ARCHÍV HÍREK 2018/2019

 
 

ELNÖKI ÉVÉRTÉKELŐ

Véget ért a 2018/19-es bajnoki év, hosszú idő után az egyik legjobb évén van túl a Zsíros Tibor Nemzeti Akadémia. Hajdu Péter elnököt kértük egy évértékelőre. A beszélgetés megtekinthető itt. >>

 

ÉVZÁRÓ

Idén is díjaztuk legjobbjainkat és a Kőbányai Kenguru Kupában is eredményt hirdettük. Ebben az évadban fantasztikus eredményeket értek el a "Kaptárlakók", melyet alább összegeznénk: U18 leány és fiú csapatunk, valamint U16 leányaink egyaránt az országos B döntőbe jutottak, ahol végül a 7. helyezéseket szerezték meg. U16 fiaink az ország 3. legjobb csapata lettek az idén, ahogy az U14 leányok a 8. a fiúk a 4. helyen végeztek. U11-U12 leány és fiú csapataink mind bejutottak az országos jamboreeba. A Budapest bajnokságban U14 leány csapatunk 2., U12 leány csapatunk pedig 1. helyen végzett. A Kőbányai Kenguru Kupát a Pannónia/A nyerte. A képen az idén legeredményesebb csapatunk látható (U16 fiúk). A csapat tagjai: BALATON GERGŐ, BÁLINT HUBA, CSORBA GYULA, CZÉTÉNYI BENCE, GYŐRIK DÁVID, HAJDU PÉTER, IVANOV PÉTER, K. SZABÓ DÁNIEL, KERTI PATRIK BENDE, KESZTHELYI BOLDIZSÁR, PAFFÉRI PÉTER, VÁMOS ÁDÁM, VASAS MÁTÉ. EDZŐK: VARGA ISTVÁN ÉS BENCSICS ZOLTÁN.

 

AZ IDÉNY LEGJOBBJAI

 • U11 leány csapat: JOSEPOVITS KINGA
 • U11 fiú csapat: BORONYAI DÁNIEL
 • U12 leány csapat: PÁSZTOR ARINA
 • U12 fiú csapat: DEMETER LEVENTE
 • U14 leány csapat: TAR CSENGE
 • U14 fiú csapat: KENEDI RÓBERT
 • U16 leány csapat: SÁNDOR ALEXANDRA
 • U16 fiú csapat: VÁMOS ÁDÁM
 • U18 leány csapat: GLAVINICS ANNA
 • U18 fiú csapat: FEKETE BÁLINT
 • Az év edzője: VARGA ISTVÁN

 

A Zsíros Tibor ösztöndíjat Gallyas Andrea és Pafféri Péter kapta

 

A Kőbányai Kenguru Kupa eredményhirdetése is megtörtént: a kupát a PANNÓNIA/A vihette haza.

 

A LEÁNY MEGHÍVÓK IS MEGÉRKEZTEK!

A MKOSZ elküldte, hogy mely leány játékosainkra számítanak a különböző nyári válogatott képzőtáboraikban. Az U12-es táborba Németh Lili és Josepovits Kinga kapott meghívást, utóbbi egy évvel fiatalabbként. Az U13-as leány képzőtáborban Pelle Fanni, az U14 válogatottban pedig Tatár Hanna fogja klubunkat képviselni. Gratulálunk Mindnyájuknak és jó munkát kívánunk!

 

VÁLOGATOTT DARAZSAK

Három akadémiásunk is tagja a fiú U16-os válogatottnak! Az augusztus 8-17 között Montenegróban megrendezésre kerülő B divíziós Európa-bajnokság 22-es keretébe Hajdu Péter, Pafféri Péter és Vámos Ádám is helyet kapott az MKOSZ honlapján megjelentek szerint. A srácok ezzel el is intézték nyári programjukat, hiszen június 24-étől az EB zárásáig kizárólag kosárlabdával fognak foglalkozni. Bravó fiúk, büszkék vagyunk Rátok!

 

U11 CSAPATAINK IS DZSEMBORIZTAK

Kenguru leány csapatunk Pasaréten, fiaink Sopronban szerepeltek az U11 dzsemborin. A gyerekek nagyon jól érezték magukat ebben a 3 napban. Köszönjük a szervező Vasas Akadémia és a Soproni Sportiskola Akadémia vendéglátását.

