Köszöntjük a Kőbányai Darazsak honlapján

GYERMEK (U12) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI

 
nagyításhoz klikk a képre
 

Álló sor (balról): Kecskés István (edző); Nadj Zalán; Barabás Dominik; Boronyai Tamás; Ajao Rafael; Kluták Balázs; ifj. Hajdu Péter (edző)

Ülő sor (balról): Chandler Thomas; Ruckel Dániel; Szőke Gergő; Mihaleszkó András; Márkus Balázs; Szőke Bence; Kerekes Ákos; Cai Jinhang

 

Zsíros Tibor Kupa - május 11-13.

Zsíros Akadémia Kőbánya - Debreceni KA-DSI 58-55

statisztika

Soproni Sportiskola - Zsíros Akadémia Kőbánya 64-67

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya – Kecskemét-SZEDEÁK 41-53

statisztika

Zalakerámia ZTE KK - Zsíros Akadémia Kőbánya 52-28

statisztika

Zsíros Akadémia Kőbánya - Rátgéber Akadémia Pécs 62-34

statisztika

Nagyon készültünk erre a tornára, hiszen országos verseny híján itt tudjuk felmérni azt, hogy hol tartunk a többiekhez képest, milyen lesz ez a korosztály. Ennek megfelelően nem olyan tornát szerveztünk, ami csak nekünk jó és biztosan megnyerjük, hanem olyat, ahol a legjobb vidéki csapatokat tudjuk vendégül látni, hiszen velük egyáltalán nem játszunk. Nem a bronzérem miatt vagyok elégedett a csapattal, a 3. helyezés az igencsak az elvárás feletti volt. Az első mérkőzésen a Pécs még a buszon volt, még nem éledtek fel. Biztos vagyok benne, hogy ha később játszunk velük, nem ilyen fölényes a győzelem. Szinte minden mérkőzésen jobban játszottak, mint ellenünk. Ez persze nem von le a siker értékéből. A ZTE egyelőre nem a mi súlycsoportunk, de ha hozzájuk növünk, szerintem serdülőben akár el is kaphatjuk őket. Itt leginkább a magassági hátrány volt leküzdhetetlen, technikailag, taktikailag nem maradunk el tőlük. A Kecskemét és a Szeged csapatai külön-külön is nagy feladat, egyben meg aztán még jobban. Tartottuk a lépést, a 2. és a 4. negyed egál volt (+2-t hoztak), sajnos az első és a harmadik negyed nem tudta felvenni a versenyt (-14). A soproni mérkőzés elég epikusra sikeredett, 1,5 perc és mínusz hatnál csak a legvérmesebb Darázs-fanok gondolták, hogy van visszaút. Hát volt. Volt egy kis szerencsénk is, meg egy szigorú ítélet, mely nem minket súlytott, de szerintem a mérkőzés egészét nézve megérdemeltük a győzelmet, ahogy a Debrecen ellen nem, ott inkább a rutinnak köszönhető, hogy végül iszonyatosan fáradtan, de leküzdöttük ellenfelünket, aki azon a meccsen jobb volt nálunk.

Pár szó a srácokról: Balu ismét hátán vitte a csapatot, sajnos a ZTE ellen elég idegen szituációba keveredett és rosszul reagált rá, ehhez hozzá kell szoknia, vagy jó magasra megnőnie. A többi meccsen vezérünk volt. Caicai amikor úgy gondolta, hogy bátor lesz és nem bizonytalan, szépen támadta a gyűrűt és védekezésben volt nagy segítségünkre. Dominiknak a Sopron meccse nagyon jó sikerült, Dani és Ákos is jól teljesített, bár Dani bizonytalanságát néha nem értettem, Ákos meg elég kiszámíthatalan volt, de összességében jól játszottak. A cserék többnyire jó szálltak be, közülük Tibit emelném ki, aki sokat tett hozzá a győzelmekhez. Az első ötöst egybe venném, ők az esetek nagy részében igazi kosárlabdát játszottak. Toma néha útban volt, Andris meg sokszor elbambult, de ezen kívül nagyon szépen ment a labda, jók voltak a befutások, mindenkiben volt betörés és pont és nagyon sok szemet gyönyörködtető akciót vezettek a srácok. Rafi sokkal kevesebbet hibázott, mint szokott és a lepattanókat is jól szedte, a Szöszik pedig igazi motorjai voltak az ötösnek. Andris betörései, Toma betörés-lefordulásai nagyon kellettek, jó volt nézni a játékot. A taktikai feladatokat maradéktalanul teljesítették, a végén a fáradtság egy kicsit visszahúzta az ötöst, de kosaraztak és ez jó.

Gratulálok a srácoknak, nagyon büszke vagyok rájuk. Remélem megnövik azokat a centiket, amire számítok és lassan elkezdenek hízni (egy-két kivétellel!), mert akkor serdülőben megint lehet országos döntős csapatunk 2 év múlva.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018. április 29.

Kaszás Reménységek - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 67-75 (9-19; 19-22; 19-16; 20-18)

Szőke G. 3; Szőke B. 17; Mihaleszkó 6; Márkus 32; Kerekes 4; Chandler 2; Ruckel 4; Cai 2; Boronyai 4; Barabás 1

Elérkeztünk az idei utolsó hivatalos bajnoki mérkőzésünkhöz és én személy szerint szerettem volna szépen zárni. Elég jó kezdtünk, szépen járt a labda, jók voltak a labda nélküli mozgások és amit eddig hiányoltam: végre a védekezésben is jeleskedtünk. Sajnos Tomát le kellett cserélni sérülés miatt, de szerencsére volt, aki helyettesítse. Az Andris-Bence-Gergő hármas gönyörű add és fuss játékokkal bolondította az ellenfelet, Daninak is volt két szép megmozdulása, Rafi pedig a lepattanókat kapkodta össze és védekezésben jeleskedett. A második ötös rendkívül visszafogott volt, Balut nagyon egyedül hagyták a többiek, elszórták a labdákat és a védekezés sem volt az igazi. Kicsit csalódott is voltam. Az első ötös magasra tette a mércét. A második félidőben a sérülés és egyéb okok miatt úgy döntöttem nem váltott ötösökkel játszunk tovább és bár nem úgy indult a játékrész, ahogy szerettem volna, de végül összeállt a játékunk és egy-két védekezési és technikai probléma kivételével simán hoztuk a meccset. A 4. negyed elején egy kicsit szorossá vált a meccs, de sem nem forgott veszélyben a győzelem. Balu 32 pontja önmagáért beszél és a második félidőben védekezett is. Szöszik ismét nagyon jók voltak, Bence a jegyzőkönyv szerint 17 pontot dobott. Egy biztos, a betöréseknél nincs félelemérzetük és ez jó... Gratulálok a csapatnak!

