SERDÜLŐ (U14) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 

nagyításhoz klikk a képre
 

Álló sor (balról): Nagy Benedek, Papp Dániel, Tenke Márton, Kovács Zalán, Boronyai Dániel, Dobos Levente, Bacskó Bálint, Nagy Ágoston, Horváth Bernát, Szük Huba, Kristóf Kolos, Pelle Péter, Tápai Zsolt (edző) Ülő sor (balról): Bruchmann Viktor, Bayomi Zsombor, Keszler Máté, Fekete Nándor, Somogyi Milán, Ruszkai Dániel, Szabó Lóránt, Halász Kende, Berecz Bálint, Paul Bence, Bayomi Levente, Tallmayer Ákos.

 

2022. április 23. - Budapest-bajnokság

Malév Kobrák - Zsíros Akadémia Kőbánya 32-117 (10-39; 7-31; 11-18; 4-29)

Az év utolsó mérkőzése következett, szám szerint a 69. A döntő után is maradt kedvünk játszani és ez így van rendjén. Ellenfelünkkel ugyan nem voltunk egy súlycsoportban, de így is derekasan küzdöttek, sokszor úgy eldugták elölünk a labdát, hogy azt sem tudtuk hol van. Igyekeztünk ezt is meccset is felhasználni a javunkra, sok triplát dobtunk és azért potyogott is be szép számmal. Megdicsérem a társaságot, mert a nagy fölény ellenére is sportemberként viselkedtek (mint mindig). Ezzel véget ért a bajnokság érdemi része, a budapest Bajnokságban 2. helyen végeztünk.

statisztika

2022. május 19-22. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Döntő - Pécs

NKA Pécs - Zsíros Akadémia Kőbánya 106-41 (28-9; 24-12; 23-14; 31-6)

Nagyon vártuk már a döntőt, keményen megdolgoztunk érte, így szerettük volna kiélvezni minden egyes percét. A nyitányon a végső győzelemre is esélyes Pécsiekkel álltunk szemben. Játszottunk már ellenük idén jó meccset is, most erre kisebb volt az esély, taktikai okokból, erre a mérkőzésre nem igazán feküdtünk rá, csupán két célunk volt. Az egyik hogy kicsit megismerkedjünk a pályával és a játékpercek elosztása. Az eredmény nekünk most teljesen lényegtelen volt, de azt gondolom azért így sem ment a kukába ez a 40 perc, kiváló felkészülés volt az előttünk álló nagy feladatokra és még frissek is tudtunk maradni.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

MVM OSE Lions - Zsíros Akadémia Kőbánya 64-88 (18-16; 18-25; 19-26; 9-21)

Ha létezik hatalmas téttel bíró mérkőzés akkor ez az volt. Mivel az OSE tegnap elkapta a Szombathelyieket, így vereségünk esetén már el is búcsúzhattunk volna a továbbjutástól. Fel sem merült a fejekben, hogy veszíthetünk, nagyon céltudatos volt a társaság, már a mérkőzést megelőzően is. Az első félidőben döcögött a szekér, de aztán a fokozatosan húztunk el és szépen lassan vettük el a kedvüket. Negyedik negyed közepén szinte eldőlt a találkozó, de azt kértük a srácoktól, hogy tegyünk közé annyit, amennyit csak tudunk, jól jöhet még. Végül 24 ponttal győztünk, egy fantasztikus mérkőzésen. Olyat csináltam a második 20 percben amit még szerintem 8 év serdülő edzői pályafutásom során soha, azaz csere nélkül nyomtuk végig a második félidőt. Annyira egyben volt ez az 5 fickó, hogy egyszerűen nem mertem. Biztos vagyok benne, hogy ha mégis megteszem, akkor a padról érkezők is minőséget tudtak volna hozzátenni, de valahogy megbonthatatlan volt azaz ötös. Megnyertük a lepattanó harcot, nagy nehezen, de úgy könnyű volt, hogy Boroval minden egyes dobásnál mi is mentünk a lepattanókért... legalább szóban. 10 db eladott labda egy ilyen meccsen valami csodás, ez is bizonyítja a gyerekek mennyire koncentráltak. 50%-al dobtunk a mezőnyből, ami nagyon kellett már. Két Peti, Dani, Bernát és Ágó ötös statisztikáját nem sorolom, nagy dolgot tettek ma, annyi biztos. Ma még hátravan egy nagyon fontos meccsünk a nagy rivális Szombathely ellen.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Szombathelyi Sportiskola 68-62 (15-14; 21-16; 16-13; 16-19)

Lement az OSE meccs, mire beértem az öltözőbe, már a matekszakkörösök okoskodtak. Gyorsan közéjük csaptunk és megkértük őket, hogy ha már a matematika tudásukat csillogtatják akkor inkább válasszák a dobjunk egyel többet, esetleg a kapjunk egyel kevesebben verziókat. Aki úgy áll hozzá, hogy mennyi bukta fér bele, az általában 30 ponttal szokott kikapni. Az első pillanattól kezdve győzelemre játszottunk, Bernát oktatófilmbe illően fogta ellenfelünk legjobbját. Kék mezesek is tisztában voltak a helyzettel, így iparkodott elhúzni, amit Marci két triplája, majd Beni szintén hárompontosa nyomott vissza. Ágó jó büntetőinek köszönhetően 6 ponttal mentünk pihenni. A második félidőben végig mi domináltunk, mindig akkor szereztünk kosarakat, amikor a legnagyobb szükség volt rá. A vége egy kicsit szorosabb lett, de keménységünk, határozottságunk győzelmet ért. Szinte fel sem fogtuk, hogy 4-be jutottunk, ez legmerészebb álmainkban szerepelt csupán, de éltünk a nem mindennapi lehetőséggel, így nagyon büszkék vagyunk a srácokra! (a matek egyébként annyi volt, hogy maximum 13 pont fért volna bele, én azért kiszámoltam, biztos ami biztos) 5-en dobtak 11 vagy 10 pontot, sőt még Peti is 9-et, így ez most nagyon közösre sikerült, de nem bántuk, sőt így lehet szebb is. Holnap elődöntőt játszunk a Vasassal, akik nem biztos hogy örülnek nekünk, reméljük meg tudjuk őket szorongatni.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Vasas Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 88-50 (19-10; 30-12; 14-18; 25-10)

Nagy elánnal, de rendkívül pontatlanul kezdtük az elődöntőt, a Vasas nagyon pontos és agresszív volt, mindenért nagyon meg kellett dolgozunk. Az első félidőben csak momentumaink voltak, nem tudtuk felvenni velük a versenyt, így maradt a becsületből hajtás végig. Azt gondolom, hogy egy jobb csapattól kaptunk ki, akik hasonló kosárlabdát játszanak mint mi, csak mindent sokkal gyorsabban és precízebben. 37 eladott labdánk és a 39%-os dobásunk nem tette lehetővé, hogy szorosabb meccset tudjunk játszani. Természetesen egy kicsit beleéltük magunkat és egy fél napig úgy jöttünk-mentünk, hogy egy meccsen bármi lehet, de nem vagyunk szomorúak, mert ezután a meccs után is bele tudtunk nézni a tükörbe, mindent megtettünk, amit csak tudunk. Holnap a Honvéd ellen sem lesz könnyebb, de ha már itt vagyunk, megpróbálunk érmet szerezni!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Budapesti Honvéd 66-79 (15-13; 13-10; 16-26; 22-30)

Egy harmadik helyért meccsnek mindig az az első kérdése, hogy melyik csapatot motiválja jobban a bronz. Minket maximálisan, Honvéd a döntő kapujában volt, kérdés ők hogyan aludtak. Az első félidőben mind a két csapat sokat hibázott, talán mi egy kicsit kevesebbet, így 28-23-ra vezettünk. Nagy melót tettünk bele és a fáradtság is tényező volt. Második 20 percben, nem vitt már a lábunk minket, támadásban még csak-csak, mert dobtunk 38 pontot, de kaptunk 56-ot. 12 eladott labdánk és 70%-os büntetőzésünk parádé volt egy bronzmeccsen, de a 30%os dobást és a második félidős védekezés már sok volt. Egy kicsit fájt ez a vereség, mert most elkaphattuk volna őket, de sajnos eddig bírtuk erővel. A meccs egyes szakaszain lehetett látni, hogy már csak a szívünk vitt előre minket, de ez is nagyon becsülendő. Honvédé lett a bronz, teljesen megérdemelték!

Miénk az ország 4. legjobb serdülő csapata! Ebből kell kiindulni! Kaptak a srácok egy nagy lehetőséget és könyörtelenül ki is használták, céltudatos és alázatos munkájuknak köszönhetően. A döntőn folyamatosan fejlődtünk és meccsről meccsre egyre erősebbek lettünk. Az elődöntőn és a bronzmeccsen nyújtott teljesítményünkkel bizonyítottuk mindenkinek, hogy helyünk van a legjobbak között! Nagyon nagy gratulációt érdemel a csapat. Nagy Ágoston teljesítménye alapján maximálisan helye lett volna a torna All-Star csapatában, de mindenki meglepetésére nem került be, ami példátlan és szerintem hatalmas hiba, szakmailag pedig egyenesen felháborító. Pelle Peti pedig megérdemelten lett a csapat legjobbja!

Nagyon kemény és hosszú szezonon vagyunk túl. 68 mérkőzést játszottunk benne végre sok sok nemzetközi derbivel. Visszatértünk Ostravaba is, ami nagyon kellett már. Hidegzuhany volt mindenki számára, hogy Dani nem lesz egész szezonban, de a srácok nem estek össze, elkezdtek dolgozni. Minden szépen alakult, majd megtaláltuk Eszenyi Petit és adott egy újabb lökést a csapatnak, így még magasabb szintet tudtunk produkálni. Aztán jött a happy end, Dani a 6. fordulóra visszatért! Ha már így alakult, akkor úgy tett mint ha nem is hagyott volna ki fél évet és azonnal a vezérek segítségére sietett, akik ezen új erőre kaptak és nem ismeretek lehetetlent. Ne feledkezzünk meg Kolosról sem aki szintén serdülés miatt gyakorlatilag kihagyta az egész évet, vele még erősebbek lettünk volna. Elégedettek lehetünk az idei teljesítményükkel, minden téren előre tudtunk lépni és szerintem mindenki tejes önbizalommal várhatja az előtte álló feladatokat, legyen első éves kadett, vagy másodéves serdülő. Köszönöm szépen mindenkinek az egészéves segítséget és támogatást ez (is) egy közös siker, és a mindent a gyerekért elmélet idén is jelesre vizsgázott!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. május 7. - I. Szabó Mihály Emléktorna - Kecskemét

Kecskeméti KA/B - Zsíros Akadémia Kőbánya 35-82 (8-20; 7-28; 12-12; 8-22)

Egy hónappal ezelőtt kaptuk erre a tornára a meghívást, amire kicsit vaciláltam magamban, mert a hangulatunkat nagyban meghatározta a 6. forduló eredménye. Szerencsére több szempontból is jó döntést hoztam amikor elfogadtam az invitálást. Misi bácsival nagyon jó kapcsolatot ápoltunk, megtiszteltetés volt résztvenni a tornán. Persze gyakorlásnak sem volt utolsó, első mérkőzésen igyekeztem mindenkinek sok lehetőséget adni. Az első félidő szépen alakult, amit szerettem volna gyakorolni, az nem is ment rosszul. A hazaiak ugyan fiatalabbak voltak, de nagyon szívósan, keményen kosaraztak, az eredmény csalóka hiszen minden kosárért és lepattanóért meg kellett küzdenünk. Második félidőt egy olyan ötössel kezdtem, akiknek az országos döntőn nagyon fontos szerepe lesz (még ha nem is ilyen összetételben) kiváncsi voltam, ki milyen szerepet tud alakítani magának. Ez valami olyan siralmasra sikeredett, hogy aki ezt a neten nézte, tuti elment a dolgára. Játékunk még csak nyomokban sem tartalmazott kosárlabdát és határozottan káros volt az egészségre. 5 percig bírtam türelemmel, ami azért nem semmi tőlem, így sorcserével és természetes értékeléssel folytatódott a negyed. Szerencsére volt még a padon bőven 5 ember, aki tudta merre van előre és nagyon szépen kijavították az elején elrontottakat. Aztán szépen lassan minden vétkesnek megadtam a lehetőséget a javításra, becsületükre váljon, hogy tudtak változtatni és jó szájízzel tudtuk lezárni a mérkőzést. Nagy különbség, nagy tanulságok. Ágó, két Peti és Bernát szépen elrendezte a dolgokat, de a kis kisiklástól eltekintve mindenkivel meg voltam elégedve. Várhattuk egy jó pizza és fagyi után a döntőt.

statisztika

Kecskeméti KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 89-91 (25-22; 15-18; 22-20; 14-16; 13-11) hu.

