GYERMEK (U12) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI

 
nagyításhoz klikk a képre
 

Álló sor (balról): Demeter Levente, Haár Gordon, Lányi Zalán, Majsai Dávid, Gönczi Gábor, Csorba Tibor, Bencsics Bence, Lautner Erik, ifj. Hajdu Péter (edző)

Ülő sor (balról): Somogyi Zalán, Pusztai Vitéz, Boronyai Dániel, Barla-Szabó Vilmos, Munkácsi Levente, Basa Gergely, Pafféri Csaba, Varga Csongor, Stumpf Milán

 

2018. december 9.- U12 3. forduló

Kőbányai Darazsak - Vasas Akadémia 35-52 (8-8; 9-11; (3-6); 8-15; 7-12)

Stumpf 1; Pafféri 5; Somogyi 3; Majsai 1; Lányi 3; Demeter 4; Csorba 6; Lautner 10; Haár 2

MAFC Gabányi - Kőbányai Darazsak 28-56 (8-8; 6-22; (4-3); 6-10; 4-13)

Stumpf 2; Pafféri 6; Majsai 12; Lányi 1; Boronyai 6; Demeter 16; Csorba 7; Haár 4; Varga 2

Az első olyan forduló következett, amikor már a helyezések is számítottak, ennek megfelelően készültünk és bár a végeredmény az, hogy az A csoportban maradtunk, azért ez nem volt olyan gömbölyű. A Vasas meccs álomszerűen indult. Nem a 6-0-ás kezdés miatt, hanem a mutatott játék volt rendkívül élvezetes. Szépen járt a labda, jól választottuk meg a betöréseket és a védekezésünk is - idén először - nagyon szépen működött. A félidő végére maradt a szoros eredmény, de sajnos a büntetők nem sikerültek. Egyszerűen mérkőzéseken nem tudjuk hozni azt, amit az edzéseke alapján elvárható. A második félidőben ellenfelünk szépen, lassan eltávolodott tőlünk, mi teljesen szétestünk, elfogyott a kreativitás.

A MAFC tartalékosan állt ki, két legjobbjuk nélkül, ennek ellenére nehezen indult a mérkőzés. A második ötösünk Dávid és Levente vezérletével szépen ellépett és onnan kezdve nem volt kérdés, hogy ki fog nyerni. Nem vesztettünk negyedet sem.

Pozitívum, hogy egyet nyertünk, maradtunk az "A" csoportban, de sajnos az idevezető út nem volt elfogadható. Azokban a párharcokban, azoknál a momentumoknál, amelyek megnyerése az akaraterőn múlik, rendszeresen elvérzünk. Sok a figyelmetlenség, rengeteg az eladott labda és sokszor igazi balfékek vagyunk: a már nehezen megszerzett labdát tálcán kínáljuk oda az ellenfélnek, ráadásul sokan visszafogják magukat, nem mernek hibázni, körülményesen és lagymatagon játszanak. Az edzéseken elvégzett munka abszolút nem képeződik le a mérkőzésen és ez nem jó.

Ezen a hétvégén nálam Milán az MVP, nagyon kiegyensúlyozottan és jól játszott, végre okosan is és védekezésbe extrát nyújtott.

2018. december 2. - Budapesti serdülő B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/2007 - MAFC/C 69-72 (8-17; 15-23; 25-17; 21-16)

Stumpf 8; Pafféri 6; Somogyi 4; Pusztai 6; Boronyai 3; Csorba 17; Demeter 7, Lautner 10; Varga 2; Haár 4; Gönczi 2

Azt hiszem, aki látta a mérkőzést úgy állt fel a nézőtérről, hogy "kár az első félidőért". Valóban kár. Rengeteg kihagyott ziccer, eladott labdák tömkelege és védekezés nélkül telt az első játékrész. A félidőben hosszan át tudtuk beszélni a dolgokat és örömömre megtörtént a változás, mínusz 20 pontról jöttünk vissza, de mindig megtorpantunk egy ponton és az utolsó percekben bár volt lehetőségünk, ellenfelünk értékesítette mindkét büntetőjét és ezzel el is dőlt a meccs. Talán egy időkérés belefért volna még, de a 3 pont sok volt. Maradjunk ennyiben, jövő héten kell javítani, az a fontos. Most nem érdemeltük meg.