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018. április 21.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 – MAFC/C 86-54 (23-5; 34-13; 21-9; 8-27)

Szőke G. 8; Szőke B. 4; Mihaleszkó 10; Márkus 22; Kerekes 4; Chandler 2; Ajao 11; Ruckel 10; Boronyai 11; Barabás 4

Ahogy megbeszéltük a srácokkal, elérkeztünk 3 hetes felkészülésünk első állomásához. Úgy gondoltuk, hogy egy jó meccsel kezdünk, mert az U12 bajnokságban a MAFC-cal többnyire szoros meccseket játszottunk, érdekes módon jobban is szeretjük ezeket az egál partikat. Ehhez képest ellenfelünk nem olyan kerettel érkeztek, mint amire számítottunk, így ez hamar el is vette lelkesedésünket. Ennek köszönhetően az első pár percben akadozott a játék, majd ellenfelünk érthetetlen módon időt kért (köszönjük!), mint kiderült nekünk, mert onnan kezdve futottunk egy 21-2-es rohamot, nagy kedvvel játszottunk. A második ötös is aktív volt, a félidőben egy híján 40 pontos különbséggel vezettünk. A félidei közjátékhoz hozzá tartozik - aki nem értette volna -, hogy amit ellenfelünk csinált a félidőben az nettó udvariatlanság, de tiszteletlenség is. 40 pontnál!!! Ez olyan, mintha én edzőként 40 pontos vezetésnél 3 mp-cel a vége előtt időt kérnék, hogy csapatom még egy kosarat dobhasson. Vagy amit esetleg már láttunk NBA-összefoglalóban is, amikor a már biztos győztes csapat felhozza a labdát, megáll, lepörgeti az órát, majd az egyik játékos kezet nyújt egy pacsira, de közben elveszi a labdát és egy nagyot zsákol a túloldalon. Azt már mondanom sem kell, hogy ellenfelünk csapatának egy része jogosulatlanul szerepelt a mérkőzésen (minket nem kérdeztek erről), nem rendelkeztek játékengedéllyel, így a meccs eleve 20-0 ide és edzőmeccs. Ennek ellenére megtették. Mit kellett volna lépnünk erre? Egyrészt a felhívni a figyelmét a játékvezetőnek, hogy ellenfelünk nem rendelkezik a mérkőzés hivatalos lejátszásához szükséges papírokkal és hazamenni, vagy nekiugrani elenfelünknek, és szerintem a 100 pontos különbség sem lett volna elképzelhetetlen. Nem, mi nem ezt tettük. A gyerekek feladatot kaptak, amit sajnos nem tudtak teljesíteni, nem tudtak átállni rá, ezért a második félidő nem sikerült úgy, mint szerettük volna. Én fogtam vissza őket, én nem engedtem, hogy porig alázzák az ellenfelet, mert azért a gyerekek a másik oldalon is gyerekek. Ez kizárólag az én hibám, ezért a gyerekektől elnézést kértem. A mérkőzés ettől kezdve szakmailag értékelhetetlen, így a kezdés keddre tolódott. Ez van.

U12 8. forduló - 2018. április 15.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Pannónia Vasas 82-37 (21-4, 24-10, (5-4), 17-10, 15-9)

MÁRKUS Balázs 24; MIHALESZKÓ András 19; BARABÁS Dominik 12; SZÕKE Bence 10; BORONYAI Tamás 6; SZÕKE Gergõ 4; RUCKEL Dániel 2; AJAO Rafael 2; CAI Jinhang 2; KEREKES Ákos 1

Fürge Vasas - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 47-45 (11-11, 12-13, (6-4), 7-5, 11-12)

MÁRKUS Balázs 21; MIHALESZKÓ András 6; BORONYAI Tamás 5; KEREKES Ákos 4; SZÕKE Bence 3; CAI Jinhang 2; CHANDLER Thomas 2; SZÕKE Gergõ 1; NADJ Zalán Simon 1

Az első mérkőzés első félidejébe nagyon nehéz lenne belekötni, illetve bármilyen hibát találni, mert egészen elképesztő támadójátékot láttunk (a Toma-Szőkék-Andris-Rafi ötös elképesztő volt) és védekezésben is eredményesek voltunk. 18-0-val kezdtük a meccset, nehéz szavakat találni azokra a földönpattintott gólpasszokra, hátsó befutásokra, leütés nélküli indításokra, melyeket "elkövettünk" a félidőben. Kis fiesta hangulat után a második félidőben mindkét ötös motiválatlanul lépett pályára, viszont mindkét ötös a negyed végére összeszedte magát. Már mérkőzés közben beszéltünk arról, hogy a legrosszabb eset áll fenn: duplázunk és ráadásul nagyon könnyen nyertünk, várható volt, hogy nehezen pörgünk fel a második meccsre, de nyerni akartunk. Sajnos nem tudtuk a saját ritmusunkat játszani, szépen csordogált a mérkőzés, kicsit olyan érzésem volt, hogy majd a végén robbantunk és nyerünk, ám a védekezésünk továbbra is csak kísérgetésre hasonlított, támadásban meg nagyon sokáig nem értettük meg, hogy ez nem az a csapat, akik ellen jelenlegi állapotunkban bravúrpasszokat adhatunk. Ami az előző meccsen bejött, azt most elvitték, mert jobb, gyorsabb csapat volt szemben, mi meg ezt sokáig nem értettük meg. Az utolsó 3 percig maradt a gyatra védekezés, aztán Caicai elkezdte a munkát, a többiek hellyel-közzel csatlakoztak. A baj az volt, hogy támadásban nem voltunk csapat, Balun kívül senki nem támadta a gyűrűt, csak passzolgattunk mezőnyben. Egyedül hagytuk kapitányunkat. Ennek ellenére a végjátékban nekünk állt a zászló annak ellenére, hogy úgy éreztem a játékvezetők kicsit bedobták a gyeplőt a lovak közé (itt is, ott is néma volt a síp fault-helyzetekben). A végén viszont egy óriási játékvezetői hiba történt, mikor ellenfelünk a nyakánál fogva rántotta le Balut, majd fogta meg a labdát (hátulról!), ami minimum fault, de inkább sportszerűtlen hiba. Közvetlenül előttem történt az eset, így szerintem romló látásom ellenére jól ítélem meg helyzetet. Mivel egál volt a meccs, 20 mp volt hátra, nem volt meg a csapatfault, így reklamálásra sem volt szükség, próbáltuk Balut nyugtatni, rendbe is jött, látszott rajta, hogy ezt nem hagyja annyiban. Az időkérés miatt a támadó térfélről jöhettünk, így kézben volt a meccs. Arra nem számítottam, hogy a bedobásból ziccerbe passzoljuk meg ellenfelünket... Ennek ellenére volt esélyünk, Balu rögtön válaszolt (a plusz egy dobás ismét elmaradt...). Az ellenfél utolsó támadása mindent elmondott a mérkőzésen tanusított "védekezésünkről": a legjobb dobójukat hagytuk végigszaladni a pályán és 7 másodperc alatt alaptól alapig vezetve a labdát sima kosarat dobott. Ennyi. Azt szeretném hangsúlyozni, hogy nem az utolsó bírói hiba miatt veszítettünk, hanem a gyatra védekezésünknek köszönhetjük a vereséget. Nem érdemeltünk győzelmet, nem is baj, hogy kikaptunk. Nem érzem magam győztesnek, hogy nekem lett igazam (védekezés nélkül ezt a meccset nem fogjuk megnyerni - mondtam végig), de vereséget érdemeltünk. Ez volt az utolsó U12 bajnokink, melyektől függetlenül 2. helyen végeztünk a régióban. Hátra van még a Zsíros Tibor Kupa, melyre mostantól gőzerővel készülünk.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018. április 11.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 – Budapest-Csepel 82-79 (21-15; 23-10; 14-25; 19-19)

