SERDÜLŐ (U14) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 
 

nagyításhoz klikk a képre
 

 

 

2017. október 14-15. Pécs, Felkészülési mérkőzések

Rátgéber Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 43-101 (10-34; 11-21; 8-20; 14-26)

Hibátlan és bőséges reggeli után, ihletett délelőtt következett. Nehéz kövid időn belül megmérkőzni kétszer ugyanazzal a csapattal, főleg gyerek fejjel, főleg hogy tegnap nyertünk. Kihangsúlyoztam, hogy gyakorolni jöttünk, így komolyan kell venni minden percét a mérkőzésnek. Az én fiaim szót fogadtak, az ellenfél már kevésbé. A 4. percben 24-0 állt a kijelzőn. A letámadást kisebb időszakoktól eltekintve feladtuk. Inkább hármason belül gyakoroltuk a besegítést és a duplázásokat. Ezen felünl a mérkőzés 70%-ában, csak tempót lehetett dobni. Na így azért már nem volt olyan könnyű az élet, de mivel ipari mennyisében szedtük a támadó lepattanókat (Erik-Gyuszi 5-5 élen jártak), így próbálkozhattunk nagy önbizalommal! Összesen 25-öt szedtük. 6-an dobtak kétszámjegyűt, ketten pedig 8-at. Köztük az a Martin is 10 pontot szerzett, akinek ez volt az első tornája velünk, egyre bátrabban mozgott, ahogy haladt előre a torna, sokat kell még neki is gyakorolnia, de biztos egy szép emlékkel gyarapodott. Összességében elégedett voltam a társaság munkájával, megvolt a kellő fegyelem a pályán és azon kívül is, hogyan is kell ténykedni. Kicsit bemutatkoztunk a déli régiónak, hogy ez Budapest, ez Kőbánya! Szerintem a gyerekek is jól érezték magunkat, egy kicsit megint jobban összejött a társaság, tovább erősödött a csapategység. Csak így tovább, következő hétvégén EYBL, alig várom, hogy feldobják a labdát!

statisztika hamarosan

Rátgéber Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 67:79 (18-28; 13-8; 19-19; 17-24)

Minimális pihenővel (én akartam így) azonnal kezdődött a következő mérkőzés. Tavasszl játszott a két csapat utoljára, de addig sok minden történt már. Az első negyedben nagy volt a harcikedv, a védekezés sem volt rossz, de sok olyan kosarat kaptunk, ami a hazaiakat dícsérte, bedobták. A második sor nagyon kusza volt, védő oldalon még csak-csak domborítottunk, de a támadás nagyon rossz volt. A jó kis csapatjáték helyett egyénieskedtünk, megint a céllövöldében éreztük magunkat. A félidőben ugyan vezettünk, de messze nem úgy játszottunk ahogy elvártam volna. A harmadik negyed kiegyenlített játékot hozott, volt két elszakadási kísérletünk is, de a pécsiek mind a kettőt visszaverték. Utolsó negyedben az volt az érzésem, hogy nem fogunk kikapni, nem izgultam a fiúk miatt, éreztem bennük az erőt, de valahogy nem tudtunk meglépni. Ennek az ékes bizonyítéka, hogy még időt sem kértem. Tepi megint vitte a hátán a csapatát, mellette nagy örömömre Gergő nagyon felnőtt a feladathoz, a mezőnymunkája ismét remek volt, mellette pontban is (18) odatette magát. Dávid ismét hozta a stabilt, tudott a csapat támaszkodni rá. Mellettük mindig voltak olyan srácok , akik egy jó passzal, vagy kosarakkal biztos pontok voltak. Egyszer sem kellett fegyelmezetlenségből cserélnem, így nyugodtan játszahatott mindenki, csak akkor volt csücsi amikor valaki kihajtotta magát. Hasznos, jó meccs volt, megérte eljönni. Örülök hogy szoros is volt, így percre sem lehetett elbambulni. Remélem holnap kapunk ebből még egy ráadást.