Legutóbb mi nyertünk, ez érződött a kecskeméti fiúkon, mert nagyon megnyomták az elejét. Az első sorban Peti és Bernát nagyon szépen vitte a csapatot, jól használták ki a helyzeteiket. Második sorunk a letámadásból profitált sokat, mondjuk jól is csinálták így jobban is élvezték azt amit csináltak. Nagyon együtt volt a brigád és ennek köszönhetően 40:40-es félidőt produkáltunk. Második 20 percet határozottabban kezdtük, a hazaiak kicsit beragadtak, elhúzni nem tudtunk, de nagyon önbizalommal dolgozunk és a védekezésen is tudtunk tekerni még egy kicsit. A végjátékban 1 kosárra voltunk attól hogy bebiztosítsuk a győzelmet, de csak nem akart összejönni, így a Kecskemét utolért minket és 76:76 állt a táblán 13 másodperccel a vége előtt. Időkérésnél feltettem a filmbe illő kérdést: ki nyeri meg a meccset? Bernát habozás nélkül lecsapott a lehetőségre, amit egy kis szakmával azért megtámogattam neki, illetve a többiek feladatát is átvettük gyorsan. Bernát megcsinált a dobást, ami ugyan kimaradt, de 1,3 marad és mi jöttünk alapvonalról. A dobást megcsináltuk, nem is volt rossz, de a csattanó elmaradt, jöhetett a hosszabbítás. Eszenyi Peti gyorsan dobott 7 pontja nagyon jól megalapozta a ráadást, viszont sajnos gyorsan beütött 2 faultot és kipontozódott. Petyó és Bernát fantasztikus kosarakat szeretek amivel mindig mi tudtunk előnyhöz jutni. Kulcsfontosságú védekezést oldottunk meg és utána mesterien játszottuk a cica nevű játékot. Nagyon magas színvonalú mérkőzést nyertünk meg, mindenki büszke lehet a teljesítményére. Bernát, Petyó, Peti és Ágos extra volt, de Bálint, Zalán, Beni és Marci is sokat tettek ezért a nagy győzelemért. A többiek ugyan most kevesebb szerepet kaptak, de eljön majd az ő idejük is. Ágót és Petit All-Starba választották, Bálint pedig megkapta a csapat különdíját! Tornagyőzelemmel hangoltunk az országos döntőre, remélem merünk és tudunk nagyot álmodni! Május 19-22. Pécs, országos döntő, ott találkozunk!

statisztika

2022. április 30- május 1. - Nemzeti Fiú Serdülő bajnokság, Főtábla, 6. forduló - Zsíros Csarnok

Zsíros Akadémia Kőbánya - Cívis KK Debrecen/A 68-62 (23-18; 20-17; 14-14; 11-13)

Ha létezik olyan torna ahol kiderülhet ki milyen versenyző akkor ez az volt. Debrecenieket ugyan a 3. fordulóban már elkaptuk egyszer, de ez egy másik nap, másik torna, másik lelki állapot. Januári műtéte után Boronyai Dani újra harcba szállt és ha már így alakult, nem vesztegette az idejét. Az első negyedben bevágott 10 pontot és olyan erőt adott a többieknek amitől mindenki felpörgött. Egész mérkőzésen meggyűlt a bajunk a dobással, de 5 darab triplánkat mindig a lehető legjobbkor szereztük. A végjáték egy igazi idegőrlő menet lett, folyamatos volt a 10 pontos előnyünk, de megnyugodni egy percig sem tudtunk. Ha reggel azt mondják, hogy 62 pontot fogunk dobni, akkor arra azt mondtam volna, hogy azzal lehetetlen lesz nyerni. De a fiúk ezt most alávédekezték és ismét bebizonyították, hogy mennyire akarják ezt a döntőt. Ágó és Dani pontjai, Bernát és Petyó mezőnymunkája aranyat illetve győzelmet ért! Az első feladatot teljesítettük, de este is nyerni kell, csak úgy ér valamit!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Körmendi Törpördögök/A 74-53 (21-15; 21-15; 19-12; 13-11)

Körmend szépen ránk pihent a délelőtti Kaposvár meccsén, így az volt a kérdés mennyire tudtunk frissek maradni. Úgy érzem, hogy végig mi irányítottuk a mérkőzést, nagyon nagy nyomást tettünk a vasi alakultra, amit nem sokszor nem tudtak megoldani. Élmény volt nézni azt az alázatot és munkát amit a mieink letettek az asztalra, folyamatosan izzott a levegő a pályán és a padon is. Nagyon akarták a fiúk ezt a győzelmet, megérezték, hogy valóban karnyújtásnyira vannak a céljaiktól. Érett és kemény kosárlabda pedig meghozta az eredményét, 21 ponttal legyőztük őket és a 2021/2022-es bajnokságban bejutottunk az ország 8 legjobb csapata közé. Ágó és Eszenyi Peti voltak a legjobbak, Bernát ugyan pontban nem volt erős, de extrát ment ellenfelünk legjobbjával. Petyó 2 eladott labdával irányította végig a mérkőzést, Bálint és Dani pedig mindig a legjobbkor volt a legjobb helyen. Gratulálok mindenkinek, ez igazi férfi munka volt, teljesen megérdemeljük hogy a legjobbak között szerepelhessünk. Holnap még van egy meccsünk, igyekszünk abból is profitálni!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - KASI Delfinek/A 58-97 (8-22; 18-34; 14-16; 18-25)

A mérkőzés előtt azt kérdeztem a srácoktól az öltözőben, hogy mi volt az első gondolat amikor kinyitották a szemüket. Petyó azt mondta, hogy nem tudja milyen nap van :) A mérkőzés mind a két csapat számára tét nélküli volt, csak arra kellett figyelnie a csapatoknak, hogy nehogy kiállítsák az edzőket (bocs Zoli) :) Dani és Bernát elővigyázatosságból pihenőt kaptak, Petyó és Ágó pedig perclimiten voltak. Lehet a tegnapi nap hatása (sőt biztos) de mindenki nagyon felszabadult és ugyan ez eredményben annyira nem látszik, mert azért kaptunk egy 40-est, de csúsztunk, másztunk és nem volt kifogás, függetlenül attól, milyen szerkezetben voltunk fent a pályán. Büszkék vagyunk mindenkire, mert amit elterveztek azt megvalósították. Ettől hogy döntőt játszunk még nem lettünk profik kosárlabdázók és rettenetesen sok munka áll még a gyerekek előtt, de augusztus óta elvégzett munka ami az igazi érték, a döntő csak hab a tortán.

Május 19-22 között Pécsre utazunk, ahol a házigazdák mellett az Oroszlány és a Szombathely csapataink keresztül vezet az út a legjobb 4-be! Másik csoport: Vasas, Honvéd, Kaposvár, Kecskemét.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. április 23. - Budapest-bajnokság

Óbudai Kaszások/B - Zsíros Akadémia Kőbánya 33-80 (7-25; 10-22; 7-14; 9-19)

statisztika

Óbudai Kaszások/D - Zsíros Akadémia Kőbánya 17-84 (4-20; 2-19; 7-17; 4-28)

statisztika

Mind a két meccset megpróbáltuk felhasználni arra, hogy a közelgő országos fordulóra mindenki éles tudjon maradni illetve aki igényli önbizalmat tud szerezni. Tény, hogy nem voltunk egy súlycsoportban ellenfeleinkkel, de így is maximális fegyelmet és koncentrációt kértem a fiúktól. Ebben most sem volt hiány, pontosságban annál inkább. Örülök, hogy egyre többen mernek tempót dobni és nem csak kiosztásból, hanem labdavezetés, betörésből is. Ezekre nagyon nagy szükségünk lesz az elkövetkezendő időkben.

2022. április 13-17. - Nemzetközi torna, Ostrava

SBK Galaxy Kosice (SVK) - Zsíros Akadémia Kőbánya 32-78 (12-21; 6-16; 8-22; 6-19)

A szlovák ellenfelünket technikailag, taktikailag és testméretben is felülmúltuk, minden negyedet nyertünk. A csapat összteljesítményén érezhető volt, hogy más edző ült a kispadon, gyorsan adaptálódtak az új helyzethez. A torna hangulatával, a csarnokkal való ismerkedéshez kiváló volt.

BK Ostrava Snakes (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 47-40 (8-12; 15-13; 8-12; 16-3)

Az előző napon látottak alapján sejteni lehetett, hogy az ostravai csapat definíció szerinti „kihívást jelentő, de teljesíthető feladat” számunkra, azonban a „teljesítés” elmaradt, köszönhetően elsősorban a 15:3-ra elveszített záró negyednek. Ennek az okai szemmel láthatólag és statisztikai értelemben is kifejezhetőek (ld. a beszámoló második része), ám éppen ezért sok tanulási lehetőséget is hordoztak magukban, amikre építeni tudtunk a további mérkőzéseken.

Basketpoint Frydek-Mistek (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 46-75 (10-11; 16-13; 14-19; 6-32)

A délelőtti meccs ellentéte az negyedik negyed szempontjából, ahol az amúgy jó szerkezetű ellenfelünket 32:6-ra vertük az utolsó 10 percben. A srácok a kritikus pillanatokban jól döntöttek és határozottak voltak a támadásban, az egész meccs során kifejezetten jó védekezés mellett.

Újpest MT - Zsíros Akadémia Kőbánya 16-41 (5-10; 5-8; 0-15; 6-8)

A mérkőzés kevés pozitívuma, hogy a védekezésünk összezárt és kellően agresszív volt, a 16 kapott pont magáért beszél. Az összecsapás jól rámutatott arra, hogy helyenként mennyire instabillá, bizonytalanná tudunk válni, elsősorban az ellenfélhez való adaptálódás hiánya miatt.

Klaipedos (LTU) - Zsíros Akadémia Kőbánya 54-34 (22-5; 10-13; 6-6; 16-10)

Litván ellenfelünk egy jó szerkezetű, gyors, - helyenként a sportszerűtlenség határát súrolóan – agresszív, hatékony és jól dobó csapat, tehát minden tekintetben olyan ellenfél, aki ellenfélként komoly kihívást jelent ránk nézve. A kellő agresszió tipikusan az a területe a játékunknak, amit minden mérkőzésen fel kell építenünk, nem tudjuk konstanssá tenni. Éppen a kellő agresszió és önérvényesítési képesség hiányzott a kezdetekben, 22:5-re leiskolázott bennünket az ellenfél az első negyedben, ám utána felvették a kesztyűt a srácok, és kifejezetten élvezetes, de kemény meccsen stabilizálták a különbséget.

Végül 2 vereséggel és 3 győzelemmel, 268:195-ös pontkülönbséggel a torna harmadaik helyét szereztük meg. A csapat a torna teljes ideje alatt felelősségteljes, megbízható, motivált és motiválható volt, magatartási vagy egyéb probléma legcsekélyebb jele nélkül. Csapatként igazi összetartó közösséget alkottak, akik a mérkőzéseken és azokon kívül is egységesek voltak, remek példát állítva a többi csapat elé.

2022. április 9-10. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla 5. forduló - Pécs

NKA Pécs - Zsíros Akadémia Kőbánya 87-36 (24-12; 23-10; 21-9; 19-5)

statisztika

Budapesti Honvéd - Zsíros Akadémia Kőbánya 86-56 (20-7; 24-10; 26-19; 16-20)

statisztika

Szombathelyi Sportiskola - Zsíros Akadémia Kőbánya 64-54 (14-16; 14-14; 19-19; 17-5)

statisztika

Már a hétvégét megelőzően biztosra vehető volt, hogy a legjobb nyolcba kerülésre csak az utolsó, 6. fordulóban lesz majd lehetőségünk, ilyen tekintetben ennek a hétvégének kisebb volt a tétje. Ettől függetlenül természetesen úgy álltunk a meccsekhez, hogy minden tudásunkat, erőnket beleadjuk, hogy a lehető legtöbbet tanuljunk meg magunkról és a teljesítményünkről. A hazaiak ellen a szokásoknak megfelelően a tisztes helytállás volt a célunk, magassági és erőfölényét gyors és erőszakos játékkal súlyosbítja a Pécsi csapat, és a végeredmény tükrözi is ezt. A Honvéd ellen két ellentétes félidőt produkáltunk (az első mínusz 25, a második majdnem egál), a mérkőzés végeztével joggal remélhettük, hogy a Szombathely elleni, másnapi meccsen győzelmi eséllyel, jó formában fordulhatunk. A mérkőzés során 35 percig meg is feleltünk e céloknak, de az utolsó öt percben sajnos kifogytunk a kosarakból, a 10 pontos hátrány ennek fényében nagyon soknak érződik. A fiúk rengeteg pozitívum mellett már-már gyermeteg hibákat vétettek (kimaradt ziccerek, palánk alá, ellenfélnek passzolt labdák, stb.), ami sajnos nem fért bele a győzelembe. Összességében a tanulás szempontjából volt igazán hasznos a torna, a Szombathelyhez hasonló, számunkra legyőzhető kihívást jelentő csapatok elleni sikeres felkészüléshez sok ilyen tapasztalatra van szükség.

2022. április 3. - Budapest-bajnokság

MAFC KS - Zsíros Akadémia Kőbánya 66-61 (14-18; 18-22; 13-11; 21-10)

Hazudnék ha azt mondanám, hogy ideális volt a csapat felkészülése a héten, de edzés nem maradt el és mindenki dolgozott becsülettel. Nagyon jól és határozottan kezdtünk látszott a srácokon a felszabadultság. Az első félidőben ugyan nem jöttek a tempók, de egész jól megoldottuk a MAFC totál behúzódó védekezését. Harmadik negyedben még úgy ahogy tartottuk az előnyt, köszönhetően a szuper védekezésünknek. Innentől sajnos minden összedőlt, elvesztettük a tartásunkat ismét hagytuk magunkat kizökkenteni és persze beérett a hazai reklamálás. Tudtuk hova jövünk és mi fog történni, de mégsem reagáltunk jól a helyzetekre. Magunknak köszönhetjük a vereséget, mert siralmas volt a dobószázalékunk és ami a legnagyobb baj az hogy olyan szintű tanácstalanság és letargia volt a csapaton amit még nem tapasztaltam. Valami nem jó, valami nem működik. Muszáj lesz mindenkinek összeszednie magát, mert ahhoz hogy elérjük a céljainkat ahhoz ilyen meccseken győztesen kell elhagyni a pályát.

statisztika

2022. április 2. - regionális serdülő bajnokság

Ziccer KS - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 40-54 (14-14, 3-16, 10-10, 13-14)

Szük 14; Berecz 8; Fekete 7/3; Bayomi L. 6; Szabó 6; Ruszkai 5; Lantos 4; Dobos 2, Paul 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

Keresztúri SE - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 51-68 (9-25, 15-7, 20-18, 7-18)

Dobos 18; Fekete 17; Szük 12; Berecz 7; Bayomi L. 6; Ruszkai 4; Paul 2; Szabó 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

Egy kisebb szakaszt kivéve nagyon elégedett voltam ma a srácokkal. Az első meccsen nagyon odatették magukat mind védekezésben, mind támadásban. Elképesztő iramot diktáltunk és egy rövid időszakot kivéve jó támadásokat vezettünk. Sokszor egy kicsi hiányzott csak, még egy leütés, kicsit jobban kivezetett dobás, de szinte minden vállalásunk rendben volt. A gyerekek küzdöttek, vetődtek a labdákért, harcosak voltak, jó volt nézni. Örülök, hogy a nézők ezt már személyesen láthatták. A második meccs nem volt egyszerű. Az ellenfél szerintem gyengébb volt, mint az első meccsen, de sajnos a második negyedtől elkezdtünk úgy játszani, mint ők és ez nekünk nem fekszik. Mind támadásban, mind védekezésben szétszórtak voltunk. A fáradtság ellenére ez nem mentség, különösen úgy, hogy pont most kellett volna megnyugodni, nem rohanni és szépen, szisztematikusan kellett volna felőrölnünk ellenfelünket. Ami egyébként meg is történt a negyedik negyedben és onnantól kezdve fokozatosan távolodtunk ellenfelünktől. Örülök, hogy tornagyőzelemmel búcsúztunk a sorozattól, de még jobban örülök a jó játéknak. Gratulálok!

