)

Azt gondoltam, a tegnapi napból tudunk annyi erőt meríteni, hogy egy igazi rangadót tudunk játszani a keleti döntőben. A hazaiak az első perctől kezdve pontosabban kosárlabdáztak, nagyon jól dobtak távolról is. Az első negyed 15 pontos hátrányt hozott össze. A második sorunk tudtuk, hogy erősebb az övéknél, így bíztunk a felzárkózásban. Ugyan 11:8-ra megnyertük, de kevés volt ahhoz, hogy utolérjük őket. 32:20-as debreceni vezetéssel fordultunk. 2 percig tartott a koncentrációnk, majd teljesen összedőltünk. Sorba kértem az időket, de hiába, nem tudtam felrázni a társaságot. Bár a 3. negyed közepén valami megindult (ehhez megint olyan magas hangon kellett kérni amit utálok és a gyerekek is) ezek után ha nem is oldódott meg minden gondunk, de legalább újra tudtunk harcolni, vetődni, küzdeni. Nagyon sima lett a vége, sajnálom, hogy egy jó gyakorlási lehetőséget szalasztottunk el. Egyedül Tepit tudom kiemelni, végig kosarakat akart dobni és ugyan érezte a vesztett helyzetet, de egy percig sem törődött bele. Biztos vagyok benne, hogy a következő alkalommal ennél jobb meccset fogunk játszani velük.

Összességében nem mondom, hogy top hétvégénk volt, de amilyen pech hullám söpört végig rajtunk januárban, csoda hogy itt tartunk. Dolgozunk tovább, mostantól élesedik az országos is, nagyon fontos fordulók következnek, úgy gondolom amikor kell akkorra fogunk összeállni. A következő fordulóban a Vásárhely, Dombóvár és Pécs lesznek az ellenfeleink. Nem lesz egyszerű, de jól fel fogunk készülni. Debrecennek köszönjük szépen a rendezést és főleg azt, hogy élőben nézhettük meg a Magyar Kupa döntőt a gyönyörű Főnix csarnokban! Persze mint mindig most is hálásak vagyunk fanatikus szülői gárdánknak, akiknek már lassan híre van itthon, ismét hazai pályát varázsoltak nekünk, nagyon jó érzés a gyerekeknek, hogy mindig hazai pályán játszanak!

statisztika

Kecskeméti KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 54-56 (14-19; 17-12; 13-18; 10-7)

2017 december 17-én a békéscsabai tornatermet takarító néni volt a világ legboldogabb embere. Amikor belépett a terembe tökéletesre fényezett parketta fogadta! Sajnos velünk mosták fel a kecskeméti fiúcskák, így neki ott már dolga nem akadt. Azóta sok minden történt és amikor azt mondják, hogy a meccsekből sokat lehet tanulni, akkor valószínűleg erre gondolnak. Mi rengeteget tanultunk ebből az esetből. Az első 18 perc minden másodpercében azt éreztem, hogy a gyerekek nem akarják újra a rosszat átélni, ezért minden tőlük telhetőt megtettek. Hibáztunk sokat, de így lehet. Az utolsó 2 percben egy kicsit hullámvölgybe kerültünk, így 31:31-es döntetlennel mentünk szünetre. A második 20 percben az idegekkel játszottak a csapatok, folyamatosan változott a vezető csapat. 2 perccel a vége előtt egy gyönyörű szép labdajáratás után Tepi dobott egy triplát és ezzel nagyot léptünk a győzelem felé. A végjátékban több rossz döntést is hoztunk, ezért nagyon izgalmasra sikeredett, de végül behúztuk 56:54-re! Egy valakit a végére hagytam, ő pedig nem más, mint Illés Barna! Erről ha írnánk könyvet, akkor az lenne a címe, hogy „mi múlhat egy néma sípon”. Történet: 4. percben megint kiakadtam Barnusra, el is küldtem a cserét az asztal felé. Indításunkba ellenfelünk faultot, de elengedték, így főhősünk bevágott egy triplát. Cserét visszaküldtem, majd a padon a gyerekek megjegyezték, hogy lehet azért ment be, mert érezte a cserét, így babonából visszaküldtem a cserét. Barnus bevágott egy újabb távolit. Ebből a kettőből olyan önbizalmat merített, hogy a harmadik negyedben még bedobott 3-at, így összesen 5-öt! 19 pontjával a meccs nyerőember lett belőle. Összességében nem játszottunk jól, de nagyon akartunk és ezért tudtunk nyerni. Jót tett a lelkeknek ez a győzelem ebből kell építkeznünk.

statisztika

Szolnoki Sportcentrum/A – Zsíros Akadémia Kőbánya 42-91 (15-25; 10-12; 6-31; 11-23)

Az előző fordulóban is találkoztunk a szolnoki srácokkal, ott és akkor legyőztek minket. Az igazsághoz tartozik, hogy most ők voltak hiányosak, de nekünk ezzel nem szabadott foglalkozni, csak egy cél lebegett a szemünk előtt, vissza akartunk vágni. Több mint 1 hónap kihagyás után újra játékra jelentkezett Levi és Gyuszi, nagyon vártuk már őket, hiányoztak a pályáról. Az első negyed jó sebességet futott, de néha kicsit elfelejtettük, hogy védekezni is kell, így több olyan kosarat is kaptunk, ami kis odafigyeléssel védhető lett volna. Második sor már sokkal agresszívabban és hatékonyabban védekezett, de nekik a támadásban nem jöttek össze a dolgok. Az első félidőben úgy vezettünk 12 ponttal, hogy kihagytunk 18 ziccert és csupán 1!!! tempó rádobásunk volt. 18-as számhoz még egy helyen előbukkant a statisztikában, ez pedig az eladott labda. Kértem, hogy jobban figyeljünk és tartsák be a fiúk a megbeszélteket. Szeretem amikor az történik amit kérek, amint jobban megbecsültük a labdát és igényes befejezéseket választottunk, máris el tudtunk dönteni a mérkőzést. Tepi csapata vezére volt, Gyuszi rögtön hatékonyan szállt be, Aranyi Bence pedig egy 8 pont 12 lepattanóval jelezte, hogy lassan komolyan kell vele is számolni. Mindenkinek jár a dicséretből, mert az egész csapat úgy állt hozzá a mérkőzéshez, hogy nem kaphatunk ki. Ezt a hozzáállást kell minden meccsen elővenni és akkor nagy baj nem lehet. Mára van még egy mérkőzés, ami ennél azért nehezebb lesz.

statisztika

2018. február 18. Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság - II. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - PAFC Basket 37-61 (7-18; 13-14; 10-21; 7-8)

Vasárnap hazai környezetben zajlott le a Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság II. fordulója. A nyitó mérkőzésen a Darazsak a PAFC csapatát fogadták. A mérkőzés nem indult jól a számunkra, nagyon beragadtunk a rajtnál. A kezdő ötöst nagyon megzavarta a piliscsabaiak csapdázása, rendre problémát jelentett a labda felhozása. A második negyedben már más képe volt a mérkőzésnek, felébredtek a fiúk, sokkal kiélezettebb játékot hozott ez a negyed. A fordulás után megismétlődött az első félidő. A harmadik negyedben 11 ponttal, a negyedik negyedben pedig 1 ponttal kikaptunk. Így összességében elmondható, nem ilyen mérkőzésre számítottunk, nem azt a játékot mutatták a fiúk amit az első forduló két mérkőzésén láthattunk tőlük.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 65-51 (12-10; 10-6; 18-11; 16-14)

A második mérkőzésen a Göd gárdája legyőzte a MAFC 2005-ös csapatát, így a forduló 3 helyéért a korosztályos ellenfelünkkel játszottunk. A mérkőzés elején látszott, hogy ez teljesen más meccs lesz. Már bemelegítésnél sokkal egységesebbek voltak a fiúk, mint a PAFC ellen. A csapategységnek meg is lett az eredménye, végig vezetve sikerült legyőznünk a MAFC csapatát. Mindenki megtalálta a helyét és szerepét ezen a mérkőzésen, így lehetett az, hogy a második mérkőzés sokkal jobb hangulatban telt. Voltak nagyon szép védekezések, illetve támadó oldalon is láthattunk nagyszerű megoldásokat. A mérkőzés minden nehéz szakaszában elő tudott valaki lépni vezérként. Nehéz kiemelni bárkit is erről a napról, ezért is fogalmaznék úgy, az első meccset egyénieskedéssel buktuk el, a másodikat pedig csapatként nyertük meg.

statisztika

2018. február 4. - Budapest A bajnokság

Kaszások Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 63-100 (4-28; 22-23; 15-26; 22-23)

Január nagyon nem a mi hónapunk volt ami a sérüléseket illeti, de örülünk, hogy szépen lassan jönnek vissza a hiányzók. Kaszások ellen már kétszer simán nyertünk, most is erre számítottam, de bíztam benne, hogy ötvözni tudjuk a gyakorlást az önbizalomnöveléssel. A két páros negyedben langyos volt a védekezésünk, ezért azok szorosabbak lettek, a páratlanokat nagyon simán nyertük. Mindenki dícséretet érdemel, mert maximálisan komolyan vette a társaság a mérkőzést. Készülünk tovább a következő főtábla fordulóra, ami nem csak egy igazi erőpróba lesz, de itt az ideje elkezdeni a törlesztést!

statisztika

2018. január 27-28. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla II. forduló

Vásárhelyi Kobrák - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 77-84 (25:14; 7-38; 22-14; 23-18)

Főtábla II. forduló, Szolnok. Tét a keleti 4-es döntőbe jutás volt. Ehhez a csoport első két hely valamelyikén kellett zárnunk. Sorolhatnám a gondjainkat, de inkább nem teszem, mert semmi értelme. Sokkal inkább azzal foglalkoztunk, hogy a pályára lépő gyerekekből hozzuk és sokszor húzzuk ki a maximumot. A kellő motiváltsággal és keménységgel megoldható feladat állt előttünk. Vásárhely volt az első akadály, amit vennünk kellett. Az első negyedben nagyon kerestük még egymást, támadásban nagyon pontatlanok voltunk, védekezésben pedig figyelmetlenek. Ennek az lett az eredménye, hogy ellenfelünk elhúzott 11 ponttal. A második negyedben olyan dolog történt, amire még sokáig emlékezni fogunk. Erik felvállalta a vezér szerepet és egymaga felhozta a csapatot, ebben a 10 percben 24 pontot szerzett!! Persze kellettek a társak is ehhez, parádés védekezést mutattunk be, úgy támadtunk le, ahogyan csak a legszebb álmaimban. A 11 pontos hátrányunk nem hogy leolvadt, 20 pontos vezetésre tettünk szert!! A második félidőbe szépen lassan észbekapott a csongrádi alakulat és elkezdett a nyakunkra jönni. 1 perccel a vége előtt 3 pontra jött fel. Ekkor először Keszi zsugájából dobott ziccer Dávid, majd ő maga is betalált, így eldöntöttük a találkozót. A mérkőzés egyértelmű hőse, az első éves serdülő Erik volt, aki 40 (!!!) pontot rámolt be ellenfelünk kosarába. Dávid 19-et, Bence pedig 10-et (a második negyedben vállalt 8-at ebből). Nagyon nagy meccs volt, a csapat ismét megmutatta mekkora szíve van és amit a fejébe vett azt meg is csinálta.

statisztika

Szolnoki Sportcentrum/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 80-66 (20:17; 27-16; 20-18; 13-15)

Jelen állapotunk nehéz falatnak nézett ki a hazai gárda, de eszünk ágában nem volt feltett kézzel kiállni. Az első negyed most sokkal élesebb volt, mint délben, túlnyomó részben vezettünk is. Most a második sorunk fogott ki gyengébb periódust, védekezésben szétestünk, rengeteg kosarat kaptunk. A félidőben 14 ponttal, tehát még látótávolságon belül tudtunk maradni. Kaptunk 47 pontot, ez nem történhetett meg újra, ha nyerni szeretnénk. A negyed elején úgy nézett ki mérkőzést varázsolhatunk a találkozóból, feljöttünk 8 pontra és időt kellett kérniük. Sajnos rendezték a soraikat, állandósult a 15 pont körüli állás. Azt kértem a fiúktól, hogy becsületből tolják végig a mérkőzést, ne foglalkozzanak semmivel sem. A srácok így is tettek, megnyertük az utolsó 10 percet és lehoztuk a 2. félidőt 33:33-ra. Büszke voltam a gyerekekre, mert egy pillanatig meg sem fordult a fejükben, hogy kikaphatunk, így nyugodtan nézhettnük meccs után a tükörbe. Barnus végre megérkezett a tornára, 14 ponttal bizonyította, hogy tud ő ha akar. Keszi újra ponterős volt 10-et vágott. Huba is újra a régi volt 8 pontot és jó védekezéseket hozott. Holnap Honvéd ellen játszunk egy kemény meccset!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Budapesti Honvéd 81-61 (21:11; 16-13; 27-16; 17-21)

Honvéddal eddig kétszer játszottunk idén, mind a két alkalommal fölényesen győztük le őket. Most ugye más volt a helyzet, így nagyon komolyan oda kellett tenni magunkat. Az első negyed nagyon szépen megalapozta a mérkőzést, olyan nyomást tettünk pesti „riválisunkra”, amit öröm volt nézni. A második negyed egy kicsit halványabb volt, de azért ők is hozták a negyedüket 3 ponttal. 13 pontos előnyünk volt 20 perc után és csupán 24 pontot kaptunk. A harmadik negyedben sikerült rátenni egy lapáttal, így egy percig sem adtunk nekik esélyt. A 29. perctől állandósulni látszott a 30 közte. Utolsó 5 percben nálunk már mindenki pályán volt, ellenfelünk a kozmetikázást választotta, így „csak” 20 ponttal nyertünk. Félelmetesen jó volt a hozzáállásuk a gyerekeknek a mérkőzéshez, komolyan mondom felnőtteket megszégyenítő módon. Dávid-Erik-Keszi voltak a vezérek és mivel nagyon szépen vitték a vállukon a csapatot, Czétényi Bence-Huba-Simi Oli is mentek utánuk.