statisztika hamarosan

Dombóvári Kosársuli - Zsíros Akadémia Kőbánya 76-102 (20-22; 18-23; 18-28; 20-29)

2004-es társaság találkozott már a Dombóvár csapatával még kenguruban, de nyílván ebből sokat nem lehetett levonni. Mint minden meccs előtt nagy lendületet vártam el a csapattól, ezt most csak támadásban kaptam meg. Védekezésben mindig kicsit lemaradtunk, ezek igazak voltak a második sorra is. A második negyed végén támadásban Gyuszi hatalmasat játszott, szépen felvállata védőjével szemben a munkát, méghozzá végig 1 az 1-ben, zsínórban szerezett 10 pontjának köszönhetően, 7 ponttal vezettünk a félidőben. Második félidőben azért csak megindult az a védekezés, jó letámadások után könnyű kosarakat szereztünk. Pillanatok alatt 20 pont fölé nőtt az előnyünk. 57 pontot szereztünk a második félidőben és végül 26 pontos győzelmet arattunk. Okosak és fegyelmezettek voltunk, sokszor felnőtteket megszégyenítő szép támadásokat vezettünk, labdajáratással és befutásokkal. Gyuszi és Tepi voltak a fő pont felelősök, előbbii 20-at, utóbbi 23-at termelt. Mellettük Dávid, Levi és Gergő is kétszámjegyűt dobott. Illés Barnus az utóbbi időben szépen ível felfelé, remélem messze a vége. Összességében mindenki rajta volt az ügyön, hogy sérült társukat pótolják, ahogy azt kértem. Dombóváriaknak is jár a gratuláció, mert ellenünk dupláztak és egy kicsit talán elfáradtak, de mi ezt nagyon jól használtuk ki. Biztos vagyok benne, hogy idén még fogunk találkozni és ehhez hasonló remek mérkőzést vagy mérkőzéseket fogunk játszani!

statisztika hamarosan

2017. október 08. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 2. forduló

Budaörsi DSE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 55-85 (10-24; 10-22; 9-21; 26-28)

A forduló előtt nem tudtuk milyen erőt képvisel majd a C csoport, így kíváncsian vártuk az első mérkőzést. Budaörsi DSE csapatát fogadtuk reggel 9 órakor a Kada utcai csarnokban. Látszódott, hogy méretben nem lehetünk partiban az ellenfelünkkel, de ezt jó kizárásokkal és gyors játékkal tudjuk kompenzálni. Így is lett. Végig dominálva megnyertük a mérkőzést. Ami kicsit rossz szájízt ad az egésznek, hogy az utolsó 10 percben a fiúk dekoncentráltan játszottak. Rengeteg eladott labdával és pontatlan védekezéssel játszottunk. Ez egy szorosabb mérkőzésen nem fog beleférni.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Újpest MT 120-33 (40-8; 24-9; 27-6; 29-10)

A döntő mérkőzést a Megyeri Tigrisek alakulata ellen játszottuk. Az első olyan mérkőzés volt ez, ahol átlagmagasságban jobbak voltunk az ellenfelünknél. Sajnos nem volt egy súlycsoport a két csapat, így hamar eldőlt a mérkőzés a javunkra. Azért póbáltuk kihozni ebből is a maximumot, sokkal koncentráltabban játszottak a fiúk és sikerült számos dolgot gyakorolni. Reméljük mihamarabb próbára tudjuk tenni magunkat egy komolyabb csapat ellen. Ez a "B" csoportban minden bizonnyal be fog következni.

statisztika

2017. október 07. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 2. forduló

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 62-73 (8-27; 22-14; 16-10; 16-22)