2022. március 26. - Budapest-bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya - Budafoki KK 88-33 (22-5; 20-13; 20-12; 26-3)

Erre a hétvégre ez az egy darab meccsünk volt a programban, többen kaptak pihenőt, így megint mindenki több lehetőséget kapott. Nem volt rossz amit csináltunk, voltak remek megmozdulásaink, meg persze érthetetlen hibáink is, de összességében egy jót tudtunk gyakorolni. A sebességünk kezd alakulni, az a gyorsindításokban még nem mutatkozik meg de a felállt védelem ellen egész jól jár a labda. Dobószázalékunk szakaszos volt, mert voltak percek amikor nem tudtunk sehonnan sem betalálni, aztán jöttek zsínórban támadások amikor nem tudtunk hibázni. Mindenkivel meg voltam elégedve, nagyon remélem, hogy az országos meccsre is át tudunk menteni ezekből a dolgokból.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. március 19-20. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla 3. forduló - Kőbánya

Vasas Akadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 91-74 (23-12; 22-20; 27-19; 19-23)

Mint minden fordulóban, itt is szerettünk volna az első két hely valamelyikén végezni. Ez azért volt fontos, hogy az 5. fordulóban már a döntőért tudjuk játszani és ne a kiesés ellen elől kelljen menekülni. Bátor és tudatos kosárlabdát vártam a srácoktól, amit csak szakaszosan kaptam meg, sokkal keményebben kell játszani ahhoz, hogy egy ilyen erősségű csapattal ki-ki meccset tudjunk játszani. Alárendelt szerepet ugyan nem játszottunk, de nem volt benne most a meglepetés. A vendégek agresszív védekezésükkel teljesen felőröltek minket, ami nem biztos, hogy mindig szabályos volt, de mi is megtehettük volna ugyanezt. Ez most elmaradt, de tisztességesen végighajtottuk a 40 percet. Vasas sem verhetetlen számunkra, főleg úgy hogy Bernát csak az első negyedet tudta lejátszani, illetve Ágoston hamar kipontozódott. Elismerést érdemel mindenki, a vereség ellenére egy nagyon hasznos és tanulságos mérkőzést tudtunk játszani fővárosi riválisunkkal.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA/A 84-73 (24-14; 19-27; 18-13; 23-19)

Vasárnap két nehéz meccs várt ránk, első feladat a Dávid Kornél Akadémia ellen volt. Első sorunk sokat hibázva is 10 pontos előnyre tett szert, de nem tudtam örülni neki, mert olyan hibákat vétettünk, amit máskor nem szoktunk és ezek sokba kerülhetnek a végén. Második sorunk teljesen leblokkolt, eladott labda minden mennyiségben, amiből könnyű kosarakat tudtak dobni a fehérvári fiúk. A félidőre maradt ugyan 2 pont előny, de a folytatás nem sok jót tartogatott. A harmadik negyedben valami megindult, első sorban elkezdett a társaság hajtani, ami ahhoz elég volt, hogy védekezésben elkezdtünk közelíteni az elvárható felé. Támadásban akadtak gondok, de ezt tudtuk kompenzálni a másik oldalon. Utolsó tíz percben végig a nyakunkon volt a vendég csapat, nagyon észnél kellett lenni. Védekezésünk egyre javuló formát mutatott, de extrán dobott az ellenfél, így nem tudtuk eldönteni a mérkőzést. Utolsó pillanatokban 2 nagyon fontos szerzett labda után voltunk eredményesek, ezek végleg eldöntötték a mérkőzést. 41%-al dobtunk a mezőnyből, ami még mindig alacsony, a vendégek pl. 62-vel tették ugyanezt. De mivel mi 35-el többet tudtunk rádobni és kevesebb volt az eladott labdánk (26-44) így tudtuk ezt a vékony 11 pontos sikert elérni. Bernát ugyan sérült bokával is 28 percet tudott játszani, de nem örültem ennek, mert ezzel túl nagyot kockáztattunk. Ha már így alakult nem tétlenkedett, 23 pontja mellé szerezett 12 labdát és csapatkapitányhoz méltó teljesítményt nyújtott. Eszenyi Peti ugyan pontatlan volt, de pont a legjobb pillanatokban talált be és nagyon szépen veszi fel az országos ellenfelek ellen a ritmust. Ágó megküzdött az eladott labdákkal, de ettől függetlenül jól játszott. Nagyon meg kell becsülnünk ezt a győzelmet és el kell fogadni, hogy a DKKA is veszélyes ellenfél. Gratulálok a csapatnak, mert mély gödörbe tette magát, amiből minimális segítséggel de ki tudott mászni, idén már nem először. Biztos vagyok benne, hogy a második félidőben választott "taktika" véleményes, de az biztos, hogy ettől csak még többek lesznek a gyerekek, ezt az "önálló" feladatot jelesre oldották meg!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Soproni SI KA SKC/A 76-60 (28-13; 23-17; 18-17; 7-13)

Két meccs pihenővel folytatódott a program a már jól ismert Sopron ellen. Ebben a szezonban már háromszor is legyőztük őket, de ez nem jelentett semmit. Az első félidőben végre olyan dobás biztonsággal dolgozunk, ahogyan mindig is kéne, ugyanis nem hiszem hogy nálunk bárki is többet dobna edzésen. Ennek annyira örültünk, hogy most a másik oldalon voltak kihagyásaink, de még így is 51:30-as vezetéssel vonulhattunk pihenni. Második játékrészben igyekeztem mindenkinek sok lehetőséget adni, de ezt most majdnem megbántam, mert nagyon bátortalanok voltunk és kicsit bele is kellett nyúlnom, nehogy baj legyen. Nem haragszom senkire, mert tisztában vagyok vele, hogy ezeket is meg kell tanulni, de azzal nem tudok azonosulni aki félve megy a pályára vagy teljes mértékben tolja a felelősséget. Nem baj, azon vagyok, hogy ezekben a szituációkban mindenki meg tudja oldani a feladatokat és élvezze azt amit csinál. A győzelemhez gratulálok, jól és tudatosan játszottunk úgy érzem megérdemelten nyertünk és jutottunk tovább!

2 győzelemmel és 1 vereséggel a csoport 2. helyén végeztünk, ezzel elértük a célunkat, ezzel a következő körben már a döntő lesz a tét. Ellenfeleink a Honvéd, Pécs és a Szombathely lesz. Ez egy borzasztó nehéz csoport, de a döntőt nem adják ingyen. Van még "B" terv is, de most azzal egy percig sem foglalkozunk, Falco-t ismerjük, győztük is már le őket illetve a két nagyágyút is szorongattuk már meg. Van még 3 hét a fordulóig, nem fogunk unatkozni addig az biztos!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. március 5-6. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla 3. forduló - Kőbánya

Zsíros Akadémia Kőbánya - Cívis KK Debrecen/A 85-52 (25-16; 28-11; 13-14; 19-11)

A döntő hajszolása szempontjából a harmadik forduló számunkra komolyabb téttel nem bírt, így a 2022-es nagy hajtás közepette (3 országos forduló, 2 eybl), erre a tornára csapatként nem készültünk. Minden edzésen egyéni képességeket csiszoltunk, ami nagyon kellett és még kell is a jövőben. Ettől függetlenül nagyon harcosan és agresszívan játszottunk, mi irányítottuk a mérkőzést. Az első félidőben a támadással és védekezéssel is meg voltam elégedve. Harmadik negyedben teljesen lelassultunk, semmilyen támadásokat vezettünk, vártuk, hogy csak úgy eltűnjenek az utunkból a védők. Valamennyire sikerült rendezni a sorokat, de az első félidei felszabadult játékunkhoz nem tudtunk visszatérni. Összességében megérdemelt győzelmet arattunk, jelenlegi helyzetünkben kimaxoltuk az estét. Ágó volt a csapat legjobbja, mögötte sorakoztak szépen a többiek, Peti, Beni, Marci, Bernát és Huba. Holnap nehéz napunk lesz, a Kaposvár és a Honvéd éremesélyes a végén, meglátjuk mit tudunk kihozni belőle.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - KASI Delfinek/A 62-96 (14-21; 16-31; 16-20; 16-24)

A legutóbbi alkalommal nagyon jó meccset játszottunk a Kaposvár éremesélyes csapatával, joggal bíztam egy újabb szuper 40 percben. Sajnos Eszenyi Petit nem tudtam bevetni kisebb sérülése miatt. Az elején még csak-csak villantottunk valamit a tudásunkból, de ahogy haladt előre a mérkőzés egyre inkább puhultunk fel. Harmadik negyedben már beütött faultunk sem volt. Érthetetlen események követték egymást, mintha nem lett volna kedvünk játszani. Aztán néha jött egy-egy hullám amire visszajött az önbizalom, de ezek sajnos nem tartottak sokáig. Nem volt egy magas színvonalú mérkőzés, ellenfél is többször cserélt teljes sort. Az hogy kikaptunk nem vág földre mert benne van a játékban, de az hogy munka nélkül járunk így azt nem tudom elviselni. Szomorkodni nincs időnk, mert ma még van egy Honvéd meccsünk, ami szintén nem lesz egyszerű.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Budapesti Honvéd/A 61-84 (24-18; 16-20; 16-25; 5-21)

Kaposvár meccs után úgy búcsúztam a srácoktól, hogy tisztába tettük a dolgokat és az volt a kérésem, hogy úgy érkezzünk vissza az esti meccsre, hogy mindenki tettre kész állapotban van. Nagyon örültem annak amit láttam, mert a fiúk összekapták magukat és úgy játszottunk ahogyan azt elvárjuk magunktól. Nagyon elhivatottak voltunk, bátran és eredményesen kosárlabdáztunk. Első sor hozta a negyedét és ez olyan löketet adott a csapatnak amit tovább tudtak vinni a fiatalok is, így vezetni tudtunk a szünetben. Harmadik negyedben is sokáig jól tartottuk magunkat, de rohamosan fogyott el az erő és ez főleg a támadásban mutatkozott meg. 7 pontos hátránnyal fordultunk az utolsó 10 percre, de ebben a szakaszban már semmi sem akart összejönni, teljesen elfáradtunk. Egy rossz szavam nem lehet a srácokra, mert ők tényleg mindent megtettek, de jelenleg ők a jobbak. Sikerült egy értékelhető és hasznos mérkőzést játszani, úgy hogy reggel nagyon mélyről jöttünk. Sok mindenben sikerült javítani és ismét tudtunk fejben előre lépni. Ugyan csak 3. helyen végeztünk ebben a csoportban, de ez egy nagyon erős 4-es volt, így szégyenkezni nincs okunk. Plusz mivel az első két fordulóban jól szerepeltünk, így még hátrányt sem jelent az hogy nem lettünk első kettőbe. Következő forduló 2 hét múlva lesz, a Vasas, Dávid Kornél Akadémia és a Sopron lesznek az ellenfeleink.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. március 5. - regionális serdülő bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Budapest-Csepel 51-102 (17-32, 11-26, 10-24, 13-20)

Lantos 8; Szük 7; Fekete 7; Szántó 6; Ruszkai 4; Berecz 4, Keszler 4; Bayomi Zs. 4; Bayomi L. 2

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - BLF KK 99-35 (19-6, 33-15, 30-5, 17-9)

Ruszkai 18/3; Fekete 13; Lantos 13; Bayomi 12; Keszler 10; Szabó 9; Berecz 6; Szántó 6, Bayomi Zs. 5; Paul 5; Grineusz 2

Az utóbbi időszakban a védekezés volt terítéken és ezt is szerettem volna viszont látni a mérkőzéseken, ám az elsőn ez egyáltalán nem volt lehetséges. Ellenfelünk bár jóval képzetlenebb volt nálunk, de gyorsasággal és erővel ezt simán kompenzálta, mi meg egytől egyig csak elugráltunk előlük, így szétfutottak minket. Elképesztően akaratgyengék voltunk, meg is lett az "eredménye". A második meccs előtt ismét kértem, hogy a védekezést rakjuk össze és támadásban kicsit legyünk mozgékonyabbak. A BLF súlyban és magasságban hasonló volt, mint mi, így az elejétől tudtunk dominálni, köszönhetően az jóval összeszedettebb védekezésnek, illetve már nem nyusziként viselkedtünk a pályán. A 99 dobott pont önmagáért beszél. Külön öröm, hogy mindenki betalált. A védekezést illetően Szántó Somát szeretném kiemelni, aki nagyon szépen bemutatta, hogy hogyan kell védekezni és többször meg tudta állítani ellenfelünk legjobbját. A többiek is kiválóan játszottak, gratulálok a csapatnak a második mérkőzésen nyújtott teljesítményhez!

2022. február 27. Budapest bajnokság

Alba Fehérvár - Zsíros Akadémia Kőbánya 60-93 (12-24; 22-20; 11-33; 15-16)

Főtáblás ellenfelünk nem nézett ki rosszul, kiváncsi voltam mire leszünk képesek ellenünk, még mindig pihenőkkel. Első sorunk az idősebbek voltak, a második a fiatalok. Az első félidőben mind a két brigádnak volt 1-1 rosszabb szakasza, de sikeresen kilábaltunk belőle, köszönhetően a feljavult agresszivitásnak és pontosságnak. Így a félidőben 10 ponttal tudtunk vezetni. Harmadik negyedben mégjobban meghúztuk a védekezést, ami láthatóan nem tetszett ellenfelünknek, főleg, hogy a támadó oldalon is nagyon szépen és eredményesen kosárlabdáztunk. 33:11-ra megnyertük ezt a 10 percet, de a mögötte lévő munka az igazi érték. A másodéves serdülők felvállalták a vezető szerepet és nem csak labdával a kézben hanem szavakban is, a többiek pedig szépen mentek utánunk. Mindenkit ki tudnék emelni, főleg Hubát aki nagyon rosszul kezdett, de egy kis fejmosás után nagyon összeszedte magát és végül a meccs egyik legjobbja lett, ezt várom tőle majd a kiegészült csapatban is!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. február 24. Budapest bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya - Keresztúri SE 110-30 (33-13; 20-8; 31-4; 26-5)

Sajnos betegség miatt nem lehettem ott a fiúkkal, kadett-junior csapatunk edzője Bencsics Zoli bácsi ugrott be helyettem, aki nagyon meg volt elégedve a fiúk teljesítményével. A srácok jól reagáltak a személyi változásra és arra is, hogy nálunk 4 fontos láncszem a héten pihenőt kapott. Sok szerzett labda után nagyon jól indultunk, így könnyű kosarakat dobhattunk. Mindenki élt a lehetőséggel, jól szolgálta azt a törekvésünket, hogy az "A" csapatunk minél szélesebb lábakon tudjon állni. A győzelemhez gratulálok a fiúknak! Zoli bácsinak pedig köszönöm szépen a gyors és minőségi segítséget!

statisztika

2022. február 17-20. EYBL CE II. forduló - Radom, Lengyelország

TJ Sokol Prazsky (CZE) - Zsíros Akadámia Kőbánya 98-41 (32-8; 24-12; 21-15; 21-6)

Egy izgalmas repülés után egy kevésbé izgalmas mérkőzés következett. A repülés az újdonságtól volt izgalmas, a mérkőzés pedig a két fél közti hatalmas különbség miatt volt kevésbé az. Sajnos amellett, hogy ellenfelünk a játék minden elemében előnyben volt, a kemény munkával kidolgozott helyzeteinket is szépen sorban mellé dobáltuk. Ezt meglöktük még 39 eladott labdával, így sajnos esélyünk sem volt szépen befejezni. A szezon talán legkeményebb ellenfelével csaptunk össze, nagyon magasak és agresszívak voltak és tették ezt szabályosan. Ágoston és Beni ütötték a szintet, a többieknek csupán csak villanásaik voltak. Sok problémánk ellenére ismét elmondható volt, hogy becsülettel végig dolgoztuk a meccset, érzésem szerint fizikálisan olyan kettőt. Remélem meg tudunk újulni a továbbiakban és egy jó alvás után holnap újult erővel tudunk nekivágni a következő feladatoknak.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Soproni Sportiskola 71-36 (19-7; 14-8; 18-19; 20-12)