Csorba Tibi nagyon jól játszott, 17 pontot termelt, a második legjobb dobó Erik lett úgy, hogy csak fellángolásai voltak. Mi lenne, ha végre elkezdene rendesen játszani? Csabi sok eladott labdával végzett, de nélküle nem nagyon boldogulnánk. Szerencsére sokkal több jót csinál, mint amennyi az eladott labda. Milán nagyon jól mozgott, kár a sok kihagyott ziccerért, szinte minig megjátszható volt. Lányi Zalán jól védekezett, ez is volt a dolga, Demeter Levi kezd magához térni. Somogyi Zaza utolsó kosara rendkívül emlékezetes volt és amikor nem állt meg, hasznára volt a csapatnak. Vitéz jól szállt be a meccsbe, lépéshiba nem volt, most a kapkodásról kellene leszokni, nagyon robbanékony. Gábor az első félidőben egyzserűen nem találta a helyét, nem tudta néha hol van, de a másodikra ő is feljavult. Csongor és Dani betegségből tért vissza, kevesebbet játszottak, bár Danira nagy szükség volt a második félidőben.

A második félidőért jár a gratuláció!

2018. november 25. - Budapesti serdülő B bajnokság

Zuglói Sasok/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/2007 107-43 (37-12; 36-8; 11-15; 33-8)

Stumpf 2; Pafféri 11; Pusztai 8; Majsai 6; Csorba 6; Demeter 2, Gönczi 2, Basa 2

Az eredmény ellenére azért volt okom az elégedettségre, egyáltalán nem vallottunk szégyent a pályán, becsülettel küzdöttünk végig, nem tojtunk be a méretkülönbségektől, úgyhogy hasznos mérkőzés volt ez, kiváló egyéni teljesítményekkel. Vitéz és Csabi nyújtott most kiemelkedőt. Előbbi nagyon ponterős volt és harcos is. Végre nem volt gond a megindulással sem, nem kapkodott, hanem gyors volt, ami biztató. Egyébként a csapatban ő az egyik legrobbanékonyabb.Csabi nagyon motivált volt - bár ez nála nem újdonság - és bár sokszor nem becsülte meg úgy a labdát, ahogy azt én szeretném, azért adott egy-két szemet gyönyörködtető passzt, emellett ponterős volt a betörésekből és a dobásválasztása is egyre jobb. Sajnos sok indítás gól kaptunk, sokszor eldtuk a labdát, de egyelőre még nehéz ilyen fizikális különbségeket ellensúlyozni, idővel azért ezzel nem lesz gondunk, ez már most is látszik. Dávid nagyon küzd a sarkával, edzeni sem tud rendesen, így hamar elfárad, pedig jól indult a játék számára. Tibi volt az egyetlen, aki fizikumban fel tudta venni a versenyt, voltak jó palánk közeli vállalásai, de szeretném már kintről is látni, mert egyelőre csak bent mozog otthonosan. Ezen még dolgoznunk kell sokat. Demeter Levivel kapcsolatban felvillant egy halvány reménysugár, remélem visszatalál a jó útra, mert nagyon hiányzik nekünk az ő tudása, a jó teljesítménye.

2018. november 17.- U12 2. forduló

Kőbányai Darazsak - Vasas Akadémia 44-52 (15-5; 10-16; (6-7); 8-15; 5-9)

Stumpf 1; Pafféri 6; Somogyi 3; Pusztai 1; Majsai 9; Csorba 6; Lautner 11; Haár 2, Gönczi 2

Kaszások Akadémia - Kőbányai Darazsak 52-66 (5-15; 9-7; (10-5); 11-11; 17-18)

Pafféri 7; Somogyi 5; Pusztai 4; Majsai 11; Lányi 5; Csorba 12; Lautner 13; Haár 3, Gönczi 2

Két meghatározó játékosunk nélkül álltunk neki a fordulónak, ráadásul volt 1-2 játékos, aki alig volt a héten edzésen, de úgy éreztem vagyunk olyan jók, hogy ez ne számítson.