statisztika

A torna összegzése: Egy pár sorban ejtsünk szót a betegekről, sérültekről is, mert azért nekik sem könnyű. Szerencsére mindenki a visszatérés küszöbén van. Gyuszinak a napokban veszik le a gipszet a kezéről, Levinek lassan terhelhető a combja, Tepi napokon belül visszanyeri betegségben elvesztett erejét és persze Balcsi Geri. Őt azért hagytam a végére, mert 2 hete nem edz a csapattal, de sérülten is vállalta a játékot, persze csak tarcsiba jött, de a Vásárhely és Honvéd elleni 2. negyedben is be tudott szállni 5-5 percre. Ami alatt ugyan pontot nem dobott, de hogy sérülten a pályán volt, erőt adott a többieknek. A tornán Dávidnak kellett előlépni első számú vezérnek, ez nem ment zökkenőmentesen, de így a saját bőrén is megtapasztalhatta, hogy nem is olyan egyszerű ez. Azt mondom az esetek többségében szépen megoldotta a feladatát. A torna előtt azt kértem a srácoktól, hogy mindenki vállaljon többet és lépjen előre. Ebben a legnagyobb Erik volt, aki szédültesen kosárlabdázott! Őt követte Czétényi Bence, Keszi és Huba. Illés Barnus az első meccset úgy lefürödte, mint a nagyok, de utána rendben volt. Olinak főleg a Honvéd meccse sikerült jól, itt éreztem rajta először, hogy tud küzdeni a sérült tesójáért. Geri-Bence-Martin-Chandler Oli általában tanulni jönnek, most nagyon jó volt, hogy a kötelező negyedben megbízhatóak voltak és a pályán tudtam tartani őket. Nem vártam tőlük csodát, csak azt hogy küzdjenek és nagyon figyeljenek. Ezt sikeresen megoldották, nagyon sokat tanultak a 2 nap alatt. Végezetül el kell hogy mondjam nagyon büszkék vagyunk a srácokra, mert nagyon nagyot játszottak, élmény volt sokszor nézni (még ha néha sok is volt a hiba) ahogy a sérültekért küzd mindenki. Tovább fejlődtünk, mint CSAPAT, a továbbiakban ezeket is fel kell használunk! Következő fordulóban a Kecskemét, Debrecen és Szolnok lesznek az ellenfeleink.

2018. január 27. Nemzeti Fiú Serdülő Regionális Bajnokság - I. forduló

Gödi SE – Zsíros Akadémia Kőbánya/B 109-75 (32:17; 26-22; 34-14; 17-22)

A Budaörsi DSE elleni győzelemmel már extrát teljesítettünk, ami az regionális bajnokság első fordulóját illeti. A döntőben az a gödi csapat állt velünk szemben, akit az első fordulóban még ősszel küzdelmes meccsen sikerült megvernünk. Most ahhoz a kerethez képest hiányosan álltunk ki, továbbá ez idő alatt ők sokkal jobban összeértek az akkori formájukhoz képest. Az első negyedben szinte átrohantak rajtunk, szerencsére a támadásunkkal nem volt gond, de a védekezésben nem tudtunk mit kezdeni az idősebb ellenfelünk erőfölényével. A második tíz percben már szorosabban alakult az eredmény , jobban odafigyelt ez az ötös a gyorsindítások levédésére. A félidő után nem sikerült véghezvinni a megbeszélteket, továbbá még mindig nem tudtunk mit kezdeni a gödi csapat magassági előnyével. Itt eldőlt a találkozó. Ami dicsérhető, hogy a záró etapban sem adták fel a fiúk és az utolsó sípszóig küzdöttek. Összességében, nagyon büszke vagyok a csapatra, nagyszerűen helytálltak az első fordulóban, aminek köszönhetően ismét az "A" csoportban mérethetjük meg magunkat.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Budaörsi DSE 76-62 (20:18; 19-8; 20-12; 17-24)

Szombaton rendezték meg a regionális bajnokság első fordulóját, ahol az "A" csoportban a Budaörsi DSE első számú csapatával találkoztunk. A mérkőzés előtt nem lehetett megtippelni az eredményt, mivel mindkét oldalról voltak hiányzók. A játék első negyede nagyon kiélezetten alakult, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Az már látszott nagyon küzdelmes mérkőzést láthatnak a kilátogatók. A második 10 percben eltüntette fizikális különbséget az idősebb ellenfelével szemben a 2005-ös csapatunk, sőt! Olyan dinamikus játékot nyújtott ez az ötösünk, hogy állva hagyta a budaörsi alakulatot. A második félidő ott folytatódott, ahol az első abbamaradt. Szigorú védekezésünknek és a pontos támadásainkank köszönhetően tovább növeltük az előnyünket. Így az is belefért,hogy a záró tíz percben már kicsit kiengedve játszunk és készüljünk a döntőre.

statisztika

2018. január 26. - Budapest B bajnokság

Malév SC - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 100-47 (35-11-35; 24-13; 18-8; 23-15)

A harmadik mérkőzés következett a héten, méghozzá a Malév SC otthonában. A tabellára pillantva tudtuk, nagyon nehéz mérkőzés vár a fiúkra. Az első negyedben a szebb napokat megélt repülőtársaság nevét képviselő egyesület U14-es fiai a hazai pálya előnyét kihasználva jól megszórták a gyűrűnket. Sok könnyű kosarat engedtünk a hazaiaknak ami luxus még ebben a korosztályban is. A második negyedben sajnos tovább nőtt a Malév SC előnye, de már láthatóan nem volt akkora a különbség. A fordulást követően mindkét csapat pontatlanul játszott, de a fizikális fölényben játszó hazaiak több ziccert találtak. A záró tíz percben sem változott a játék képe, 8 ponttal ezt is elvesztettük. Összességében, nagyon sok szép támadást és védekezést mutattak a fiúk, ami az első regionális forduló előtt biztató. Sajnos ha egy erősebb magasabb csapattal találkozunk, azt még nem tudjuk rutinnal kompenzálni, de ami késik nem múlik.

statisztika

2018. január 24. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - MAFC Kosársuli/C 91-36 (12-2; 28-20; 22-8; 29-6)

A szombati szegedi 2006-os csapat elleni mérkőzésünket ismételtük meg, most egy buapesti '06-os csapat ellen. Ami ott le lett írva, azt ide is lehetne másolni. A fiúk fegyelmezetten betartottak minden utasítást, kisebb hibák természetesen előfordultak, de látszott a törekvés a hibajavításra, ami biztató a közeljövőt nézve. Kiemelni ismét nem lehet senkit, szerencsére csapategység jól működött megint, jól dolgoztak össze a srácok.

statisztika

2018. január 22. - Budapest B bajnokság

Zuglói Sasok/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 93-28 (19-4; 33-2; 17-14; 24-8)

Nehéz meccsre készültünk, de nem tudtuk, hogy ennyire az lesz. A 2005-ös csapatunk hiányosan utazott Zuglóba lejátszani a soron következő Budapest B bajnoki mérkőzését. A mérkőzés legelejétől a hazai csapat akarata érvényesült, végig ránk erőltették a játékukat. Többször volt nehézkes a labda átjuttatása a félpályán, illetve a labda játékba hozása is. Nagyon kevés szép jelenetet láthattunk a sárga-fekete fiúktól. Ettől függetlenül, szükség van ilyen meccsekre, mert jó látni mi az a szint, ahova el kell jutni egy év múlva "idős" serdülőként. AZ ellenfelünknek pedig köszönjük, hogy végig koncentráltan játszottak ellenünk, amivel segítették a fejlődésünket.

statisztika

2018. január 20. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Szedeák Sasok 92-44 (30-10; 20-21; 22-3; 20-10)

A mérkőzés előtt sikerült kevés hiányzással lehozni a hetet, így jó előjelekkel vártuk ezt a mérkőzést. Az első negyedben már látszott, az ellenfelünk több dologban is el van maradva tőlünk, így nem lehet más a célunk csak a győzelem. Így is lett. Minden negyedet megnyerve, végig vezetve sikerült győzelmet aratnunk zuglóban. Voltak periódusok ahol a védekezés dominált, voltak ahol több energia lett fektetve a támadásba, de összességében elégedettek lehetünk a látottakkal.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 55-86 (17-16; 7-32; 18-13; 13-25)

Ismét bebizonyosodott, hogy nem fekszik nekünk az NBA ritmus. Egy jó erőket felvonultató MAFC csapat látogatott a csarnokunkba szombat délben a fiú serdülő B bajnokság keretein belül. Lehetett érezni, ez más mérkőzés lesz mint az egy nappal korábbi. Nagy szigorú védekezéssel találtuk szembe magunkat, amit az első negyedben jó támadójátékkal sikerült megoldanunk. A második tíz percben sajnos nem sikerült a támadásunk, úgy ahogy elterveztük, emiatt rengeteg eladott labdát csináltunk, amivel könnyű ziccerekhez juttattuk az ellenfelünket. A félidő után sikerült megoldanunk mindent támadásban és védekezésben is, így még egy negyedet megnyertünk. Jött a záró tíz perc, aminek felzárkózási reményekkel indultunk neki. Nem sikerült. A vendégek ismét növelni kezdték az előnyüket, ami miatt rossz szájízzel ért véget a mérkőzés. Bízunk benne tudunk tanulni ebből a meccsből is.

statisztika

2018. január 19. - Budapest B bajnokság

Zuglói Sasok/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 36-89 (8-19; 12-25; 6-21; 10-24)

A mérkőzés előtt sikerült kevés hiányzással lehozni a hetet, így jó előjelekkel vártuk ezt a mérkőzést. Az első negyedben már látszott, az ellenfelünk több dologban is el van maradva tőlünk, így nem lehet más a célunk csak a győzelem. Így is lett. Minden negyedet megnyerve, végig vezetve sikerült győzelmet aratnunk zuglóban. Voltak periódusok ahol a védekezés dominált, voltak ahol több energia lett fektetve a támadásba, de összességében elégedettek lehetünk a látottakkal.

statisztika

2018. január 14. - Budapest A bajnokság

MAFC Kosársuli/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 69-43 (13-11; 25-8; 16-12; 15-12)

Már a bemelegítésen is látszott, hogy nem vagyunk a toppon, nem szoktam ilyet, de összehívtam a fiúkat, hogy az a lendület ahogy melegítenek kevés lesz. A hiányzókról már tegnap ejtettem szót, Gergő sérülésével tovább fogytunk. Az első negyed még elment, bár nagyon rosszul céloztunk, de voltak bíztató jelek. A második sornál teljesen összedőltünk. Védekezésünk a nullával volt egyenlő, támadásban alulmúltunk az első sort is. 19 ponttal vezetett a hazai csapat, de nem voltam pipa a srácokra, mert küzdeni jól küzdöttünk, egyszerűen nem bírtunk betalálni. Kértem a csapattól, hogy továbbra is a gyakorlás legyen a fő cél, ne az eredménnyel foglalkozzanak. Amíg ez működött, addig szépen fogyott a különbség. Aztán 3. végén és a 4. elején, jött egy teljes rövidzárlat és már semmire nem tudtunk koncentrálni. Dobószázalékunk továbbra sem emelkedett, a változás csak az volt, hogy míg az elején szépen előkészített dobásokat hagytunk ki, itt már vaktában tüzeltünk. A végén egy Czétényi Bence 10 méteres triplával zártuk a mérkőzést! Ő volt ma a csapat legjobbja, sok perc jutott neki, amit szép dolgokkal töltött meg (7 pont, 7 lepattanó, 2 gólpassz, 3 kiharcolt). Tragédia nem történt, ellenfelünk teljes kerettel volt, 4x győztük le őket idén, ők csak éltek a kínálkozó lehetőséggel, még akkor is teljes csapattal voltak fent a pályán, amikor mi már nagyon nem. Ez sem baj, tudjuk mire vagyunk együtt képesek, így ez a nagyobb különbségű mérkőzés sem csap be minket. Készülünk tovább a főtáblára, sérültek, betegek szépen gyógyulnak, amikor kell majd ott lesznek a pályán!

statisztika

2018. január 13. - Budapest A bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Vasas Akadémia/A 75-58 (18-16; 19-12; 17-17; 21-13)

Amikor a program ki lett alakítva még nem tudtunk, hogy január elején kell játszani az EYBL-t. Erre a hétvégére egy Vasas+MAFC duót terveztem, ami a főtábla II. fordulójára készített volna minket. Az hogy így alakultak a dolgok még nem is lett volna gond, de közben Gyuszinak megsérült a keze, Levinek a combja, Erik lebetegedett, Keszi és Martin sem edzett a héten. Ezek után sok jóra nem számítottunk. De szerencsére nem így történt! Sokkal lelkesebbek és pontosabbak voltunk, mint ellenfelünk, az elejétől kezdve jobban akartuk a győzelmet. Tepi vitte a társaságot, 29 pontjával messze a mezőny legjobbja volt. Dávid 16 ponttal és egy halom lepattanóval hozta azt amit igazán várunk tőle. Gergőnek megint nagyon jó meccse volt, 13 pontig jutott, míg meg nem sérült (már tudjuk hogy nem komoly a sérülés, de azért egy pár napot biztos pihennie kell, jobbulást neki). Ki kell emelni még Chandler Olivért, aki a második negyedben főleg, nagyon élt, az hogy nagyobb előnnyel tudtunk menni a félidőre, vastagon az ő „műve” is volt. Le a kalappal a srácok előtt, mert nagyon komolyan koncentráltak és a múlt heti siker után is és most is nyerni akartak. Holnap reggel a MAFC-hoz megyünk, nem lesz egyszerű az sem!