Szőke G. 13, Szőke B. 2; Mihaleszkó 14, Márkus 30; Chandler 6; Ajao 2; Ruckel 4; Cai 3; Boronyai 4; Nadj 2; Barabás 2

Az "odavágón" 1 pontos, fájó vereséget szenvedtünk, így szoros mérkőzésre volt kilátás. Az már az elején látszott, hogy feleakkorák, de sokkal képzettebbek vagyunk, ráadásul volt az ellenfélnél egy nagyon hosszú játékos, aki a MAFC-ban is játszik és őt a palánk alatt nem tudtuk megállítani (közel 50 ponttal fejezte be a meccset). Az első negyedben a támadójátékunk zseniális volt, járt a labda, befutások folyamatosan működtek, rendszeresen mögéléptünk a védőknek és öröm volt látni ennyi földönpattintott átadást. Sajnos a védekezés nulla volt, szinte leütés nélkül indítottak le minket és kaptunk kosarakat egymás után. A második ötösnek kicsit könnyebb dolga volt és ennek köszönhetően elég nagy lett a különbség a félidőre. Tomtom játékát emelném ki ekkor: bátran tört kosárra, és a védekezésben is jeleskedett. Sajnos a harmadik negyed közepére elfogyott az előnyünk, de az utolsó két percre magunkra találtunk és ennek köszönhetően még mindig meccsben voltunk. Ebben a periódusban jól védekeztünk, meg is volt az eredménye. A negyedik negyed elején nem tudtak mit kezdeni Baluval, aztán amikor magas ember kezdte el fogni, az sem segített egy ideig. Aztán szerencsénkre Cai is tudot egy-egyezni, Zalán meg a legjobbkor dobott egy gyönyörű horgot. A végén helyén volt a szívünk, ellenfelünk kicsit eltaktikázta magát. A végén kicsit megijedtem, amikor a magas ember Caicaial a derekán beállt a palánk alá és felzárkóztak egy pontra, de ezzel be is fejezték a pontgyártást. Balu egy 2/0 után dobott egy 2/2 büntit, aztán még a labdát is megszereztük, így méltóképpen visszavágtunk ellenfelünknek. Összegezve azt kell mondjam támadásban egészen kiváló teljesítményt nyújtottunk, nem tudnék most tíz gyönyörű jelenetet kiválasztani, olyan sok volt. Védekezésben nem azzal volt gondom, hogy a magas emberekkel nem tudtunk mit kezdeni a palánk alatt, hanem hogy sokszor nem, vagy csak félig segítettünk egymásnak és nagyon sokszor nem értünk vissza védekezésbe. Sosem voltunk az az agesszív védekező csapat, ez lehet az én hibám, de a minimumot azért meg kell mindig csinálni. Gratulálok a csapatnak!

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018. április 7.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 – Zuglói Sasok/B 65-35 (18-8; 19-7; 15-4; 13-16)

Szőke G. 3, Szőke B. 4; Mihaleszkó 14, Márkus 21; Kerekes 3; Beck 2; Ruckel 3; Cai 2; Boronyai 6; Nadj 1; Barabás 6

A csehországi tapasztalataink után bíztam benne, hogy nagyobb erőbedobással játsszuk a hazai mérkőzéseket. Mai találkozó győztesének nem volt kérdés a kiléte. A végeredményből is látszik, hogy udvariasak voltuk zuglói ellenfelünkkel. Ahány könnyű kosarat kaptunk annyi ziccert is hagytunk ki, tehát a végeredménnyel nem lehetünk elégedettek. Támadásban Andris kreativitása kiemelkedő volt, védekezésben pedig Ákos mutatott lenyűgöző teljesítményt. Jövő héten szintén egy serdülő mérkőzéssel folytatjuk, méghozzá a Csepel csapatával és ezzel hangolódunk az utolsó U12-es fordulóra! Hajrá Srácok!

U12 7. forduló - 2018. március 24.

MAFC-Gabányi - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 70-67 (24-10; 13-19; (2-4); 17-13; 14-21)

Szőke G. 11; Szőke B. 3; Mihaleszkó 4; Márkus 34; Chandler 2; Ajao 1; Beck 2; Cai 5; Boronyai 3; Barabás 2

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budafoki Bikák 67-26 (25-9; 9-6; (5-5); 14-4; 14-2)

Szőke G. 12; Szőke B. 6; Mihaleszkó 12; Márkus 8; Kerekes 7; Chandler 1; Beck 3; Ruckel 3; Cai 3; Boronyai 5; Barabás 7

Első meccsünkre is nagyon készültünk, hiszen a Budafok egy nagyon szimpatikus csapat benyomását keltette legutóbb és erősen megizzasztott minket. Nem szívesen mondom, de szerintem félválról vettük őket legutóbb, meg is büntettek minket. Most nagyon komolyan vettük ellenfelünket és megtiszteltük őket azzal, hogy mindenki koncentrált volt és a lehető legpontosabb. Talán a második negyedet kivéve végig jobbak voltunk. Szőke Gergő volt az MVP, de Bence és Andris is ott volt a nyomában. Balun úgy éreztem, hogy ő inkább a következő meccsre tartalékol...