Három hete nagyon kikaptunk a Vasastól, így most meg akartuk mutatni, mit is tudunk valójában. Kicsit megvariáltuk az ötösöket, lehet azért, mert mindenkit váratlanul ért, vagy csak most a sors így akarta, de nagyon jól sült el és az első negyed valami parádésra sikeredett. Minden úgy történt ahogy mi szerettük volna, 3 perc után 10:2 ide, majd volt 19:6 és végül 27:8! Védekezésünk pontos és kellően agrsszív volt, támadásban nagyon jól tudtunk indulni. Második sor hibázott, mert ráült az eredményre, a nagy előny bírtokában könnyelmű befejezéseket választottunk és a védő oldalon is aludtunk. Így is maradt a félidőre 11 pont az előnyből. Második félidőt sem kezdtük jól, nagyon visszaesett a dobószázalékunk, szokszor szerencsénk sem volt, de többször voltunk fegyelmezetlenek. Volt, hogy már csak 1 ponttal vezettünk. 32. perc magasságában ritmust tudtunk váltani végre, úgy támadtunk ahogyan azt kell és egy pillanat alatt újra 10 ponttal vezettünk. A végjátékba szorosan mentünk volna bele, de Barni 6 pontja, Barnus 1, Tepi 2 triplája bebiztosított a győzelmet! Le a kalappal a fiúk előtt, mert megint nagy előnyt tudtak csinálni, amit bár lefaragott az ellenfél (megint) de nem engedtük át a vezetést és ez lélektanilag nagyon nagyon fontos. Fejben ismét erősek voltunk, ez nagyon tetszett. A múltkori Vasas meccshez és még a délelőttihez képest is sikerült a társaságnak változtatni. Tepinek most nem ment (bár a végén azért volt pár fontos kosara), de szépen felvállalták a felelősséget a többiek és szépen vállaltak! Barni 12 ponttal és rengeteg szerzett labdával, Dávid 12 ponttal és 11 lepattanóval, Gyuszi-Erik pontokkal és kemény mezőnymunkával tettek nagyon sokat. Illetve aminek még nagyon örültem, hogy Bence (amikor egy támadáson belül szedett 3 támadó lepattanót szedett, és utána be is talált) vagy Barnus (védekezésben), Keszi (betörésekkel) jelezték hogy lehet rájuk számítani. Ikrek + Huba trió szokásosan végezte a "piszkos" munkát, nagyon kellett. Gergőnek jobbulást, remeljük semmi komoly! Szép szombat volt, az "A" csoport élén vagyunk jelenleg, reméljük ez egy szuper sorozat kezdete. Nagyon jó csapat a Vasas, szép és jó kosárlabdát játszanak, kollégám remekül dolgozik a fiúkkal, biztos vagyok benne, hogy nagyon várják a következő találkozást, de nem baj mert mi is!

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC Kosársuli/A 67-61 (24-20; 14-16; 14-9; 15-16)

Az első forduló óta nem játszottunk mérkőzést, viszont edzettünk nem is keveset. Hogy őszinte legyek nem edzünk mindig jól mostanában aminek nem tudom az okát. Ettől függetlenül, bíztam a srácokba, hogy azért meccsre összeszedjük magunkat. Extra kezdés 12:2-es vezetés egy pillanat alatt. Itt sajnos megtorpantunk és ahelyett, hogy rátettünk volna egy lapáttal, visszaengedtük a MAFC-ot. Második sor nem nagyon találta a ritmust, mindenki a másikra várt támadásban. Védekezés még csak-csak működött, de abban is nagyon sokszor elcsúsztunk. Harmadik negyedben szintet léptünk védekezésben, illetve megint jól elkaptunk az elejét, 7 pontos előnyünk volt 30 perc után. Megint jól kezdtünk (ezt nagyon szeretem) és 11 ponttal jártunk előrébb, 8 perccel a vége előtt. Itt jött egy hullámvölgy, nem tudtunk betalálni és ez meglátszódott a másik oldalon is, kaptunk 3 perc alatt egy 10:0-ás rohamot. Kértünk egy időt, mert még mindig mi vezettünk 1 ponttal. Sikerült rendet rakni a fejekben, az utolsó 6 percben 1!!! kosarat kaptunk (jó kettőt de azt már az utolsó másodpercben amikor már mindegy volt) támadásban ugyan meggyűlt a bajunk a büntetőkkel (9/1 ebben a szakaszban), de mivel helyén volt az eszünk és a szívünk, így ismét nyerni tudtunk. Kemény és tanulságos mérkőzés volt, örülünk, hogy nyertünk, mert így játszatunk még egy jó meccset. Tepi ellenállhatatlan volt, 36 pont magas dobószázalékkal és amikor bajban volt a csapat akkor mindig betalált. Mellette Erik és Dávid mezőnymunkája volt kiemelhető. Nagyon hullámzóak vagyunk, több kell a CSAPATTÓL, mert sokkal többre is képesek vagyunk. A győzelmhez ismét gratulálok!