statisztika

2018. január 08. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Újpest MT/B 81-51 (27-21; 15-9; 24-12; 15-9)

Sikerült olyan mérkőzést játszanunk,mint amit elterveztünk. Sok mindent tudtunk gyakorolni,így ez a meccs felért egy jó edzéssel. Mindenki hozzá tudott tenni a győzelemhez,így nem lehet senkit sem kiemelni. Reméljük a hasonló folytatást erre az évre.

statisztika

2018. január 3-6. EYBL Central Europe region - 2. forduló - Levice, Szlovákia

Összegzés: Ha valaki az első torna előtt azt mondja, hogy versenyben leszünk a továbbjutásért, nem hiszem el neki. De nem azért, mert nem bízom a srácainkban és az elvégzett munkában, hanem mert mi egy kis csapat vagyunk nagy szívvel, ami mindig elég a helytálláshoz de a győzelmekhez nem. Most másképp volt! Végig nagy stabil és összeszedett védekezés jellemzett minket, már az külföldi komolyabb kosárlabda kultúrával rendelkező ellenfelek is kiemelték, hogy nem tudtak mit kezdeni a "kőbányai darálással". 5 nap alatt 5 nemzetközi mérkőzést játszottunk és ebből 4-et meg is nyertünk, de az én szememben a Prága meccset is megnyertük, mert a mai világban nagyon nagy szó, hogy a srácok nem adták fel egy percre sem. Essen szó a gyerekről, hiszen ők a főszereplők! Csapatunk kapitánya és vezére, a torna All-Star csapatába beválasztott Ifj Ifj Hajdu Péter végig hősiesen vitte a hátán csapatát, teszi mindezt nagyon alázatosan sztárallűrök nélkül. Sokszor jobbá teszi a körülötte lévőket is és ez nagyon fontos. Szorosan a nyomában van Dávid, aki szintén minden meccsen kihajtja magát és ezen a tornán elképesztő 16/8-at triplázott, teljesen megérdemelten választották a csapat legjobbjának. Simi Oli és Levi a csapat "bohócai", de csak a pályán kívül, azon belül elnyűhetetlenül kergetik az ellenfelek legjobbjait és pontokban is szépen termelnek. Az, hogy itt tartunk, abban ők nagyon vastagon benne vannak. Az idei szezon legkellemesebb meglepetése Gyuszi fejlődése, minden meccsen aktív tag, komoly tényező lett pontban, lepattanóban és már sokszor védekezésben is. Gergő nagyon hullámzó, de ezen a tornán is megmutatta, hogy egy erős átlagot mindig tud hozni, de ha végre átadja magát a kosárlabdának akkor tud nyerő ember is lenni. Erik ezen a tornán megint a védekezésével lépett elő, amíg ereje engedte addig fejben is ott volt, sok van még benne. Keszi-Barnus-Bence triót összefogom egybe, mert nagyon egy hullámhosszon vannak, bármelyikben benne vagy egy +10-es meccs, ha az önbizalmuk a helyére kerül. Védekezésük stabil, rendben volt. Ha közülük 1 vagy akár 2 jó napot fog ki akkor szinte kizárt, hogy ne nyerjünk, nagyon fontos tagjai a csapatnak. Hubának sajnos nem tudtunk többet adni ezen a tornán a sok kihagyás miatt, de amikor pályán volt, mint mindig, most is mindent megtett. Ő a mi "pitbull"-unk, a szezon hátralevő részében, fognak még vele rosszat álmodni az ellenfelek, ebben biztos nagyok. Chandler Olit a végére hagytam, ő a jövő embere, azért hoztam magammal, hogy tanuljon és persze ha pályára kerül akkor bátran kosárlabdázzon, az első meccsen 7 perc alatt 7 rádobása volt, ezek közül mind helyzet volt, nagyon tetszett, hogy láttam az arcát az eltökéltséget és nem a félelmet. Zárszóként annyit mondanék, hogy megtörtént az, ami csak legszebb álmainkban fordult eddig elő, bejutottunk Közép-Európa 6 legjobb serdülő csapata közé, így Belgrádban megküzdhetünk velük. Fantasztikus, nem mindennapi siker, minden percét ki fogjuk élvezni, ezt garantálom! Köszönjük szépen szülőknek a helyszínen nyújtott támogatást, parádésak voltak, minden pillanatban hazai pályán éreztük magunkat! Srácoknak hatalmas gratuláció, nagyon megérdemlik!

Zsíros Akadémia Kőbánya - TS Jahn München (GER) 72-61 (25-16; 16-12; 15-14; 16-19)

Ki-ki meccsek előtt szoktam figyelni a srácokat, hogyan viselkednek, hogyan kommunikálnak, milyen a kedvük a pályán kívül. Látszatra minden rendben volt, magabiztosak voltak, de nem lazák, láttam az arcokon a reggelinél és az öltözőben is, hogy megérettek a feladatra. Első negyed ismét a miénk volt 25:16-ra vezettünk. Megint jött a triplagyár, Tepi, Dávid és Oli! A második negyedben ismét a küszöbén álltunk annak, hogy nagyot lépjünk előre. Illés Barna eddig adós volt a jó játékkal, most ismét megkapta a bizalmat, egy tripla után labdát is szerzett, amit végig is vitt. 13 pontos előnnyel zártuk a félidőt. A második félidőre ugyan az előnyünket nem tudtuk növelni, de folyamatosan tudtuk tartani a 10 pont körülit. Amikor megszólalt a végső dudaszó hatalmas szikla gördült le a szívekről és boldogan mondhattuk ki, hogy megcsináltuk. Ezzel kezdődhetett az ünneplés! A németek legjobbját (aki megjegyzem 2006-ban született) az ikrek és Huba 12 pontra és 25 percre szorította. Gratulálunk nekik, mert ők a jövő csapata, szinte majdnem teljes csapatunk még jövőre is serdülő lesz. Ha már gratuláció akkor adjuk Tepinek is belőle, mert 20 pontjával ismét csapata legjobbja volt, illetve Dávid szinte pihenő nélkül tolta végig és volt újra domináns. Gergővel nagyon sokat harcolok, ez most sem volt másképp, talán Gyusziért is, de nagyon megrázta magát és olyan lendületet vitt a játékba, amit mindig is kellene neki, 10 pont 11 lepattanó és az a rengeteg pozitív energia amiből táplálkoztak a társai is.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Hensfort Przemysl (POL) 66-53 (25-13; 10-14; 16-14; 15-12)

Lengyel ellenfelünknek eddig csupán 1 győzelem jutott a csoportban, de ez épp elég volt ahhoz, hogy megjöjjön az étvágyuk. Az első negyedben 25:10-es villámrajtot vettünk, nagyon jó alapokat adott a meccsnek. Szinte majdnem minden pontunkat Dávid és Tepi szerezte. Ez jellemző volt az egész mérkőzésre 66-ból 50-et ők vágtak. Nagyon szépen érezték egymást. Második etapban el lehetett volna dönteni a találkozót, de azért ma már volt egy nagyon komoly mérkőzésünk, így azért ez elég nehéz volt. Végig nagyon észnél kellett lenni, mert amikor kicsit elbambultunk, ellenfelünk mindig faragott a hátrányból. 13 ponttal végül nyertünk, de egy iszonyatosan nehéz és ismét érzelemdús mérkőzésen. Egy győzelem választ el minket egy nagy sikertől! Ahogy a gyerekek a meccs végén kiabálták a szüleiknek: "holnap nyerünk megint"! Sajnos Gyuszi megsérült a kezén, holnapi napon valószínűleg nem számíthatunk rá, reméljük nem komoly és minél előbb vissza tud jönni, mert mostanában igencsak fontos láncszemmé nőtte ki magát.

statisztika

USK Praha (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 77-68 (24-11; 17-32; 20-10; 16-15)

Nem is tudom hol kezdjem. Tavaly EYBL-ben megvertük őket. Ez maximum a két edzőt érinti, mert akik esetleg a gyerekek közül a pályán voltak, biztos nem sokat. Oké. Tavasszal Ostravában is megvertük őket. Náluk nem volt a 8-as és 7-es, nálunk nem voltak a 2005-ösök. Nagyon jó és magas csapat a Prága, nem tehettünk mást, mint hogy nekik megyünk. Ellenfelünk kikapott reggel a Belgrádtól, ami meglepett mindenkit. Köszönhetően a szerbek felett aratott 24 pontos Zsíros Csarnokban megvívott találkozón, elég jó esélyeink voltak egy esetleges körbeverésnél is. DE! Ha megmondtam volna a gyerekeknek (és egyébként sem mondanék soha ilyet), hogy ha ki is kapunk tegyük az 14 ponttal vagy annál kevesebbel, szerintem rosszabb lesz a vége. Prágai gyerekek pontosan tudták mennyivel kell nyerniük. Első negyedben elment 13 ponttal. Nagyon tompák voltunk, sokszor ötlettelenek támadásban, küzdelem mentesek a védő oldalon. Iszonyatosan nehéz volt minden lepattanó harc. Volt, hogy mind az 5 pályán lévő magasabb volt a mieinknél. Egy számadat: ők 31 támadó lepattanót szedtek, mi összesen 36-ot. Ő 80-at dobott rá, mi 55-öt. De itt van még egy szám: a 2. negyedben elhittük, hogy van keresnivalónk és egy 32-17-es negyeddel már mi vezettünk a félidőben 43:41-re. Nagyon jól kezdtünk, Gyuszi és Tepi pontjaival 7 ponttal is vezettünk, de sajnos nem tudtunk megtartani, sőt, a 32. percre megint 10 volt oda, nagyon rezgett a léc. 2 perccel a vége előtt 74:61-re a csehek vezettek, úgy tűnt átlépik a bűvös határt. De csapatunk kapitánya a sereg élére állt és egymaga indított egy 8:0-ás rohamot, amivel kis túlzással majdnem még győzelmi esélyünk is lett. Két nagy hibának köszönhetően végül 9 lett a vége, kikaptunk, de talán nincs minden veszve. Összességében nagyon nehéz mérkőzés volt, szinte majdnem hibátlan játékkal tudtunk volna nyerni. A fiúk többször majdnem megadták magunkat a nagy tét alatt, de le a kalappal előttük, mert sokszor talán túl keményen is hajtottuk őket, de ők vették a lapot és sikerült a lelkükre hatni, így még van esély. Este nyerni kell, piszok nehéz lesz, de nyerni kell.

statisztika

C.S.U-BT Cluj Napoca (ROM) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-83 (15-19; 15-25; 12-22; 5-17)

Megkezdtünk a várva várt tornát, tegnap este jöttünk, bőven volt idő beleszippantani a szlovák levegőbe, sőt a csarnokot is meglestünk, mert megnéztük a csoport egyik rangadóját az Inter-Prága összecsapást, ahol nagyon simán nyertek a szlovákok. Ez nekünk jó volt. A Kolozsvár csapatáról, amit kellett mindent tudtunk, legjobb játékosának a kikapcsolása kulcskérdés volt. Az első félidőben úgy vezettünk 44:30-ra, hogy nagyon elsült a kezünk, ebben élen ját Dávid. A harmadik negyedre úgy mentünk ki, hogy egy pillanatra se gondolja az ellenfelünk, hogy van még esélye. Szerencsére így is lett, okos, szép kosárlabdával hamar 30 fölé ugrott a különbség. Mindenki tudott játszani, senkinek sem kellett rengeteget, így még pihentetni is tudtunk. Dávid extra volt 24 ponttal és 16 pattanóval a csapat legjobbja volt. Nem sokkal maradt mögötte Tepi 20 ponttal, illetve Gyuszi 12-vel. Keszi volt még nagyon megbízható 20 percet harcolt ki magának, ez alatt 7 pont 5 lepattanó ütötte a markát. Holnap nehéz nap elé nézünk!

statisztika

2018. január 2. Nemzetközi edzőmérkőzés

Zsíros Akadémia Kőbánya - BC Teiwaz Kiev 66-58 (16:15; 12-14; 18-13; 20-16)

Ez a hét nagyon nemzetközire sikeredett! Ugye EYBL-re utazás volt a programban, de bejött egy ukrán ellenfél, akik éppen Olaszországba tartottak egy tornára. A hosszú út miatt kellett aludniuk egyet, ez pont Budapestre jött ki. Gondolták akkor játszanának egy jót, mi mondtuk gyertek csak! A szünetben sem volt megállás: a gyerekek a Budapest válogatott mérkőzések mellett szorgalmasan jártak edzésre is, mindenki elképedve nézte, hogy mi mennyit edzünk. Én mindenkinek ugyanazt tudtam mondani, hogy a munka beérik. Nagyon kemény csapat volt a Teiwaz, benne egy bivalyerős játékossal aki úgy hogy állandóan a nyakán csüngtünk, (sokszor csak őt támadtuk le) még így is 39 pontot termelt. A Simonics ikrek és Erik szépen kifárasztották a srácot, a vége előtt 2 perccel 4 pontos vezetésünknél kipontozták, a mérkőzést pedig megnyertük. Ennél jobb felkészülést el sem tudtam volna képzelni a fiúknak, mint hogy egy ilyen szép győzelemmel tudunk elutazni. A csapat vezérei a már említett srácok voltak, mellettük Tepi 25 ponttal és egy tele stat lappal jelentkezett. Gyuszi nagyon megbízható volt a pálya mind a két oldalán. És!! ugyan a csapatban centiben ő a legkisebb, de ezen az estén ő volt a legnagyobb azaz Keszi Márk aki a végjátékban szerzett 7 összesen 10 pontjával olyan extrát hozott, ami nélkül nem tudtunk volna nyerni. Ezeket pedig nagyon szép betörésekből érte el! Széles mosollyal utazunk Szlovákiába!