A MAFC elleni meccs arról döntött, hogy ki végez a tabella tetején idén. Sajnos megtettük azt a szívességet ellenfelünknek, hogy az első negyedben elengedtük őket. Ha felállítanánk a két csapatot egymás elé egysoros vonalban egyenlő létszámban, szerintem a MAFC sora jóval szélesebb lenne, termetre/méretre náluk az előny és ez érvényesült is: könnyű lepattanók után indultak előre, mi meg nem értünk vissza. Utóbbira nincs mentség, könnyű kosarakat kaptunk. A második negyedben közelebb mentünk, de még mindig nem volt az igazi, bár ellenfelünk kicsit megijedt és legjobbjait ketté vette a második félidőre. Hiba volt. A harmadik negyedben első sorunk magához tért és nem engedett nagy előnyt, a 10 pont mínusz behozhatónak tűnt. Caicai zseniálisan védekezett, majdhogynem lenullázta emberét, aki az első negyedben 11-et dobott, most egy kosárra futotta, illetve Balu úgy döntött, hogy itt az idő. Hátára vette a csapatot és berámolt közel egy huszast. A végjátékról annyit, hogy a 7. percre holtpontra jutottunk és itt hibáztam egyet, mert ekkor kaptam egy technikait reklamálásért egy kis műbalhé után. No nem azért hibáztam, mert kaptam egyet, hanem azért mert túl későn. Ezután felpörögtünk és betoltunk egy 6-0-s rohamot, így teljesen nyílt lett a vége. Sajnos 67-67-nél ütöttünk egy buta és felesleges faultot, majd amikor labdánk volt a végén, meg akarták nyerni a meccset a srácok és hármast dobáltak. Kettes elég lett volna a hosszabbításhoz, bár két igen jó kísérlet volt. Ez van, ilyen a sport, kicsit sajnálom és a mérkőzés körülményeinek ismeretében szintén jó lett volna nyerni elégtétel gyanánt. Gratulálok csapatomnak, nagyon tisztességes teljesítményt nyújtott, remélem a nemzetközi színtéren is megállják majd a helyüket a jövő héten. Mindenesetre a semleges nézők nagyon gratuláltak, ők is sajnálták, hogy nem mi nyertünk. Ez van. Nincs gáz, jók vagyunk. ;)

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018. február 25.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 - Óbudai Kaszások Reménységek 68-67 (10-16; 21-19; 14-18; 23-14)

Szőke G. 6, Szőke B. 8; Mihaleszkó 12, Márkus 22; Kerekes 2; Ajao 2; Beck 4; Cai 6; Boronyai 2; Barabás 4

Megkezdtük felkészülésünket az U12 bajnokság következő, remélhetőleg utolsó fordulójára, az elkövetkezendő három hét erről fog szólni. Egy szemlátomást jó szerkezetű csapatot fogadtunk, látszott, hogy a lepattanókkal gondban leszünk - megint. Továbbra is csak azt tudom írni, hogy támadni nagyon szeretünk és a srácok már-már serdülő csapatokat megszégyenítő játékokat játszottak: rengeteg add-és fuss, szép betörések, kiosztások és indítások jellemezték támadójátékunkat. A védekezéssel van gond, továbbra sem zártunk ki, belépkedtek mögöttünk az alapvonalon, úgyhogy ezen mindenképpen javítanunk kell. A végjáték is örömteli volt. Ellenfeleink megszokhatnák már, hogy ellenünk kevés a 10 pont különbség a végjátékban, most is így lett. Szépen, lassan lefaragva a hátrányt az uolsó percekben vezettünk először a meccs eleje óta. Precíz és összeszedett volt a védekezésünk is, nem volt eladott labdánk és mindenki ki tudta venni a részét a fordításból. A végén Balu belekeveredett egy fogócskába, de nem érték utol. Az ilyen helyzetet nem biztos, hogy így kell megoldani, de lehet ez az egyedi módozat volt az, ami végül sikert ért. Mindenesetre szórakoztató volt. Kiemelni megint Balut tudom, továbbra is nyújtja a tőle elvárt extrát, illetve a két Szőke volt még zseniális. Andris 2. félidei játéka kiváló volt, Caicai védekezése pedig nagyon kellett a végén. Gratulálok a csapatnak!

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018. február 25.

MAFC/C – Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 45-83 (14-31; 9-19; 9-21; 13-12)

Szőke G. 11; Szőke B. 1; Mihaleszkó 6; Márkus 30; Chandler 4; Ajao 4; Nadj 4; Boronyai 11; Barabás 12

Serdülő bajnokságban megkezdtük a rájátszást ahol első ellenfelünk a másik csoportból érkező nyeretlen MAFC csapata volt. Az első félidőben mind a két váltott ötös különböző feladatokat kapott, aminek célja az volt, hogy éles helyzetben is meg tudjuk csinálni, amiket edzésen gyakorolunk. A mérkőzés folyamán kiépített fölényes különbség lehetővé tette, hogy a srácok a második félidőben szabadabban játszanak, aminek következménye, hogy kevésbé koncentráltunk és így ellenfelünk könnyebben felzárkózott.

U12 6. forduló - 2018. február 24.

Csata Csillagok - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 68-25 (13-9, 11-6, (7-5), 15-1, 22-4)

MÁRKUS Balázs 9; BORONYAI Tamás 7; SZŐKE Gergő 3; BARABÁS Dominik 2; MIHALESZKÓ András István 2; CSORBA Tibor 1; MAJSAI Dávid 1

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Amazonok 47-57 (10-10, 10-18, (5-5) 8-4, 14-20)

MÁRKUS Balázs 17; BORONYAI Tamás 8; CSORBA Tibor 5; BARABÁS Dominik 5; SZŐKE Gergő 4; KEREKES Ákos 3; MAJSAI Dávid 3; MIHALESZKÓ András 1; SZŐKE Bence 1

Rövid leszek: mindkét meccs első félideje nagyon tetszett. :)

U12 5. forduló - 2018. február 4.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Budafoki Bikák 55-51 (8-7; 18-11; (2-4); 14-14; 13-15)

MÁRKUS Balázs 21; BORONYAI Tamás 11; MIHALESZKÓ András 5; CAI Jinhang 5; BECK Dániel 5; SZŐKE Gergõ 4; BARABÁS Dominik 2; RUCKEL Dániel 2