statisztika

2017. szeptember 17. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 79-57 (25-16; 16-6; 20-16; 18-19)

Szerencsések voltunk, sorsolásnál, mert a MAFC legyőzésével, mi vagyunk a forduló győztesei, mert 2 nagyon jó mérkőzést is játszhattunk. De sajnos ez a helyzet kihasználatlan maradt. Ezen a meccsen az első félidőben semmit nem mutattunk abból amit valójában tudunk. 19 pontos hátránnyal vonulhattunk pihenőre, 22 dobott ponttal. Értehetetlen volt számomra, hogy laza és felszabadult játék helyett, hogy lehetett ilyen langyosan kosárlabdázni. Mindenki a másikra várt, menekülés volt a felelősség alól. A második félidőben annyi változás történt, hogy Hajdu Peti első negyedes tejesítményét, próbálta feledtetni azzal hogy férfiasan küzdött a maga és a társai becsületéért. Jól sikerült neki. De mint tudjuk egy fecske nem csinál nyarat, a társak csak néha csatlakoztak hozzá. A felelősség elosztás nem változott a MAFC meccshez képest. Tanulságos mérkőzés volt mindenki számára. A gyerekeknek a meccs után értékeltem a látottakat (mint mindig) és újra kihangsúlyztam, hogy az idei csapatunk annyira homogén, hogy nincsenek béret helyek, mindenki annyi percet tölt a pályán amennyit kiharcol magának és mindegy, hogy ki mikor született. Csak olyan gyerek lehet a pályán aki végig lelkes, küzd, hajt! Aki búslakodik, vagy tétlenkedik esetleg elbújik a pályán, annak be kell érnie a kevesebbel. Hibázni lehet, mert mindenki hibázik, de utána ki kell javítani! Első fordulóban másodikok lettünk, következő alkalommal is a MAFC csapatával kezdünk, majd a Vasas-Honvéd-ból folytatjuk!

statisztika

MAFC Kosársuli/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 57-69 (17-28; 8-12; 20-15; 17-14)

Szeptember 17-én megkezdtük idei nagy menetelésünket. Célunk és egyben álmunk zsínórban 3. alkalommal az országos döntő. Első feladat a sokból a MAFC ellen következett. Az első negyedben nagyon belenyúltunk támadásban, majdnem 30 pontot termeltünk. Második sorunk ugyan kicsitt visszavett ebből, de ők a védekezésben jeleskedtek jobban. Az első félidőben 15 ponttal tudtunk vezetni. Sajnos hátradőlni nem tudtunk, mert többen fault gondokkal bajlódtak, kapkodásuknak köszönhetően. Második félidő nem volt rossz, annak ellenére, hogy a hibáink több mint a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban koncentrálunk. Szinte végig kézben tartottuk a dolgokat a mérkőzés második felében, 6 pontnál közelebb nem tudtak jönni hozzánk. Nyertünk, de nem voltam megelégedve, mert akiknek vinni kellett a csapatot a kritikus helyzetben, már a padon ültek 5 faulttal és sajnos még mindig várom azt a pillanatot, hogy a másodéves serdülők közül mindenkinél leessen, hogy idén övék a pálya. Ezen a meccsen sokszor a 3 fiatal sokkal bátrabban és hasznosabban kosárlabdázott, mint társaik. Első "tét" meccs volt, bajban, nem vagyunk, továbbra is azért kell dolgozunk napról napra, hogy ezeket a gondokat megoldjuk.

statisztika

2017. szeptember 16. Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság alapszakasz 1. forduló