 
 

4. HELY A FIÚ SERDÜLŐ DÖNTŐN

Őriási meglepetést okoztak fiaink a csoportmérkőzések során, ahol 2 győzelem és 1 vereséggel az ország legjobb négy csapata közé verekedték be magukat. A Vasas Akadémia (későbbi győztes) elleni elődöntő után a Nemzeti Serdülő Bajnokság bronzmérkőzésén szerepeltek fiaink a Kecskemét ellen. Simonics Olivér sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot, így kicsit tartalékosak voltunk, de nem ezen múlott, az ellenfél jobb volt, vereség lett a vége. Kenedi Robi volt a legeredményesebb (14 pont 17 lepattanó), mellette Hajdu Gergő (9 pont) jeleskedett. A srácok várakozáson felüli eredményt értek el, melyhez szívből gratulálunk, büszkék vagyunk rájuk is!

Simonics Olivért beválasztották a torna All-Star ötösébe, Simonics Levente pedig a csapat legjobbja lett. Nekik külön gratulálunk! A 4. helyezett csapat névsora: BARABÁS DOMINIK, BIHARI DÁNIEL, BORONYAI TAMÁS, CHANDLER OLIVÉR, GESZTESI MÁRK, GYÖRKÖS ERIK, HAJDU GERGELY, KELEMEN TAMÁS, KENEDI RÓBERT, KISPÁL DÁNIEL, MÁRKUS BALÁZS, NAGY SOMA, PINTÉR ZSOLT, RUCKEL DÁNIEL, SIMONICS LEVENTE, SIMONICS OLIVÉR. A csapat edzői: TÁPAI ZSOLT és MÉNKŰ TIBOR.

 

8. HELYEN VÉGEZTEK LÁNYAINK

A Nemzeti Serdülő Bajnokság döntőjében a csoportban 3. helyen végeztek lányaink, majd végül a 7. helyért játszott mérkőzés egy csoportmérkőzés visszavágója volt a Szekszárd ellen. A csoportmeccsen mi győztünk. A félidőben döntetlennel fordultunk, a harmadik negyedben viszont elhúzott ellenfelünk és a negyedikben már nem tudtunk visszakapaszkodni. A vége 56-52 a Szekszárdnak. Tar Csenge 14 pont 9 lepattanós teljesítménye volt most a legjobb. Gratulálunk a Lányoknak az egész éves teljesítményükért, büszkék vagyunk rájuk! A 8. helyezett csapat névsora: CZIRJÉK BRIGITTA, FODOR LILI, HARSÁGI LILI, KERTI BARBARA, KIRÁLY-FARKAS LILI, LÁNYI LÉNA, OBERFRANK LAURA, OLÁH FRUZSINA, OLÁH ZSÓFIA, PELLE FANNI, SZABÓ ZSÓFIA, SZELES DORKA, SZTANKAI VANESSZA, TAR CSENGE, TATÁR HANNA, TORDA CSENGE, TUCSA LILI, VÁMOS ANNA, ZWICK TAMARA,. A csapat edzői: TATÁR ISTVÁN és SÁMUEL GERGELY

 

TORNAGYŐZELMEK SZABADKÁN

U16 és U15-ös csapataink Szerbiában vettek részt nemzetközi tornán, ahol szerb és magyar csapatokkal mérhették össze erejüket. Mindkét korosztályban a mi fiaink győztek és hozhatták haza a kupákat. Gratulálunk!

 
 

U12 CSAPATAINK DZSEMBORIZTAK

Gyermek leány csapatunk Debrecenben, fiaink Pécsett szerepeltek az U12 dzsemborin. A gyerekek nagyon jól érezték magukat ebben a 3 napban. Köszönjük a szervező Debreceni Kosárlabda Akadémia és a Rátgéber Kosárlabda Akadémia vendéglátását.

