SERDÜLŐ (U14) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 

nagyításhoz klikk a képre
 

Álló sor (balról): Szidor Levente (edző), Nagy Barnabás, Bohn Levente, Grineusz Péter, Tóth Rajmund, Lantos Levente, Ruszkai Dániel, Dobos Levente, Nagy Ágoston, Berecz Bálint, Szabó Lóránt, Szük Huba, Boronyai Zoltán (vezetőedző) Ülő sor (balról): Tallmayer Áron, Paul Bence, Horváth Gergely, Szántó Soma, Bayomi Zsombor, Halász Kende, Felter Bendegúz, Fekete Nándor, Bayomi Levente, Mechler Ábel, Brunner Ádám, Oszfolk Zsolt

 

2022. szeptember 17-18. - Nemzeti Serdülő Bajnokság selejtező I.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Nyíregyházi Sportcentrum 88:42 (26:8, 19:7, 28:12, 15:15)

Nagy 27, Dobos 14, Felter 12, Fekete 11, Bayomi Zs. 5, Halász 5, Bayomi L. 4, Ruszkai 3, Lantos 3

statisztika

Kaposvári SI/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 63:79 (18:11, 18:23, 18:24, 9:21)

Nagy 40, Halász 11, Dobos 10, Felter 9, Szük 4, Fekete 3, Lantos 2

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Soproni Sportiskola 100:54 (23:15, 27:13, 30:8, 20:18)

Nagy 26, Dobos 14, Felter 10, Lantos 10, Halász 10, Berecz 9, Szük 7, Szántó 4, Bayomi Zs. 3, Paul 3

statisztika

A hétvégén lezajlott az első tétmeccs-sorozat a fiú serdülőink számára is. A torna tétje az volt, mely két csapat kezdi meg az alapszakaszt a felsőházban, ennek megfelelően kifejezetten azzal a céllal fordultunk rá a hétvégére, hogy biztosítsuk a helyünket az alapszakasz legjobb 10 csapata között. A hétvége finoman szólva sem kezdődött optimálisan, Boronyai Zoltán vezetőedzőt ledöntötte a koronavírus, így Szidor Leventére, egyesületünk régi-új játékosára, idéntől edzőjére hárult az a nem kis feladat, hogy megvalósítsa az edzői feladatokat a hétvége során, és remekül is debütált. A három mérkőzésünk közül előzetesen a Nyíregyháza elleni meccs ígérkezett a legsimábbnak, és bár a végeredmény kissé csalóka (nagyon sok pontot kaptunk), a rengeteg hibánk ellenére probléma nélkül sikerült jobbnak bizonyulnunk. A Kaposvári Sportiskola ellen minden évben izgalmas meccseket vív egyesületünk a serdülő korosztályban, változó sikerrel, és ami azt illeti, most sem mi voltunk az esélyesebbek. A kezdeti megilletődöttséget és hatékonytalan védekezést követően sikerült eleget javulnunk a mérkőzés során, és helyenként tetszetősen játszva fokozatosan felőröltük ellenfelünket. A Sopron elleni meccsre sikerült átmenteni a Kaposvár elleni akarat- és figyelemszintet, és ennek megfelelően egy magabiztos győzelemmel biztpsítottuk helyünket a felsőházban.

Szidor Levente (megbízott) edző: Mindegyik meccsen elvárás volt a szoros emberfogásos védelem, amit a srácok hellyel közzel sikeresen tudtak teljesíteni. A második meccsünk a Kasi Delfinek ellen a torna legizgalmasabb meccse volt. Ágó támadójátékát és Bendegúz védekezését emelném ki hiszen nagyon kellettek ahhoz, hogy megnyerjük azt a meccset. A csapatnak kommunikációjan sokat kell még fejlődni mert annak hiányában nem lesz összhangban a csapatvédekezés. Örültem, hogy a pályára csereként beálló új játékosok hamar fel tudták venni azt a sebességet és iramot, amit elvárt az adott mérkőzés (első meccsen Lóri, ma Bálint is ilyen volt szerintem). Összességében tetszett a srácokban, hogy láttam a szemükben a nyerni akarás szándékát, és az is, ahogyan küzdtek egymásért.