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - MAFC Kosársuli/B 118-62 (36-17; 37-8; 21-13; 24-22)

statisztika

Gödi SE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 59-79 (15-14; 13-12; 22-25; 9-28)

statisztika

Elkezdődött a szezon, első mérkőzést a Gödi SE ellen vívtuk. Már bemelegítésnél látszott, fel kell kötnünk a gatyát, mivel az ellenfelünk sokkal magasabb volt nálunk. De erre számítani lehetett már a bajnokság előtt is, hogy 2005-ös csapatként nekünk nem lesz előnyünk egy csapattal szemben sem a magasságunk. Az első negyed nagyon kiegyenlített volt, az ellenfél palánk alatt dominált, míg mi próbáltunk indításokra alapozni. A második ötösnél sem mi voltunk fölényben a palánkok alatt, de szerencsére egál környékén tudtuk tartani a mérkőzést a védekezésünkkel. Félidő után sem lett jobb a kizárásunk, sajnos ezt rengeteget kell gyakorolnunk, ha felakarjuk venni a versenyt a nagyobb ellenfelekkel. Pörgősebb játékot játszott a két csapat a 3. negyedben, ami nekünk azért kedvezett, mert tudtuk,hogy hosszabb alapozást csináltunk,mint a gödi alakulat. Így is lett, a negyedik negyedre az ellenfél kipukkadt, nem bírták a tempónkat így le tudtuk zárni a mérkőzést. Hajtós küzdős mérkőzés volt, amiből sokat tudtunk tanulni.

Döntő meccsünket a MAFC 2005-ös születésű csapata ellen játszottuk. Sajnos az első negyedben látszott, nincs egy súlycsoportban a két csapat. Ennek ellenére rengeteg hibát csináltunk a pálya mindkét oldalán. Három negyeden keresztül fölényben kosárlabdáztunk, ami érdekes, hogy a negyedik negyedben az ellenfél játékosai, akik behozhatatlan hátrányban játszottak, sokkal-sokkal motiváltabban mentek neki a záró etapnak. Időkérés kellett hozzá, hogy a fiúk ne felejtsék el mi is a feladatuk. Így végül kellemes szájízzel zártuk a mérkőzést, és az első fordulót egyaránt. Következő alkalommal a C csoportban mérethetjük meg magunkat

2017.09.08-10. - Ostrava Cup 2017 - 2004-es csapat

Összegezve a tornát: Azért járunk Ostrava-ba, hogy olyan ellenfelek ellen játszunk akikkel otthon nincs lehetőségünk. Arról nem is beszélve milyen értéket jelent, hogy 3 nap alatt játszatunk 5 meccset. Szerencsére mind a 3 lehetőség előfordult a tornán, volt hogy minket vertek el, volt hogy mi nyertünk sokkal és szerencsére szoros is volt. Mindegyiket igyekeztünk megfelelően felhasználni és úgy érzem sikerült is. Az odaúton mindenkivel egyénileg elbeszélgettem, 100%-ig mindenkin láttam azt, hogy törekedett a megbeszéltek betartására, ezt 70%-ban sikerült is megvalósítani. Ezt jó aránynak tartom, de ezzel nincs vége, dolgozni kell ezeken tovább. Csapatszinten előreléptünk, a pályán és azon kívül is. Bár nem fontos, de azért említsük meg, hogy 3. helyen zártuk a tornát, a gyerekek jól érezték magukat és ez legalább annyira fontos, mint hogy ki mennyit nyer. Szerencsére vannak céljaik, amiért tudnak sokat tenni, ha akarnak. Azon kell nap mint nap dolgozni, hogy minden nap akarjanak. Jövőhéten országos forduló, meglátjuk mit tanultunk Csehországban!

