GYERMEK (U12) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI

 
nagyításhoz klikk a képre
 

 

 

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.12.06.

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 71-60 (18-8; 17-13; 26-17; 10-22)

Szőke G. 17; Mihaleszkó 6; Márkus 13; Kerekes 2; Beck 6; Ruckel 8; Cai 4; Boronyai 4

Nem mondhatnám, hogy nem voltam elégedett a látottakkal, de kicsit zavart, hogy néhány játékosom milyen hitetlenül és motiválatlanul játszott az első félidőben. Írom ezt annak ellenére, hogy fizikálisan nagyon messze voltunk ellenfelünktől. A második félidőben már nem volt ezzel gond. Szőke Gergő 17 ponttal kiemelkedett. Látszott, hogy mennyire akar, mennyire küzd, de ezt tőle már megszokhattuk, most viszont eredményes is volt. Bár ellenfelünk többnyire leütés nélkül játszott, azért sikernek élem meg, hogy az utolsó negyedet sikerült megnyernünk.

U12 3. forduló - 2017. december 2.

Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC-Gabányi 55-50 (12-9; 19-15; (4-6); 5-12; 15-8)

Szőke G. 2; Szőke B. 3+1; Mihaleszkó 11+1; Márkus 17+1; Kerekes 1; Ruckel 2; Cai 7+1; Nadj 1; Barabás 7

Fürge Vasas - Zsíros Akadémia Kőbánya 43-57 (10-13; 8-21; (5-5); 12-5; 8-13)

Szőke G. 5; Szőke B. 2+1; Mihaleszkó 11; Márkus 16+1; Kerekes 3; Chandler +1; Ruckel 3; Cai 9+1; Boronyai +1; Barabás 3

Hogy őszinte legyek, elegem van ebből a csapatból. Jó a közösség, jó a hangulat, de az edzésmunkával annyira nem vagyok elégedett, sok a fegyelmezetlenség, mégis nyernek és nem is akárhogy nyernek. Persze sok butaságot csinálunk meccs közben, de hát ugye ez egy gyerek csapat még, ugyanakkor végtelenül intelligensen, motiváltan hozunk le minden mérkőzést. Pontosan tudják mikor kell odatenni magunkat, mikor kell futni, mikor megállni és (sajnos ez az előző MAFC meccsen meglátszott), mikor nem érdemes megszakadni. Mintha öreg rutinos rókák lennének. A MAFC ellen volt mit törlesztenünk, hiszen az előző meccsen hagytuk őket gálázni, így muszáj volt helyreállítani a renoménkat, ami sikerült is, ha nem is simán, de minden taktikai feladatot végrehajtottunk, amit kell és így nem volt sok izgalom. A Vasast a vártál könnyedebben vertük, szerintem egy percig sem fért kétség a győzelmünkhöz. Igazi csapat voltunk mindkét meccsen, Toma hiányát is tudtuk pótolni, végig stabilak voltunk mindkét mérkőzésen egy-két megingást kivéve, amit egy-egy időkéréssel tudtunk javítani. A kiemelkedők között is kiemelném most Caicait, aki a heti több beszélgetésünknek köszönhetően végre bátor volt és újra ponterős tagja volt a csapatnak, illetve Dominik MAFC elleni játéka volt kiemelkedő és a fegyelmezettségének köszönhetően végre úgy tette a dolgát, ahogyan azt szeretném. Balu igazi vezér volt, talán most először játszott úgy, ahogy egy igazi kapitánynak kell. Amikor kellett pontot dobott, amikor kellett passzolt és még védekezett is. A két Szőke nagyon szépen "motorizálta" az első ötöst és a hátukon felmászva volt Andris is rendkívül eredményes, ő is 10 pont fölött átlagolt. Ákos és Tomtom is nagyon hasznos volt, Zalán pedig szintén megtalálta helyét a meccseken. Rafi egy-egy kihagyást kivéve nagyon sokat segített a védekezésben. Ruckel Dani mindkét meccsen a legjobbkor szerzett kosarat, őt nem nagyon tudták utolérni ellenfeleink. Gratulálok a csapatnak!