Pannónia Vasas - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 65-68 (16-8; 14-22; (9-7); 10-10; 16-19)

MÁRKUS Balázs 32; MIHALESZKÓ András 7; CHANDLER Thomas 5; BORONYAI Tamás 5; SZŐKE Gergő 4; RUCKEL Dániel 4; BARABÁS Dominik 3; CAI Jinhang 3; BECK Dániel 2; SZŐKE Bence 2; KEREKES Ákos 1

A meccs előtt tudtuk mi volt az A csoport meccsein - a lányok rommá verték az egyetlen fiúcsapatot -, így tulajdonképpen nem volt veszítenivalónk ezen a hétvégén, mindenképpen jól járunk, bármi eredmény is születik. Na jó, kiesni azért nem lett volna jó. Vagy nyerünk két meccset, vagy maradunk a csoportban és megint értékelhető meccseket tudunk játszani a következő fordulóban. A budafokiakkal tavaly már találkoztunk egyszer - éppen leszállóágban -, ha jól emlékszem ki is kaptunk. Felhívtam a figyelmet, hogy semmiképpen ne essünk abba a hibába, hogy lebecsüljük ellenfelünket, jó kis csapatuk van. Az már az elején látszott, hogy képzettebbek vagyunk, viszont az arcul csapott, hogy fizikálisan alulmaradtunk, jobban mondva az egyéni párharcokat test a test ellen rendre elveszítettük. Ellenfelünk kitartóan hajtott minket és bár nem éreztem, hogy a győzelmünk nagy veszélyben forogna, azért nem esett jól a félidei büntetőzés, meg a sok bambulás. Idegességre inkább ezek adtak okot, egyszerűen balfékek voltunk a helyzetek többségében. Azért stresszhelyzetben jól mentek a büntetők, Szőke Gergő be is rámolt 5/4-et. Balu kicsit nehezen boldogult, de hozzáteszem: nagyon kevés faultot kapott, nem értem miért néma a síp ilyenkor. Ha 30-szor szabálytalankodnak a dobó játékossal szemben, akkor annyiszor kell befújni, nem mérlegelhetek, hogy "ha mindent befújok, akkor sok a kipontozódás", erre nem lehet mérkőzést alapozni, ráadásul nem azt védi, akit kellene. A lépéshibák megítélése meg elképesztő volt... megint. Nem szoktam, de két meccs között azért felmentünk az öltözőbe rendet tenni a buksikban, szerintem egészen más szellemben futottunk ki a pályára. Az első félidőben, ha jobb játékkal nem is rukkoltunk elő, de nagyobb szívvel játszottunk és meg is lett az eredménye, partiban voltunk, a félidei büntetőzés is egész jól sikerült, a 2. félidőben játszani is elkezdtünk, kevesebb volt az eladott labdánk, Szöszik védekezésben és támadásban is jók voltak, Andris is előkerült, Toma meg hozott a csapatnak egy-két önbizalomnövelő kosarat. A második ötösben Balu elképesztően nagyot játszott, 32 pontot dobott és 18/14-et büntetőzött. Végül Tomtomot emelném még ki, aki nagyon harcos volt és rengeteg labdát szerzett nekünk vissza, sőt pontokat is dobott, ami a mérkőzésnek abban a szakaszábann nagyon kellett. Gratulálok a srácoknak, szép munka volt. Két szoros meccset nyertünk, ilyenek kellenek.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018.01.06.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 - Bp. Honvéd/B 57-77 (13-26; 14-12; 13-20; 17-19)

Szőke G. 7; Mihaleszkó 10; Márkus 17; Beck 4; Ruckel 7; Cai 5; Boronyai 5; Barabás 2

A Honvéd 2005-ös csapata volt az ellenfél, ami ugye megint azt jelentette, hogy centiben és kilóban erősen le vagyunk maradva aktuális ellenfelünktől, de ugye ezért is vagyunk itt ebben a bajnokságban. Ami nagy öröm volt számomra, hogy talán egy-két kivétellel képzettségben és taktikailag mi járunk előrébb, minimális volt a lépéshiba, biztosabb volt a labdavezetésünk, jók voltak az alapmozgások, talán egyéni- és csapatvédekezésben nem voltunk jobbak. Sajnos a fizika törvényeit ez nem érdekli: úgy hogy a test-test elleni párharcokat rendre elveszítettük, de hát ez papírforma. Ami negatívum, hogy még mindig túl sokat ülünk néha a labdán, nem lőjük sokszor előre, amihez persze még nem mindenkinek van meg az ereje, de inkább így adjuk el a labdát, mint oldalvonali bedobásokból. Összességében elégedett vagyok a srácokkal, küzdöttek is, örültem a sok vetődésnek.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018.01.06.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 - Budafok 49-106 (8-26; 17-31; 17-25; 7-24)

Szőke G. 9; Szőke B. 4; Mihaleszkó 6; Márkus 24; Kerekes 2; Ruckel 2; Boronyai 2

Nem volt könnyű dolgunk budafoki vendégeinkkel szemben. Lényegesen magasabbak voltak palánk alatt, amihez még nem vagyunk hozzászokva, ellenben becsülettel vettük fel a kesztyűt és helyt álltunk még lepattanó szedésben is. Sajnos még mindig vannak figyelmetlenségből adódó hibáink, amiket már nem lenne szabad elkövetnünk, de ez mellet viszont több olyan gólpasszunk és indításunk volt, amivel ellenfelünket is megleptük. Ezek a mérkőzések segítik a fejlődésünket.

U12 4. forduló - 2018. január 13.