 
 

EZÜSTÉREM A ZSÍROS TIBOR KUPÁN

U12 fiú csapatunk a 2. helyen végzett a hazai rendezésű Zsíros Tibor Kupán. Összesen öt mérkőzést játszottak fiaink. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia legyőzése után szombat reggel a Vasas Akadémia (későbbi győztes) nagy falat volt, de este a Szombathely ellen javítottak a srácok. Reggel egy nehéz kezdés után végül 20 ponttal verték a Debreceni KA csapatát, majd délután egy fantasztikus mérkőzésen, a negyedik negyedben fordítva győzték le a Soproni Sportiskola csapatát. A torna nagy siker volt, rengeteg ügyes játékost ismerhettünk meg és nagy öröm volt vendégül látni más régiók csapatait is. A torna eredményei, az egyéni díjazottak és a képek a Zsíros Tibor Kupa (U12) oldalon láthatók.

 

BRONZÉREM A KADETT DÖNTŐN

Mikor verjük meg a MAFC-ot, ha nem most? Mikor, ha nem egy éremért játszott mérkőzésen? Hölgyeim és Uraim, MEGNYERTÜK A BRONZÉRMET! A mérkőzésen az elejétől fogva vezettünk, a negyedik negyedben 20 pont fölött is volt a különbség. A MAFC nem adta fel és nagyon közel jutott hozzánk a végjátékra, de végül a pontos büntetőzésnek (is) köszönhetően 102-92 arányban győzött csapatunk. Gyönyörű befejezése ez ennek az epikus hétnek. Vasas Máté úgy döntött ma megállíthatatlan lesz és berámolt 32 pontot a közösbe úgy, hogy a kétpontost 10/10-zel kezdte. Pafféri Peti szerintünk doppingol, vagy nem tudjuk mit csinál, mert már az ötödik meccset hajtja végig és ma is mindössze 3 percet pihent egy kis sérülés miatt, ami ugye meg sem kottyant neki. 23/9 pontot dobott (4/3 hárompontos, 14/12 büntető), 7 gólpasszt osztott ki és 9 kiharcolt faultja volt. Vámos Ádám és Hajdu Péter láthatóan küzdött a fáradtsággal, de Ádám így is 19 pontot dobott és lekapkodott 15 lepattanót. Tepi egy félidő alatt termelte meg 16 pontját, a második játékrészben pedig nagy szükség volt higgadtságára. Kerti Patrik Bende 12 ponttal és 9 lepattanóval zárt és vállalt nagy részt a győzelemből. Álljon itt a CSAPAT névsora, a 2018/19-es Nemzeti Kadett Bajnokság bronzérmesei: BALATON GERGŐ, BÁLINT HUBA, CSORBA GYULA, CZÉTÉNYI BENCE, HAJDU PÉTER, IVANOV PÉTER, K. SZABÓ DÁNIEL, KERTI PATRIK BENDE, KESZTHELYI BOLDIZSÁR, PAFFÉRI PÉTER, VÁMOS ÁDÁM, VASAS MÁTÉ. EDZŐK: VARGA ISTVÁN ÉS BENCSICS ZOLTÁN. SZÉP VOLT FIÚK, NAGY ÖRÖMET SZEREZTETEK NEKÜNK.

Pafféri Péter és Vámos Ádám helyet kapott az All-Star ötösben is. Utóbbi - ha nem is hivatalosan - az egész döntő mezőnyének legjobb teljesítményét nyújtotta. A MKOSZ honlapján található statisztika szerint a teljesítmény mutatóban (VAL) a legjobb volt közel 38,8 (46,1)-es VAL-lal, az utána következő kaposvári Paár Márknak 31,40 volt ugyanez az értéke. Ádám szedte a legtöbb védőlepattanót meccsenként (11,6) és az összesített lepattanóban is ő volt a legjobb (14,8). Pafféri Peti a gólpassz lista tetején tanyázik 9,8 assziszttal meccsenként, valamint a szerzett labdáknál is ő lett az első (4,2). A dobott pont átlagban Ádám a 3. (24,6), Hajdu Péter a 7. lett (19,2).

A szülőknek köszönjük a kitartó biztatást és köszönjük, hogy ezeket a srácokat ránk bízták kitartással, türelemmel. Ez mindannyiunk sikere!

 

ELŐKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK

Továbbra is várunk szeretettel minden 2009-2011 között születetteket előkészítő foglalkozásainkon, melynek helyszínei és időpontjai megtekinthetők itt. >>

 

ÜGYESEK VOLTAK A DARÁZSPALÁNTÁK!