A Vasas meccs így is indult, nagyon szépen játszottunk, jól ment a labda, megvoltak a futásaink, volt lendületünk és bár az elején sok ziccert kihagytunk, sikerült eltávoolodni ellenfelünktől. A megvariált második ötösünk azt hozta, amit vártam, de különösen Erik játéka fejlődött, végre nem a többiekre várt, hanem ő maga hozta közel azt, amit tud. Eddigi legjobbját nyújtotta és remélem ez így is marad majd. A félidei büntető közepesen sikerült, a második félidő eleje viszont nagyon rosszul. Elfogyott a lendületünk és sokat erőlködtünk. A közelében sem volt a játékunk az első negyedhez, így ahelyett, hogy megnyugtató előnyt szeretünk, leszakadtunk és bár Erik továbbra is tartotta a frontot a negyedik negyedben, nem tudtunk még csak közelebb sem kerülni. Sajnálom, így vereség lett a vége.

A második mérkőzés nehezen indult, de aztán egy 13-0-ás roham rátette a bélyegét a mérkőzésre, el sem mozdult az eredmény innentől kezdve a 10-15 pontról. Ellenfelünk félidei büntetőző teljesítménye megsüvegelendő, mi ebben inkább laboratóriumi körülmények között vagyunk menők. A második félidőt egy-két felvillanás kivételével lefürödtük. A védekezésünk a közelében sem volt az addiginak (és addig sem volt túl jó). Elkéstünk sokszor, pedig az első mérkőzésen és a második első félidejében elég jól helyezkedtünk ahhoz, hogy sok labdát szerezzünk, most ez sem volt meg. Bár a védekezésünk közel sem volt olyan drámaian szabálytalan, mint ahogy azt ellefelünk folyamatosan jelezte a játékvezetőnek, azért volt benne némi igazság több esetben is. Mondjuk maradjunk annyiban, hogy ennek a jelzése az én dolgom és szerintem elég egyedülálló módon, néha saját csapatomat nem kímélve jelzem az eseteket. Érdemesebb lenne mindenkinek a saját háza táján sepregetni kicsit...

Kiemelném Erik játékát és Majsai Dávidét, illetve egy-két hibától eltekintve Csabi és Tibi is "jól működött". Előbbi nagyon szép zsugákat adott, de mellete az eladott lasztik is megvoltak. Gratulálok Srácok! A következő forduló már éles.

2018. november 9-10. - Budapesti serdülő B bajnokság

Gödi SE - Zsíros Akadémia Kőbánya/2007 76-64 (15-17; 23-11; 14-13; 24-17)

Stumpf 3; Pafféri 10; Somogyi 6; Majsai 14; Lányi 2; Boronyai 8; Demeter 8; Csorba 2; Lautner 9

Zsíros Akadémia Kőbánya/2007 - Bp. Honvéd/B 47-80 (8-21; 7-18; 22-30; 10-11)

Pafféri 6; Somogyi 8; Majsai 2; Lányi 3; Boronyai 13; Demeter 2; Csorba 5; Lautner 4; Gönczi 2; Basa 2

Elindultunk a serdülő bajnokságban is. Egyrészt, hogy még több mérkőzést játszhassunk, másrészt hogy változatosabb ellenfelek legyenek a túloldalon, harmadrészt itt kisebb a nyomás, hiszen többnyire az esélytelenek nyugalmával tudunk nagyokat alkotni. Azért lesz pár meccs, amit meg fogunk nyerni, efelől nincs kétségem.