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Vasas Amazonok 33-58 (5-12, 6-17, (5-4), 7-13, 10-12)

Márkus Balázs 11; Szõke Bence 4+1; Barabás Dominik 4; Beck Dániel 4; Cai Jinhang 3; Szõke Gergõ 1+1; Kerekes Ákos 2; Chandler Thomas 1; Ajao Rafael 1

MAFC Gabányi - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 68-62 (15-14, 18-23, (6-4), 13-8, 16-13)

Márkus Balázs 28/3; Szőke Gergõ 7; Cai Jinhang 7; Beck Dániel 5; Barabás Dominik 4; Kerekes Ákos 4; Ruckel Dániel 3; Szőke Bence 3; Chandler Thomas 1

Nagyon rosszak voltak az előjelek a forduló előtt. Alig tudtunk rendesen edzeni, sok betegség, hiányzás hátráltatott minket. Egész héten azon kellett izgulni, hogy egyáltalán megleszünk-e. Necces volt. A lányok elleni mérkőzésről szokás szerint nem írnék, lefürödtük megint, úriemberek módjára viselkedtünk... A MAFC jelenleg a közvetlen riválisunk, ott is hiányzott egy meghatározó játékos, de még mindig ők voltak az esélyesebbek. Mi dupláztunk, ráadásul csak tizen voltunk és láthatóan nem jó állapotban. Ennek ellenére reális esélyünk volt a győzelemre, de sajnos az, ami eddig nagy erényünk volt, most nem mutatkozot meg, ugyanis nem hajtott, nem küzdött mindenki eléggé, ráadásul döntő szituációkban gyermekded hibákat vétettünk. Szőke Gergő és Szőke Bence óriásit játszott, nagy gratuláció nekik. Márkus Balunak nagyon magasan van a léc, neki ezért nehéz meccsről meccsre megugrani ezt a szintet. Most ismét sikerült, ám a végére nagyon egyedül maradt, kicsit úgy éreztem egyedül hagytuk, el is fáradt a végjátékra. A többiekről annyit, hogy aki nem akar nyerni, az nem is fog, küzdelem nélkül meg nem is hagyom, így az utolsó 2 perc már eseménytelen volt. Tragédia nem történt, sőt nekünk valószínüleg a B csoport lesz a megoldás, mert a csatás lányok várhatóan feljutnak az A csoportba, így ott két leány csapattal kellene játszanunk, ami nekünk sosem jön ki jól, egyszerűen képtelenek vagyunk ugyanúgy játszani, mint a fiúk ellen. Jó lesz nekünk a B is, lehet maradunk is egy kicsit...

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2018.01.06.

Budapest Csepel - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 80-79 (20-24; 16-14; 27-21; 17-20)

Szőke G. 6; Mihaleszkó 5; Márkus 52/9; Kerekes 4; Ruckel 3; Cai 1; Boronyai 8

Az ünnepi pihenő után serdülő mérkőzéssel vágtunk neki az évnek. Már a heti edzéseken látszott a srácokon, hogy gőzerővel igyekeznek visszarázódni a mindennapokba. A mérkőzés első felében többször is sikerült meglépnünk a nálunk két évvel idősebb házigazdákkal szemben, de a végig fej-fej melletti küzdelemben sajnos egy pont döntött. A fiúk oroszlánként küzdöttek és szívük-lelkük beleadták a mai találkozóba. Öröm volt átélni, ahogyan egymásért játszottak. Ezért csak büszkék lehetünk! Kiemelést érdemel a srácok közötti összetartás és Balu 52 pontja. A jövő héten nagy feladat vár ránk a következő U12 fordulón.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.12.06.

Zsíros Akadémia Kőbánya/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 71-60 (18-8; 17-13; 26-17; 10-22)

Szőke G. 17; Mihaleszkó 6; Márkus 13; Kerekes 2; Beck 6; Ruckel 8; Cai 4; Boronyai 4

Nem mondhatnám, hogy nem voltam elégedett a látottakkal, de kicsit zavart, hogy néhány játékosom milyen hitetlenül és motiválatlanul játszott az első félidőben. Írom ezt annak ellenére, hogy fizikálisan nagyon messze voltunk ellenfelünktől. A második félidőben már nem volt ezzel gond. Szőke Gergő 17 ponttal kiemelkedett. Látszott, hogy mennyire akar, mennyire küzd, de ezt tőle már megszokhattuk, most viszont eredményes is volt. Bár ellenfelünk többnyire leütés nélkül játszott, azért sikernek élem meg, hogy az utolsó negyedet sikerült megnyernünk.

U12 3. forduló - 2017. december 2.

Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC-Gabányi 55-50 (12-9; 19-15; (4-6); 5-12; 15-8)

Szőke G. 2; Szőke B. 3+1; Mihaleszkó 11+1; Márkus 17+1; Kerekes 1; Ruckel 2; Cai 7+1; Nadj 1; Barabás 7

Fürge Vasas - Zsíros Akadémia Kőbánya 43-57 (10-13; 8-21; (5-5); 12-5; 8-13)

Szőke G. 5; Szőke B. 2+1; Mihaleszkó 11; Márkus 16+1; Kerekes 3; Chandler +1; Ruckel 3; Cai 9+1; Boronyai +1; Barabás 3

Hogy őszinte legyek, elegem van ebből a csapatból. Jó a közösség, jó a hangulat, de az edzésmunkával annyira nem vagyok elégedett, sok a fegyelmezetlenség, mégis nyernek és nem is akárhogy nyernek. Persze sok butaságot csinálunk meccs közben, de hát ugye ez egy gyerek csapat még, ugyanakkor végtelenül intelligensen, motiváltan hozunk le minden mérkőzést. Pontosan tudják mikor kell odatenni magunkat, mikor kell futni, mikor megállni és (sajnos ez az előző MAFC meccsen meglátszott), mikor nem érdemes megszakadni. Mintha öreg rutinos rókák lennének. A MAFC ellen volt mit törlesztenünk, hiszen az előző meccsen hagytuk őket gálázni, így muszáj volt helyreállítani a renoménkat, ami sikerült is, ha nem is simán, de minden taktikai feladatot végrehajtottunk, amit kell és így nem volt sok izgalom. A Vasast a vártál könnyedebben vertük, szerintem egy percig sem fért kétség a győzelmünkhöz. Igazi csapat voltunk mindkét meccsen, Toma hiányát is tudtuk pótolni, végig stabilak voltunk mindkét mérkőzésen egy-két megingást kivéve, amit egy-egy időkéréssel tudtunk javítani. A kiemelkedők között is kiemelném most Caicait, aki a heti több beszélgetésünknek köszönhetően végre bátor volt és újra ponterős tagja volt a csapatnak, illetve Dominik MAFC elleni játéka volt kiemelkedő és a fegyelmezettségének köszönhetően végre úgy tette a dolgát, ahogyan azt szeretném. Balu igazi vezér volt, talán most először játszott úgy, ahogy egy igazi kapitánynak kell. Amikor kellett pontot dobott, amikor kellett passzolt és még védekezett is. A két Szőke nagyon szépen "motorizálta" az első ötöst és a hátukon felmászva volt Andris is rendkívül eredményes, ő is 10 pont fölött átlagolt. Ákos és Tomtom is nagyon hasznos volt, Zalán pedig szintén megtalálta helyét a meccseken. Rafi egy-egy kihagyást kivéve nagyon sokat segített a védekezésben. Ruckel Dani mindkét meccsen a legjobbkor szerzett kosarat, őt nem nagyon tudták utolérni ellenfeleink. Gratulálok a csapatnak!