Egy jó hazai derbi külföldön! Nyertünk, de ezt maximálisan a védekezésünknek köszönhettük, ami ma is extra volt! Ebben kezdünk egyébként egyre stabilabbak lenni, de hát ezt a játékot kosárra játszák! Nagyon rossz volt ismételten a dobáskiválasztásunk, amikor meg jót dobtuk el akkor az tettük nem megfelelő technikával. Próbáltunk változtatni ezen de meccs közben nagyon nehéz. Pozitívum a 61-27-re megnyert lepattanó, ebből 37 támadó, illetve a 43 eladatott labda. Támadójátékunk nem csak a rossz dobószázalékban merült ki, nagyon lassan és körülményesen tettük ezt, a 2 darab gólpassz nem túl sok csapatjátékot sejtetettet. Ágó, Peti és Bernát ugyan sok kihagyott dobással de hozták a pontokat ami kellett a győzelemhez, többiek is 1-2 kosárat azért csak beletettek a közösbe. Nem voltam elégedett, mert sokszor nem az ellenfél a legnagyobb ellenfelünk, hanem mi magunk. Sokat dobunk edzéseken, mégsem látszik a mérkőzéseken. Nem adjuk fel, bízunk a nagy számok törvényében... és persze a munkában :)

statisztika

BC Vardar Skopje (MKD) - Zsíros Akadémia Kőbánya 70-64 (17-6; 22-18; 11-17; 20-23)

A csoport listavezetője ellen nem mindig ajándék pályára lépni, de mivel legjobb játékosa és vezetőedzője nélkül jöttek a tornára, illetve a macedón csapat az éjszakát nem pihenéssel töltötte (mint a mi fiaink) hanem bulival, így azért joggal bíztam egy jó kis meccsben. Az első negyedben olyan "jól" lőttünk megint, hogy sokszor a sírás kerülgetett, de szerencsére a védekezésünk az most is szuper volt. Második negyedtől végre elindult valami! Gyorsabbak lettünk és bátrabbak, végre elkezdtünk hinni abban amit csinálunk és így már egész más volt a történet. Ellenfelünk egyre türelmetlenebb lett, 24 órával korábbi veresége ugyanis azt jelentette, hogy ezen a meccsen múlik a továbbjutása. Nagyon keményen felvettük velük a harcot, egy pillanatra sem tudtak megnyugodni. Eszenyi Peti és Nagy Ágoston extrát ment, mellettük Bernát és Zalán is kimagaslott. Ha van még 2 perc elkapjuk őket, de sajnos most az idő nekik kedvezett. Fantasztikus meccs volt, ha az első negyedet nem számoljuk akkor le is nyomtuk őket, a második félidőben egyértelműen mi diktáltunk, mi dobtuk a könnyű kosarakat és nekik kellett minden falat kenyérnek örülni. Fizikálisan ők is előttünk járnak, pattanóban extra hogy csak 7-el szedett többet és az hogy 37 eladott labdára kényszerítettük őket az sem mindennapi. 20-al többet dobhattunk rá, így különösen fájó a rossz, de már sokkal jobb dobószázalék. Soha rosszabb meccset, ez nagyon sokat fog nekünk még érni! Gratulálok az egész csapatnak, szuper volt!

statisztika

GBA Pelhrimov (CZE) - Zsíros Akadémia Kőbánya 52-85 (15-12; 16-12; 12-40; 9-21)

A torna és az idei sorozat utolsó meccse a veretlen csapat ellen volt. Felforgattam a kezdő csapatot, fontos, hogy mindenki minden pozícióból tanuljon meg mérkőzést kezdeni. A Beni-Marci-Zalán-Kende-Levi ötös nem mondom hogy tarolt, de szépen hajtott és pár pontatlanságnak köszönhetően nem tudta megnyerni az első negyedet, de nagyon tetszett a törekvés. Peti-Peti-Bernát-Ágó-Bálint ötösről már sok jót nem tudok mondani. Kicsit olyan "majd mi most helyreállítjuk a rendet" hangulatban játszott a csapat, ami nem lett volna baj ha teljesítmény is társult volna, de az most nem. Lassú, körülményes játék volt, szívem szerint elküldtem volna ezt az ötöst zuhanyozni. De bízok a változásban, így a félidőben átbeszéltük a dolgokat. A negyed első fele még eredményben nem hozott változást, ez nem is elvárható, de azért lehetett érezni, hogy egy egészen más szemléletű csapat futott ki a parkettre. Az utolsó 10 percben a csapat azt az arcát mutatta ami az igazi, ezt a szakaszt megnyertük 51:14-re. Tanulságos mérkőzés volt ismét, örülök, hogy nyertünk és győzelemmel tudtunk zárni. Marci volt a meccs hőse, aki nagyon nagy önbizalommal és eredményesen kosárlabdázott, a csapatnak szüksége lesz erre a jövőben is. Azért is örültem ennek, mert régóta várok egy ilyet Marcitól, most végre megkaptunk, de remélem ez nem a jéghegy csúcsa. Ágó, Pelle Peti, Bernát és Zalán szállította még a pontokat, de Huba, Dani, Bálint és Kende is sok sok szép és hasznos momentumot raktak a közösbe.

Összességében ezt a tornát is 2 győzelemmel és 2 vereséggel zártuk, akárcsak a Sopronit, így 4-4-es mérlegünk az 5. helyre volt elég. Nagyon jó kis meccseket játszottunk ismét, az elsőért kicsit kár, hogy ilyen sok lett közte, de egy nagyon jó társasággal játszottunk, akik véleményem szerint tükörsimán nyernék a magyar bajnokságot. Macedón csapatot még elkaphattunk volna, de nem baj majd máshol visszakapjuk. Radomi fordulóban csapatunk legjobbjának teljesen megérdemelten Nagy Ágostont választották, ez azért is nagy szó, mert Ágó elsőéves serdülő létére nagyon magabiztosan és jól játszik. Meg kell ismét dícsérnem a fiúkat, mert nem csak a pályán hanem azon kívül is nagyon érett viselkedést nyújtottak. Ebből is szeretném kiemelni a repülő utat. Ezzel számunkra véget ért a idei EYBL szezon, nagyon sajnálom hogy serülések miatt két fontos srác, Kolos és Dani egyik tornán sem tudtak részt venni, de legyenek nyugodtak lesz még bővel lehetőségük bizonyítani. Szeretném megköszönni Boronyai Zoltán kollégámnak, hogy velünk tartott, szakmailag rengeteget tudott nekünk segíteni, illetve folyamatos pozitív gondolkodása nagy hasznára volt a csapatnak. Szkopje és a Sokol jutott tovább nekik sok sikert a döntőben. Mi pedig hamarosan folytatjuk a főtábla 3. fordulójával.

statisztika

2022. február 3. - Budapest-bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC KS/B 94-32 (32-2; 27-9; 15-13; 20-8)

A budapest bajnokságba azzal a szándékkal neveztünk be, hogy az országos mérkőzéseken kevesebb lehetőséghez jutó srácok is több szerephez jussanak. Illetve minden mérkőzésen tudunk valami hasznosat gyakorolni, ez most sem volt másképp. Törekedtünk az alapjátékból kialakítani tempó dobásokat illetve betörésekből megtalálni az üres embereket. Ez nem is ment rosszul, bár még néha akadozik a gépezet, sokszor akkor akarunk csak megmozdulni amikor már felvette a labdás a lasztit. Ezen kell még sokat dolgozunk, de összességében szépen dolgoztak a gyerekek, megértették, hogy nem azzal segítünk magunknak a legtöbbet, ha átgázolunk fiatal ellenfelünkön. Amellett, hogy persze voltak rossz döntéseink, volt sok olyan támadás függetlenül attól, hogy betaláltunk vagy sem, ami úgy nézett ki ahogy kell. Fontos meccsen, fontos pillanatokban ezekre a dobásokra lesz szükségünk, hogy igazi rangadókat mi nyerjük!

statisztika

2022. január 29-30. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Főtábla, 1. forduló - Kőbánya

Zsíros Akadémia Kőbánya - Radobasket 95-29 (34-2; 24-1; 21-18; 16-8)

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Lehel KS 129-20 (39-2; 28-2; 27-12; 25-4)

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - KASI Delfinek 75-83 (19-21; 18-26; 19-12; 19-24)

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Az országos bajnokság mindig minden csapat életében különös szerepet tölt be így a mienkben is. A főtábla már egy olyan szakasz, ahol élesedik a helyzet, ugyan van sok javítási lehetőség, de azért itt már észnél kell lenni. Legalábbis egy olyan célokért küzdő csapatnak, mint amilyenek mi is vagyunk. A szombati napon két olyan csapattal csaptunk össze akiknél tudásban még jóval előrébb járunk, de ettől függetlenül mind a két összecsapáson feladatokat kellett végrehajtaniuk a gyerekeknek. Az első félidő mind a két esetben a lendület, agresszió és fölény érvényesítéséről szólt (58-3 és 77-4) a másodikban a tempó dobásé volt a főszerep. Sokat dobunk edzésen, de ez most nem mutatkozott meg, nagyon pontatlanul céloztunk és sokszor nem a helyzeteket dobtuk el, csak annyi ért át, hogy dobni kell. Ezen dolgozunk teljes lendülettel, hogy ez jobb legyen. Lepattanóban mind a kétszer nyertünk 53-28 és 68-24, ennek nagyon örültem, mert ez mostanában központi kérdés. Ellenfeleinknek sok sikert kívánunk és kívánjuk, hogy jó meccseket tudjanak játszani a főtáblán! Gratulálok a sajátjainknak is, mert a nagy fölény ellenére végig kulturáltan, sportolóhoz méltóan viselkedtek! Kiemelni nem szeretnék senkit, mindenki sokat és eredményesen játszott.

A vasárnapi mérkőzés tőlünk függött, hogy rangadó lesz vagy sem. Nagyon összeszedettek voltunk, nem estünk szét a szombati két könnyebb meccstől és úgy kosárlabdáztunk, ahogyan azt mindig szeretném látni. Végig nyílt volt a meccs, komoly erőfeszítésre kényszerítettük dobogóra vágyó ellenfelünket. Nagyon büszke voltam a fiúkra, mert komoly fizikai hátrányban is csak 44-37-ra veszítettük el a lepattanó harcot és eladattunk velük 26 labdát! Végre jól választottuk ki a tempókat, de ma nem nagyon akartak beesni, bár Bernát és Bálint a végjátékban nagyon jókor találtak be kintről, de sajnos a 30/5 középtávoli még munkát kíván. Kikaptunk, de elégedett vagyok a látottakkal, komoly formajavuláson megyünk keresztül a hetekben, ennek nagyon örülök, végre látszik az elvégzett munka és a gyerekek is sokkal jobban élvezik amit csinálnak. Nem szabad megállni, most kell még jobban csinálni mindent, 1 hét pihenő, majd itt a következő forduló ami nem lesz semmi, olyan csoportban vagyunk, ahol 1. és 4. helyen is tudunk végezni. Ellenfeleink a Kecskemét, Oroszlány és a MAFC lesz!

2022. január 29. - regionális serdülő bajnokság

Újpest MT/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 90-39 (17-9, 13-10, 38-11, 22-9)

Szük 11; Bayomi Zs. 6; Bayomi L. 6; Szántó 5; Fekete 5; Berecz 2, Paul 2; Lantos 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Bp. Honvéd/B 50-77 (14-28, 2-12, 16-15, 18-22)

Szük 15; Fekete 15; Ruszkai 4; Grineusz 4; Szabó 4, Berecz 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

A regionális bajnokság további szakaszában már nehezen fogunk tudni teljes csapattal kiállni, mert az átfedés nagy az "A" és a "B" csapat között. Itt leginkább a játéklehetőség lesz az, ami a legfontosabb, illetve az edzésen tanultak alkalmazása. Az első mérkőzésen - bár ezt az eredmény nem tükrözi - az első félidőben tisztességesen helyt álltunk, de a másodikra már nem bírtuk el a fizikális fölényt, ami várható volt. Ezen a meccsen nagyjából elégedett lehettem a mutatott játékkal és a tanultak alkalmazásával. A második mérkőzés viszont csőd volt, hiszen az első félidőben semmi ellenállást nem tanúsítottunk, pedig egy szoros mérkőzésre számítottam. Legjobbjaink menekültek a labda elöl és védekezésben semmilyen maradandót nem alkottunk. Ami pozitívum volt, hogy Huba mindkét meccsen magabiztosan játszott, remélem előbb utóbb elhiszi magáról azt, amit én gondolok róla. Ruszkai Daninak voltak jó megmozdulásai, de a pontatlanság miatt nem volt eredményes. Nándi akkor teljesített igazán jól, amikor veszekedtem vele, ami szerintem egyikünknek sem jó. Lóri nehezen alkalmazkodik a feladatköréhez, de amikor megteszi, sokkal eredményesebb. Ezt meg is beszéltük, remélem több jó döntés fog hozni. Az U12-es triónak még nagyon sokat kell tanulnia a játékról, de tisztességesen helyt álltak. A Bayomi ikrek nagyon hullámzóan teljesítettek: mindkettőnek voltak extra pillanatai, de ugyanúgy a sírba tettek néhányszor. Paul Bence egyre többször megjátszható a pályán, jó betörései voltak. A védekezésben kicsit többet kell nyújtania.

A következő fordulóban már nagyjából a helyünkön leszünk, ami az ellenfeleket illeti, mert ebben a felállásban ez még sok volt. A megoldás: edzés, edzés, edzés.