2017. december 16-17. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság - Országos Főtábla I. forduló

Kecskeméti Kosárlabda Akadémia – Zsíros Akadémia Kőbánya 79-56 (18:23; 21-8; 25-13; 15-12)

Vártuk már ezt a mérkőzést, legutóbb darázs kupán csaptunk össze, ott ugyan nyertünk, de nagyon jól játszottunk, ráadásul Kecskemét azóta nem kapott ki magyar csapattól! Hasonló kosárlabdát játszanak mint mi, nagyon kiváncsi voltam hogyan reagálunk a helyzetekre. Az első ötös nagyon nagy lendületet tett bele az elején, talán túl is pörögtek kicsit, sok buta fault, letámadásban lemaradások és könnyű kosarak az ellenfélnek. De egy teljesen elfogadható negyedet produkáltak. Második sor. Huh, hát lehet erre mondják, hogy kár volt megdicsérni őket. Nem, ez nem igaz, mert az elmúlt hetekben rászolgáltak a titulsra, de ez most nagyon nem az ő 10 percük volt. Nem volt senki, aki a balhét elvigye, mindenki tolta a felelősséget támadásban. Védőoldalon is amit tudtunk elrontottunk. Egyedül Bence emelhető ki, aki ugyan számokban ezt nem tudta megerősíteni, de ő kihajtotta magát, időkérésnél vagy negyed végén is olyan állapotban jött le a pályáról ahogy az a nagy könyvben meg van írva. De mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat. A félidőben ugyan csak 8 pont volt a hátrányunk, de lélektanilag ez több volt. A félidőben volt bántás, simogatás, nyugtatgatás és előre nézés. Tehát minden ingert megkaptak a srácok. Határozottan kezdtünk, Tepi vezérként hátára vette a csapatát, gyorsan dobott 2 kosarat. Ellenfelünk nem tojt be ettől, hamar visszatette a kétszámjegyű különbséget. Hibába kértünk időt, cseréltünk, mindent megpróbáltunk, ma semmi sem ült, a hátrány pedig csak duzzadt. A vége egy olyan verés, amiből remélem mindenki tanul! A csapat ma nem volt csapat. A vezérek erőlködtek, a zongoracipelők szabin voltak, a kiegészítők megijedtek. Egy magát az ország egyik legjobb csapatának tartó társaság nem engedhet meg magának ilyet betlit. Bencét már említettük, mellett a Simonicsot tudom említeni, akik 5 pontra fogták ellenfelünk legjobbját. De akkor ki dobta a többi 74-et? Hát ez az a többiek. Rég kaptunk ki, nagyon kijárt már nekünk egy ilyen kijózanító pofon, úgy érezzük a legjobbkor. Sajnálom, hogy így alakult, de nincsenek véletlenek. Ahogy a gyerekeknek is elmondtuk, pánikra nincs okunk, továbbra is erős csapatunk van, de nem elég hogy tudunk valamit, meg is kell mutatni. Lesz még lehetőség a visszavágásra, ahogy ismerem a fiaimat, már most alig várják a következő Kecskemét meccset és ott valami olyasmit fogunk látni, ami feledtet ezt a mérkőzést. A Kecskemétnek szívből gratulálunk, mert leckét adtak nekünk küzdésből, kosárlabdából, alázatból és köszönjük, hogy éltek a lehetőséggel, mert ez is kell a mi fejlődésünkhöz! Következő forduló január vége, Honvéd, Szolnok, Hódmezővásárhely!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Békéscsabai KK 132:35 (43-11; 42-4; 18-11; 29-9)

Hasonló mérkőzésre lehetett számítani, mint a délelőtti, a kéréseink nem változtak. Triplát ugyan szép számmal dobtunk (20/4), de közeli és középtávoli dobásokat egyszerűen képtelenek voltunk kisajtolni a fiúkból. Nem akartam „büntetni” őket leütés nélküli játékkal, csak annyit kértem a dobóhelyzet kialakításához használjuk a leütést. „Sajnos” megint mindenki ziccerig ment. Fontos megjegyezni, nem haragszunk rájuk, nem az élményt akarjuk elvenni tőlünk, tudom hogy mindenki sok kosarat akar dobni ezt természetes. De! Szerettünk volna egy jó dobóformát előkészíteni a csoportrangadóra és ehhez gyakorolni kellett volna. Többet. Ellenfelünk előtt le a kalappal, mert a nagy különbség ellenére derekasan küzdött hazai pályán, lesznek még szép győzelmeik idén. A mieinknek is gratulálunk, mert az első sorunk is végre nagyon alázatosan kezdte a meccset, dominanciájukat jó volt nézni. Második ötösnek pedig már sorozatosan hozza a bivaly erős negyedeket. Holnap rangadó, remek mérkőzés lesz.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Szerencs VSE 107-30 (25-8; 43-4; 21-12; 18-6)

Békéscsabára utaztunk Karácsony előtti utolsó hétvégén, hogy megkezdjük országos menetelésünket. Szombati napra két könnyebbnek ígérkező feladat volt a programban, de óvatosan álltunk a dolgokhoz, mert nem ismertünk ellenfeleinket. Már a bemelegítésnél látszódott, hogy nem lesz egy szint a két csapat, de mi ezeket nem szoktuk bánni számtalan dolgot lehet gyakorolni ilyen helyzetekben is. Kértük, hogy mindenki keresse a dobóhelyzeteket és bártan vállalkozzunk akár távolabbról is. Sajnos sokszor süket fülekre leltünk, mert mindenki megcélozta a ziccer király címet. Persze, nagyon örülünk, hogy mindenki ilyen bátran 1-1-ezik, de ezen a meccsen nem ebben volt a kihívás. Látszott a társaságon, hogy amikor sikerült betartani a kérteket akkor remek helyzetek alakultak és volt hogy be is találtunk. Sajnos rossz százalékkal, de ezért kell gyakorolni! Kiemelni senki sem szeretnék, mert nekünk nem ezen a meccsen kellett nagyot alkotni, de ettől függetlenül persze a győzelemhez gratulálok! Persze ellenfelünknek is, mert 40 perig lelkesen játszott, minden erejével azon volt, hogy borsot törjön az orrunk alá.

statisztika

2017. december 10. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Kiss Lenke Kosársuli 53-91 (10-23; 12-26; 18-18; 13-24)

Ez a mérkőzés is azon meccsek közé tartozott, amit vártunk, hogy szintfelmérőként szolgáljon. Sajnos nem jól sikerült. Már az első perctől kezdve a vendégek domináltak, végig az ő akaratuk érvényesült. Nem sikerült felvenni a ritmust, pontatlanok voltunk támadásban, és rendre elcsúsztunk védekezésben is. A második negyed sem hozott változást, hiába játszotta teljesen más 10 játékos ezt a tíz percet, úgy folytatódott a mérkőzés ahogy az első negyedben abbamaradt. A félidő után kis változás történt, Aranyi Bence lepattanóinak, illetve Dam Patrik által diktált játéktempónak köszönhetően, sikerült egálra hozni ezt a tíz percet. A záró negyedben viszont teljesen elfogyott a társaság, ötlettelen támadás, és enervált védekezés jellemezte a hazai csapatot. Sajnos nagy arányú vereséget szenvedtünk. Hozzá kell tenni, az ellenfelünk ezzel a keretével indult az országos bajnokságban is, tehát erős ellenfélnek számítanak ebben a bajnokságban. Reméljük a visszavágón sikerül szorosabb mérkőzést játszanunk.

statisztika

2017. december 06. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 71-60 (18-8; 17-13; 26-17; 10-22)

Házi rangadó került megrendezésre szerda este a Mádi utcai tornacsarnokban, méghozzá a serdülő B csapat mérkőzött meg az egy, illetve 2 évvel fiatalabbak ellen. A teljes 2006-os csapatot nagyon jól ismerjük, így sejteni lehetett mi várható tőlük. Ezt hozták is, pörgős gyors játék 40 percig szívós védekezés. A fizikális fölényünket kihasználva most még sikerült végig vezetve nyernünk. Két év múlva lejátszva ez a mérkőzés nem lenne ennyire egyértelmű.

statisztika

2017. december 03. - Budapest A bajnokság

Budapesti Honvéd/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 36-66 (10-21; 6-11; 12-15; 8-19)

Pont egy hete játszottunk utoljára a Honvéddal, akkor nagy arányban tudtunk nyerni. Az ilyen meccsek után nagyon nehéz újre felpörögni az előző hőfokra. Most is ez történt, bár a védekezésünk most is nagyon szépen működött, sajnos a támadásainkról ezt már nem lehetett elmondani. Rengeteg rossz átadás és kihagyott ziccer volt a játékunkban és ettől nem is tudtuk úgy kiélvezni a mérkőzést, mint ahogy kellett volna. Gyorsan el kell felejteni ezt a 40 percet, van 2 hetünk felkészülni a főtábla első fordulójára.

statisztika

2017. december 03. - Budapest B bajnokság

Kaszás Reménységek - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 28-111 (6-37; 8-29; 4-29; 10-16)

Két 2005-ös csapat találkozott vasárnap délben az óbudai jégcsarnokban. Ugyan a pálya nem csúszott, de fűtés nem volt a teremben. Így gyakorlatilag teremsportra alakalmatlan volt a terem. Hosszas tanakodás után úgy döntöttünk megpróbáljuk lejátszani a mérkőzést, amin nem a győzelem volt a kérdés, hanem hogy melyik gyerek fázik meg. Remélem senkinek nem lett semmi baja, hamarosan kiderül. A mérkőzésről: nagyon szépen védekezünk a labdás embereken, látszott megint, hogy amit gyakorlunk az edzéseken, azokat igyekszünk meccsen is megmutatni, próbáltuk a tempókat is gyakorolni, voltak benne bíztató jelek!

statisztika

2017. november 25. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 4. forduló

Kaszások Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 81-94 (22-21; 29-22; 19-28; 11-23)

Egy igazi erőfelmérőként tekintettünk erre a mérkőzésre, kíváncsiak voltunk, mire képen a tiszta 2005-ös születésű csapatunk egy nálunk sokkal magasabb erősebb csapat ellen. Aki ráadásul akadémiai egyesület és nagy utánpótlás bázisból meríti magának a játékosokat. Az első negyed jól indult a számunkra, nem engedtük, hogy az ellenfelünk ránk erőltesse játékát. Sok kontrát sikerült sikerült indítanunk, amiket pontosan fejeztünk be. A második negyedben már sikerült jobban kihasználnia az óbudai egyesületnek a magasságbeli fölényüket, de szerencsére nem hagytuk, hogy nagyon elszakadjanak. Belátható távolságon belül fordultunk, és a fiúk is érezték van keresni valónk a Kaszások ellen. Tudtuk, hogy vízválasztó negyed fog következni. Nagyszerűen kaptuk el a második félidő rajtját, az agresszív védekezésünknek, illetve a pontos gyorsindításainknak köszönhetően sikerült egál mérkőzést csinálni. A záró 10 percben még mindig nem dőlt el ki örülhet az utolsó sípszó után, A fiúk beleadtak mindent, nagyszerűen koncentráltak és sokkal kevesebb hibával játszottak mint a másik sárga-fekete együttes. Ennek meg is lett az eredménye a végén. Nagyszerű győzelmet arattunk, nagy skalpot begyűjtve. Az egész mérkőzésen színvonalas játékot produkálva megérdemelt győzelmet szereztünk, amihez minden játékos hozzá tudott tenni. És ez az, ami még kiemelendő, hogy minden játékos hozzá tudott tenni ehhez a mérkőzéshez. Nagyszerű mérleget zárva (7 győzelem, 1 vereség), folytatjuk tovább a küzdelmeket majd a regionális serdülő bajnokságban.

statisztika

Vasas Akadémia/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 59-97 (13-37; 12-14; 12-29; 22-17)

Vártuk ezt a mérkőzést, hogy végre a saját "súlycsoportunkkal" mérkőzzünk meg, de hiába. Ezen a napon nem volt egy szinten a két csapat. Sikerült fizikálisan és játéktudásban is az ellenfelünk fölé kerekedni. Egyetlen pozitívum, hogy sikerült mind a 12 nevezett játékosnak komoly perceket a pályán töltenie, és így készülhettünk a döntő mérkőzésre.

statisztika

2017. november 24. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 4. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 89-56 (20-16; 22-10; 22-15; 25-15)