Április 12-én a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok adott otthont az első óvodás sportprogramnak, melyet Darázspalánta néven rendeztünk. Tizennégy kőbányai óvoda – az Aprók Háza, a Csodafa, a Gyermekek Háza, a Gesztenye, a Mászóka, a Zsivaj, a Rece-fice, a Hárslevelű, a Kincskeresők, a Kékvirág, a Gépmadár, a Gézengúz, a Mocorgó és a Csupacsoda – két csoportban mutatta be tudását. Mindkét csoport egy rövid, közös bemelegítéssel kezdte az ügyességi feladatokra való felkészülést. A csapatok két fiatal kosaras kísérőt kaptak maguk mellé, akik mindenben segítve, végig kisérték őket az összes pályán. A feladatok végeztével a gyerekek egy-egy matricát kaptak, melyet beragaszthatnak a kis füzetükbe, ezzel jelezve, hogy teljesítették az állomásokat.

Reméljük, hogy a 2020/2021-es tanévben a Harmat Általános Iskolában induló kosaras (sport) osztályba beiratkozók között már ezek közül az ovisok közül is találunk majdan tehetséges kosarast. A díjakat a kisérő sportolókon kívül Radványi Gábor alpolgármester, Hajdu Péter elnök és Nagy István, a Kocsis Sándor Sportközpont igazgatója adták át.

 
 

FERGETEGES KÉT HÓNAP

Fergeteges két hónap áll az akadémia „hallgatói” mögött - Hajdu Péter elnök értékel:

Kezd beérni az a rengeteg munka, amit edzőink és játékosaink a hétköznapok során végeznek. Az országos versenyeken junior és kadett lányaink első helyen végeztek a régiós döntőkben, így már biztos, hogy a legjobb 16 között versenyeznek tovább.

A serdülő lányok és fiúk egyenletesen haladnak a legjobb nyolc felé, a kadett fiúk pedig két izgalmas és szoros mérkőzésen mutatták meg, hogy helyén van a szívük a végjátékban is. Ebből az egyik győzelem a korosztályos bajnok Vasas ellen volt.

Ne feledkezzünk meg az U11 és U12-es korosztályról sem, akik hétről hétre hozzák a szép eredményeket, legutóbb az örök rivális Vasast verték magabiztosan a Tüskecsarnokban.

Január utolsó hétvégéjén három csapatunk is nemzetközi versengésben volt érdekelt. U15-ös leány csapatunk ezüstérmet szerzett a lengyelországi Bochnia Cup-on. Az utolsó nap a két veretlen csapat találkozott és végül a szlovén Felix Zasavje állította meg őket. Sándor Alexandra bekerült a torna All-Star ötösébe, Tatát Hanna pedig a csapat legjobb védője díjat kapta meg.

U14-es fiaink parádés szerepléssel megismételve a tavalyi teljesítményt, ismét bekerültek az EYBL CE döntőjébe, melyre március 29-31 között az olaszországi Cesenatico-ban kerül sor. A mindent eldöntő találkozón végig nagyon magabiztosan és keményen játszottak a kiváló dobóképességgel rendelkező német ellenfelükkel szemben. A harmadik negyedben úgy tűnt megtörték ellenfelüket, 20 ponttal elhúztak, de a Porsche Akadémia nem adta fel. Ebben a szakaszban az a Kenedi Róbert volt a főszereplő, aki sérülten is vállalta a játékot és két triplájával oroszlánrészt vállalt a sikerből. Szerencsére a fiúknak helyén volt az eszük és a szívük, így a mieink jutottunk tovább. Csapatunk kapitányát, Györkös Eriket beválasztották az All-Star csapatba, míg a csapat legjobbjai a Simonics-ikrek, Levente és Olivér lett.

U16 fiú csapatunk is fantasztikus hétvégét tudhat magáénak, hiszen két győzelemmel és két vereséggel zárta az EYBL CE kőbányai állomását. A két vereség abszolút vállalható, hiszen a veretlenül csoportgyőztes Mladost Zemun és a szintén a korosztály top csapatai közé tartozó Inter Bratislava ellen is parádésan helyt állt csapatunk. A DIV Basket magabiztos legyőzése után a papíron esélyesebb lengyel Gortat BS Lodz csapata ellen született meg a második győzelem. Az egész torna All-Star csapatának tagja lett Vámos Ádám, a csapat legjobbja pedig Vasas Máté lett. A külföldi csapatok nagyon jól érezték magukat nálunk, mindannyian elégedetten mentek haza és viszik akadémiánk és Kőbánya jó hírét.