2022. január 13-16. - U14 EYBL CE 1. forduló - Sopron

Vienna United (AUS) - Zsíros Akadémia Kőbánya 67-72 (14-19; 17-18; 21-15; 15-20)

A csütörtök este 8 órás kezdés nem túl megszokott a serdülő fiúk életében, de mivel ellenfelünk hasonló cipőben járt ezért ez nem lehetett kifogás, mindenesetre kíváncsi voltam, hogyan reagálunk erre a szokatlan körülményre. Bécsiekről annyit hogy egy nagyon erős csapatot ismertünk meg bennük a két ünnep közötti tornán, akik közül most 2 fontos játékos hiányzott. Szerencsére ez nem megnyugtatta a fiúkat, hanem nagyon összeálltak és élni akartak a lehetőséggel. Nagyon izgalmas meccs alakult ki, 2 perccel a vége előtt 66:60-as bécsi vezetésnél nagyon úgy nézett ki lenyomnak minket, de csapat ismét bizonyította mekkora a szíve és egy 12:1-es rohammal megnyerte a mérkőzést. Bernát triplája nagyon jókor jött, de a 4/4 büntetőnk is! Ugyan csapatkapitányunk végre régi önmagát idézte, 20 pontjával és 7 lepattanójával csak azért nem lehetett a csapat legjobbja, mert Zalán akkor lépett elő amikor a legfontosabb volt, 18 pontját kivétel nélkül mindig akkor szerezte amikor arra a csapatnak a legnagyobb szüksége volt. Mellettünk Ágó nagyon erős első félidőt produkált és végre volt benne tempó is, a másodikban nem jöttek a dobásai sajnos. Nagyon nagy győzelmet arattunk így kezdésre, hiányzókkal is ez egy nagyon erős bécsi csapat. Egy tornán győzelemmel kezdeni mindig nagy lökést adhat a játékosoknak, reméljünk ez most is így lesz.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

MKS Piotrowka Radom (POL) - Zsíros Akadémia Kőbánya 64-81 (18-23; 9-19; 20-28; 17-11)

Mai ellenfelünk ismét egy nálunk sokkal magasabb gárda volt, akik ellen jött a szokásos nóta. Ha tudjuk kompenzálni a fizikai hátrányunkat akkor lehet győzelmi esélyünk, ha nem akkor megint csak fogócska lesz belőle. Fiúk sok erőt merítettek a tegnap esti győzelemből, amit érezhetően még nem pihentünk ki, sok olyan hibát vétettünk, amit nem ellenfelünk kényszerített ki. Ugyan ez első negyedet megnyertünk és a másodikban is fej-fej mellett haladtunk, de ami ez után jött az nem volt semmi. A védekezésünk olyan szintű lett és a lepattanókat is szépen gyűjtöttünk, hogy már csak rohanni kellett és mi rohantunk ahogy csak tudtunk. Ennek az lett az eredménye, hogy 7(!!) percig nem kaptunk pontot sem, de mi addig vágtunk 17-et, így a félidőben 15 ponttal vezettünk. Nagyot léptünk az újabb győzelem felé, de azért még tartalmas 20 perc állt előttünk. A harmadik negyedben Zalán és Peti vezérletével parádés támadójátékkal tovább tudtuk növelni az előnyünket. Az utolsó 10 percben bőven tudtam lehetőséget adni a fiataloknak is, nekik is szokni kell a légkört. Petinek végre jött egy jobb meccse, de kellett ehhez az is, hogy változtasson pár dolgon főleg felfogásban. Bernát még a tegnapinál is jobb volt, 25 pontját kiváló százalékkal szerezte. A meccs legjobbja Ágoston volt, 26 pont és 11 lepattanó mellett kiharcolt 7 faultot is. Ezen a meccsen mindenkit ki lehetett volna emelni, mert a rendelkezésre álló időt mindenki legjobb tudása szerint igyekezett eseményekkel megtölteni. Újabb szuper meccsel lettünk gazdagabbak, le a kalappal a fiúk előtt, ezt is megcsinálták.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

ABC Leii Bucharest (ROM) - Zsíros Akadémia Kőbánya 104-57 (26-22; 28-9; 26-12; 24-14)

3. nap, 3. mérkőzés. Ez nagyon nem a mi meccsünk volt, bár az első negyedünk az kifejezetten bíztató volt. Innentől nagyon bedaráltak minket, ellenfelünk legjobbja megállíthatatlan volt, lepattanóban pedig rendesen elkalapáltak minket. A 36 eladott labda rengeteg. Jobb volt az ellenfelünk, de egy kicsit túl sok teret adtunk nekik és azért ha keményebbek vagyunk akkor jóval szorosabbat is tudtunk volna velük játszani. Azért volt mégis hasznos mérkőzés, mert ez a csapat kb ugyanazt a kosárlabdát játssza mint mi, csak mindent sokkal pontosabban és erőszakosabban mint mi. Így testközelből érezhettük, ha is kell még eljutnunk, aztán pedig még tovább. A pozitív, hogy egy percre sem adtuk fel, illetve mi is eladattunk velük 27 labdát. Szomorkodni nincs időnk, holnap vár még ránk egy mérkőzés, ahol szeretnénk megint egy nagyon jó meccset játszani!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

ACS Dan Dacian (ROM) - Zsíros Akadémia Kőbánya 74-60 (15-23; 20-12; 16-12; 23-13)

Torna utolsó meccse következett, nehéz ellenfél ellen. Álomszerű kezdés, 5 percig nem kaptunk kosarat ezalatt, megugrottunk 13 ponttal. Nem volt elvárható, hogy ezt a sebességet és pontosságot 40 percig tartani tudjuk, de a jó kezdésnek köszönhetően azt elértük, hogy csak a 29. percben tudtak fordítani és csupán 4 pontos hátránnyal fordulunk az utolsó negyedre. Sajnos itt elfogyott a pontunk, 6 percig nem tudtunk betalálni, mondjuk ők sem szórtak meg minket ez alatt az idő alatt, de a 10 pontos előny amit kiharcoltak elég volt ahhoz, hogy megnyerjük a mérkőzést. Hatalmasat küzdött a társaság, végig benne volt a pakliban egy újabb bravúr győzelem, de ez ma elmaradt. Nagyon büszkék vagyunk a srácokra, mert tényleg mindent megtettek.

Összességében 2 győzelemmel és 2 vereséggel zártuk az első fordulót, látva az ellenfeleket, teljesen meg lehetünk elégedve. A srácok végig hajtották mind a 160 percet, persze mindig lehetne jobban és pontosabban, de jelenleg amit tudunk azt hoztuk, dolgozunk, tanulunk tovább ahogyan eddig is. Hatalmas dícséret illeti a fiúkat a pályán kívül is, mert példásan viselkedtek és tartottak be minden játékszabályt (ez a 7 külföldi csapatból nem sok mondhatta el magáról). Szuper 4 napot töltöttünk el Sopronban, a mérkőzéseken kívül, voltunk kint a csarnokban mások meccseit is megnézni, tanultunk jegyzőkönyvet írni, illetve szombat este a helyszínen 2000 néző előtt tekintettük meg a magyar NB1/A csoportjának rangadóját a Sopron KC - DEAC felnőtt férfi mérkőzést. Kiváló körülményeket teremtettek a szervezők, nagyon szépen köszönjük nekik! Hamarosan irány a lengyelországi Radom, ahol újabb 4 mérkőzés vár ránk. Ott lesz a csoport két legjobbja a macedón Skopje, a cseh Sokol továbbá a szinté cseh Pelhrimov és a magyar riválisunk a Sopron is.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. január 08. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, 5. forduló - Kőbánya

Zsíros Akadémia Kőbánya - NKA Pécs 53-89 (10-26; 15-20; 9-15; 19-28)

Nincs egy hónapja, hogy összecsaptunk a Pécsiekkel akkor azt éreztem, hogy túlságosan is megtiszteltük ellenfelünket. Nem kérdés, hogy ők a jobbak, de ettől még kötelességünk 40 percig tenni a dolgunkat. Az első negyedben jól játszottunk, szépen ment a labda volt bennük lendület és energia, de a befejezésekkel meggyült a bajunk, mellé az sem segített, hogy 14 támadó lepattanót engedtünk, amit ugyan rossz százalékkal értékesített, de rá tudott dobni 27-et. Második negyedtől minden etapot kicsit vesztettünk el, ez ahhoz volt elég, hogy az első meccses 60 pontos zakót megfeleztük. Sok volt a hiba, de egy ilyen csapat ellen nagyon nehéz megmutatni mit is tudunk valójában, de nagyon tetszett a küldésünk, illetve az hogy tényleg mindenki komolyan vette mind a 40 percet és a hátrányaink ellenére minden tőle telhetőt megtett. Bernát újra a jobbik arcát mutatta, lassan de biztosan jön ki a gödörből, mellette Ágónak voltak szép megoldásai. Többiek is csipkedték magukat, hasznos és tanulságos meccset tudhattunk magunkénak.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Körmendi Törpördögök 72-67 (14-16; 19-16; 24-11; 15-24)

Az első meccs után bizakodó voltam, reméltem hogy az első meccs dolgait át tudjuk menteni, hozzánk tudásban és adottságokban közelebb álló csapat ellen is. Már az első percekben látszott, hogy nagyon messze leszünk attól szinttől amit elvárunk magunktól. Lassú, egyénieskedés, sok-sok rossz döntéssel. Mellé párosultak az eladott labdák és a elképzelés nélküli spórolós védekezések. Amit tudtam megtette, mindent bevetettem, de a társaság nem volt vevő rá. Második sorban maradt minden reményem, de sajnos most ők sem tudtak változtatni a játék képén. Úgy vezettünk a félidőben 1 ponttal, hogy tudásunk minimális részét tettük a mérkőzésbe. A félidőben úgy döntöttem, hogy háttérbe lépek és megnézem mit tudnak maguktól. Örültem a látottaknak, mert elkezdett a csapat játszani. Nekünk mindig 10 ember volt a pályán (5 valóban, 5 pedig 1000 fokon a padon) és a 24:11-re megnyert negyed önmagáért beszél. Utolsó 6 percre kicsit elfogyott az ötlet, de a megszerzett 14 pontos előny kitartott a végéig. Örültem a gyerekek sikerének, de szomorú voltam, mert nem tudtam nekik segíteni. Örülök, hogy van annyi tudásuk, hogy egy ilyen meccset le tudtak hozni, de jobban örülnék a jövőben ha a sikereket együtt tudnánk elérni, mert egyelőre többet tudok nálunk erről a játékról, és mindenben szeretném fejleszteni őket, de sajnos ezen a mérkőzésen úgy éreztem bármit mondok, kérek, abból nem fog megvalósulni semmi. A második félidei összefogásért nagy gratuláció jár a csapatnak, különösen a Petya-Bernát-Ágo-Bálint-Marci ötösnek. Ágo 25 pontjával a csapat legereményesebbje volt, Bálint pedig 20 pontjával és 10 lepattanójával végre megvalósított azt amiről már régóta papolok neki, hogy képes rá.

Ezzel véget ért az alapszakasz, 4 győzelem mellett 4 vereséggel a csoport 3. helyét szereztük meg. Az már biztos, hogy az ország egyik legjobb csapata a Kaposvár, ellenfelünk lesz a január 29-30-án megrendezésre kerülő főtábla 1. fordulójában, két másik ellenfelünket még sorsolják, illetve a helyszín is kérdéses. A harc csak most indul igazán!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. január 8. - regionális serdülő bajnokság

Kiss Lenke KA - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 90-21 (21-8, 30-2, 23-6, 16-5)

Lantos 8; Szük 8; Fekete 2; Szántó 2; Keszler 1

Vasas Akadémia/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 87-49 (17-16, 22-9, 31-8, 17-16)

Szük 12; Fekete 8; Bayomi L. 8; Bayomi Zs. 5; Szántó 4; Lantos 4; Keszler 2; Somogyi 2; Berecz 2; Paul 2

Mivel az "A" csapatunk velünk egy időben játszott, nem tudtunk teljes csapattal érkezni, így két U12-es játékossal egészültünk ki. Utólag kiderült, hogy Szántó Soma és Lantos Levi nagy hasznára volt a csapatnak és szépen megállták a helyüket, így reményeim szerint többször fogjuk őket majd "vendégül látni". Az első mérkőzésünkön még az eddigiekhez képest is jóval nagyobb fizikai fölénnyel szembesültünk, a tisztes helytállás volt a tét. Rengeteg labdát eladtunk, nem becsültük meg, aminek nagyon nem örülök, illetve nagyon keveset vállalkoztunk. Pedig az első negyed jól indult, aztán ledaráltak minket. Kíváncsi lennék, hogy a korosztályos csapatunkkal mit tudna kezdeni az ellenfelünk, mert nagyon jó szerkezete volt. A második mérkőzést a Vasas hasonló korú csapatával vívtuk és nagyon sok jó megoldásnak örülhettünk. Sajnos sok kosarat kaptunk indításból, ráadásul gyors passzokkal és egyszerűen nem értünk vissza, így törvényszerű volt a nagy különbség. Ennek ellenére mind a támadójátékkal, mind a védekezéssel helyenként elégedett tudtam lenni és örülök, hogy végre Szük Huba is kijött a fényre és megmutatta magát. 12 pontja mellé 9 lepattanót is szedett, ami nagyon jó teljesítmény. Fekete Nándit és a Bayomi ikreket tudnám még kiemelni, valamint Milcsót is dicséret illeti, mert nagyon jól védekezett és támadásban is voltak jó megoldásai. Az biztos, hogy lesz mit gyakorolni az edzéseken, haladunk tovább.

2021. december 28-29. X-MAS MADNESS TOURNAMENT

Inter Bratislava (SVK) - Zsíros Akadémia Kőbánya 52-73 (22-20; 12-24; 9-13; 9-16)

statisztika

United Vienna (AUT) - Zsíros Akadémia Kőbánya 85-53 (17-12; 21-19; 25-8; 22-14)

statisztika

MAFC Budapest - Zsíros Akadémia Kőbánya 66-64 hu. (23-12; 11-21; 13-13; 12-13; 7-5)

statisztika

United Vienna (AUT) - Zsíros Akadémia Kőbánya 75-46 (14-18; 22-11; 20-11; 19-6)

statisztika

Kivételesen nem térek ki a meccsekre külön-külön, most egybe fejtem ki a gondolataimat. Bár rég voltam, de szeretem a vidámparkot, ezt valahogy a kosárlabda pályán annyira nem bírom. Hullámvasúthoz hasonlított a torna számunkra, ahol egy nagy győzelemmel kezdtünk, majd roham tempóban kezdtünk zuhanni. Amíg azt játszottuk amit gyakorlunk minden nap, addig magabiztosak és kemények voltunk. Abban a pillanatban, hogy lankad a figyelem, csökkent az intenzitás is, amit ezt a csapat nem tehet meg. Érthetetlen hibák, figyelmetlenségek, az esetek többségében úgyhogy nem az ellenfél kényszeríti ki. Időkérésnél nézünk, de nem figyelünk, nem értelmezünk. Edzéseken is bele szoktunk ebbe szaladni, ott még tudom orvosolni meccsen már nem. Szigorú vagyok velük, mert van lehetőség ebben a csapatban és nem akarom elpazarolni. Lehet sok volt a 4 meccs rövid idő alatt, de a romlás nem a 4. meccsre jött, hanem a másodikra, ami a harmadikon csúcsosodott ki, az utolsón pedig újra magunkhoz tértünk. Kétségtelen, hogy megérte részt venni a tornán, ismét sok dolog bukkant felszínre, pontosan látszik miben kell rengeteget fejlődni. Vezéreink nagyon tekertek, sokszor a szerencse is elkerülte őket, a fontos alapemberek, illetve a fiatal kiegészítők is bizonyos pontokon előre léptek, de még mindig van hova fejlődni. Január hónap nagyon húzós lesz, tele jó kis mérkőzésekkel és lehetőségekkel, igyekszem addig rendet tenni a fejekben, mert ezt az időszakot nem túlélni kell, hanem megélni. Ha ez így lesz, akkor nemcsak hogy jobbak leszünk, de egy csomó klassz élménnyel fogunk gyarapodni!