MAFC ismét legyőzte a Vasast, így Darazsak-MAFC 4. felvonás következett. Az első negyedben még fej-fej mellett haladtunk, de ez már egy olyan 10 perc volt, amit elvárunk a srácoktól! A második ismét nagyon szépen kosarazott, így 16 pontos előnnyel várhattuk a második félidőt. Ebben a 20 percben folyamatosan növeltük az előnyünket, nagyon magabiztosnak éreztem a társaságot. A végeredmény túlzás, de most ennyi lett. Biztos vagyok benne, hogy fogunk még kemény csatákat vívni egymással a szezon hátralevő részében, így továbbra sem írjuk le az újbudai társulatot. Tepi első kicsit gyengébb meccse után most az élre állt 25 ponttal a legeredményesebb lett, mögötte nem sokkal lemaradva Gyuszi jött 17 ponttal és benne sok-sok jó betöréssel. Mindenki szerzett kosarat, így ez ismét egy szép csapatmunka volt. A győzelemhez ismét gratulálok, ahogy a budapesti első helyhez is, sok sok munka vár még ránk, jönnek a főtáblás fordulók és nagyon de nagyon nem laktunk még jól!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budapesti Honvéd 102-37 (19-10; 35-10; 22-5; 26-12)

Mi mint a harmadik forduló győztese, a "B" csoport győztesével talákoztunk az utolsó alapszakasz utolsó kanyarjában. Győzelmünk esetén bebiztosíthattuk az első kiemelést Budapestről az ország 32 legjobb csapata közé. Az első negyed nem tetszett, nagyon lazák és pontatlanok voltak a gyerekek, ennek meg is lett at eredménye "csak" 9 pont lett közte. Azért tettem idézőjelbe, mert sokkal több volt bennünk. A második sor mindenért kárpótolt! Mindenből csináltak bővel amit kértem és folyamatosan gyakoroltunk. 35:10-re nyerték ezt a 10 percet, egy utolsó pillanatban dobott Gergő triplával. A második félidőben végre a védekezésünk is úgy nézett ki ahogy kell, 17 pontot kaptunk, összesen 37-et. Keszi már gondoskodott a tortáról, úgyhogy mindenki boldog volt! A győzelemhez gratulálok a csapatnak, személyesen pedig Bence (17 pont), Gergő (20/3 pont), Martin (8) és a visszatérő Gyuszi-Huba duó tetszett a legjobban. A csoportdöntőn reméljük egy újabb jó és hasznos meccset játszunk valamelyik riválisunkkal!

statisztika

2017. november 18. - Budapest A bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Kaszások Akadémia 89-43 (26-10; 21-10; 22-17; 20-6)

Két hete találkoztunk már a Kaszásokkal az országos fordulóban, ahol nagyon nagy különbséggel nyertünk. Felhívtam a figyelmet arra, hogy ez egy másik mérkőzés lesz, így legyenek észnél a srácok. Részben igazunk is lett, az óbudai gárda sokkal jobban hajtott és koncentrált, sokszor megbüntették a hibáinkat. Összességében a győzelmünk nem forgott veszélyben, de azért legközelebb többet szeretnék látni a társaságtól. 39-21 volt a szerzett-eladott labda arányunk, ez nem volt rossz. Bence nagyon aktív volt, kellemes meglepetés volt a játéka, szeretném ha ez állandósulna! A győzelemhez gratulálok, jövőhéten országos forduló, arra készülünk a következő napokban.

statisztika

2017. november 18. - Budapest B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2005 - Vasas Akadémia/2006 110-14 (35-5; 27-7; 26-2; 22-0)

A mérkőzés előtt nem tudtuk melyik pasaréti alakulat ellen fogunk játszani. Az ellenfelünk a színtiszta 2006-os születésű U12 Vasas csapata volt, akik fizikálisan már látszólag is gyengébbek voltak mint mi. A mérkőzést nagy dinamikával kezdtük, próbáltuk a fiúkat arra ösztönözni, hogy ne a a korkülönbségből adódó erőnkből gyűrjük le ellenfelünket, hanem annál is inkább az érett kosárlabda tudásunkat hazsnálva. Ez több kevesebb sikerrel sikerült is megvalósítani. Sajnos szomorú, hogy egy ilyen mérkőzésen is sok ki nem kényszerített eladott labdát produkálunk. Az ellenfelünk becsülettel végigküzdötte a mérkőzést, amin most még nagy különbséggel mi nyertünk.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Budafok 57-87 (19-19; 10-20; 14-15; 14-33)

A szombati nap első mérkőzését a Budapest/B bajnokságban A budafok elsőszámú csapata ellen játszottuk. A mi csapatunk sajnos nem tudott teljes kerettel kiállni erre a mérkőzésre, 10 főt tudtunk nevezni, így első félidőt csere nélkül kellett lejátszanunk. De ami nagyobb probléma volt, az az, hogy nem mindenki tudott élni a lehetőséggel, amit kapott. Ez a csapat azért lett elindítva ebben a bajnokságban, hogy mindenki bizonyíthassa, illetve számot adhasson tudásáról. A fiúknak is többször elmondtuk, nem csak a plusz 40 pontos gálameccseket kell élvezni, hanem örülni kell, ha szembe jön egy komolyabb ellenfél. Ez most az lett volna. Az első, illetve a harmadik negyedben sikerült ezt többnyire megvalósítani. A másik két negyedben felfoghatatlan összeomlás következett. Rengeteg dolgon kell javítanunk, a leginkább szembetűnő az eladott labda mennyiség. Így nem lehet pályán maradni, sokkal jobban meg kell becsülni a labdát. Reméljük sikerül építkeznünk ebből a mérkőzésből.

statisztika

2017. november 9. - Budapest B bajnokság

Budapesti Honvéd/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 26-59 (9-15; 9-20; 6-9; 2-15)

Kicsit szokatlan, hogy egy héten kétszer is hétköznap kell pályára lépni, de szerintem nem bánták a gyerekek. Ellenfelünk a 2005-ös Honvéd volt, akiknél kicsit magasabbak voltunk. Az első perctől kezdve sokkal harcosabbak voltunk a hazaiaknál, ez a védekezésünket nagyon szépen megnyomta. Minden negyedben 10 pont alatt tartottuk a fehér mezeseket. Támadásban sok jó dolog mellé érthetetlen megmozdulások is csatlakoztak. Amikor észnél voltunk szépen járt a labda, törekedett mindenki, hogy ez edzésen tanultakat alkalmazza. Amikor kicsit elkalandozott a figyelmünk, akkor meg kidobáltuk a labdát a pályáról (32 eladott) és csak belebonyolodtunk a labdavezetésbe. Összességében nem voltunk rosszak, bár a dobószázalékunk lehetne jobb is kis odafigyeléssel. Bence hozta a legszebb számokat és magassági fölényét nagyon szépen használta ki (11 pont, 26 lepattanó), mellette Soma nagyon összeszedett volt illetve Robi is nagyon aktív volt a pálya mindkét oldalán. Folytatás jövő szombaton.

statisztika

2017. november 7. - Budapest B bajnokság

Budapest Csepel - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 40-88 (14-17; 4-27; 11-26; 11-18)

Lejátszottuk első mérkőzésünket közösen a serdülő B csapattal. Nagyon örülök, hogy ebben a bajnokságban azzal 12 fővel lesz lehetőségem megmérettetni magamat, akikkel az edzéseken is találkozunk hetente 4 alkalommal. A mérkőzés kis izgalommal indult, de szerencsére rövid idő alatt levetkőzték a lámpalázat a fiúk és maradéktalanul betartották azt, amit kértem tőlük. A mérkőzésen a labdajáratások, illetve a gyorsindítások voltak azok amiket ki lehet emelni, szépen mutatták be a srácok a gyakorolt dolgokat. A hibamennyiség is tűréshatáron belül volt, így elégedetten vonultunk mérkőzt követően az öltözőbe. Folytatás csütörtökön!

statisztika

2017. november 5. - Budapest-bajnokság

Budapesti Honvéd - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 75-59 (18-18; 16-10; 22-14; 19-17)

Nagyon vártuk ezt az országos fordulót, mert az eddigi mérkőzéseink nem mutatták azt, hol helyezkedünk el per pillanat Budapest kosártérképén. Első mérkőzést a Honvéd fiataljai ellen játszottuk, ahol már mérkőzés előtt látszott nem mi leszünk fizikális fölényben (mint általában eddig mindig). A mérkőzés nagyon jól indult számunkra, a fiúk maradéktalanul végre hajtották amit kértünk tőlük, ennek meg is lett az eredménye, Puskás Artúr (Honvéd edzője) időkérése után sem tudtak fölénybe kerülni piros-fehérek. Az már itt is érezhető volt, hogy lepattanóknál meg fog gyűlni a bajunk a magasabb és erősebb ellenfelünkkel. Második negyedben már koncentráltabb játékot mutatott az ellenfelünk, így 6 pontos hátránnyal fordultunk. Sajnos a 3. negyedben érezhető volt a honvéd legjobb ötöse előttünk van még, ez még 8 pont különbséget eredményezett. A küzdéssel nem volt gond, jól játszottak a fiúk. Az utolsó negyedben még többszőr ráijesztettünk az idősebb ellenfelünkre, de végül csak egy szép eredményre futotta. Elszenvedtük első vereségünket idén.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - PAFC Basket 54-46 (13-12; 13-12; 9-6; 17-16)

Fontos mérkőzés következett, több szempontból. Szerettük volna győzelemmel zárni a napot, de ami annál is fontosabb a B csoportba akartunk maradni, hogy újból jó mérkőzéseket játszva gyakoroljunk és fejlődjünk a következő fordulóban. A Piliscsaba duplázva, kevés pihenővel kezdte a mérkőzést ellenünk, sajnos egy picit előre szaladtunk az időben és azt gondoltuk nekünk simán odaadják a győzelmet,de nem. Nagyon nem. Nagyon hajtós küzdős csapat jött velünk szemben, akik frissebben mozogtak mint mi 1 mérkőzés pihenővel. Fej-fej mellett haladva kosaraztak a csapatok, és inkább a hibák domináltak mint a szép játék. Tudtuk az fog nyerni aki jobban kitudja használni az ellenfél hibáit. Ez nekünk sikerült jobban. Minden negyedet megnyerve végül behúztuk ezt a mérkőzést. A lényeg, hogy maradtunk a B csoportban.

statisztika

2017. október 28. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 3. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 73-72 (12-19; 19-23; 26-17; 16-13)

Számomra kicsit meglepetésként a MAFC hosszabbításban legyőzte a Vasast, bár teszem hozzá teljesen megérdemelten. Így ebben a fordulóban sem maradt el a jó kis "Kőbánya-MAFC" lassan lehet rangadónak hívni. Ugyan az első kosarat még mi szereztük, fej-fej mellett haladt a két csapat a 6. percig. Innentől a MAFC akarata érvényesült, nem a saját játékunkat játszottuk, csak szenvedtünk. Mivel az első sor nem alapozta meg eléggé, így a második is csak csetlett-botlott. Illés Barnusnak és Gyuszinak köszönhetően "csak" 11 ponttal égtünk. A második félidőben nagyon úgy nézett ki, hogy itt ma nem nyerünk, nem volt benne a játékban a fordítás, bár a negyed végére feljöttünk 2 pontra Bence 2 gyors kosarának hála. Azt gondoltam itt már elkaptuk őket, de nem újra 7 pontos előnyhöz jutott a MAFC. Ekkor Tepi és a 4 faultos Dávid a hátukra vették a csapatot és 3 másodperccel a vége előtt 1 ponttal vezettük. Kiizgultuk, szerencsénk is volt, így újra megnyertük az "A" csoportot. Azt gondolom, hogy összességében nem érdemeltünk győzelmet, mert a MAFC jobban akarta. DE! Visszafordítom, ha azt nézzük, hogy Barni és Huba még mindig nem tudott játszani, illetve meccs közben Gyuszit és Eriket is elvesztettük, azt gondolom valahol mégis jogos a győzelem, mert nem adták fel a fiúk! Örültem nagyon hogy Gergő végre arra a Gergőre hasonított akit megszoktunk! Most szusszanunk egyet, mert nagyon komoly 4 hetet tudunk a hátunk mögött, gyógyulunk, pihenünk, ügyesedünk, válogatottozunk, hogy a következő fordulóra újra teljes lendülettel tudjuk kiállni, remélem már teljes csapattal!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Kaszások Akadémia 119-54 (41-5; 21-24; 36-14; 21-11)

Kaszások csapatával idén még nem találkoztunk, furcsa volt nem a MAFC ellen kezdeni. A fiúktól azt kértük, hogy az első perctől kezdve maximálisan koncentráljanak, mert ellefelünk lehet nem volt még idén az "A" csoportban, de jobb szerkezettel rendelkezett. Hamar bebizonyítottuk, hogy a nem izgat minket, hogy ki mekkora, első negyed 41:5-ös villámrajtott vett. Második sor se támadásban, se védekezésben nem közelítette meg az elsőt, így nagyon pipa voltam rajuk. Meccs előtt 55 volt a bűvös szám, erre kaptunk 20 perc alatt 29-et. Nagyon komoly büntetést ígértem a társaságnak! A második félidőben nagyon rajtunk minden védekezésen és hát nagyon ki lett centizve az 54 kapott ponttal. Amikor megszólalt a végső dudaszó, úgy örült a csapat, hogy teljesíteni tudta a feladatot, mint ha 1 ponttal nyert volna. Először bántott a dolog, hogy így kiengedtek, de utána nagyon büszkék voltunk rájuk, hogy amit ígértek azért megdolgoztak. Csapatszinten 15 eladott labda dícsérendő, ahogy a dupla ennyi szerzett labda is. Keszi nagyon jól ment végre, szépen irányított, mellette benyomott 14 pontot. Gyuszi 6 szerzett labda mellé 17 pontot is termelt. Erik jó dobószázalékkal szerzett 13 pontot és végre elvezte a játékot. Helyén kell kezelni ezt a mérkőzést, ma még lesz egy nagyon komoly mérkőzésünk, két meccs pihenő után, kiváncsi vagyok mennyire tudunk rápörögni.