A gödi 2005/2006, a Honvéd 2006-os csapat volt és már a melegítésnél látszott, hogy fizikálisan felettünk állnak. Az egész banokságra ez lesz a jellemző: technikailag és taktikailag többnyire mi leszünk a jobbak, de a biológia nem a mi oldalunkon áll majd. Ennek ellenére egyik meccsen sem volt szégyenkeznivalónk, tekertünk-hajtottunk a mérkőzéseken. Az alapjátékunkat nem igazán sikerült játszani, de a különböző mozgásokat jól megcsináltuk, szépen töltöttük az üres helyeket és többnyire jó ritmusú volt az 1:1 elleni játékunk és a labda nélküli mozgással is elégedett voltam. Voltak nagyon jó egyéni teljesítmények: Csabit extra módon motiválta az erős ellenfél, Dani támadásban volt nagyon aktív, Zaza is nagyon aktív volt. Tibi és Levente most kicsit halványabb volt (Tibi volt aktívabb most), Dávid a gödi meccsen alkotott nagyot. Erik, amikor levetkőzte bizonytalanságát, jó dolgokat csinált, csak utána mindig abbahagyta. Lányi Zalán szépen megoldotta védekező feladatát és támadásban is lehetett rá számítani. Milán a gödiek ellen játszott csak, de egész szépen muzsikált, Gergő és Vitéz kicsit visszafogott volt, előbbi bedobta első hivatalos kosarát egy mérkőzésen. Gábor sokszor elaludt, de neki is volt szép betörése és dobása.

Összességében kezdetnek ez jó volt. Még új volt a 6-os labda is. A védekezés továbbra sem működik, pedig egyre nagyobb hangsúly van rajta edzése. Nem szeretjük, na.

2018. október 7. - U12 1. forduló

MAFC - Kőbányai Darazsak 58-50 (12-6; 10-15; (4-4); 20-14; 12-11)

Stumpf 6; Pafféri 3; Somogyi 2; Pusztai 1; Majsai 7; Demeter 8; Csorba 10; Lautner 3; Varga 2; Bencsics 4; Haár 4

Kőbányai Darazsak - Vasas Akadémia 55-49 (14-11; 10-14; (6-4); 12-11; 13-9)

Pafféri 7; Somogyi 3; Majsai 3; Lányi 5; Demeter 14; Csorba 14; Lautner 4; Varga 1; Bencsics 1; Haár 3

Az A csoportban nagyon együtt van ez a három gárda, bárki lehet első és bárki harmadik is. Sokszor a szerencse fog dönteni, meg az, hogy ki mennyi energiát tud mozgósítani úgy, hogy az elég legyen két mérkőzésre.

Nem volt ez máshogy most sem. A MAFC ellen elég hullámzó volt a teljesítményünk: vagy nagyon jól ment a szekér, vagy egyszerűen nem voltunk képesek kosarazni. A középút hiányzott, néhány biztonsági játék, kis fegyelmezettség és ami a legfontosabb több tökösség. Győzelmi esélyünk egy periódusban volt, de sajnos nem éltünk a lehetőséggel, megtorpantunk és végül nagyobb lett a különbség, mint szerettem volna. A meccs előtt jeleztem a csapatnak, hogy nem nagyon tartunk ott, ahol egyébként az első fordulóra szerettem volna, ennek ellenére sok olyan mouzanat volt, ami igazi kosárlabdára hasonlított. A második meccsen kicsit más volt a helyzet, több szerencsénk is volt, illetve támadásban erőszakosabbak is voltunk. A védekezés botrányos volt, sokszor vigyázban álltunk, mintha szól volna a Himnusz. Alapvető dolgokat nem csináltunk meg és könnyű kosarakat kaptunk, viszont mi megszenvedtünk minden kosárért.

A lényeg, hogy egyben volt a csapat és végül ha kis szerencsével is, de legyőztük a Vasast, ami mindig jól esik ugyebár, hiszen kis csapat vagyunk, a nagyokat mindig jó megtréfálni. Szép volt Fiúk!

2018. szeptember 7-9. - Ostrava Cup

Zsíros Akadémia Kőbánya - SBK Handlova 63-10 (21-3; 10-5; 16-2; 16-0)

Zsíros Akadémia Kőbánya - Senec 57-24 (17-8; 12-0; 14-8; 14-8)

Zsíros Akadémia Kőbánya - BK Snakes Ostrava/A 56-36 (14-10; 26-4; 5-7; 11-15)

Zsíros Akadémia Kőbánya - BK Snakes Ostrava/B 47-43 (6-13; 20-9; 6-18; 11-7)

Beszámoló itt. >>