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.11.25.

Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 - MALÉV 25-122 (0-34; 9-23; 6-36; 10-29)

Szőke G. 4; Mihaleszkó 6; Márkus 9; Kerekes 2; Ruckel 2; Cai 2

Sajnos a serdülő B bajnokság lebonyolítása miatt előfordul, hogy olyan csapatokkal is játszunk az elején, akikkel szemben a fizikális különbségek miatt nem sok keresnivalónk van, de ez majd azért beáll az alsóházban. A szombat reggeli meccs is ilyen volt, sőt mivel nem teljes kerettel játszottunk, ezért azt kértem a csapattól, hogy gyakoroljanak és hozzák ki a mérkőzésből, amit csak lehet. Megfontolatlan támadásaink során sokat kapkodtunk vagy csak izgultunk, úgyszintén védekezéseinkben is, de jó néhány pozitív megmozdulást is mutattak a srácok a pályán. Végül nem lett meg a közte száz, értékeljük ezt sikerként.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.11.19.

Zuglói Sasok/B - Zsíros Akadémia Kőbánya/2006 32-64 (15-9; 6-19; 5-14; 6-22)

Szőke G. 2; Szőke B. 5; Mihaleszkó 10; Márkus 20; Kerekes 2; Beck 4; Cai 4; Boronyai 7; Barabás 8

Ellenfelünk egy olyan serdülő csapat volt, ahol volt egy-két szépen megtermett gyerrmek, de képzettségben annak ellenére messze járnak (még) tőlünk, hogy idősebbek nálunk 1-2 évvel. Kicsit nehezen indult a találkozó, eléggé meg voltunk illetődve és a labda méretét sem sikerült még megszokni, de a második félidőre egyre több kiváló megmozdulásnak lehettünk szemtanúi és annak ellenére vagyok elégedett, hogy rengeteg ziccer és büntető kimaradt. Már a meccs közben is megdicsértem a srácokat, viszont felhívtam a figyelmet, hogy csináltunk egy-két olyan csacsiságot, amitől a falnak megyek. Persze a győzelmet nem kell magyarázni és ez nem is volt kicsi.

U12 2. forduló - 2017. november 11.

MAFC Gabányi - Zsíros Akadémia Kőbánya 85-46 (26-10; 8-12 (4-3); 22-13; 25-8)

Szőke G. 7; Mihaleszkó 12; Márkus 12+1; Nadj +1; Boronyai 8; Barabás 4+1

Zsíros Akadémia Kőbánya - Pannónia Vasas 68-55 (11-12; 20-15; (6-7); 16-12; 15-9)

Szőke G. 1+1; Szőke B. 3+1; Mihaleszkó 11; Márkus 18; Kerekes 7; Ruckel 2+1; Cai +1; Nadj +1; Boronyai 17/3; Barabás 4+1

Az első mérkőzés kiváló játékot hozott némi szerencsével fűszerezve. Ennek köszönhető, hogy az első negyed után izgalom nem nagyon adódott. Sok szép megoldást láthattunk és védekezésben is megfelelő volt a csapat teljesítménye. Ennek ellenére aggasztó, hogy mennyivel több energiát használunk el, mint kellene, illetve hogy nem nagyon vettük figyelembe, hogy a mérkőzésnek akkor van vége, amikor a játékvezető erre megadja a jelet. Az utolsó negyedben sajnos kiengedtünk egy kicsit és sok lehetőséget engedtünk ellenfelünknek, de szerencsére ez a pontszámukban nem mutatkozott meg, így sima győzelem a vége.

A második mérkőzés már az első negyedben eldőlt. Lélektelen és alulmotivált volt csapatom és ami a legszörnyűbb: többen fáradtsággal küzdöttek, aminek nem örülök. Az öltözőben jeleztem is, hogy az utóbbi időben az atlétika jellegű feladatokat nem csináljuk renden az edzéseken, ennek most meg is mutatkozott az eredménye. Ellenfelünk könnyedén átgázolt rajtunk, nem volt nagy az ellenállás.

Budapesti serdülő/B bajnokság - 2017.11.08.

Zsíros Akadémia Kőbánya - KLKS 35-109 (7-24; 10-30; 9-23; 9-22)

Mihaleszkó 9; Márkus 8; Kerekes 4; Ruckel 7; Cai 4; Boronyai 3/3

A mérkőzés előtt elmagyaráztam a srácoknak, hogy mi célt szolgálnak ezek a serdülő mérkőzések, hiszen ellenfeleink többnyire 2 évvel idősebbek és minden meccsen nem kis hátrányban leszünk kilóban és centiben. Az egyik legjobb példa erre a KLKS csapata, akik a saját korosztályukban nem számítanak jó csapatnak, de mi így is nagyon kis falat vagyunk nekik, volt két extra magas emberük, akik ellen alig volt esélyünk felvenni a versenyt (azért néha sikerült). Nem ez volt az utolsó ilyen nagyarányú vereségünk, de előbb utóbb azért el fogunk kapni egy-egy serdülő csapatot.

Gyakorló mérkőzések ezek, nincs tétje, lletve van: nem betojni, küzdeni, hajtani kell. Az első ötössel maximálisan elégedett vagyok, többnyire nagyon akartak, hajtottak rendesen. Csináltak ugyan butaságokat is, nem is keveset, de azért ez érthető volt abban a helyzetben. Ruckel Danit kiemelném, meglepően bátran játszott, remélem lassan megérik és nem egyszeri alkalom volt. Andris kis noszogatás után egész szép produkciót nyújtott, az Ikrek meg a belüket is kihajtották, nagyon küzdöttek. Rafi most nagyon idegenül mozgott a pályán, rajta látszik sajnos az edzéshiány, Zalán meg még mindig visszafogottabb, mint kellene. A második ötösnél abszolút nem láttam mit szeretnénk és az a megoldás, ami az U12 meccseken működött, most abszolút kudarcot vallott, Balu és Toma teljesen kioltották egymást, a többiek meg mintha nem is lettek volna a pályán, illetve Ákosnak volt egy-két harcos megmozdulása. Dominiknak nehéz dolga volt, ami folyamatos odafigyelést igényelt volna, de sajnos ez nem sikerült. Caicai a két kosarán kívül nagyon passzív volt, illetve Tomtom is csak egy-két esetben volt olyan harcos, amilyen az utóbbi időben megszokott volt.