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.11.25.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 - MALÉV 25-122 (0-34; 9-23; 6-36; 10-29)

Szőke G. 4; Mihaleszkó 6; Márkus 9; Kerekes 2; Ruckel 2; Cai 2

Sajnos a serdülő B bajnokság lebonyolítása miatt előfordul, hogy olyan csapatokkal is játszunk az elején, akikkel szemben a fizikális különbségek miatt nem sok keresnivalónk van, de ez majd azért beáll az alsóházban. A szombat reggeli meccs is ilyen volt, sőt mivel nem teljes kerettel játszottunk, ezért azt kértem a csapattól, hogy gyakoroljanak és hozzák ki a mérkőzésből, amit csak lehet. Megfontolatlan támadásaink során sokat kapkodtunk vagy csak izgultunk, úgyszintén védekezéseinkben is, de jó néhány pozitív megmozdulást is mutattak a srácok a pályán. Végül nem lett meg a közte száz, értékeljük ezt sikerként.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.11.19.

Zuglói Sasok/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 32-64 (15-9; 6-19; 5-14; 6-22)

Szőke G. 2; Szőke B. 5; Mihaleszkó 10; Márkus 20; Kerekes 2; Beck 4; Cai 4; Boronyai 7; Barabás 8

Ellenfelünk egy olyan serdülő csapat volt, ahol volt egy-két szépen megtermett gyerrmek, de képzettségben annak ellenére messze járnak (még) tőlünk, hogy idősebbek nálunk 1-2 évvel. Kicsit nehezen indult a találkozó, eléggé meg voltunk illetődve és a labda méretét sem sikerült még megszokni, de a második félidőre egyre több kiváló megmozdulásnak lehettünk szemtanúi és annak ellenére vagyok elégedett, hogy rengeteg ziccer és büntető kimaradt. Már a meccs közben is megdicsértem a srácokat, viszont felhívtam a figyelmet, hogy csináltunk egy-két olyan csacsiságot, amitől a falnak megyek. Persze a győzelmet nem kell magyarázni és ez nem is volt kicsi.

U12 2. forduló - 2017. november 11.

MAFC Gabányi - Zsíros Akadémia Kőbánya 85-46 (26-10; 8-12 (4-3); 22-13; 25-8)

Szőke G. 7; Mihaleszkó 12; Márkus 12+1; Nadj +1; Boronyai 8; Barabás 4+1

Zsíros Akadémia Kőbánya - Pannónia Vasas 68-55 (11-12; 20-15; (6-7); 16-12; 15-9)

Szőke G. 1+1; Szőke B. 3+1; Mihaleszkó 11; Márkus 18; Kerekes 7; Ruckel 2+1; Cai +1; Nadj +1; Boronyai 17/3; Barabás 4+1

Az első mérkőzés kiváló játékot hozott némi szerencsével fűszerezve. Ennek köszönhető, hogy az első negyed után izgalom nem nagyon adódott. Sok szép megoldást láthattunk és védekezésben is megfelelő volt a csapat teljesítménye. Ennek ellenére aggasztó, hogy mennyivel több energiát használunk el, mint kellene, illetve hogy nem nagyon vettük figyelembe, hogy a mérkőzésnek akkor van vége, amikor a játékvezető erre megadja a jelet. Az utolsó negyedben sajnos kiengedtünk egy kicsit és sok lehetőséget engedtünk ellenfelünknek, de szerencsére ez a pontszámukban nem mutatkozott meg, így sima győzelem a vége.

A második mérkőzés már az első negyedben eldőlt. Lélektelen és alulmotivált volt csapatom és ami a legszörnyűbb: többen fáradtsággal küzdöttek, aminek nem örülök. Az öltözőben jeleztem is, hogy az utóbbi időben az atlétika jellegű feladatokat nem csináljuk renden az edzéseken, ennek most meg is mutatkozott az eredménye. Ellenfelünk könnyedén átgázolt rajtunk, nem volt nagy az ellenállás.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.11.08.