2021. december 19. - Nemzeti Fiú Országos Bajnokság, Alapszakasz, 4. forduló - Kecskemét

Kecskeméti KA - Zsíros Akadémia Kőbánya 83-71 (16-16; 27-20; 20-16; 20-19)

Körmenden találkoztunk velük utoljára, akkor úgy gondolom nem játszottunk jól, azóta sokat fejlődtünk, bíztam is a jobb játékban. Az első negyedben már látszott, hogy nagyon nehezen fogjuk tudni megoldani, a magassági hátrányunkat, de 16:6-ra tudtunk vezetni, eddig minden szép és jó volt. Ezek után hibát hibára halmoztunk, ellenfelünket szépen felhoztuk. Mostanában a második sor volt a stabilabb, támadásban nem is volt gondjuk, de védekezés az valami elképesztően rossz volt. Minden amit mostanában gyakoroltunk az el lett rontva, ugyan csak 7 pont volt oda a félidő, de nem nézett ki jól a történet. Második félidőben ugyan voltak fellángolásaink, de pont olyan meccs lett mint az első, csak futottunk az eredmény után. Kritikus szituációkban hibáztunk, a hazaiak pedig büntettek. Összesen szedtünk 18 lepattanót, ami egy félidőre is kevés, dobásokkal is meggyűlt a bajunk és ami számomra új volt a srácoktól, hogy mintha a hitüket is elvesztették volna. Remélem sikerül a fejekben rendet tenni, mert ahogy körvonalazódnak az erőviszonyok, látszik, hogy az országos döntőbe jutáshoz, meg kell tudnunk verni a kecskeméti fiúkat!

statisztika

NKA Pécs - Zsíros Akadémia Kőbánya 100-41 (27-16; 24-4; 24-11; 25-10)

Sokat piszkáltam mostanában az első sort (mondjuk jogosan), de ezen a meccsen azért megmutattak valamit abból amit valójában tudnak. Az első negyedben nagyon bátran és jól játszottak, ezt az eredmény nem teljesen mutatja meg, de ettől függetlenül elégedett voltam. Második sorunknak ez még nagyon sok volt, mindenért nagyon meg kellett dolgozniuk, egyelőre kevesebb sikerrel. Második félidőben sem lassított ellenfelünk, akikkel próbáltuk minden fronton tartani a lépést, ez kisebb szakaszokra sikerült is. Nagyon hiányoltam a gyerekektől a nagyobb intenzitást, összesen 7 db faultot ütöttünk be, ami nagyon kevés és hűen tükrözi a keménységünket. Van még hova fejlődnünk, egyénileg és csapatszinten is, mert sokkal több van bennünk mint amit mutatunk. Érezhető némi fáradtság is a társaságon, de nem fizikálisan, sokkal inkább fejben. Jót fog tenni mindenkinek ez a lazább hét és a karácsonyi szünet. Gratulálunk ellenfeleinknek, de nem szomorkodunk, mi olyat nem csinálunk, inkább szépen csendben tesszük a dolgunkat tovább.

statisztika

2021. december 12. - felkészülési torna

Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC KS 70-57 (21-8; 25-19; 17-14; 7-16)

Egy hét múlva országos forduló, addig pedig igyekszünk mindent megtenni, hogy ott minél jobban szerepeljünk. Rendeztünk is egy hazai kis tornát, ahol a ZTE és a MAFC voltak az ellenfeleink. Talán nem vagyok nagyképű ha azt mondom, hogy jelenleg mind a két csapatnál jobbak vagyunk, de annyival nem, hogy bármikor megverjük őket, ezért is esett rájuk a választás. A kissé hiányos MAFC-ot nagyon megfogtuk az első félidőben, ahol legnagyobb örömünkre Boronyai Dani is pályára tudott lépni, ami még csak egy részleges visszatérés, de lesz ez még végleges is. Második félidőben igyekeztem mindenkinek sok lehetőséget adni a bizonyításra, ami ugyan egy kicsit az eredmény rovására is ment, de nem baj, sokkal jobban jártunk így. Összességében van bennem hiányérzet, érzésem szerint többen is sokkal többet tudnak erről a játékról, de meccs körülményekben kicsit nehezebben tudják kiadni magukból, nincs ezzel semmi baj, ezen dolgozunk nap mint nap, hogy ez másképp legyen. A győzelemhez persze gratulálok, nem voltunk rosszak.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - ZTE KK 101-65 (16-24; 30-14; 24-13; 31-14)

Duplázva jött a második meccs a zalaiakkal. Nem túl megszokott, hogy a rendező duplázik, de úgy gondoltam jót fog tenni fizikálisan nekünk egybe a kettő. Az tudni kell, hogy a első félidő ötösei nem hasra ütésre vannak összerakva. A részletekkel most nem untatnék senkit, legyen annyi elég, hogy komoly szisztéma szerint találtam ki. Az első sor idén nem először, de összecsuklott. Tudják, hogy nem nekik kell megnyerni a meccset, de mégis egy görcsös összevisszaság alakul ki belőle, amiből nehezen lehet kirángatni őket. csupán 8 ponttal maradtak alul, ezen nem ment el a meccs, sokkal inkább a mutatott játék az aggasztó. Második sor akik a "kisbabák" na ők aztán brutálisat mentek ismét. 30:14-re nyerték ezt a 10 percet ezzel 8 pontos előnyt szerezve. Félidőben ismét átbeszéltük a dolgokat, a fejekben igyekeztem katonás rendet vágni. Az első két perc még egy erős semmi volt, de aztán megjött az a csapat, akikkel edzésen is dolgozok! Fejjel a falnak is mentalitás ötvözve pontossággal és igazi szuper kosárlabdával. Ellenfelünk nem volt felkészülve erre a ritmusváltásra és pillanatok alatt 20 majd 30 lett közte. Úgy tudtunk folyamatosan növelni az előnyt, hogy már mindenki a pályán volt és ez nagyon sokat jelent nekem. Bálint a végén egy jó kis 100. pontot is elsüllyesztett, amihez külön gratulálok! Ágoston szuper volt ismét, nehéz rá szavakat találni, eddigis ügyes volt, de napról napra érezhető a fejlődése. Mellette többen is hozták a tőlük elvárhatót, illetve végre kibontakozni láttam Papp Danit, Ruszkai Danit és Szük Hubát.

Összességében jó kis meccsek voltak, megérte megrendezni, a héten edzünk még 5-öt, majd vasárnap Kecskeméten összecsapunk a hazaiakkal illetve idén első alkalommal a Rátgéberrel is!

statisztika

2021. december 4. - regionális serdülő bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Vasas Áldás Basket 75-74 (18-21; 13-10; 22-16; 22-27)

Dobos 6; Fekete 9/3; Szük 6; Szabó 2; Nagy 23; Berecz 1; Halász 28.

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Bp. Honvéd/B 92-55 (30-2, 17-22, 25-13, 20-18)

Nagy 32/3; Halász 25; Dobos 8; Szük 8; Berecz 7; Fekete 6; Somogyi 4; Szabó 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

A regionális serdülő bajnokságban az volt a tervem, hogy minél változatosabb ellenfelek ellen játszunk, tanuljunk, gyakoroljunk, és az utolsó fordulóra elérjük az A csoportot. Mivel csak a zuglóiakkal játszottunk kétszer, ez maximálisan be is jött, sőt a következő fordulóban már az alsóház élmezőnyében játszunk. A 3. fordulóban a Vasas Áldás Basket csapata került elénk, akik egy nem túl képzett, de nagyon lelkes és fizikálisan erős csapat. Sajnos ez látszott is az elejétől. Alulmaradtunk a párharcokban, nem volt lepattanónk egyik oldalon sem és a pontjaink sem jöttek, rendszeresen rövideket dobtunk. A félidőt kihoztuk egálra, de nem tudtuk tartani ellenfelünk legjobbját. A szünetben ismét az akarati tényezők és a védekezés hiánya volt a téma és a harmadik negyedet ennek megfelelően játszottuk, ezt már jobban lehoztuk. A végén kellett egy-két szerencse, na meg Nándi két váratlan hármasa, de mint általában, most sem kértem időt, bízva a csapatban. Levente blokkja lezárta a mérkőzést, így mi örülhettünk. A meccs utáni beszélgetés és a hosszabb pihenő jót tett a csapatnak, hiszen a döntőben nekiestünk a Honvédnak és az első negyed 30-2-es eredménye el is döntötte a mérkőzést, így leginkább a részfeladatokra koncentráltunk, meg arra, hogy mindenki eleget játsszon. Szokás szerint Ágót ki kell emelnem, hiszen az elején egy kis megingást kivéve vezére volt a csapatnak és most Kende is felsorakozott mellé, ő is nagyot játszott. A harmadik kiemeltem Lóri, aki bár többször az életemet veszélyeztette a rossz döntéseivel, alapvetően a rábízott védőfeladatot kiválóan ellátta, nélküle nem húzzuk be az első meccset. Gratulálok a Csapatnak!

2021. november 28. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, 3. forduló, Pécs

Soproni SI KA SKC/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 61-73 (20-14; 16-22; 9-22; 16-15)

Hat hete találkoztunk soproni ellenfelünkkel legutóbb, akkor egy szuper második tíz perccel gyakorlatilag eldöntöttük a meccset, most azért szorosabb eredményre számítottunk. Ellenfelünk sajnos betegségek miatt csak 9 fővel tudott elutazni (ismét csak köszönet nekik, hogy így is jöttek), így az igazi összecsapásunk még várat magára. Azt kértem az öltözőben a fiúktól, hogy ezt a hétvégét most ne győzelmekben mérjük, sokkal inkább azokat a dolgokat szeretném látni a pályán amiket az elmúlt hetekben gyakoroltunk. Ebből az első félidőben nagyon keveset láttam, ezt sikerült meglökni 15 kihagyott üres ziccerrel és 16 eladott labdával. A félidőben miután újra átbeszéltük, hogy mit is kellene tennünk a pályán. Harmadik tíz percben örömmel láttam, hogy végre bátran mertük alkalmazni az új de már szépen begyakorolt dolgokat és ennek meg is lett az eredménye. Ugyan nem tudunk sok ponttal elhúzni, de bátran mertem mindenkinek játéklehetőséget adni, mert szépen rápörgött mindenki a végére. Nyertünk, de nagyon kár az első félidőért, ott olyan nehéz helyzetbe hoztuk magunkat amiből nagyon nehéz kimászni. 37%-al dobtunk a mezőnyből (rossz) és eladtunk 28 labdát (rossz), de sikerült ellenfelünkkel is 40 labdát eladatni (nagyon jó). Ágó a mezőny legjobbja volt, sok energiát tett a mérkőzésbe és a jó támadása mellett a védekezésben sem lustálkodott. Beni meghálálta a sok percet a pálya mind a két oldalán nagyon eredményes volt. Zalánnál remélem végre átszakadt valami, volt felelősség vállalás a játékában, így ő is jobban élvezte a kosárlabdát. Petya és Bernát szokásosan a csapat motorjai voltak, de ezt most tették rossz dobószázalékkal és sok eladott labdával, kicsit túlpörögték ezt a meccset. Gratulálok a srácoknak, mert ugyan nem játszottunk jól, de a törekvés mindig megvolt a jobbra, szebbre, mérkőzés közben többször meg tudtunk újulni.

statisztika

Körmendi Törpördögök - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 70-86 (22-25; 9-28; 21-19; 18-14)

Egy meccs szünet után a Körmendi csapat következett, aki pont olyan csapat mint mi :) Nincs magas, és 40 percet rakkolnak. Az első ötösünk nagyon összeszedett volt, támadásban ötletesen és a tanultakat maximálisan alkalmazva törtettek előre, ez nagyon tetszett! Védekezésben voltak gondjaink, folyamatosan rossz irányba tereltünk, amit a fehér mezesek meg is büntettek. Ami ez után következett, az valami elképesztő volt. Szinte kihagyott dobás nélkül hozták le a fiúk a negyedet és tették ezt olyan sebességgel és magabiztossággal, hogy azt öröm volt nézni. Szabályosan felszántottuk a pályát, amire ellenfelünk nem tudott reagálni. Védekezésben is stabilak voltunk, főleg 1 az 1-es megtartásokban. Marci utolsó másodperces triplája zárta a negyedet. 53:31-es félidei előnyük a legszebb álmainkban szerepelnek. Egy ilyen első félidő után mindig veszélyes a második, nehéz ezt a lendületet fenntartani, de mi erre törekedtünk. Ugyan ezt a 20 percet a Körmend nyerte 6 ponttal, de egy nagyobb rohamát sikeresen nyomtuk vissza. Az igazsághoz tartozik, hogy ebben a szakaszban 4x is az utolsó pillanatban találtunk be, ami nem kicsit szerencsés, de annál parádésabb. 86:70-re megnyertük a rangadót, ennél kevesebb van a két csapat között. 36 darab eladott labdánk a nehezebben emészthető kategória, de kárpótolt helyette az 57%-os mezőnymutató és a 10-el megnyert lepattanó harc! Ágó ezen a meccsen ott folytatta, ahol a Sopron ellen abbahagyta, 19 pontja mellé lekapott 15 lepattanót (bár a 10 eladott labdáért nem jár csoki). Zalán ismét nagyon megbízható volt, Bernát és Petya most sem hozott hatalmas számokat, de ismét jó helyen volt náluk a labda, folyamatos tartást adtak társaiknak. Marci, Levi és Kende sokat voltak pályán, de megérdemelték minden percét, hasznosan és jól játszottak.

Összességében elégedett vagyok a látottakkal, mert az első meccs első 20 percét kivéve nagyon akart a csapat és tényleg akarta használni a tanultakat és nem a kabinet megoldásokra akart támaszkodni. Nagy gyorsulások közepette vagyunk, talán ennek is tudható be a szokásosnál több eladott labda, de a következő időszakban ezen fogunk fáradozni, hogy nem csak gyorsak hanem pontosak is legyünk. Két hét múlva hazai torna, jön a MAFC és a ZTE, aztán pedig megyünk Kecskemétre ahol összecsapunk, remélem visszavágunk a hazaiaknak és végre megmérkőzhetünk a Rátgéber Akadémiával is!

statisztika

2021. november 27. - regionális serdülő bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Zuglói Sasok/A 53-88 (11-26,17-18,16-24,9-20)

Szük 12; Halász 9; Grineusz 6; Dobos 5, Fekete 4; Ruszkai 4, Bayomi L. 3; Szabó 3; Bayomi Zs. 3; Berecz 2; Somogyi 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

Óbudai Kaszások Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya/B 66-71 (23-15,14-15,13-24,16-17)

Halász 26/3; Szük 12; Ruszkai 9; Szabó 8, Dobos 6; Bayomi Zs. 6; Fekete 3; Bayomi L. 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

Az nyitó mérkőzésen újra a zuglói fiúk voltak az ellenfeleink, róluk már értekeztem legutóbb. Mondjuk ki: annak ellenére, hogy picit tartalékosan érkeztünk, nyerni szerettünk volna, de a játéknak szinte minden olyan elemében, ahol leginkább az akaraterő a legfontosabb, illetve arra lett volna legjobban szükség, rendre alulmaradtunk és csúnya vereség lett a vége. Előttünk egy nagyon kiélezett csatában az Óbudai Kaszások Akadémia maradt alul, így velük játszottunk. Ők is idősebbek, de fizikálisan nem voltak annyival jobbak nálunk, mint a Zugló. Ez rajtunk is látszott és bár az elején nagyon sokat "bénáztunk", a fordulásnál úgy látszik agyat ért, hogy ezt a meccset a védekezéssel tudjuk megnyerni. Hogy őszinte legyek, a magas faulthatár inkább nekünk kedvezett, de nem bánom, mert végre harcosak voltunk. Támadásban is végre voltak labda nélküli mozgások, ettől kezdve volt hely a 2:2-re is. Az első meccsen üde színfolt volt U12 játékosunk, Grineusz Peti bemutatkozása, illetve a második meccsen Halász Kende 26 pontja. Gratulálok a Srácoknak!