statisztika

2017. október 20-22. EYBL Central Europe region - 1. forduló - Budapest, Kőbánya

Zsíros Akadémia Kőbánya - SBK Junior Levice (SK) 105-56 (28-10; 26-21; 31-11; 20-14)

Négy mérkőzés, de fáradtságnak nyoma sincs, ezt szeretem. A bemelegítést nézve jó volt látni a srácokon a lelkesedést és hajtást. Az első negyed ennek fényében telt, 28:10-re nyertünk. A másodikban ugyan csak kicsit, de növeltük az előnyünket. Igaz néha szokatlan szerkezetben voltunk a pályán. A félidőben megnyugtató 23 pontos előny volt a bírtokunkban. A félidőben arra kértük a társaságtól, hogy ne vegyék fél vállról, mert ez így is úgy is nemzetközi meccs! Minden percében dolgozni kell! Ezt a félidőt is 51:25-re megtudtunk nyerni, így újabb győzelemmel gyarapodtunk. Sajnos ellenfelünkkel nem voltunk most egy súlycsoportban, de ez most így alakult, kár ezzel foglalkozni. Gyuszi 16 ponttal és 12 lepattanóval ismét nagyon hasznos volt, csak így tovább! Erik, Márk és Bence is végre jobban előmerészkedett, bár szakaszosan igaz volt ez az első 3 meccsre is. Chandler Olivér is végre többet tudott pályán lenni, láttunk szép dolgokat, remélem még nem eleget. Dávid szépet bírkózott ellenfelünk magas emberével, 15 pontot így is összehozott és az összesített lepattanó listában 2. helyen végzett az egész centrál divizióban. Dikert a végére hagytam Tepit, aki 36 pontjával, első forduló után vezeti a centrál pontdobó listát és nagyon megérdemelten lett csapatkapitányunk a csapat legjobbja díj nyertese. Ezzel most nagy "céltáblát" tett magára, mert a következő fordulóban mindenki őt akarja majd elkapni, de a következő 4 hónapban ez lesz a feladat, hogy ez senkinek se sikerüljön! A csapat célja pedig a további fejlődés, az hogy napról napra jobbak legyünk. Ehhez minden feltétel adott. A következő forduló február végén lesz Lengyelországban, ahol ha jól szerepelünk, még akár valami szép eredményt is elérhetünk, addigis reméljük elkerülnek minket a sérülések, illetve Barni és Huba is teljes értékű lesz!

statisztika

KTP Kotka (FIN) - Zsíros Akadémia Kőbánya 61-76 (18-18; 16-15; 13-24; 14-19)

Finn csapattal nem sűrűn szoktunk játszani, megnéztük őket és azt láttuk, hogy bár kisebbek nálunk, nem egyszerű stílussal játszanak. Mondtuk a fiúknak az öltözőben, hogy minél gyorsabban felvesszük a stílusukat, annál hamarabb megnyerjük a mérkőzést. Simi Levi egészpályán barátkozott újdonsül pajtijával, ami láthatóan nem tetszett északi ellenfelünknek. Legjobbjuk gyakorlatilag csak a Levivel való bírkózással foglalkozott, mi pedig addig próbáltunk elhúzni. Nem védekeztünk rosszul, de valahogy mindig elbambult valaki és potya kosarakkal tartotta a lépést ellenfelünk. Harmadik negyed 7. percében legjobbjuk kipotozódott és ez annyira megviselte őket, hogy percekig nem talátak be. A baj hogy mi se! A negyed végén csak 10 ponttal tudtunk vezetni. Ekkor azt hittem végleg el tudjuk dönteni a mérkőzést, de tévedtem, 4 pontra feljöttek. De innentől nem volt mese, szorítottunk a védekezésen, tudtunk indulni és egy pillanat alatt eldöntöttük! Hát nem volt egy semmi mérkőzés. Mi sem vagyunk puhányok, de a Kotka stílusa sokszor a nagyon csúnyát súrolta (nem írhatok cifrábbat), de szerencsére nem hagyták magukat a gyerekek és igenis megmutatták, lehet keményen, de mégis tisztán kosárlabdázni. Nagyobb merítésünknek is köszönhettük az újabb győzelmünket. Tepi és Dávid ismét vitték a csapatot, előbbi 29 ponttal és 10 lepattanóval, utóbbi 15 ponttal és 20 lepattanóval. Szeretném kiemelni Levi és Oli kemény és szemtelen védekezését, Illés Barnus legjobb pillanatban bevágott 2 tripláját és ajtó ablak ziccerét, illetve Gyuszi 9 lepattanóját. Kemény meccs volt, ilyenekre van szükségünk, de nagyon sokra. Este még vár ránk a Léva, eddig nem hoztak jó formát, de minden meccs 0:0-ról indul, az első perctől kezdve dolgozni kell.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Inter Bratislava (SK) 64-93 (15-20; 18-23; 22-28; 9-22)

A szakértői becslés szerint a csoport legjobbja a szlovák Pozsony. Ismertük is őket, jól fel is készítettük a fiúkat mi kell a győzelemhez. Egyértelmű célunk az volt hogy borítsuk a papírformát. Első 4 perc 13:2 oda. Nem figyeltünk oda arra amit csinálunk, ez igaz volt a taktikai utasításokra és a befejezésekre is. Időkéréssel rendeztük a sorokat, elkezdtek okosan kosarazni a fiúk és ennek meg is lett az eredménye, vissza tudtunk jönni a meccsbe. 16. percben még vezettünk is aztán megint fegyelmezetlenek voltunk és ellenfelünk elhúzott 10 ponttal. A harmadik negyed közepéig még tudtuk tartani magunkat, itt csupán 7 pontos hátrányban voltunk, de innentől teljesen szétestünk főleg védekezésben és ez megalapozta a támadásunkat is. A negyed végére 16 ponttal vezetett az Inter. Utolsó negyedben kockáztattunk, kimentünk egy nagyon agresszív letámadásra, ami 4 percig annyiban működött, hogy tudtunk tartani az állást, de aztán csúnya vége lett. Sajnos túl nagy falatnak bizonyúltak a szlovák fiúk, más sebességen pörögtek. 35 eladott labdában kényszerítettek bele minket és 37 %-os dobásba. Tepi egyedül kevés volt 32 ponttal vezér volt, de sajnos 10 eladott labda is társult mellé. Mellette még Dávid iparkodott. Csalódottak voltunk, mert sokkal többet szerettünk volna kihozni ebből a mérkőzésből, de ezek a negyedkénti 3 perces leolvadásokkal lehetetlen. Nincs idő szomorkodni, holnap két olyan meccs vár ránk amelyeket meg kell nyerni. És meg is fogunk.

statisztika

KK Flash Beograd (SRB) - Zsíros Akadémia Kőbánya 59-83 (9-15; 28-17; 18-26; 4-25)

A várva várt pillanat következett, amikor is megkezdhettük az idei nemzetközi szereplésünket. Ilyenkor mindig kihangsúlyozzuk a gyerekeknek, hogy kivételes helyzetben vannak, sok magyar csapat szívesen cserélne velünk helyet. Nekünk csak azzal kell ezen a tornánk foglalkozni, hogy minden egyes percét kiélvezzük! Első ellenfelünk az a Beograd volt, akiket tavasszal egyszer már legyőztünk, méghozzá fölényesen. Kértük a srácokat, hogy ne ebből a meccsből induljanak ki, mert az már nagyon rég volt. 7. percig minden rendben is volt, beton kemény védekezésünket nem tudta feltörni szerb ellenfelünk, vezettünk is 13:4-re. Ekkor sajnos az történt, hogy a srácok elhitték, hogy ez ismét sima lesz. 14. percre már ők vezettek. Nagyon elvesztettük a ritmusunkat, a félidőben 5 pontos hátrányban voltunk. A félidőben osztás volt az öltözőben, muszáj volt, mert nagyon kényelmesek voltunk, pedig nagyon nem ezt beszéltük meg. Ettől függetlenül úgy engedtük le a fiúkat az öltözőből, hogy mindenkinek felnyomtuk a kedvét és az önbizalmát. Első perc 0:6. Teljes összeomlás. Védekezés nulla, támadás nulla. Időkérés. Ismét elmondtuk, hogy mit szeretnénk látni és miket kell végrehajtani ahhoz, hogy nyerni tudjunk. Valami megindult és a negyed közepére ledolgoztuk a hátrányt, végén vezettünk 3 ponttal. Kezdtünk nagyon ébredezni, végre előbújtak a vezérek és nem csak támadásban! Az utolsó 5 percben!!! nem kaptunk kosarat! Viszont dobtunk 16 pontot, így egy 25:4-es utolsó negyeddel, fölényes győzelmet arattunk. Nagyon hullámzó mérkőzés volt, persze minden tornát nehéz megkezdeni. A meccs legjobbja Dávid volt aki 21 pontja mellé lekapott 24 lepattanót. Mellette Tepi tudott még 18-at gyűjteni. Ikrek nagyon szépen éltek a lehetőséggel, kezdők voltak és 20 köröl játszottak, 10 fölött dobtak. Gyuszi tetszett még aki 9 pont 11 lepattanóval stabil ember tudott lenni. A győzelemhez és az utolsó 19 perchez gratulálok, mert szép munka volt, de jobban szeretném, ha megértenénk, hogy egy meccs 40 percből áll. Kezdésnek jó volt, remélem ezzel kellőképpen felpörögtünk a holnapi rangadóra.

statisztika

2017. október 14-15. Pécs, Felkészülési mérkőzések

Rátgéber Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 43-101 (10-34; 11-21; 8-20; 14-26)

Hibátlan és bőséges reggeli után, ihletett délelőtt következett. Nehéz kövid időn belül megmérkőzni kétszer ugyanazzal a csapattal, főleg gyerek fejjel, főleg hogy tegnap nyertünk. Kihangsúlyoztam, hogy gyakorolni jöttünk, így komolyan kell venni minden percét a mérkőzésnek. Az én fiaim szót fogadtak, az ellenfél már kevésbé. A 4. percben 24-0 állt a kijelzőn. A letámadást kisebb időszakoktól eltekintve feladtuk. Inkább hármason belül gyakoroltuk a besegítést és a duplázásokat. Ezen felünl a mérkőzés 70%-ában, csak tempót lehetett dobni. Na így azért már nem volt olyan könnyű az élet, de mivel ipari mennyisében szedtük a támadó lepattanókat (Erik-Gyuszi 5-5 élen jártak), így próbálkozhattunk nagy önbizalommal! Összesen 25-öt szedtük. 6-an dobtak kétszámjegyűt, ketten pedig 8-at. Köztük az a Martin is 10 pontot szerzett, akinek ez volt az első tornája velünk, egyre bátrabban mozgott, ahogy haladt előre a torna, sokat kell még neki is gyakorolnia, de biztos egy szép emlékkel gyarapodott. Összességében elégedett voltam a társaság munkájával, megvolt a kellő fegyelem a pályán és azon kívül is, hogyan is kell ténykedni. Kicsit bemutatkoztunk a déli régiónak, hogy ez Budapest, ez Kőbánya! Szerintem a gyerekek is jól érezték magunkat, egy kicsit megint jobban összejött a társaság, tovább erősödött a csapategység. Csak így tovább, következő hétvégén EYBL, alig várom, hogy feldobják a labdát!

statisztika

Rátgéber Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 67:79 (18-28; 13-8; 19-19; 17-24)

Minimális pihenővel (én akartam így) azonnal kezdődött a következő mérkőzés. Tavasszl játszott a két csapat utoljára, de addig sok minden történt már. Az első negyedben nagy volt a harcikedv, a védekezés sem volt rossz, de sok olyan kosarat kaptunk, ami a hazaiakat dícsérte, bedobták. A második sor nagyon kusza volt, védő oldalon még csak-csak domborítottunk, de a támadás nagyon rossz volt. A jó kis csapatjáték helyett egyénieskedtünk, megint a céllövöldében éreztük magunkat. A félidőben ugyan vezettünk, de messze nem úgy játszottunk ahogy elvártam volna. A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, volt két elszakadási kísérletünk is, de a pécsiek mind a kettőt visszaverték. Utolsó negyedben az volt az érzésem, hogy nem fogunk kikapni, nem izgultam a fiúk miatt, éreztem bennük az erőt, de valahogy nem tudtunk meglépni. Ennek az ékes bizonyítéka, hogy még időt sem kértem. Tepi megint vitte a hátán a csapatát, mellette nagy örömömre Gergő nagyon felnőtt a feladathoz, a mezőnymunkája ismét remek volt, mellette pontban is (18) odatette magát. Dávid ismét hozta a stabilt, tudott a csapat támaszkodni rá. Mellettük mindig voltak olyan srácok , akik egy jó passzal, vagy kosarakkal biztos pontok voltak. Egyszer sem kellett fegyelmezetlenségből cserélnem, így nyugodtan játszahatott mindenki, csak akkor volt csücsi amikor valaki kihajtotta magát. Hasznos, jó meccs volt, megérte eljönni. Örülök hogy szoros is volt, így percre sem lehetett elbambulni. Remélem holnap kapunk ebből még egy ráadást.

statisztika

Dombóvári Kosársuli - Zsíros Akadémia Kőbánya 76-102 (20-22; 18-23; 18-28; 20-29)