Zsíros Akadémia Kőbánya - KLKS 35-109 (7-24; 10-30; 9-23; 9-22)

Mihaleszkó 9; Márkus 8; Kerekes 4; Ruckel 7; Cai 4; Boronyai 3/3

A mérkőzés előtt elmagyaráztam a srácoknak, hogy mi célt szolgálnak ezek a serdülő mérkőzések, hiszen ellenfeleink többnyire 2 évvel idősebbek és minden meccsen nem kis hátrányban leszünk kilóban és centiben. Az egyik legjobb példa erre a KLKS csapata, akik a saját korosztályukban nem számítanak jó csapatnak, de mi így is nagyon kis falat vagyunk nekik, volt két extra magas emberük, akik ellen alig volt esélyünk felvenni a versenyt (azért néha sikerült). Nem ez volt az utolsó ilyen nagyarányú vereségünk, de előbb utóbb azért el fogunk kapni egy-egy serdülő csapatot.

Gyakorló mérkőzések ezek, nincs tétje, lletve van: nem betojni, küzdeni, hajtani kell. Az első ötössel maximálisan elégedett vagyok, többnyire nagyon akartak, hajtottak rendesen. Csináltak ugyan butaságokat is, nem is keveset, de azért ez érthető volt abban a helyzetben. Ruckel Danit kiemelném, meglepően bátran játszott, remélem lassan megérik és nem egyszeri alkalom volt. Andris kis noszogatás után egész szép produkciót nyújtott, az Ikrek meg a belüket is kihajtották, nagyon küzdöttek. Rafi most nagyon idegenül mozgott a pályán, rajta látszik sajnos az edzéshiány, Zalán meg még mindig visszafogottabb, mint kellene. A második ötösnél abszolút nem láttam mit szeretnénk és az a megoldás, ami az U12 meccseken működött, most abszolút kudarcot vallott, Balu és Toma teljesen kioltották egymást, a többiek meg mintha nem is lettek volna a pályán, illetve Ákosnak volt egy-két harcos megmozdulása. Dominiknak nehéz dolga volt, ami folyamatos odafigyelést igényelt volna, de sajnos ez nem sikerült. Caicai a két kosarán kívül nagyon passzív volt, illetve Tomtom is csak egy-két esetben volt olyan harcos, amilyen az utóbbi időben megszokott volt.

A nagy feladat a hétvégére maradt, reméljük sikerül majd az edzésen gyakoroltakat alkalmazni végre.

U12 1. forduló - 2017. október 8.

MAFC Gabányi - Zsíros Akadémia Kőbánya 42-56 (17-13; 3-15; (6-3); 11-11; 5-14)

Szőke G. 1; Szőke B. 6; Mihaleszkó 16; Márkus 20+1; Kerekes 2+1; Cai 2; Nadj +1; Boronyai 6; Barabás 2

Zsíros Akadémia Kőbánya - Fürge Vasas 53-34 (7-7; 14-10; (5-6); 12-9; 14-2)

Szőke G. 2+1; Szőke B. 9; Mihaleszkó 9; Márkus 16; Chandler +1; Cai 4+1; Nadj +1; Boronyai 8+1

A mérkőzések előtt az öltözőben elmondtam, hogy mit várok a csapattól, milyen érzések vannak bennem velük kapcsolatban. Nem titkolom, nagyon elégedetlen vagyok edzésen a munkamorállal, a fegyelemmel annak ellenére, hogy az előző év végéhez képest ez azért javult. Hogy őszinte legyek, én egy győzelemmel és egy vereséggel számoltam, de a csapat rámcáfolt és ha behúzott kézifékkel is, de nyert két mérkőzést. Támadásban annak ellenére, hogy sok hibánk volt, jól megoldottuk a helyzeteket, csak a saját hülyeségünknek és szerencsétlenségünknek köszönhető, hogy nem dobtunk jóval több kosarat. A védekezésünkről nem tudok beszélni, mert nem volt. Nagyon gyengék voltunk ezen a téren, ráadásul sokszor szabálytalanok is. A Vasas ellen nem annyira, mint a MAFC ellen, bár az egy speciális helyzet volt. Mi állandóan ketten voltunk a betörő játékoson, ők hárman. Utóbbi nem mentesít minket a felelősség alól, nem irígylem a játékvezetőket, mert nehéz egy ilyen helyzetben betartatni a szabályokat. Folyamatosan kapják az edzőktől és sajnos a nézőktől is a magukét és ennek is köszönhető, hogy sokszor rosszul döntenek. A második félidőben már nem is láttam értelmét, hogy reklamáljak emiatt. Annak ellenére, hogy igazságtalannak érzem az ellenfél edzőjének méltatlan megjegyzéseit, mely minket és ezáltal klubunkat is minősítette. A továbbiakban viszont szeretném leszögezni, hogy csak azokat látom szívesen a mérkőzéseken, akik szurkolnak és nem reklamálnak sportszerűtlenül a játékvezetőknek és ne adj Isten az ellenfél tagjainak, legyen az edző, vagy játékos. Ebből nem engedek. Gratulálok a csapatomnak, 70%-kal is nyertünk két mérkőzést. Nem lesz ez mindig így. Inkább kapjunk ki, de mindent megteszünk, mint hogy félgőzzel nyerjünk.