Boronyai Zoltán, vezetőedző: Mindenekelőtt szeretnék gratulálni a csapatnak, hogy ilyen jól reagált az új helyzetre, és jól együttműködtek Levivel az egész torna során. Külön ki szeretném emelni Tápai Zsolt kollégám segítségét, aki rutinjával, jelenlétével egyrészt sokat segített Levinek és a srácoknak, másrészt a tudat, hogy Levi nem egyedül "úszik a mélyvízben" számomra is sokkal elviselhetőbbé tette a távolmaradásomat. Meg kell, hogy mondjam, rettenetes érzés másfél közösen és keményen végigdolgozott hónap után itthonról követni az eseményeket, amely élményt tovább ront a láz és az általános koronavírusos levertség. Maradjunk annyiban, hogy a meccsek alatt nem a gyógyuláson volt a hangsúly. Ami a meccseket illeti, klasszikus évkezdő torna volt ez, ahol a rengeteg hiba amolyan kötelező eleme a játéknak, de már eleget dolgoztunk korábban, hogy legyen mire alapozva előre lépni a meccsek során. Azt hiszem, ez meg is valósult, a Kaposvár elleni győzelem külön öröm ebből a szempontból is.Ami ez egyéni teljesítményeket illeti, Nagy Ágó 93 pontja kiemelkedik a statisztikából, pontjaink kb. 1/3-át ő szállította, amihez remélem, hamarosan nagyobb mértékben tudnak majd hozzájárulni a többiek. 14 játékosunk közül kisebb-nagyobb mértékben, de mindenki pályára tudott lépni, és hozzá tudott tenni a remek évkezdéshez. Alig várjuk az alapszakasz fordulókat.

2022. szeptember 4. - Felkészülési torna, Miskolc

Cívis KK Debrecen - Zsíros Akadémia Kőbánya 101:84 (24:27, 21:21, 28:18, 28:18)

Nagy 20, Felter 16, Halász 10, Szük 10, Dobos 10, Fekete 6, Bayomi Zs. 4, Bayomi L. 2, Ruszkai 1

BKM Iskra Svit - Zsíros Akadémia Kőbánya 16:149 (4:38, 3:36, 7:44, 2:31)

Nagy 30, Felter 20, Berecz 20, Dobos 16, Ruszkai 16, Lantos 10, Szántó 8, Fekete 8, Szabó 6, Szük 4, Paul 4, Bayomi L 2

Az U14-es csapat egy miskolci felkészülési tornán való részvétellel kezdte meg a 2022/23-as idényt. A négy csapatos tornán elődöntő/döntő rendszerben a DEAC csapatával játszottuk az első meccsünket. Az első félidőben a legtöbbször a mi akaratunk érvényesült, de végig sebezhetőek maradtunk a védekezés során, ami előre vetítette a sorsunkat. Halász Kende és Nagy Ágó is nagyon korán kipontozódott (3. negyed első felében), ezt a komoly veszteséget nem tudták a srácok kompenzálni, és végül 17 ponttal maradtunk alul. A meccsen rengeteg jó megoldás mellé sajnos még több kapkodós, nem megfelelő koncentráció mentén meghozott döntés jutott, és a védekezésünk sem tudott kellően harapós, agresszív lenni. A második meccsen szlovák ellenfelünk semmilyen tekintetben nem volt egy súlycsoportban velünk, ennek megfelelően jelentős különbséggel nyertünk, de semmiképpen sem mondanám haszontalannak a meccset. Rengeteget kell és fogunk dolgozni, hogy szintet lépjünk a védekezésben.