2004-es társaság találkozott már a Dombóvár csapatával még kenguruban, de nyílván ebből sokat nem lehetett levonni. Mint minden meccs előtt nagy lendületet vártam el a csapattól, ezt most csak támadásban kaptam meg. Védekezésben mindig kicsit lemaradtunk, ezek igazak voltak a második sorra is. A második negyed végén támadásban Gyuszi hatalmasat játszott, szépen felvállata védőjével szemben a munkát, méghozzá végig 1 az 1-ben, zsínórban szerezett 10 pontjának köszönhetően, 7 ponttal vezettünk a félidőben. Második félidőben azért csak megindult az a védekezés, jó letámadások után könnyű kosarakat szereztünk. Pillanatok alatt 20 pont fölé nőtt az előnyünk. 57 pontot szereztünk a második félidőben és végül 26 pontos győzelmet arattunk. Okosak és fegyelmezettek voltunk, sokszor felnőtteket megszégyenítő szép támadásokat vezettünk, labdajáratással és befutásokkal. Gyuszi és Tepi voltak a fő pont felelősök, előbbii 20-at, utóbbi 23-at termelt. Mellettük Dávid, Levi és Gergő is kétszámjegyűt dobott. Illés Barnus az utóbbi időben szépen ível felfelé, remélem messze a vége. Összességében mindenki rajta volt az ügyön, hogy sérült társukat pótolják, ahogy azt kértem. Dombóváriaknak is jár a gratuláció, mert ellenünk dupláztak és egy kicsit talán elfáradtak, de mi ezt nagyon jól használtuk ki. Biztos vagyok benne, hogy idén még fogunk találkozni és ehhez hasonló remek mérkőzést vagy mérkőzéseket fogunk játszani!

statisztika

2017. október 08. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 2. forduló

Budaörsi DSE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 55-85 (10-24; 10-22; 9-21; 26-28)

A forduló előtt nem tudtuk milyen erőt képvisel majd a C csoport, így kíváncsian vártuk az első mérkőzést. Budaörsi DSE csapatát fogadtuk reggel 9 órakor a Kada utcai csarnokban. Látszódott, hogy méretben nem lehetünk partiban az ellenfelünkkel, de ezt jó kizárásokkal és gyors játékkal tudjuk kompenzálni. Így is lett. Végig dominálva megnyertük a mérkőzést. Ami kicsit rossz szájízt ad az egésznek, hogy az utolsó 10 percben a fiúk dekoncentráltan játszottak. Rengeteg eladott labdával és pontatlan védekezéssel játszottunk. Ez egy szorosabb mérkőzésen nem fog beleférni.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Újpest MT 120-33 (40-8; 24-9; 27-6; 29-10)

A döntő mérkőzést a Megyeri Tigrisek alakulata ellen játszottuk. Az első olyan mérkőzés volt ez, ahol átlagmagasságban jobbak voltunk az ellenfelünknél. Sajnos nem volt egy súlycsoport a két csapat, így hamar eldőlt a mérkőzés a javunkra. Azért póbáltuk kihozni ebből is a maximumot, sokkal koncentráltabban játszottak a fiúk és sikerült számos dolgot gyakorolni. Reméljük mihamarabb próbára tudjuk tenni magunkat egy komolyabb csapat ellen. Ez a "B" csoportban minden bizonnyal be fog következni.

statisztika

2017. október 07. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 2. forduló

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 62-73 (8-27; 22-14; 16-10; 16-22)

Három hete nagyon kikaptunk a Vasastól, így most meg akartuk mutatni, mit is tudunk valójában. Kicsit megvariáltuk az ötösöket, lehet azért, mert mindenkit váratlanul ért, vagy csak most a sors így akarta, de nagyon jól sült el és az első negyed valami parádésra sikeredett. Minden úgy történt ahogy mi szerettük volna, 3 perc után 10:2 ide, majd volt 19:6 és végül 27:8! Védekezésünk pontos és kellően agrsszív volt, támadásban nagyon jól tudtunk indulni. Második sor hibázott, mert ráült az eredményre, a nagy előny bírtokában könnyelmű befejezéseket választottunk és a védő oldalon is aludtunk. Így is maradt a félidőre 11 pont az előnyből. Második félidőt sem kezdtük jól, nagyon visszaesett a dobószázalékunk, szokszor szerencsénk sem volt, de többször voltunk fegyelmezetlenek. Volt, hogy már csak 1 ponttal vezettünk. 32. perc magasságában ritmust tudtunk váltani végre, úgy támadtunk ahogyan azt kell és egy pillanat alatt újra 10 ponttal vezettünk. A végjátékba szorosan mentünk volna bele, de Barni 6 pontja, Barnus 1, Tepi 2 triplája bebiztosított a győzelmet! Le a kalappal a fiúk előtt, mert megint nagy előnyt tudtak csinálni, amit bár lefaragott az ellenfél (megint) de nem engedtük át a vezetést és ez lélektanilag nagyon nagyon fontos. Fejben ismét erősek voltunk, ez nagyon tetszett. A múltkori Vasas meccshez és még a délelőttihez képest is sikerült a társaságnak változtatni. Tepinek most nem ment (bár a végén azért volt pár fontos kosara), de szépen felvállalták a felelősséget a többiek és szépen vállaltak! Barni 12 ponttal és rengeteg szerzett labdával, Dávid 12 ponttal és 11 lepattanóval, Gyuszi-Erik pontokkal és kemény mezőnymunkával tettek nagyon sokat. Illetve aminek még nagyon örültem, hogy Bence (amikor egy támadáson belül szedett 3 támadó lepattanót szedett, és utána be is talált) vagy Barnus (védekezésben), Keszi (betörésekkel) jelezték hogy lehet rájuk számítani. Ikrek + Huba trió szokásosan végezte a "piszkos" munkát, nagyon kellett. Gergőnek jobbulást, remeljük semmi komoly! Szép szombat volt, az "A" csoport élén vagyunk jelenleg, reméljük ez egy szuper sorozat kezdete. Nagyon jó csapat a Vasas, szép és jó kosárlabdát játszanak, kollégám remekül dolgozik a fiúkkal, biztos vagyok benne, hogy nagyon várják a következő találkozást, de nem baj mert mi is!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 67-61 (24-20; 14-16; 14-9; 15-16)

Az első forduló óta nem játszottunk mérkőzést, viszont edzettünk nem is keveset. Hogy őszinte legyek nem edzünk mindig jól mostanában aminek nem tudom az okát. Ettől függetlenül, bíztam a srácokba, hogy azért meccsre összeszedjük magunkat. Extra kezdés 12:2-es vezetés egy pillanat alatt. Itt sajnos megtorpantunk és ahelyett, hogy rátettünk volna egy lapáttal, visszaengedtük a MAFC-ot. Második sor nem nagyon találta a ritmust, mindenki a másikra várt támadásban. Védekezés még csak-csak működött, de abban is nagyon sokszor elcsúsztunk. Harmadik negyedben szintet léptünk védekezésben, illetve megint jól elkaptunk az elejét, 7 pontos előnyünk volt 30 perc után. Megint jól kezdtünk (ezt nagyon szeretem) és 11 ponttal jártunk előrébb, 8 perccel a vége előtt. Itt jött egy hullámvölgy, nem tudtunk betalálni és ez meglátszódott a másik oldalon is, kaptunk 3 perc alatt egy 10:0-ás rohamot. Kértünk egy időt, mert még mindig mi vezettünk 1 ponttal. Sikerült rendet rakni a fejekben, az utolsó 6 percben 1!!! kosarat kaptunk (jó kettőt de azt már az utolsó másodpercben amikor már mindegy volt) támadásban ugyan meggyűlt a bajunk a büntetőkkel (9/1 ebben a szakaszban), de mivel helyén volt az eszünk és a szívünk, így ismét nyerni tudtunk. Kemény és tanulságos mérkőzés volt, örülünk, hogy nyertünk, mert így játszatunk még egy jó meccset. Tepi ellenállhatatlan volt, 36 pont magas dobószázalékkal és amikor bajban volt a csapat akkor mindig betalált. Mellette Erik és Dávid mezőnymunkája volt kiemelhető. Nagyon hullámzóak vagyunk, több kell a CSAPATTÓL, mert sokkal többre is képesek vagyunk. A győzelmhez ismét gratulálok!

statisztika

2017. szeptember 17. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 79-57 (25-16; 16-6; 20-16; 18-19)

Szerencsések voltunk, sorsolásnál, mert a MAFC legyőzésével, mi vagyunk a forduló győztesei, mert 2 nagyon jó mérkőzést is játszhattunk. De sajnos ez a helyzet kihasználatlan maradt. Ezen a meccsen az első félidőben semmit nem mutattunk abból amit valójában tudunk. 19 pontos hátránnyal vonulhattunk pihenőre, 22 dobott ponttal. Értehetetlen volt számomra, hogy laza és felszabadult játék helyett, hogy lehetett ilyen langyosan kosárlabdázni. Mindenki a másikra várt, menekülés volt a felelősség alól. A második félidőben annyi változás történt, hogy Hajdu Peti első negyedes tejesítményét, próbálta feledtetni azzal hogy férfiasan küzdött a maga és a társai becsületéért. Jól sikerült neki. De mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, a társak csak néha csatlakoztak hozzá. A felelősség elosztás nem változott a MAFC meccshez képest. Tanulságos mérkőzés volt mindenki számára. A gyerekeknek a meccs után értékeltem a látottakat (mint mindig) és újra kihangsúlyztam, hogy az idei csapatunk annyira homogén, hogy nincsenek béret helyek, mindenki annyi percet tölt a pályán amennyit kiharcol magának és mindegy, hogy ki mikor született. Csak olyan gyerek lehet a pályán aki végig lelkes, küzd, hajt! Aki búslakodik, vagy tétlenkedik esetleg elbújik a pályán, annak be kell érnie a kevesebbel. Hibázni lehet, mert mindenki hibázik, de utána ki kell javítani! Első fordulóban másodikok lettünk, következő alkalommal is a MAFC csapatával kezdünk, majd a Vasas-Honvéd-ból folytatjuk!

statisztika

MAFC Kosársuli/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 57-69 (17-28; 8-12; 20-15; 17-14)

Szeptember 17-én megkezdtük idei nagy menetelésünket. Célunk és egyben álmunk zsínórban 3. alkalommal az országos döntő. Első feladat a sokból a MAFC ellen következett. Az első negyedben nagyon belenyúltunk támadásban, majdnem 30 pontot termeltünk. Második sorunk ugyan kicsitt visszavett ebből, de ők a védekezésben jeleskedtek jobban. Az első félidőben 15 ponttal tudtunk vezetni. Sajnos hátradőlni nem tudtunk, mert többen fault gondokkal bajlódtak, kapkodásuknak köszönhetően. Második félidő nem volt rossz, annak ellenére, hogy a hibáink több mint a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban koncentrálunk. Szinte végig kézben tartottuk a dolgokat a mérkőzés második felében, 6 pontnál közelebb nem tudtak jönni hozzánk. Nyertünk, de nem voltam megelégedve, mert akiknek vinni kellett a csapatot a kritikus helyzetben, már a padon ültek 5 faulttal és sajnos még mindig várom azt a pillanatot, hogy a másodéves serdülők közül mindenkinél leessen, hogy idén övék a pálya. Ezen a meccsen sokszor a 3 fiatal sokkal bátrabban és hasznosabban kosárlabdázott, mint társaik. Első "tét" meccs volt, bajban, nem vagyunk, továbbra is azért kell dolgozunk napról napra, hogy ezeket a gondokat megoldjuk.

statisztika

2017. szeptember 16. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 118-62 (36-17; 37-8; 21-13; 24-22)

statisztika

Gödi SE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 59-79 (15-14; 13-12; 22-25; 9-28)

statisztika

Elkezdődött a szezon, első mérkőzést a Gödi SE ellen vívtuk. Már bemelegítésnél látszott, fel kell kötnünk a gatyát, mivel az ellenfelünk sokkal magasabb volt nálunk. De erre számítani lehetett már a bajnokság előtt is, hogy 2005-ös csapatként nekünk nem lesz előnyünk egy csapattal szemben sem a magasságunk. Az első negyed nagyon kiegyenlített volt, az ellenfél palánk alatt dominált, míg mi próbáltunk indításokra alapozni. A második ötösnél sem mi voltunk fölényben a palánkok alatt, de szerencsére egál környékén tudtuk tartani a mérkőzést a védekezésünkkel. Félidő után sem lett jobb a kizárásunk, sajnos ezt rengeteget kell gyakorolnunk, ha felakarjuk venni a versenyt a nagyobb ellenfelekkel. Pörgősebb játékot játszott a két csapat a 3. negyedben, ami nekünk azért kedvezett, mert tudtuk,hogy hosszabb alapozást csináltunk,mint a gödi alakulat. Így is lett, a negyedik negyedre az ellenfél kipukkadt, nem bírták a tempónkat így le tudtuk zárni a mérkőzést. Hajtós küzdős mérkőzés volt, amiből sokat tudtunk tanulni.