Külön öröm, hogy Vámos Ádám újra meghívást kapott az U16-os nemzeti válogatott keretébe, ahol január 31 és február 3. között a rangos Szent István Kupán képviselheti nemzetünket olyan ellenfelek ellen, mint a Real Madrid, a Stellazzurra Roma, a Virtus Bologna és a Bayern München.

Úgyhogy fentiek alapján csak gratulálni lehet edzőinknek, csapatainknak, reményeink szerint a folytatás is hasonló lesz és Zsizsi bácsi fentről büszkén kísérheti figyelemmel lányaink és fiaink teljesítményét.

 

MOZGALMAS HOSSZÚ HÉTVÉGE

Igencsak mozgalmas négy nap következik egyesületünk életében. Január 24-27 között rendezzük az U16 EYBL CE C csoportjának második fordulóját, ahol szeretnénk négy kiváló mérkőzést játszani szerb, lengyel és szlovák ellenfelünkkel. A torna programja megtalálható itt. >> A mérkőzések a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban lesznek és az interneten követhetők itt. >>

Serdülő csapataink is útra keltek: U15 leány csapatunk Lengyelországban vendégszerepel a Bochnia Cup-on, fiaink pedig továbbjutási esélyekkel utaznak az olaszországi Riminibe az U14 EYBL CE B csoportjának második fordulójába. Utóbbi szintén követhető az interneten itt. >>

 

NAGYSZERŰ DEBÜTÁLÁS - VÁMOS ÁDÁM U16 VÁLOGATOTT

Ádámmal interjút készített a kezdo5.hu kosárlabda portál. A cikk megtekinthető itt. >>

 

Tisztelt Szülők, Támogatóink!

Egyesületünk - mely kizárólag utánpótlás neveléssel foglalkozik és az országos szövetségtől nemrég elnyerte a Nemzeti Akkreditált Akadémia címet - jelenleg 436 igazolt játékost és ezen kívül az általános iskolákban közel 100 kosárlabdázó tanulót foglalkoztat – a Darázsfészek Kft.-vel közösen - a Dunakanyarban képzőközpont építésébe kezd. A felépülő létesítmény reményeink szerint hosszú távon - elsősorban az alsóbb korosztályoknak - fogja a korszerű képzést megvalósítani az Akadémia sportolói részére.

Örömmel tudatom, hogy a kft. a képzőközpont megvalósításához az országos szövetségtől 68 millió Ft, egyesületünk a szakmai program végrehajtására pedig 127 millió Ft összegyűjtésére kapott lehetőséget, melyhez - lehetőségeikhez mérten - kérem szíves támogatásukat.

A társasági adót fizető cégeknek, vállalkozásoknak továbbra is lehetőségük van a társaságai adójukból a sportági szakszövetségek által jóváhagyott sportfejlesztési programokat támogatni! A látványcsapat-sportág támogatását biztosító törvény alapján a társasági adókötelezettség legfeljebb 80 százalékáig tudnak felajánlást tenni úgy, hogy a fizetendő adójukból támogathatnak látványsport utánpótlás egyesületeket, és ezért az állam adójóváírásban részesíti őket. Az elszámolás és a pályázat rendkívül szigorú keretek között zajlik és teljesen átlátható.

Célunk, hogy a lehető legjobb körülményeket teremtsük meg sportolóink számára annak érdekében, hogy minél többen felnőtt élvonalbeli - válogatott - játékossá váljanak. Szeretném remélni, hogy támogatni tudják céljainkat, így biztosítva az ifjú kosarasok kellő színvonalú szakmai képzését.