2021. november 14. - I. Szarka Ildikó Emléktorna - Szombathely

Szombathelyi KA - Zsíros Akadémia Kőbánya 72-68 (22-19; 15-10; 15-13; 20-26)

Legutóbbi találkozásunk emlékezetesre sikeredett, de abból sokáig nem lehet táplálkozni. Az első ötösünk sok hibával játszott, de végre fejlődést láttam a támadások megszervezésében a felállt védelem ellen. Most a gyorsindításaink fogytak el, illetve a letámadásból sem tudtunk könnyű kosarakat szerezni. A második sor szépen összekapta a védekezést, de nekik meg a kosárszerzéssel gyújt meg a baja, pontosabban annak az 1-2 srácnak, akik mertek vállalni dobásokat. Harmadik negyedben tovább folytattuk a macska-egér harcot, amikor végre találtunk két jó megoldást, tuti kaptunk is rá. Ez így ment az utolsó pillanatokig, ahol szereztünk 2 labdát és bevágtunk egy triplát, így feljöttünk 2 pontra! A baj csak az volt, hogy kevesebb mint 3 másodperc volt vissza. Kellett egy okos taktikai fault, ami sikerült csak kicsit túlszaladt és sportszerűtlen lett belőle. Nem ezen múlott a vereségünk, nagyon sok hullámvölgyünk volt amit ellenfelünk mindig kihasznált. Hajtással, küzdéssel most sem volt baj, sokkal inkább a technikai és taktikai végrehajtásokkal. Kiemelni nem szeretnék senkit, rengeteg hiányérzet maradt bennem a meccs után, amiért azért kár, mert látszik az amit az elmúlt hetekben tanultunk, de még meg tovább kell gyakorolnunk, hogy gyorsabban és pontosabban tudjuk végrejóhajtani.

statisztika

KASI Delfinek - Zsíros Akadémia Kőbánya 119-68 (30-18; 33-13; 21-21; 35-16)

Kaposváriak a középházban versenyeznek, de ez nagyon megtévesztő, mert egy nagyon erős csapatot ismertünk meg bennük. A játék minden elemében felülmúltak minket, nagyon keményen védekeztek és tették ezt szabályosan. Nem tudtuk megakadályozni a gyors és pontos gyors indításaikat és a palánk alatti területet is uralták. Nagyon nehéz meccs volt számunkra, mert nagyon nem voltunk egy szinten a kék mezesekkel és így a gyerekek motivációját is melós fenntartani. Örülök, hogy játszottunk velük is, mert saját bőrünkön tapasztaltuk, hogyan is kell magasabb szinten kosárlabdázni. Ma volt ennyi a két csapat között, de legközelebb mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy több gondot okozzunk nekik. Addigis maradnak a csendes hétköznapok, amikor semmi más dolgunk nincs csak edzeni, edzeni, edzeni... Két hét múlva irány Pécs, az országos következő fordulója!

statisztika

2021. november 7. - regionális serdülő bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Zuglói Sasok/A 82-80 (15-15, 22-19, 25-19, 20-27)

Bayomi Levente 2, Bayomi Zsombor 2, Dobos Levente 5, Fekete Nándor 2, Halász Kende 20, Keszler Máté 3, Nagy Ágoston 42, Ruszkai Dániel 2, Somogyi Milán 2, Szabó Lóránt 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Újpest MT/A 65-82 (19-15, 6-27, 23-17, 17-23)

Bayomi Levente 2, Bayomi Zsombor 5, Berecz Bálint Áron 3, Dobos Levente 4, Fekete Nándor 3, Halász Kende 14, Nagy Ágoston 26, Somogyi Milán 4, Szabó Lóránt 4

A mérkőzés felvétele itt. >>

Nehéz értékelnem a látottakat. Tény, hogy csináltunk sok szép dolgot, vezettünk remek támadásokat, voltak védekezésben is jó pillanataink, sőt kiemelkedő egyéni teljesítmények is, de ahogy a srácoknak is mondtam, nem láttam viszont azokat a dolgokat, amit edzésen csinálunk, gyakorlunk. Amit ma előadtunk, ahhoz nem kell 4-5 - szerénytelenség nélkül állítom - magas színvonalú edzés. Hét közben a srácok példamutatóan dolgoznak, szavam nem lehet, de ezeken a mérkőzéseken az eredménnyel talán igen, de a mutatott játékkal nem lehettem elégedett annak ellenére, hogy két egy évvel idősebb csapattal játszottunk. A Zugló kifejezetten jó szerkezetű csapat, sőt irigylésre méltó. Egyszerűen nem értem, hogy egy ilyen csapat miért nem az élmezőnyben van és az ellenük való győzelem kifejezetten nagy skalpnak számít nekünk, hiszen a fejünk felett lejátszhatták volna a meccset. De a 82 pontból ketten dobtak tőlünk 62-t (Ágó 42, Kende 20)! Ez egyáltalán nem csapatjátékra vall. Az újpestiek nem voltak sokkal magasabbak, de fizikálisan erősebbek voltak és bár feljöttünk 3 pontra is a második félidőben, de rögtön csináltunk két-három butaságot és el is ment a meccs. Kritikus vagyok, mert ez a csapat jobb annál, mint hogy egy közepes teljesítményre azt mondjam, hogy szép volt fiúk. Jobban szeretem őket annál, mint hogy megelégedjek ezzel a teljesítménnyel. Hétfőn átbeszéljük...

2021. október 23. - U13 Basketboyz Superchallenge

Rátgéber Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 78-79 (16-18; 22-26; 15-25; 25-12)

Dobos 7; Fekete 15; Szabó 2; Nagy 30; Berecz 2; Bayomi L. 4; Keszler 2; Bayomi Zs. 3/3; Halász 14/3

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC 52-57 (7-12; 20-13; 9-12; 16-20)

Dobos 3; Nagy 33; Bayomi L. 1, Bayomi Zs. 4; Halász 10; Paul 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

Újabb felkészülési mérkőzéseket játszhattunk a Basketboyz sorozaton. A cél továbbra is az volt, hogy az edzésen tanultakat láthassuk mérkőzés-körülmények között is. Az első ellenfelünk a tartalékos Rátgéber Akadémia volt. Nálunk is volt hiányzó, de náluk több. A lényegen nem változtatott. Mi minden mérkőzést szeretnénk megnyerni - persze nem mindenáron -, viszont ellenfelünket láthatóan annyira nem hozta lázba a meccs, nem is nagyon akartak nyerni, sokat cseréltek, de így legalább a körülmények nyugodtabbak voltak. Ágó szokás szerint tarthatatlan volt, elképesztő munkát végzett, illetve Nándi is nagyon aktív volt. Annak ellenére, hogy viszonylag szoros volt a meccs, egy percig sem aggódtam, hogy kikapunk, bár ez egy hajszálon múlott. A harmadik negyed végére nagyobb előnyt sikerült szereznünk. A negyedik negyedre kifutó csapatunkat egy 10-0-ás rohammal terhelte meg ellenfelünk, vérszemet is kaptak, már nyerni akartak. Időt kértem és jeleztem a srácoknak, hogy nem vagyok hajlandó cserélni, legponterősebb játékosainkat a padon tartom, nekik kell megoldani a mérkőzés hátralévő részében ránk váró kihívásokat. Én bíztam bennük, reméltem, hogy ők is bízni fognak magukban. Kicsit fel is pezsdült a kispad és a pályán lévők átérezték a helyzet fontosságát. Kis szerencsénk is volt, de végül nyertünk, így mehettünk a döntőbe, ahol a MAFC volt az ellenfelünk.

Velük mindig jó meccseket játszunk. Úgy éreztem jobbak vagyunk, több helyzetünk is volt, bár az elején nehezen értettük meg, hogy mit kell csinálni így, hogy Ágóra többen besegítenek (ennek ellenére bevágott megint 33 pontot). Ezt is meg kell tanulnunk és ahogy telt az idő, sikerült egyrészt Ágónak jól alkalmazkodni, másrészt a labda nélküli mozgásunk is sok lehetőséget adott. Sajnos Nándira kisebb sérülés miatt nem számíthattunk, Levente sem volt topon, de ami a legfontosabb, hogy iszonyatos mennyiségű ziccert kihagytunk és ellenfelünk ezt kegyetlenül megbosszulta. Már csak emiatt nem érdemeltünk győzelmet, mégis a végére volt esélyünk rá, de nem lett volna igazságos, ha mi nyerünk. Gratulálunk a MAFC-nak.

Kiváló mérkőzéseket játszottunk, büszke vagyok a srácokra. Ágó két meccs alatt 63 pontot dobott, ami extra és sok kiváló megmozdulásnak voltunk szemtanúi. Hamarosan a serdülő bajnokságban is bemutatkozunk.

2021. október 16. - Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Alapszakasz, 1. forduló, Körmend

Kecskeméti KA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 65-55 (14-18; 21-3; 10-19; 20-15)

Nagyon vártuk már az alapszakasz első fordulóját, hogy ott versenyezhessük ahova kiharcoltuk a helyünket. Az edző amikor alakítja ki a keretet, mindent igyekszik összegezni, betegségek, részvétel, hajtás, munka stb. Ezek alapján így kellett volna döntenem: Papp Danit nem vihetem, mert ugyan volt a héten de előtte kettőt nem, Kolos szerdán megpróbált egyet edzeni, de nem ment neki így őt sem, Zalán csak péntekre gyógyult meg hát akkor őt sem. Bálint péntek reggelre lett rosszul, hát akkor őt sem vihetem. Ja és ha már itt tartunk Boro Danit sem vihetem el kirándulni mert az meg milyen már. Szuper, akkor vagyunk 9-en amivel nem tudunk kiállni. Így végül úgy döntöttem viszek mindenkit! Első meccsen 3 óra utazás után az a Kecskemét állt velünk szemben, akik még nálunk is többet utaztak, szóval ez nem lehetett kifogás. Kértem a srácokat, hogy nehéz időszak van mögöttünk, de ettől függetlenül próbáljunk meg mindent kiadni magunkból. Az első negyed ugyan hozta az előnyt, de nagyon rossz mentalitással játszott, rengeteg hibával, ami megalapozta a mérkőzést. Sajnos a második sorunk nem tudta megváltani a világot, sőt totális betlit produkáltak. Ágoston próbálta menteni a menthetőt, de neki meg szerencséje nem volt. A többiek mesterien tolták tovább a felelősséget a másikra. A félidőben megpróbálunk rendet tenni a fejekben, mert komoly változtatásokra volt szükségünk. A pihenő jót tett, mert a védekezésünk elkezdett működni, 5 perc alatt csak egy duplát kaptunk, mellé dobtunk 12-t, ebből 10et Bernát. 4 pontra feljöttünk. Itt felcsillant a remény, hogy megcsípjük őket, a 32. percig kergettük őket, de a vezetést nem tudtuk átvenni. Itt a Kecskemétiek nagyon összekapták a védekezésüket és újra 10 lett közte. 55 dobott ponttal nem lehet meccset nyerni, illetve lehet, de ahhoz extrát kell védekezni. Kár érte, mert sokkal magasabb volt ellenfelünk, de ezt nem tudta (még) magas szinten az előnyére fordítani. Több labdát adtak el mint mi, és 11-el többet dobhattunk rá, de így se. Kiemelni Pelle Petit tudom, bár a dobásokkal meggyűlt a baja, 10 lepattanója és 9 kiharcolt faultja viszont kiváló. Bernát ugyan dobot egy 20-ast, de sok labdát használt el. Fogjuk mi még megverni a Kecskemétet, de most ők voltak a jobbak el kell ismerni, teljesen megérdemelten nyertek. Meg kell még jegyeznem, hogy a mérkőzésen nagyon magas szintű volt a játékvezetés, maximálisan megfelelt minden elvárásnak.

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Soproni SI KA SKC/A 92-69 (23-19; 24-17; 31-15; 14-18)

Minimális pihenővel következett a Sopron, akik az első meccsen nagyon kikaptak a házigadáktól. Az első félidőben egy teljesen más arcát mutatta a csapat, sokkal jobban figyelt mindenki magára és a társaira is. 11 pontos vezetésünket a harmadikban megfejeltünk még 16-al, így mindenkinek sok lehetőséget tudtam adni. Aki csak az eredményt nézi, azt hiheti, hogy ez egy sima meccs volt. Tévedés, azért lett ennyi a különbség, mert olyan energiákat tettük a játékba és a koncentrációnk is olyan magasságokban volt, hogy ennek ez lett az eredménye. Petya vitte a csapatot, 21 pontja mellé csinált egy 10 szerezz+ 0 eladott kombinációt ami parádés. Kolos a második negyedben elvitte a show-t. 12 pontot benne két hatalmas 3 pontost, ez nagyban segítette a csapatot, hogy megnyugtató előnnyel forduljunk. Marci végre élvezte azt amint csinál, tette ezt nagyon eredményesen 8 pontja mellé kiosztott 5 gólpasszt is. Dobos Levi ugyan pontokkal adós még, de 5 pont, 7 lepattanó, 6 kiharcolt faultja nagyon szép. Bálint is végre bátran betört és dobott, jó lenne ha ez csak a kezdet lenne. Összességében elégedett vagyok mert mindenki betalált!

