GYERMEK (U12) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI

 
nagyításhoz klikk a képre
 

Álló sor (balról): Acsai Domonkos, Tenke Márton, Kiss Tamás, Csató Dániel, Proksz Gellért, Tóth-Cseri Dániel, Varga Béla, ifj. Hajdu Péter (edző). Ülő sor (balról): Boda Mihály, Auffenberg Márton, Kovács Csongor, Kis Borisz, Szakács Zsolt, Szabó Dávid, Rácz Antal, Tállai Zaránd, Laskai Ramses. Hiányzik a képről: Győri Bende, Szabó Kristóf

 

2022. szeptember 17. - Basketboyz Superchallenge

Zsíros Akadémia Kőbánya - Biosaurus Basketball Academy Komárno 83-48 (12-14; 30-13; 21-15; 20-6)

Tóth-Cseri 18, Boda 10; Kiss 2, Acsai 2, Auffenberg 2, Csató 22, Acsai 4, Rácz 10; Laskai 5; Kovács 4; Tállai 2; Proksz 2

Zsíros Akadémia Kőbánya - Óbudai Kaszások 97-48 (27-17; 19-5; 21-16; 30-10)

Tenke 6; Boda 9; Tóth-Cseri 29; Kovács 2; Rácz 16; Acsai 4; Kiss 6; Csató 25.

Ha csak az eredményt nézi az ember, azt mondja ez dicséretes, kiváló teljesítmény. 180 pontot dobtunk két meccs alatt, ami elképesztő és 100 alatt kaptunk. De ha kicsit más szemüveggel nézzük a meccseket, rengeteg rontott dobást, eladott labdát és a nullához közeli védekezést produkáltunk. Hangsúlyozom: a srácok nagyon ügyesek, két fölényes győzelemmel nyerték meg a tornát. Itt a beszámolónak elvileg vége is: tapsolunk és örülünk. Tóth-Cseri Dani és Csató Dani messze a mezőny fölé nőtt, de Anti is magasan a legjobbak közé tartozott. Hárman együtt 120 pontot dobtak két meccs alatt. Ennek ellenére zavar a sok fegyelmezetlenség mind a pályán kívül és belül, a sok figyelmetlenség, a bemelegítés pontatlansága és a védekezés teljes hiánya. Ezen muszáj lesz dolgoznunk. Ennek a csapatnak nagyon magasra tettem a lécet, amit át kell ugraniuk az év végéig, mert szuper srácokból áll, de sokszor önmagunkat hátráltatjuk. Gratulálok a tornagyőzelemhez és a különdíjakhoz, hétfőtől dolgozunk tovább. :)

2022. szeptember 3. - Felkészülési torna

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 81-42 (17-17; 27-6; 18-11; 19-8)

Boda 8; Varga 6; Tóth-Cseri 17; Laskai 4; Kovács 4; Rácz 20; Acsai 2; Kiss 5; Csató 15

A mérkőzés felvétele itt. >>

Bp. Honvéd Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 36-74 (2-25; 14-14; 12-8; 8-27)

Proksz 3; Boda 11; Varga 4; Tóth-Cseri 17; Kovács 4; Rácz 12; Acsai 3; Csató 22

A mérkőzés felvétele itt. >>

Személy szerint már nagyon vártam, hogy megmérettessünk más csapatokkal szemben, mert szerettem volna felmérni hogy állunk. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U12-es csapatai rendszeres vendégeink, mindig szívesen látjuk őket, ahogy partneregyesületünket, a Bp. Honvéd Akadémiát is. Köszönjük, hogy eljöttek.

A felkészülésünk viszonylag jól sikerült, bár nagyon hátráltatta a munkát, hogy a csapat fele betegség és egyéb okok miatt hol volt, hol nem és csak kevesen kosarazták végig az augusztust. Nem is vártam, hogy az első meccseken "kosárlabdázni" fogunk. Azt kértem, hogy fussunk, ahogy bírunk, próbáljuk meg az indításainkat megfelelően végrehajtani, lehetőleg sok passzal és labda nélküli mozgással játsszunk és az első másodperctől az utolsóig hajtsunk. Az első mérkőzés nehezen indult, de kitettünk magunkért, nagy iramot diktáltunk és ennek meg is lett az eredménye. A mérkőzés folyamán megfelelő volt az egymás közötti kooperáció, nagyon sokat láthattunk abból, amit edzéseken gyakorlunk, ám védekezni csak Remzi védekezett és a lepattanókat átengedtük ellenfelünknek a védő térfelünkön. A második meccs előtt látszott, hogy a Honvéd a legjobbjait nem hozta el és a meccs ennek megfelelően indult. Az első ötös elképesztő iramot diktált és nagyon komoly előnyt épített fel, de sajnos a második ötösünk nem nagyon nőtt fel a feladathoz. Rengeteg "egyénieskedés", nagyon rossz helyezkedés és önmagunkhoz méltatlan játék jellemzett ekkor minket és a tetejében még nem is védekeztünk. A harmadik negyedben első ötösünk mintha elfelejtette volna hogyan kell játszani és megismételte a második negyed játékát, így a középső két negyedet elveszítettük 4 ponttal. A negyedik negyed sem úgy indult, ahogy szerettük volna, azután elkezdtünk kicsit védekezni és passzolni és hirtelen még jobban el tudtunk lépni. A vége itt is közel negyven pont.

Ügyesek voltak a srácok, szépen hajtottak és szerintem sok örömet szereztek játékukkal a kilátogató nagyszámú közönségnek. Én szokás szerint nem vagyok elégedett, de annak örülök, hogy ami miatt edzésen veszekszem a srácokkal azt most a meccseken a saját bőrükön tapasztalták és remélem tanulnak belőle. Gratulálok a két győzelemhez, haladunk tovább.