Tisztelettel: Hajdu Péter elnök

 

MEGJELENT AZ ÚJ "DARÁZS-FÜZET"

Az utóbbi évekhez hasonlóan megjelent a tavalyi év eredményeit, statisztikáit összefoglaló eredményességi füzetünk. Letölthető innen. >>

 

MOZGALMAS ŐSZI SZÜNET

Amellett, hogy minden korosztályban folynak az edzések az őszi szünetben, több jó hír is ért minket. A 2005-ös leány nemzeti válogatott regionális kiválasztóján négy játékosunk vett részt: Tar Csenge, Tatár Hanna, Oberfrank Laura és Oláh Zsófia. A fiúknál az U16-os nemzeti válogatott táborába Vasas Máté és Vámos Ádám kapott meghívót, Hajdu Péter pedig az U15 válogatottal készül Sopronban. U12 lányaink a Soproni Darazsak Akadémia meghívására vettek részt egy felkészülési tornán, amit meg is nyertek. Gratulálunk mindnyájuknak! A részletek itt. >>

 

"MISKA BÁCSI" ELMENT

Ismét itt hagyott bennünket egy, a kosárlabdáért bármire hajlandó, a fővárosi szövetséget évtizedeken át meghatározó és vezető sportbarátunk. Reggel kaptam a szomorú hírt, hogy életének 88. évében elhunyt Cziffra Mihály kosárlabda edző, nemzetközi játékvezető, FIBA komisszár, a sportág magyarországi Halhatatlanok Csarnoka és az MKOSZ örökös tagja. Miska bácsi 1946-1970 között játékosként, 1958-1974 között edzőként is tevékenykedett, de leginkább a síp mestere volt. Elismert nemzetközi játékvezető, a Nemzetközi Kosárlabda Szövetségnél egyedülálló, 30 éves múlttal rendelkezett.

Nemzetközi FIBA Komisszár (1985-94). Nemzetközi játékvezetőként férfi Európa Kupa döntőt, Koracs Kupa döntőt, három Ronchetti Kupa döntőt vezetett. Ott volt három Európa Bajnokságon, az 1980-as olimpián és vezetett két olimpiai selejtezőt is. Egyik legemlékezetesebb mérkőzése 1969-ben a Jugoszláv Kosárlabda Szövetség megalakulásának 25. évfordulója alkalmából rendezett Európa-válogatott-Jugoszlávia (93-90) férfi mérkőzés volt. 1947-től a Budapesti Kosárlabda Szövetség munkatársa, vezetője, elnöke, évtizedeken át tagja a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége elnökségének, közben többször elnöke a Játékvezetői Bizottságának. Munkásságát több kitüntetéssel ismerték el, megkapta Sport Érdemérem arany és ezüst fokozatát, az Esterházy Miksa Emlékérmet és 2013-ban Budapestért díjat vehetett át Tarlós István főpolgármestertől a főváros sportja érdekében végzett áldozatos és eredményes munkájáért, valamint életműve elismeréséül. Határozott, de ugyanakkor vajszívű ember volt, aki egy-egy konfliktus után meghatódva tudott elérzékenyülni. Bár ritkán dicsért, munkatársaival mindig megértő és kollegiális volt, munkájukat mindig elismerte és nagyra tartotta. Legendásan tartott fegyelmet a játékvezetők között, irtózott a középszerűségtől, mindenkiből a maximumot akarta kihozni. Mindig csodáltam végtelen tenni akarását és energiáját, hallatlan kosárlabda szeretetét. Jó volt hallgatni anekdotáit, Zsíros Tiborral közös élményeit, ugratásait. Az égi kosárlabda pályán a legendás Cziffra-Kassai játékvezetői páros nemsokára mérkőzést vezet a szintén legendás férfi Európa-bajnok csapat tagjainak. Miska bácsi! Isten Veled, emléked megőrizzük, fájó szívvel búcsúzunk, búcsúzom.

Hajdu Péter

 

SCHWARTZ BEMUTATKOZOTT AZ NB I.-BEN

Akadémiánk junior játékosa Fekete Bálint (2001) pályára lépett az NB I B Piros csoportjában, ahol 4 pontot, 1 gólpasszt és 1 blokkot szerzett a tavaly még A csoportos MAFC ellen 6 percnyi játék után. Gratulálunk!

Beszámoló a mérkőzésről itt. >>

 

U14 EYBL - NÉGYSZER SZÓLT A MAGYAR HIMNUSZ!