Hasznos két mérkőzés volt, kicsit sok idő telt el a selejtező óta, de sok dolgunk volt az edzéseket. A következő forduló számunkra november 28-án, vasárnap lesz, akkor Pécsre megyünk, hogy összecsapjunk a Sopronnal és a Körmenddel. De persze a következő 6 hétben is vannak tervben meccsek, ezek még szervezés alatt vannak.

statisztika

2021. szeptember 25. - U13 Basketboyz Superchallenge

Bp. Honvéd Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 56-66 (13-27; 15-6; 16-15; 12-18)

Fekete 3; Szük 15; Nagy 26; Berecz 4; Keszler 4; Halász 14/3

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Soproni Sportiskola 79-39 (20-11; 17-7; 18-9; 15-12)

Somogyi 5, Fekete 22; Szük 6, Szabó 3; Nagy 19; Berecz 6; Keszler 4; Bayomi 4; Halász 8; Paul 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

Sajnos nem úgy sikerült a felkészülésünk, ahogy szerettem volna. Nehezen indult és augusztusban nem tudtunk mérkőzéseket játszani. Emiatt már nagyon vártam, hogy felmérhessük hol tartunk. Mivel ezek voltak az első meccseink, nem vártam sokat, de ennél azért többet. A tornagyőzelem ellenére úgy érzem, hogy főleg védekezésben, de támadásban is ennél sokkal többre vagyunk képesek, ám most ezt írjuk annak a számlájára, hogy nem vagyunk meccsben. A Honvéd egy nagyon jó szerkezetű csapat lett, 4-5 játékos is két fejjel magasabb volt, mint mi és ez megmutatkozott a lepattanókban is, ráadásul Ágoston 2-3 buta faulttal már az első félidőben a kipontozódás határán volt. Nagyon nehezen vettük fel a versenyt. Ránk jellemző módon azért a végjátékra kicsit megembereltük magunkat, kihasználtuk, hogy ellenfelünk kicsit mintha elcserélte volna magát, így megléphettünk megint 10 ponttal és innen már nem szoktunk hibázni, bár megint volt egy-két érthetetlen eladott labdánk. Mindenesetre ezt a Honvédot már nem lesz olyan könnyű legyőzni, mint azelőtt és bár voltak nálunk hiányzók, azért ha jól láttam náluk is. A második meccs már sokkal simább volt, előkerült Nándi is, úgyhogy egy percig sem volt kétséges a tornagyőzelem. Gratulálok a csapatnak és külön Ágostonnak az egyéni díjhoz.

2021. szeptember 18-19. Nemzeti Fiú Serdülő Bajnokság, Selejtező

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MVM OSE Lions/A 86-59 (29-6; 19-17; 14-18; 24-18)

Egy torna első mérkőzése mindig nagyon sokat jelent, győzelem esetén adhat olyan lendületet a gyerekeknek, ami kihatással lehet a másik két mérkőzésre. Fegyelmezett és pontos bemelegítést követően első sorunk egy 29-6-os rohammal "üdvözölte" a vendégeket, amit a második sor is megtolt egy kicsit. Második félidő kiegyenlített játékot hozott, mondanám, hogy kicsit rápihentünk az esti meccsre, de hazudnék. Rengeteg ki nem kényszerített eladott labdánk volt, ami azért is kár, mert nem dobtunk rosszul! Jobb lett volna inkább dobásokra használni ezeket a labdákat. 86-59-re megnyertük az elsőt, az egyébként nem rossz, sőt kifejezetten szimpatikus és képzett Oroszlányiak ellen! Bernát tarthatatlan volt, 20 ponttal és 8 szereztt labdával igazi vezér volt, mellette Peti 19 ponttal végzett. Huba parádésan szállt be, 10 pontjával nagy szerepe volt az első negyed rohamában. Marci és Levi tetszett még, de összességében mindenki szépet ment, persze vannak bennem hiányérzetek, de szerintem a srácokban is.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Szombathelyi Sportiskola KA/A 78-76 (24-12; 15-19; 15-25; 24-20)

Úgy hozta a sors, hogy szombat este rendezték a csoport döntőjét. Ellenfelünk a Szombathelyi KA volt, benne több jó kis játékossal. De szerencsére ilyenekből nálunk sincs hiány, szóval jó meccsnek néztünk elébe. Az első negyed ismét megadta az alaphangot, 24-12-es vezetéssel adhatták át a lehetőséget a második sornak. 2 perccel a negyed vége előtt már 17 ponttal is vezettünk, köszönhetően a Zalán-Ágoston duónak. Előbbi tökéletesen védte a nála nagyobb és erősebb ellenfelét, utóbbi pedig hozta a pontokat. Sajnos az utolsó két percre elbambultunk, ennek pedig ára van. A vendégek 9-0-ás rohammal visszajöttek a meccsbe. A félidőben minden átbeszéltünk, önbizalommal feltankolva küldtem fel a gyerekeket. Szomorúan láttam, hogy ott folytatjuk ahol abbahagytuk. 1 perc alatt elfogyott az előny, kb. 4 perc alatt kaptunk egy 22-3-at és már nem is vezettünk. Innentől őrült macska-egér harcba kezdtünk, bármit tettünk képtelenek voltunk beérni őket. 4. negyedben két időt is kértem, próbáltam felrázni őket, de a 38. percben, 74-65-ös vendég vezetésnél úgy nézett ki, hogy ez a hajó elment. Nem tudom mi történhetett, de valami történt. Ágoston kalandos kosara után Bernát vágott be egy triplát, majd pár másodperc múlva Petya dobott egy ziccert. Nagyot fordult a világ mert már csak 2 ponttal voltunk lemaradva. Időkérés után hatalmas csapatvédekezést mutattunk be amiből megszereztük a labdát. Ellentámadásunk erős túlzással sem volt tankönyvbe illeszthető, nagyon nehezen tudták eldönteni a srácok mit is szeretnének, de Marci félbetörésére mégis elmozdultak a védők, és 13 másodperccel a vége előtt egy újabb Bernát triplával átvettük a vezetést! Ugyan az utolsó támadást nem sikerült kivédeni, de ellenfelünk legjobbjánk, most megremegett a keze, leszedtük a pattanót és hazaszaladunk vele. Őrült egy meccset játszottunk, volt itt minden ami felkavarhatja az ember nyugalmát, hatalmasat küzdött mind a két csapat. Tipikus az a meccs volt, ahol mind a két csapat megérdemelte volna a győzelmet. Azt kell mondjam, vegyesek az érzelmeim, mert az első 18 perc után nagyon fájt az a 4 perc totális leolvadás és az ezzel járó mély gödör, ezek alapján azt mondom nem érdemeltük meg. De! Rögös volt az ezt követő bő egy negyed, nem volt feladós hangulatú, küzdöttünk becsülettel, de kritikus szituban mindig rossz döntéseket hoztunk. Aztán jött a végjáték ami után pedig azt kell mondjam, hogy aki ilyet csinál (nyugodtan mondhatjuk nem mindennapinak) az nem érdemli meg? Hát talán mégis! Kiemelni nem szeretnék senkit, mert ezt csapatban hoztuk össze, volt aki látványosan segítette, volt aki csendben, de annál hasznosabban. Legyen ez egy jól példa mindenkinek, hogy a meccsnek akkor van vége amikor lefújják! Gratulálok Mindenkinek, újabb szép emlékkel ajándékoztunk meg magunkat és a klubot is!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - MAFC KS/A 103-61 (13-11; 36-18; 25-21; 29-11)

Vasárnapi záró mérkőzésen úgy tudtunk pályára lépni, hogy a biztos csoportelsőség már a zsebünkben volt, de mi 3 győzelemért jöttünk és szerettük volna befejezni, amit elkezdtünk. Első sorunk most nem volt átülő, de nem is kell mindig. Most a második ötösön volt a sor, hogy megmutassák mit is tudnak. Izgalom vagy ismeretlen szitu, nem tudom, de úgy ütöttük a faultokat, mint ha kötelező lenne. 12x szabálytalankodtunk és egyik sem volt megreklamálható! Dobattunk velük 20 büntetőt, feleslegesen! Ettől függetlenül támadásban hengereltünk, 36 dobott pontunk példás. Második 20 perc formalitás volt, igyekeztem mindenkinek sok játékidőt adni, szerencsére mindenki élt is vele. Beni hős volt, sőt már tegnap este is, mert hozott magával egy nem kellemes hasfájást, de a kosárlabda tényleg gyógyító hatású, mert 20 pontjával a csapat egyik legjobbja volt. Mellette Ágoston aki sérülésből felépülve szárnyalt, 26 pontjából 20-at a másodikban szerzett. Kende végre támadásban is megjött a tornára, meccs végi bomba hárompontosa pedig feltette a hétvégénkre a koronát. Szuper volt a védekezésünk, eladattuk a vendégekkel 57 labdát és dupla annyit dobtunk rá mint ők.

Összességében megszereztük amiért jöttünk, 3 győzelem és a továbbjutás! Így az országos felsőházban folytathatjuk, ahova még szintén bejutott a Vasas, Honvéd, Pécs, Debrecen, Körmend, Nyíregyháza, Félegyháza, Szombathely, Sopron és Mi! Ezzel biztosított, hogy januárig biztos csak jó meccseket fogunk játszani. Le a kalappal a fiúk előtt, nagyon jól és fegyelmezetten kosárlabdáztak és viselkedtek a hétvégén (ezt nem mindenki mondhatta el magáról másnál). Sok munka van mögöttünk, de még annál is több előttünk! Tesszük a dolgunkat és megyünk tovább megállíthatatlanul a céljaink felé!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

2021. szeptember 4-5. Nemzetközi torna

ZTE KK - Zsíros Akadémia Kőbánya 60-75 (8-24; 12-32; 20-8; 20-11)

Nem játszottunk még idén mérkőzést, így izgatottan vágtuk az első megmérettetést. A fiúk a játékot várták, én pedig azt, hogy minél többet lássak a tanultakból. 1 hete még edzőtáborban voltunk, friss lábakat nem varhattam el a társaságtól, ehhez képest amit az első félidőben kaptam az valami döbbenetes volt! 20 perc után 36 pontos előnnyel vonulhattunk pihenőre, gyakorlatilag úgy, hogy az első félidőben mindent elvettünk ellenfelünktől amit csak lehetett. A cserék is nagyon jól szálltak be a mérkőzésbe, már az első félidőben mind a 12 nevezett játékos pályára tudott lépni. Azért az várható volt, hogy a második félidőben ezt nem tudjuk tartani, meg mivel duplázósok voltunk program szerint, az elejét igyekeztem pihentetni, csupán 4-en játszottak 20 perc fölött. 38 eladott labdára kényszerítettük a zalaiakat és ugyan a dobásokkal a akadtak néha gondjaink, összességében elégedettek lehetünk! Bernát, Zalán, Beni, Marci és Peti szállították a pontokat, a fiatalokat pedig bátran a pályán lehetett hagyni, megállták a helyüket!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Zsíros Akadémia Kőbánya - Inter Bratislava (SVK) 68-86 (18-26; 17-19; 16-17; 17-24)

A pozsonyi csapat szerkezetben már egész más kategória volt számunkra, magassági fölényét szépen kihasználta. Nekünk mindenért meg kellett küzdenünk, ők pedig sima duplákkal távolodtak tőlünk. Folyamatosan látótávolságon belül voltunk, de 10 pontnál közelebb nem tudtunk kerülni. 40 percig küzdöttünk, hajtottunk, becsülettel megkergettük ellenfelünket. Ha velük játszunk elsőnek, szerintem megcsípjük őket, de ez most így alakult, orrunkat nincs okunk lógatni, jó kis meccs volt ami szépen kihozta azokat a hibákat amiket én már láttam edzésen is, javítás alatt vannak. Bernát és Zalán együtt 40 pontot vállaltak az össztermésből, többiek is ügyeskedtek! Pár fickó adós még a bátor és ötletes játékkal, de türelem van, dolgozni kell továbbra is.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

BC Vardar Skopje (MKD) - Zsíros Akadémia Kőbánya 74-38 (25-11; 12-14; 23-5; 14-8)

Huh! Hát ez kemény meccs volt! Ellenfelünk kadett csapat paraméterekkel rendelkezett, itthon top 3-as csapat lenne. Nagyon gyorsan, sok átadással és hihetetlen keményen kosárlabdáztak. Szerencsére nem ijedtünk meg tőlük, a végeredmény kicsit túlzó, nincs ennyi a két csapat között, sajnos a harmadik negyedben minden kiperdült a gyűrűből, 14-16 pont simán benne maradt a kezekben. Fontos sorok következnek: ezt most nagyon komolyan mondom, minden szülő legyen nagyon büszke a fiára ez után a meccs után! Brutális energiákat mozgósítottak és olyan keményen játszottak, amit ritkán lát az ember! Lehet kikaptunk 36 ponttal, de, eladattunk velük 42!!! labdát, szereztünk 28-at! Tettük ezt úgy hogy csak 8-at faultotunk és összesen 2 db büntetőt tudtak kiharcolni! Sajnos a 22%-os dobóteljesítményünk nem tette lehetővé a szorosabb eredményt, de ezen meg kár szomorkodni. Kiemelni a csapatot tudom, mert végig volt tartásunk és egy percet sem engedtük el a 40-ből!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

BC CSU Sibiu (ROM) - Zsíros Akadémia Kőbánya 88-76 (26-22; 28-15; 21-20; 13-19)

30 órán belül a 4. mérkőzés következett, szintén egy szerkezetben kiváló csapat ellen. Továbbra is lendületesen tudtunk játszani, ugyan a fáradtságnak már erősen látszódtak a nyomai, de feladásnak még a szikrája sem. Ugyan jobb volt ellenfelünk, de ismét végig ott loholtunk a nyakukon, 8-as számú játékosukat nem tudtunk tartani, bomba erős srác volt. Lepattanók megszerzésében előre léptünk és nagyon fontos volt, illetve az eladott labdákat is sikerült egy kicsit lenyomni. Extra agresszívak voltunk támadásban, kiharcoltunk 39 büntetőt és egész jól is dobtuk (67%). Mezőnydobásban megint sok volt a pontatlanság, amint kicsit jobban elkezdünk figyelni, azonnal 50% fölé fogunk menni. Bernát nagyon erős első félidő után kicsit elfogyott, de nem is lehet elvárni, hogy végig ezt tudja hozni, a másodikban már nagyon meg volt szervezve ellene a védelem. Le a kalappal a fiúk előtt, mert egy újabb nagyon hasznos mérkőzést tudtunk játszani egy kiváló csapat ellen!

Összességében elégedett vagyok a látottakkal, mondanám, hogy ott tartunk ahol kell, de talán kicsit előbb is! Ahhoz képest, hogy alig 2 hete edzenek együtt a 2008-asok a 2009-esekkel ez csak emel a dolgon. Aki nem volt ott és csak azt látja, hogy 1-3 a mérleg legyinthet, hogy hát jó gyengék vagyunk. Ők nagyot tévednek! Nagyon erős torna volt, kiváló csapatokkal! Messze mi vagyunk a legkisebbek, de az egyik legkeményebbek is, szóval idén senki se akarjon ellenünk játszani. Lesznek vereségeink, az biztos, de hogy mindenkinek meg kell izzadnia ellenünk azt garantálom. Tökéletes példa volt, hogy a makedón gyerekek, majd 40 pontos győzelem után úgy ugráltak egymás nyakába, mintha 1 ponttal nyertek volna. A csapat legjobbjának Horváth Bernátot választották a rendezők, nem érdemtelenül. 20 pontos átlaga mellé, lejátszott több mint 130 percet a 160-ból. Mellette Pelle Peti volt kiemelkedő, Zalán, Beni, Marci is ügyeskedett. Bálint, Dani és Kolos még keresi magát, de mindhárom fiúcskánál voltak bíztató jelek. Fiatalok nagyon bátrak voltak, jó volt nézni őket! Szeptember 18-19 selejtező a Darázsfészekben, Oroszlány, Szombathely és MAFC csapatai ellen!

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>