A nagy feladat a hétvégére maradt, reméljük sikerül majd az edzésen gyakoroltakat alkalmazni végre.

U12 1. forduló - 2017. október 8.

MAFC Gabányi - Zsíros Akadémia Kőbánya 42-56 (17-13; 3-15; (6-3); 11-11; 5-14)

Szőke G. 1; Szőke B. 6; Mihaleszkó 16; Márkus 20+1; Kerekes 2+1; Cai 2; Nadj +1; Boronyai 6; Barabás 2

Zsíros Akadémia Kőbánya - Fürge Vasas 53-34 (7-7; 14-10; (5-6); 12-9; 14-2)

Szőke G. 2+1; Szőke B. 9; Mihaleszkó 9; Márkus 16; Chandler +1; Cai 4+1; Nadj +1; Boronyai 8+1

A mérkőzések előtt az öltözőben elmondtam, hogy mit várok a csapattól, milyen érzések vannak bennem velük kapcsolatban. Nem titkolom, nagyon elégedetlen vagyok edzésen a munkamorállal, a fegyelemmel annak ellenére, hogy az előző év végéhez képest ez azért javult. Hogy őszinte legyek, én egy győzelemmel és egy vereséggel számoltam, de a csapat rámcáfolt és ha behúzott kézifékkel is, de nyert két mérkőzést. Támadásban annak ellenére, hogy sok hibánk volt, jól megoldottuk a helyzeteket, csak a saját hülyeségünknek és szerencsétlenségünknek köszönhető, hogy nem dobtunk jóval több kosarat. A védekezésünkről nem tudok beszélni, mert nem volt. Nagyon gyengék voltunk ezen a téren, ráadásul sokszor szabálytalanok is. A Vasas ellen nem annyira, mint a MAFC ellen, bár az egy speciális helyzet volt. Mi állandóan ketten voltunk a betörő játékoson, ők hárman. Utóbbi nem mentesít minket a felelősség alól, nem irígylem a játékvezetőket, mert nehéz egy ilyen helyzetben betartatni a szabályokat. Folyamatosan kapják az edzőktől és sajnos a nézőktől is a magukét és ennek is köszönhető, hogy sokszor rosszul döntenek. A második félidőben már nem is láttam értelmét, hogy reklamáljak emiatt. Annak ellenére, hogy igazságtalannak érzem az ellenfél edzőjének méltatlan megjegyzéseit, mely minket és ezáltal klubunkat is minősítette. A továbbiakban viszont szeretném leszögezni, hogy csak azokat látom szívesen a mérkőzéseken, akik szurkolnak és nem reklamálnak sportszerűtlenül a játékvezetőknek és ne adj Isten az ellenfél tagjainak, legyen az edző, vagy játékos. Ebből nem engedek. Gratulálok a csapatomnak, 70%-kal is nyertünk két mérkőzést. Nem lesz ez mindig így. Inkább kapjunk ki, de mindent megteszünk, mint hogy félgőzzel nyerjünk.

Darázs Kupa - augusztus 26.

Mercédesz Kecskemét KA - Zsíros Akadémia Kőbánya 56-58 (24-10; 10-18; (4-1); 10-11; 8-18)

Szőke G. 17; Mihaleszkó 9; Márkus 29; Chandler 2; Ajao 1; Kluták +1; Ruckel 2; Barabás 3

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 62-56 (13-10; 5-14; (4-7); 13-12; 27-13)

Szőke G. 13; Szőke B. 4+1; Mihaleszkó 7; Márkus 21; Kerekes 2; Chandler 2; Ajao 1; Ruckel +1; Cai 2; Nadj 2; Barabás 5

Elérkezett az első erőpróba. Részemről nagy volt a várakozás, hiszen a felkészülés felemásra sikeredett, de a vége rendben volt. Két NB I. A csoportos klub utánpótlás akadémiája volt vendégünk, így a színvonal garantált volt. Egyetlen kérésem volt: mindenki szívvel lélekkel hajtson és igyekezzen a legtöbbet kihozni magából. Különös taktikai feladat nem volt, szerettem volna látni az edzőtáborban tanultakat. Az első mérkőzés kiválóan indult, az első ötös remekül játszott, nagyon tetszett, amit láttam mind védekezésben, mind támadásban. Mihaleszkó Andris teljesítet ekkor kiemelkedően. A második negyedben az volt az elképzelés, hogy Balu sok mozgással próbál helyzetbe kerülni, a többiek meg kihasználva a felszabaduló területet támadhatják a gyűrűt. Sajnos Balunak akadtak motivációs és egyéb problémái, ami miatt muszáj volt a padon tartani, a többiek nem tudták teljesen pótolni és védekezésben sem voltunk túl acélosak. A félidei büntető sem segített rajtunk, így bár még 10 ponton belül, de hátrányban fordultunk. A 3. negyedben Szőke Gergő fantasztikusan, rendkívül motiváltan játszott, kicsit közelebb is léptünk ellenfelünkhöz. A 4. negyedre Balu megértette, hogy a türelem meghozza gyümölcsét, kiváló védője össze is hozta a 4. faultját, így utána már megállíthatatlanul robogott a palánk felé a többiek jó helyezkedésének is köszönhetően. 20 pontot dobott a negyedben, azt hiszem ezt nem kell magyarázni. A vége egy 12-0-ás roham és győzelem.

A Kecskemétnek volt mit törlesztenünk, tavaly kikaptunk tőlük. Sajnos az első ötös beragadt az öltözőben, így ellenfelünk 20-3-ra elment, szerencsére Andris magára talált és a végén közeebb tudtunk kerülni, ám nem nézett ki túl jól a helyzet. A második negyedben többek között Balu 14 pontjának és az egész jó védekezésünknek köszönhetően elkezdtünk közelíteni és a büntetődobás előtt már nem is volt nagy a hátrány, ám az ott összehozott egyetlen pont nem adott okot az örömre. A harmadik negyedben első ötösünk összeszedte magát és kiválóan teljesített, Szőke Gergő ismét ihletett formában kosarazott, majd a 4. negyedet egy 10-0-s rohammal indítottunk és izgalmassá tettük a meccs végét, ami innen kezdve a mi kezünkben volt és nem is hibáztunk, végül 2 ponttal nyertünk. A legnagyobb hozama a meccsnek az volt, hogy csapatként funkcionáltunk, mind a pályán, mind a pályán kívül segítettük egymást. Aki nem volt ott, sajnálhatja, hogy nem látta. Gratulálok a kupagyőzelemhez és legfőképp a játékhoz.