NH Ostrava Tygers EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 40-53 (15-21; 3-8; 8-10; 14-14)

Utolsó mérkőzés a tornán a szintén EYBL résztvevő Tigers ellen. Bár egy ilyen tornán másodlagos, de a meccs a 3-4. hely sorsáról döntött. A gyerekeknek nem szóltam, mert akkor csak rágörgyöltek volna. Gyengén kezdtünk. Az első 4 támadásban kidobtuk a labdát a pályáról, de szó szerint. Kértem egy időt, egy ébresztő jellegűt... negyed vége 23-15 ide és olyan ritmus és lendület, amivel el lehet kezdeni a mérkőzést. Második sor megint gatyába rázta a védekezést, de most egy kicsit a támadás rovására ment, illetve megvoltak a helyzetek, szépen támadtunk, de valahogy nem sikerült bedobni még a könnyebb helyzeteket sem. A második félidőre mind a két csapat elfáradt, állóháború volt, egymás hibáiból éltek a csapatok, néha ping-pong meccsre hasonlított, majdnem elszédültem. Végeredményben jó meccset játszottunk egy jó ellenfél ellen, örülök hogy ez jutott a végére.

statisztika

BK Snakes Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 60-56 (24-21; 5-15; 19-7; 12-13)

Lány U14 és fiú U12-es csapatunk is kint volt a mérkőzésen és olyan hazai pályát teremtettek nekünk, mint ha a Zsíros Csarnokban lennénk! Első negyed eléggé felfokozott hangulatban telt, felváltva estek a kosarak, a védekezés senki sem vitte túlzásba... sajnos. A második sorunk ezt is elkezdte és mellette támadni is tudott, 7 pontos előnnyel fordultunk. A harmadik negyed káosz volt. Egyénieskedtünk, nem kommunikáltunk, mindenki hős akart lenni. Egyénileg és csapatszinten is rengeteget hibáztunk, nagyon fegyelmezetlenek voltunk. Ellenfelünk legjobbját nem tudtuk megfogni, pedig amikor végrehajtottuk amit kértem, akkor nagyon szenvedett. A végjátékban voltak esélyeink, 3 perccel a vége előtt vezettünk 3 ponttal, de ezt nem tudtuk növelni. 23 másodperc volt vissza 2 volt oda, időtkértem, rajzoltam. Fiúk elkezdték megcsinálni, jól nézett ki, hoztunk benne 2 rossz döntést és vége lett. Sajnáltam, mert meg tudtuk volna csinálni, jól pörögtünk. Viszont! Örülök, hogy tudtunk egy ilyen meccset játszani, ebből kellene minden héten 2. A pozitívum, hogy tudunk csúszni-mászni ha akarunk. A negatívum, hogy csak szakaszosan, 40 percig nem tudunk figyelni. Ezt is meg kell tanulni, illetve ahhoz, hogy ilyen meccseket is meg tudjunk nyerni, nem fér bele az, hogy a csapat vezéregyéniségeinek a többsége betlizik.

statisztika

NH Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 36-85 (10-21; 1-22; 10-20; 15-22)

Kérjük a következőt! Megint Ostrava, ezúttal NH. Nem baj, játszani jöttünk, ha kell megmérkőzünk az összessel. Láttuk őket tegnap, elég darálósnak tűntek, mondom magamban ez kell nekünk. Az első negyedben nagyon belenyúltunk, nagy enegriát fektettünk bele és ennek meglett a gyümölcse. A csehekre sikerült ráerőltetni az akaratunkat, a letámadásban a pálya szélét választották, ami nekünk kedvezett, sok szerzett labda, sok könnyű kosár. Második negyed még az első is tudta überelni, a Barni, Barnus, Gyuszi, Gergő, Bence ötös 1!!! pontot engedélyezett a hazaiaknak, közben ők szereztek 22-t. Ezzel el is vettük ellenfelünk kedvét, második félidőre nagyon megadták magukat. Ennek annyira nem örültem, mert több volt ebben a meccsben. De valahol örülök, mert végre megvalósítottuk azt, hogy ne szeressenek ellenünk játszani. Gyuszi és Tepi szépen termeltek, mindketten 20 fölött és jó dobószázalékkel. Mellettük Keszi és Dávid volt támadásban nagyon aktív. Este komoly meccs lesz, alig várjuk.