Döntő meccsünket a MAFC 2005-ös születésű csapata ellen játszottuk. Sajnos az első negyedben látszott, nincs egy súlycsoportban a két csapat. Ennek ellenére rengeteg hibát csináltunk a pálya mindkét oldalán. Három negyeden keresztül fölényben kosárlabdáztunk, ami érdekes, hogy a negyedik negyedben az ellenfél játékosai, akik behozhatatlan hátrányban játszottak, sokkal-sokkal motiváltabban mentek neki a záró etapnak. Időkérés kellett hozzá, hogy a fiúk ne felejtsék el mi is a feladatuk. Így végül kellemes szájízzel zártuk a mérkőzést, és az első fordulót egyaránt. Következő alkalommal a C csoportban mérethetjük meg magunkat

2017.09.08-10. - Ostrava Cup 2017 - 2004-es csapat

Összegezve a tornát: Azért járunk Ostrava-ba, hogy olyan ellenfelek ellen játszunk akikkel otthon nincs lehetőségünk. Arról nem is beszélve milyen értéket jelent, hogy 3 nap alatt játszatunk 5 meccset. Szerencsére mind a 3 lehetőség előfordult a tornán, volt hogy minket vertek el, volt hogy mi nyertünk sokkal és szerencsére szoros is volt. Mindegyiket igyekeztünk megfelelően felhasználni és úgy érzem sikerült is. Az odaúton mindenkivel egyénileg elbeszélgettem, 100%-ig mindenkin láttam azt, hogy törekedett a megbeszéltek betartására, ezt 70%-ban sikerült is megvalósítani. Ezt jó aránynak tartom, de ezzel nincs vége, dolgozni kell ezeken tovább. Csapatszinten előreléptünk, a pályán és azon kívül is. Bár nem fontos, de azért említsük meg, hogy 3. helyen zártuk a tornát, a gyerekek jól érezték magukat és ez legalább annyira fontos, mint hogy ki mennyit nyer. Szerencsére vannak céljaik, amiért tudnak sokat tenni, ha akarnak. Azon kell nap mint nap dolgozni, hogy minden nap akarjanak. Jövőhéten országos forduló, meglátjuk mit tanultunk Csehországban!

NH Ostrava Tygers EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 40-53 (15-21; 3-8; 8-10; 14-14)

Utolsó mérkőzés a tornán a szintén EYBL résztvevő Tigers ellen. Bár egy ilyen tornán másodlagos, de a meccs a 3-4. hely sorsáról döntött. A gyerekeknek nem szóltam, mert akkor csak rágörgyöltek volna. Gyengén kezdtünk. Az első 4 támadásban kidobtuk a labdát a pályáról, de szó szerint. Kértem egy időt, egy ébresztő jellegűt... negyed vége 23-15 ide és olyan ritmus és lendület, amivel el lehet kezdeni a mérkőzést. Második sor megint gatyába rázta a védekezést, de most egy kicsit a támadás rovására ment, illetve megvoltak a helyzetek, szépen támadtunk, de valahogy nem sikerült bedobni még a könnyebb helyzeteket sem. A második félidőre mind a két csapat elfáradt, állóháború volt, egymás hibáiból éltek a csapatok, néha ping-pong meccsre hasonlított, majdnem elszédültem. Végeredményben jó meccset játszottunk egy jó ellenfél ellen, örülök hogy ez jutott a végére.

statisztika

BK Snakes Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 60-56 (24-21; 5-15; 19-7; 12-13)

Lány U14 és fiú U12-es csapatunk is kint volt a mérkőzésen és olyan hazai pályát teremtettek nekünk, mint ha a Zsíros Csarnokban lennénk! Első negyed eléggé felfokozott hangulatban telt, felváltva estek a kosarak, a védekezés senki sem vitte túlzásba... sajnos. A második sorunk ezt is elkezdte és mellette támadni is tudott, 7 pontos előnnyel fordultunk. A harmadik negyed káosz volt. Egyénieskedtünk, nem kommunikáltunk, mindenki hős akart lenni. Egyénileg és csapatszinten is rengeteget hibáztunk, nagyon fegyelmezetlenek voltunk. Ellenfelünk legjobbját nem tudtuk megfogni, pedig amikor végrehajtottuk amit kértem, akkor nagyon szenvedett. A végjátékban voltak esélyeink, 3 perccel a vége előtt vezettünk 3 ponttal, de ezt nem tudtuk növelni. 23 másodperc volt vissza 2 volt oda, időtkértem, rajzoltam. Fiúk elkezdték megcsinálni, jól nézett ki, hoztunk benne 2 rossz döntést és vége lett. Sajnáltam, mert meg tudtuk volna csinálni, jól pörögtünk. Viszont! Örülök, hogy tudtunk egy ilyen meccset játszani, ebből kellene minden héten 2. A pozitívum, hogy tudunk csúszni-mászni ha akarunk. A negatívum, hogy csak szakaszosan, 40 percig nem tudunk figyelni. Ezt is meg kell tanulni, illetve ahhoz, hogy ilyen meccseket is meg tudjunk nyerni, nem fér bele az, hogy a csapat vezéregyéniségeinek a többsége betlizik.

statisztika

NH Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 36-85 (10-21; 1-22; 10-20; 15-22)

Kérjük a következőt! Megint Ostrava, ezúttal NH. Nem baj, játszani jöttünk, ha kell megmérkőzünk az összessel. Láttuk őket tegnap, elég darálósnak tűntek, mondom magamban ez kell nekünk. Az első negyedben nagyon belenyúltunk, nagy enegriát fektettünk bele és ennek meglett a gyümölcse. A csehekre sikerült ráerőltetni az akaratunkat, a letámadásban a pálya szélét választották, ami nekünk kedvezett, sok szerzett labda, sok könnyű kosár. Második negyed még az első is tudta überelni, a Barni, Barnus, Gyuszi, Gergő, Bence ötös 1!!! pontot engedélyezett a hazaiaknak, közben ők szereztek 22-t. Ezzel el is vettük ellenfelünk kedvét, második félidőre nagyon megadták magukat. Ennek annyira nem örültem, mert több volt ebben a meccsben. De valahol örülök, mert végre megvalósítottuk azt, hogy ne szeressenek ellenünk játszani. Gyuszi és Tepi szépen termeltek, mindketten 20 fölött és jó dobószázalékkel. Mellettük Keszi és Dávid volt támadásban nagyon aktív. Este komoly meccs lesz, alig várjuk.

statisztika

Pardubice (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 34-96 (7-26; 11-23; 9-22; 7-25)

Mai második mérkőzésen egy nálunk gyengébb csapat állt velünk szemben, sokkal agresszívabbak voltunk náluk, a letámadásunkkal nem sokat tudtak kezdeni. Megdícsértem a társaságot, mert annak ellenére, hogy nem voltunk egy szint,mindenki nagyon tekert és próbált bizonyítani az első meccs után. Érdekes szám, hogy 7 ember dobott 8 pontot, egy pedig 7-et. Hajdu Tepi kimagaslott 24 pontjával és magas dobószázalékával, de remélem ezt komolyabb ellenfél ellen is meg tudja majd ismételni. Önbizalomunk növelésére jó volt a mérkőzés, mosollyal tudtak a fiúk lefeküdni aludni este.

statisztika

Ostrava Snakes EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 76-38 (23-12; 16-4; 23-11; 11-14)

Az első meccsen rögtön egy nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, azt az Ostrava-t aki az északi EYBL-ben fog idén indulni. A keretüket ehez megfelelően tették össze, 2 csapat összevonásával, illetve pár külsős sráccal. Ennek az lett az eredménye, hogy 190 centis fiúból volt nekik 6. Amúgy sem vagyunk túl magasak, de ezt nem tudtuk ellensúlyozni. De dícséret illeti a fiúkat, mert küzdöttek becsülettel. Ami fájó pont volt számomra, hogy páran nagyon félve léptek pályára, pedig ellenfelünk azon kívül, hogy magas volt, senkit sem bántottak, szép és kultúrált kosárlabdát játszottak. 30 eladott labdánknak minimum a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban figyelünk magunkra és a másikra is. Nem bántam, hogy játszani kellett velünk, a fiúk most megtapasztalták, milyen sokat kell dolgozni a mezőnyben egyénileg és csapatszinten is. Lesz még lehetőségünk a bizonyításra.

statisztika

2017.09.08-10. - OstravaCup 2017 - 2005-ös csapat

Nagyon hasznos volt ez a 6 mérkőzés a 2005-ös csapatnak, mivel együtt nem tudnak edzeni hét közben, viszont együtt kell versenyezniük majd. A mérkőzések alatt lehetőség nyílt egymás játék közbeni megismerésére, illetve én is láttam végre meccs szituációban ki mire képes,illetve kinek mi a hiányossága amit majd fejleszteni kell. Előszezon zárónak, illetve felkészülésnek tökéletes volt ez az Ostrava Cup, reméljük kamatoztatni tudjuk majd a szezonban az itt tapasztaltakat.

SBK Handlova (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 30-50 (8-21; 7-7; 9-4; 6-18)

Utolsó, 6. meccsünkhöz érkeztünk, meglepően fáradtság mentesek voltak a fiúk mérkőzés előtt. Aztán a a meccsen már elő elő jöttek a hibák, ami természetes egy ilyen tornán érthető. Az ellenfélnek is a hatodik meccsük volt és látszóan jobban szét voltak esve. ez a meccs is hamar eldőlt.

statisztika

BK Ostrava Snakes (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 23-17 (4-6; 9-6; 10-3; 0-2)

Vasárnap reggel 8!!!! órakor kezdődött a mérkőzés, ami kicsit fura időpont de, nem törődtünk ezzel. Álmosan kezdett mindkét csapat, kicsit kedvtelen volt a hangulat, rengeteg hiba történt mindkét oldalon. Az asztalszemélyzet is álmos volt, ahogy a játékvezetés is, így elmondható igazi reggeli mérkőzést láthattak a nézők. A mérkőzés utolső negyedéhez kezdetekor kisebb hátránnyal küzdöttünk ami simán fordítható lett volna. Sajnos az asztalszemélyzet sokadszorra nem állította meg az órát a büntetődobásoknál, ami csökkentette az esélyünket a fordításra. Ezt többször szóvá tettem, majd nyomatékosítottam is, aminek nem örültek a bírok. Lefújták a mérkőzést -6 pontnál és 6,30 volt még vissza.

statisztika

BK NH Flames Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-65 (11-21; 16-15; 12-11; 8-18)

Nem tudtuk eldönteni, melyik ostravai együttes az erősebb, mert voltak körbeverések a tornán. Szerencsére a fiúk nem vettek félvállról egy mérkőzést sem, ami bizonyítja az ismételten erős első negyed. A kemény alapozásnak és edzőtábornak köszönhetően, egy mérkőzésen sem volt fizikális problémánk. Ezen a meccsen is kijött, hogy a marad energiánk a végére.

statisztika

BK Junior Komarno (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 42-54 (5-22; 8-9; 7-6; 22-17)

Egyik legjobb hangulatú mérkőzést játszottuk a fenti szomszédinkkal. Igazából két magyar csapat találkozott magyar szurkolókkal. Itt is az elején eldőlt a mérkőzés, ami után már más hőfokon pörgött mindkét csapat, hiába szerettem volna mást látni. Eredménye az lett, hogy az ellenfél szülők mérkőzés után odahívták a fiúkat egy pacsira. Nagyon tetszett mindenkinek a produkciónk.

statisztika

Sam BRNO (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 25-32 (2-15; 10-7; 11-0; 2-10)

Erős ellenfélnek ígérkezett a brnoi alakulat, szinte hibátlan első, illetve utolsó negyednek köszönhetően sikeresen hoztuk ezt a mérkőzést is. Nagyon pörgős mérkőzés volt, ami sok energiát emésztett fel. A pályára küldött ötösök kialakításában raktunk bele egy kis csavart, emiatt is alakult csúnyán a harmadik negyed. De ez a terv része volt, szerettük volna látni, a fiatal, nálam edző 5-öst, hogyan birkózik meg egy komoly csapattal.

statisztika

USK Praha (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 12-62 (1-23; 3-19; 7-8; 1-12)

Az első mérkőzésünket péntek délután játszottuk, így megfelelően ki tudták pihenni magukat a fiúk az utazás után . Szerencsére a mi meccsre járásunk könnyen megoldódott, gyalogosan mentünk mindig, mivel a mi termünk volt a legközelebb. Az első mérkőzésen izgalom nélkül kezdtek a fiúk, már-már túl simán is ment minden. Végig vezetve dominálva játszottunk. Elmondhatjuk, hogy nem erős ellenféllel játszottunk, de tökéletes volt arra, hogy tudjunk gyakorolni.

statisztika

2017.08.26. - Darázs Kupa

Zsíros Akadémia Kőbánya - Mercédesz Kecskemét KA 59-47 (18-13; 12-16; 18-6; 11-12)

Hajdu 13/3, Nagy 12, Simonics L 10, Győrik 5, Csorba 4, Balaton 4, Chandler 3, Keszler 2, Simonics O. 2, Illés 2, Bálint 1, Györkös 1

Tipikus első mérkőzést játszottunk, támadásban rengeteg hibával. Védekezésünk viszont önbizalomra adhat okot. Győzelem nem forgott veszélyben, de ezeken a meccseken nem is ez a fontos. Látszik az elvégzett munka, de benne van meg a lábakban a napi 3-6 óra edzés.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 95-43 (28-10; 23-9; 28-8; 17-16)

Hajdu 25/3, Csorba 11, Simonics L 10, Illés 9, Győrik 7, Kispál 6, Balaton 6, Györkös 5, Nagy 4, Keszler 4, Czétényi 4, Bálint 2, Chandler 2

Az első pillanattól kezdve nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Nagyon sok gyors indítást tudtunk vezetni amiből sok könnyű kosarat dobhattunk. Az utolsó 6 percben mind a 4 keretben levő elsőéves serdülő a pályán volt. Mindenki dobott kosarat!

statisztika