Ostravában minden mérkőzés győztesének járt az az extra, hogy meghallgathatta hazája himnuszát. Nekünk ezen a hétvégén ez négyszer is megadatott. Veretlenül, 4-0-ás mérleggel zártuk a tornát, így bizakodva várhatjuk a januári második fordulót, melyet az olaszországi Riminiben rendeznek. Az egész tornán példás viselkedésével és remek játékával Györkös Erik teljesen megérdemelten lett a csapat legjobbjának választva! Gratulálunk az egész csapatnak! A részletek itt. >>

A csapat teljesítményéről írt a kezdo5.hu is "Kiváló kőbányaiak" címmel. >>

 

U16 SELEJTEZŐ ÉS EYBL - MEGFOGYVA BÁR...

Kadett fiú csapatunk egy sikerrel megvívott országos selejtezőt tudhat a háta mögött. Oroszlányban nem találtak legyőzőre fiaink, hiszen két nagy különbségű győzelem (Oroszlány, PAFC) után ha szoros csatában is, de a Kecskemét KA-t is legyűrték. A részletek itt. >>

Fiaink ezután a lengyelországi Lodzban folytatták szereplésüket, ahol végül egy győzelemel és három vereséggel zártak. Sajnos a csapat motorja, Pafféri Péter már az első mérkőzésen eltörte a kezét és többen is betegséggel és sérüléssel bajlódtak, de a csapat így is kitett magáért, még ha vereség is lett a vége. A részletek itt. >>

 

KADETT LEÁNY SELEJTEZŐ

U16 leány csapatunk kicsit tratalékosan sajnos egy győzelem mellett két vereséggel zárt a kadett selejtezőn, így nem jutott tovább. Lányaink a regionális banokságban folytatják, ahonnan még mindig kivívhatják a jogot a legjobbak közé kerüléshez. Szurkoljunk nekik, hajrá Lányok! A részletek itt. >>

 

U12 ÉS U14 FELKÉSZÜLÉSI TORNÁK

U12 leány csapatunk az Óbudai Kaszások Akadémia meghívásának tett eleget és vett részt egy vegyes tornán, ahol végül a Vasas fiú csapata mögött a 2. helyen végeztek. Részletek itt. >>

Idén két csapattal vettünk részt az Ostrava Kupán. U14 csapatunk végül a 4. helyet szerezte meg, U12 csapatunk pedig ezüstérmes lett. Az U12 csapat legjobbja díjat Demeter Levente kapta, az U14 legjobbja Simonics Olivér lett. U12 részletek itt. >> U14 részletek itt. >>

 

EDZÉSREND 2018/2019 1. FÉLÉV

Szeptember 3-tól már az évközi edzésrend szerint haladunk tovább, mely megtekinthető itt. >

Az éves versenynaptár innen elérhető (folyamatos frissítés). >>

 

VÁLOGATOTT ÉLMÉNYEK

Nyáron akadémiánk három játékosa is meghívást kapott a korosztályos nemzetközi válogatottak edzőtáborába. Az U14 leányok közül Túri Eszter és Nagy Réka, a fiúk közül Hajdu Péter volt tagja a keretnek. Mindkét együttes a már hagyományos Slovenia Ball nemzetközi válogatott tornán vett részt. Eszter sajnos sérülés miatt nem tartatott a lányokkal, de Réka és "Tepi" ott voltak a tornákon. Először a lányokat kérdeztük, bár Eszter esetében sajnos néhány helyen változtatni kellett. Az interjú megtekinthető itt. >>

 

DARÁZS KUPA NEMZETKÖZI U14 ÉS U16 LEÁNY TORNA

Augusztus 31. és szeptember 2. között a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban leány nemzetközi tornát rendezünk. Vendégeink lesznek az SBŠ Ostrava és a Vasas Akadémia korosztályos csapatai. A műsor megtekinthető itt. >>

 

ÉVZÁRÁS UTÁN, ÉVNYITÁS (ÉS ÚJABB FELADATOK) ELŐTT

Az elmúlt bajnoki év is bővelkedett az eseményekben, csapataink rengeteg mérkőzést játszottak, voltak EYBL fordulók, jól szerepeltek kosarasaink az országos bajnokságokon, elkezdődött a Darázsfészek kosárlabda csarnok építése. Hajdu Péter elnököt kértük egy rövid értékelésre és a jövő évi tervek ismertetésére. Megtekinthető itt. >>

 

EDZŐTÁBOR 2018 - AUGUSZTUSI MENETREND

 
 

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005