statisztika

Pardubice (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 34-96 (7-26; 11-23; 9-22; 7-25)

Mai második mérkőzésen egy nálunk gyengébb csapat állt velünk szemben, sokkal agresszívabbak voltunk náluk, a letámadásunkkal nem sokat tudtak kezdeni. Megdícsértem a társaságot, mert annak ellenére, hogy nem voltunk egy szint,mindenki nagyon tekert és próbált bizonyítani az első meccs után. Érdekes szám, hogy 7 ember dobott 8 pontot, egy pedig 7-et. Hajdu Tepi kimagaslott 24 pontjával és magas dobószázalékával, de remélem ezt komolyabb ellenfél ellen is meg tudja majd ismételni. Önbizalomunk növelésére jó volt a mérkőzés, mosollyal tudtak a fiúk lefeküdni aludni este.

statisztika

Ostrava Snakes EYBL (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 76-38 (23-12; 16-4; 23-11; 11-14)

Az első meccsen rögtön egy nagyon nehéz ellenfelet kaptunk, azt az Ostrava-t aki az északi EYBL-ben fog idén indulni. A keretüket ehez megfelelően tették össze, 2 csapat összevonásával, illetve pár külsős sráccal. Ennek az lett az eredménye, hogy 190 centis fiúból volt nekik 6. Amúgy sem vagyunk túl magasak, de ezt nem tudtuk ellensúlyozni. De dícséret illeti a fiúkat, mert küzdöttek becsülettel. Ami fájó pont volt számomra, hogy páran nagyon félve léptek pályára, pedig ellenfelünk azon kívül, hogy magas volt, senkit sem bántottak, szép és kultúrált kosárlabdát játszottak. 30 eladott labdánknak minimum a fele elkerülhető lett volna, ha egy kicsit jobban figyelünk magunkra és a másikra is. Nem bántam, hogy játszani kellett velünk, a fiúk most megtapasztalták, milyen sokat kell dolgozni a mezőnyben egyénileg és csapatszinten is. Lesz még lehetőségünk a bizonyításra.

statisztika

2017.09.08-10. - OstravaCup 2017 - 2005-ös csapat

Nagyon hasznos volt ez a 6 mérkőzés a 2005-ös csapatnak, mivel együtt nem tudnak edzeni hét közben, viszont együtt kell versenyezniük majd. A mérkőzések alatt lehetőség nyílt egymás játék közbeni megismerésére, illetve én is láttam végre meccs szituációban ki mire képes,illetve kinek mi a hiányossága amit majd fejleszteni kell. Előszezon zárónak, illetve felkészülésnek tökéletes volt ez az Ostrava Cup, reméljük kamatoztatni tudjuk majd a szezonban az itt tapasztaltakat.

SBK Handlova (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 30-50 (8-21; 7-7; 9-4; 6-18)

Utolsó, 6. meccsünkhöz érkeztünk, meglepően fáradtság mentesek voltak a fiúk mérkőzés előtt. Aztán a a meccsen már elő elő jöttek a hibák, ami természetes egy ilyen tornán érthető. Az ellenfélnek is a hatodik meccsük volt és látszóan jobban szét voltak esve. ez a meccs is hamar eldőlt.

statisztika

BK Ostrava Snakes (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 23-17 (4-6; 9-6; 10-3; 0-2)

Vasárnap reggel 8!!!! órakor kezdődött a mérkőzés, ami kicsit fura időpont de, nem törődtünk ezzel. Álmosan kezdett mindkét csapat, kicsit kedvtelen volt a hangulat, rengeteg hiba történt mindkét oldalon. Az asztalszemélyzet is álmos volt, ahogy a játékvezetés is, így elmondható igazi reggeli mérkőzést láthattak a nézők. A mérkőzés utolső negyedéhez kezdetekor kisebb hátránnyal küzdöttünk ami simán fordítható lett volna. Sajnos az asztalszemélyzet sokadszorra nem állította meg az órát a büntetődobásoknál, ami csökkentette az esélyünket a fordításra. Ezt többször szóvá tettem, majd nyomatékosítottam is, aminek nem örültek a bírok. Lefújták a mérkőzést -6 pontnál és 6,30 volt még vissza.

