GYERMEK (U12) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI

 
nagyításhoz klikk a képre
 

 

 

U12 1. forduló - 2017. október 8.

MAFC Gabányi - Zsíros Akadémia Kőbánya 42-56 (17-13; 3-15; (6-3); 11-11; 5-14)

Szőke G. 1; Szőke B. 6; Mihaleszkó 16; Márkus 20+1; Kerekes 2+1; Cai 2; Nadj +1; Boronyai 6; Barabás 2

Zsíros Akadémia Kőbánya - Fürge Vasas 53-34 (7-7; 14-10; (5-6); 12-9; 14-2)

Szőke G. 2+1; Szőke B. 9; Mihaleszkó 9; Márkus 16; Chandler +1; Cai 4+1; Nadj +1; Boronyai 8+1

A mérkőzések előtt az öltözőben elmondtam, hogy mit várok a csapattól, milyen érzések vannak bennem velük kapcsolatban. Nem titkolom, nagyon elégedetlen vagyok edzésen a munkamorállal, a fegyelemmel annak ellenére, hogy az előző év végéhez képest ez azért javult. Hogy őszinte legyek, én egy győzelemmel és egy vereséggel számoltam, de a csapat rámcáfolt és ha behúzott kézifékkel is, de nyert két mérkőzést. Támadásban annak ellenére, hogy sok hibánk volt, jól megoldottuk a helyzeteket, csak a saját hülyeségünknek és szerencsétlenségünknek köszönhető, hogy nem dobtunk jóval több kosarat. A védekezésünkről nem tudok beszélni, mert nem volt. Nagyon gyengék voltunk ezen a téren, ráadásul sokszor szabálytalanok is. A Vasas ellen nem annyira, mint a MAFC ellen, bár az egy speciális helyzet volt. Mi állandóan ketten voltunk a betörő játékoson, ők hárman. Utóbbi nem mentesít minket a felelősség alól, nem irígylem a játékvezetőket, mert nehéz egy ilyen helyzetben betartatni a szabályokat. Folyamatosan kapják az edzőktől és sajnos a nézőktől is a magukét és ennek is köszönhető, hogy sokszor rosszul döntenek. A második félidőben már nem is láttam értelmét, hogy reklamáljak emiatt. Annak ellenére, hogy igazságtalannak érzem az ellenfél edzőjének méltatlan megjegyzéseit, mely minket és ezáltal klubunkat is minősítette. A továbbiakban viszont szeretném leszögezni, hogy csak azokat látom szívesen a mérkőzéseken, akik szurkolnak és nem reklamálnak sportszerűtlenül a játékvezetőknek és ne adj Isten az ellenfél tagjainak, legyen az edző, vagy játékos. Ebből nem engedek. Gratulálok a csapatomnak, 70%-kal is nyertünk két mérkőzést. Nem lesz ez mindig így. Inkább kapjunk ki, de mindent megteszünk, mint hogy félgőzzel nyerjünk.

Darázs Kupa - augusztus 26.

Mercédesz Kecskemét KA - Zsíros Akadémia Kőbánya 56-58 (24-10; 10-18; (4-1); 10-11; 8-18)

Szőke G. 17; Mihaleszkó 9; Márkus 29; Chandler 2; Ajao 1; Kluták +1; Ruckel 2; Barabás 3

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 62-56 (13-10; 5-14; (4-7); 13-12; 27-13)

Szőke G. 13; Szőke B. 4+1; Mihaleszkó 7; Márkus 21; Kerekes 2; Chandler 2; Ajao 1; Ruckel +1; Cai 2; Nadj 2; Barabás 5

Elérkezett az első erőpróba. Részemről nagy volt a várakozás, hiszen a felkészülés felemásra sikeredett, de a vége rendben volt. Két NB I. A csoportos klub utánpótlás akadémiája volt vendégünk, így a színvonal garantált volt. Egyetlen kérésem volt: mindenki szívvel lélekkel hajtson és igyekezzen a legtöbbet kihozni magából. Különös taktikai feladat nem volt, szerettem volna látni az edzőtáborban tanultakat. Az első mérkőzés kiválóan indult, az első ötös remekül játszott, nagyon tetszett, amit láttam mind védekezésben, mind támadásban. Mihaleszkó Andris teljesítet ekkor kiemelkedően. A második negyedben az volt az elképzelés, hogy Balu sok mozgással próbál helyzetbe kerülni, a többiek meg kihasználva a felszabaduló területet támadhatják a gyűrűt. Sajnos Balunak akadtak motivációs és egyéb problémái, ami miatt muszáj volt a padon tartani, a többiek nem tudták teljesen pótolni és védekezésben sem voltunk túl acélosak. A félidei büntető sem segített rajtunk, így bár még 10 ponton belül, de hátrányban fordultunk. A 3. negyedben Szőke Gergő fantasztikusan, rendkívül motiváltan játszott, kicsit közelebb is léptünk ellenfelünkhöz. A 4. negyedre Balu megértette, hogy a türelem meghozza gyümölcsét, kiváló védője össze is hozta a 4. faultját, így utána már megállíthatatlanul robogott a palánk felé a többiek jó helyezkedésének is köszönhetően. 20 pontot dobott a negyedben, azt hiszem ezt nem kell magyarázni. A vége egy 12-0-ás roham és győzelem.

A Kecskemétnek volt mit törlesztenünk, tavaly kikaptunk tőlük. Sajnos az első ötös beragadt az öltözőben, így ellenfelünk 20-3-ra elment, szerencsére Andris magára talált és a végén közeebb tudtunk kerülni, ám nem nézett ki túl jól a helyzet. A második negyedben többek között Balu 14 pontjának és az egész jó védekezésünknek köszönhetően elkezdtünk közelíteni és a büntetődobás előtt már nem is volt nagy a hátrány, ám az ott összehozott egyetlen pont nem adott okot az örömre. A harmadik negyedben első ötösünk összeszedte magát és kiválóan teljesített, Szőke Gergő ismét ihletett formában kosarazott, majd a 4. negyedet egy 10-0-s rohammal indítottunk és izgalmassá tettük a meccs végét, ami innen kezdve a mi kezünkben volt és nem is hibáztunk, végül 2 ponttal nyertünk. A legnagyobb hozama a meccsnek az volt, hogy csapatként funkcionáltunk, mind a pályán, mind a pályán kívül segítettük egymást. Aki nem volt ott, sajnálhatja, hogy nem látta. Gratulálok a kupagyőzelemhez és legfőképp a játékhoz.