Darázs Kupa - augusztus 26.

Mercédesz Kecskemét KA - Zsíros Akadémia Kőbánya 56-58 (24-10; 10-18; (4-1); 10-11; 8-18)

Szőke G. 17; Mihaleszkó 9; Márkus 29; Chandler 2; Ajao 1; Kluták +1; Ruckel 2; Barabás 3

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 62-56 (13-10; 5-14; (4-7); 13-12; 27-13)

Szőke G. 13; Szőke B. 4+1; Mihaleszkó 7; Márkus 21; Kerekes 2; Chandler 2; Ajao 1; Ruckel +1; Cai 2; Nadj 2; Barabás 5

Elérkezett az első erőpróba. Részemről nagy volt a várakozás, hiszen a felkészülés felemásra sikeredett, de a vége rendben volt. Két NB I. A csoportos klub utánpótlás akadémiája volt vendégünk, így a színvonal garantált volt. Egyetlen kérésem volt: mindenki szívvel lélekkel hajtson és igyekezzen a legtöbbet kihozni magából. Különös taktikai feladat nem volt, szerettem volna látni az edzőtáborban tanultakat. Az első mérkőzés kiválóan indult, az első ötös remekül játszott, nagyon tetszett, amit láttam mind védekezésben, mind támadásban. Mihaleszkó Andris teljesítet ekkor kiemelkedően. A második negyedben az volt az elképzelés, hogy Balu sok mozgással próbál helyzetbe kerülni, a többiek meg kihasználva a felszabaduló területet támadhatják a gyűrűt. Sajnos Balunak akadtak motivációs és egyéb problémái, ami miatt muszáj volt a padon tartani, a többiek nem tudták teljesen pótolni és védekezésben sem voltunk túl acélosak. A félidei büntető sem segített rajtunk, így bár még 10 ponton belül, de hátrányban fordultunk. A 3. negyedben Szőke Gergő fantasztikusan, rendkívül motiváltan játszott, kicsit közelebb is léptünk ellenfelünkhöz. A 4. negyedre Balu megértette, hogy a türelem meghozza gyümölcsét, kiváló védője össze is hozta a 4. faultját, így utána már megállíthatatlanul robogott a palánk felé a többiek jó helyezkedésének is köszönhetően. 20 pontot dobott a negyedben, azt hiszem ezt nem kell magyarázni. A vége egy 12-0-ás roham és győzelem.

A Kecskemétnek volt mit törlesztenünk, tavaly kikaptunk tőlük. Sajnos az első ötös beragadt az öltözőben, így ellenfelünk 20-3-ra elment, szerencsére Andris magára talált és a végén közeebb tudtunk kerülni, ám nem nézett ki túl jól a helyzet. A második negyedben többek között Balu 14 pontjának és az egész jó védekezésünknek köszönhetően elkezdtünk közelíteni és a büntetődobás előtt már nem is volt nagy a hátrány, ám az ott összehozott egyetlen pont nem adott okot az örömre. A harmadik negyedben első ötösünk összeszedte magát és kiválóan teljesített, Szőke Gergő ismét ihletett formában kosarazott, majd a 4. negyedet egy 10-0-s rohammal indítottunk és izgalmassá tettük a meccs végét, ami innen kezdve a mi kezünkben volt és nem is hibáztunk, végül 2 ponttal nyertünk. A legnagyobb hozama a meccsnek az volt, hogy csapatként funkcionáltunk, mind a pályán, mind a pályán kívül segítettük egymást. Aki nem volt ott, sajnálhatja, hogy nem látta. Gratulálok a kupagyőzelemhez és legfőképp a játékhoz.