statisztika

BK NH Flames Ostrava (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-65 (11-21; 16-15; 12-11; 8-18)

Nem tudtuk eldönteni, melyik ostravai együttes az erősebb, mert voltak körbeverések a tornán. Szerencsére a fiúk nem vettek félvállról egy mérkőzést sem, ami bizonyítja az ismételten erős első negyed. A kemény alapozásnak és edzőtábornak köszönhetően, egy mérkőzésen sem volt fizikális problémánk. Ezen a meccsen is kijött, hogy a marad energiánk a végére.

statisztika

BK Junior Komarno (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 42-54 (5-22; 8-9; 7-6; 22-17)

Egyik legjobb hangulatú mérkőzést játszottuk a fenti szomszédinkkal. Igazából két magyar csapat találkozott magyar szurkolókkal. Itt is az elején eldőlt a mérkőzés, ami után már más hőfokon pörgött mindkét csapat, hiába szerettem volna mást látni. Eredménye az lett, hogy az ellenfél szülők mérkőzés után odahívták a fiúkat egy pacsira. Nagyon tetszett mindenkinek a produkciónk.

statisztika

Sam BRNO (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 25-32 (2-15; 10-7; 11-0; 2-10)

Erős ellenfélnek ígérkezett a brnoi alakulat, szinte hibátlan első, illetve utolsó negyednek köszönhetően sikeresen hoztuk ezt a mérkőzést is. Nagyon pörgős mérkőzés volt, ami sok energiát emésztett fel. A pályára küldött ötösök kialakításában raktunk bele egy kis csavart, emiatt is alakult csúnyán a harmadik negyed. De ez a terv része volt, szerettük volna látni, a fiatal, nálam edző 5-öst, hogyan birkózik meg egy komoly csapattal.

statisztika

USK Praha (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 12-62 (1-23; 3-19; 7-8; 1-12)

Az első mérkőzésünket péntek délután játszottuk, így megfelelően ki tudták pihenni magukat a fiúk az utazás után . Szerencsére a mi meccsre járásunk könnyen megoldódott, gyalogosan mentünk mindig, mivel a mi termünk volt a legközelebb. Az első mérkőzésen izgalom nélkül kezdtek a fiúk, már-már túl simán is ment minden. Végig vezetve dominálva játszottunk. Elmondhatjuk, hogy nem erős ellenféllel játszottunk, de tökéletes volt arra, hogy tudjunk gyakorolni.

statisztika

2017.08.26. - Darázs Kupa

Zsíros Akadémia Kőbánya - Mercédesz Kecskemét KA 59-47 (18-13; 12-16; 18-6; 11-12)

Hajdu 13/3, Nagy 12, Simonics L 10, Győrik 5, Csorba 4, Balaton 4, Chandler 3, Keszler 2, Simonics O. 2, Illés 2, Bálint 1, Györkös 1

Tipikus első mérkőzést játszottunk, támadásban rengeteg hibával. Védekezésünk viszont önbizalomra adhat okot. Győzelem nem forgott veszélyben, de ezeken a meccseken nem is ez a fontos. Látszik az elvégzett munka, de benne van meg a lábakban a napi 3-6 óra edzés.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 95-43 (28-10; 23-9; 28-8; 17-16)

Hajdu 25/3, Csorba 11, Simonics L 10, Illés 9, Győrik 7, Kispál 6, Balaton 6, Györkös 5, Nagy 4, Keszler 4, Czétényi 4, Bálint 2, Chandler 2

Az első pillanattól kezdve nagy nyomást helyeztünk ellenfelünkre, végig mi irányítottuk a mérkőzést. Nagyon sok gyors indítást tudtunk vezetni amiből sok könnyű kosarat dobhattunk. Az utolsó 6 percben mind a 4 keretben levő elsőéves serdülő a pályán volt. Mindenki dobott kosarat!

statisztika