ARCHÍV HÍREK 2011/2012

 
 
 

DARAZSAK ÉVZÁRÓ

Megtartotta évzáró díjkiosztóját a Kőbányai Darazsak, melyen az egyesület korosztályos legjobbjait jutalmazták. Itt került sor az egyesület által szervezett bajnokságok eredményhirdetésére is.

 

A Kőbányai Kenguru Kupában idén 15 csapat indult, ez a legfiatalabb korosztály (2001-ben, vagy később születettek). A 2011 októbere óta tartó versengésben hét forduló után a Csepel, a Pannónia DSE és a Kőbányai Darazsak hármasa vívta a döntőt, melyet végül ifj. Hajdu Péter tanítványai, a Darazsak nyert nagy csatában, így ők vehették át a megérdemelt vándorkupát. A kupa minden résztvevője, több mint százötven kosaras gyermek aranyérmet kapott. Ezen kívül csapatonként egy finom torta volt a jutalma az egész évben minden mérkőzésen és edzésen kitartóan és derekasan küzdő gyerekeknek. Közvetlenül a díjkiosztó előtt ugyanebben a korosztályban megrendezték a kőbányai általános iskolák diákolimpiáját is, melyet Tápai Zsolt edző vezetésével a Start DSE (Harmat 88. Általános Iskola) nyert a Túri DSE és a Szt. László DSE előtt. A korosztályok legjobbjai különdíjban részesültek, valamint ők is megoszthatták tortájukat csapatukkal, hiszen nekik is köszönhették egyéni díjukat. A kenguru (U11) korosztályban Szabó Boglárka és Semmelweis Dániel, a gyermekeknél (U12) Barkó Panni és Rozs Máté, a serdülőknél (U14) Tatár Lotti és Pflum Norbert, a kadett (U16) korosztályban Bach Boglárka és Makay Dániel, a junioroknál (U18) pedig Horváth Szabolcs kaptak különdíjat. Az év edzője, az országos döntőbe jutott és ott hatodik helyezést elért serdülő (U14) leány csapat mestere, Jánossy Ervin lett. A díjakat Edényi László, a KDSE elnökségi tagja és Nagy István a Kőbányai Sportközpont munkatársa adta át.

 

KÉPEK ITT. >>

ZSIZSI BÁCSI BUDAPEST DÍSZPOLGÁRA LETT

Zsizsi bácsi díszpolgár lett

Örülünk, hogy a Kőbányai Darazsak rendezvényeinek és az adidas-Kőbánya fesztiválok állandó vendége Európa-bajnok kosaras legendánk.

MEGVÉDTE CÍMÉT KENGURU CSAPATUNK!

A Kőbányai Kenguru Kupa záró fordulója méltó befejezése volt az egész éves versenynek. A "nagydöntőt" csapatunk a Pannóniával vívta és egy rendkívül szoros csatában végül elhódította a kupát. GRATULÁLUNK!

SERDÜLŐ LEÁNY CSAPATUNK 6. AZ ORSZÁGBAN!

Az ország 6. legjobb serdülő leány csapata

 

A Jánossy Ervin edző által vezetett serdülő leány csapatunk az ország hatodik legjobbja lett. GRATULÁLUNK!!! A csapat tagjai: Kucsák Vivien, Czövek Bea; Farkas Eszter; Naszvetter Nóra; Csejtei Anna; Lajos Anna; Kovács Daniella; Ujj Réka; Fige Fruzsina; Mógor Edina; Tatár Lotti; Barkó Panni; Szabados Nóra; Szollár Zsófia

 

STREETBALL 2012

A műsorfüzet megtekinthető itt. >>

 

Kőbányai Kenguru Kupa 2011/2012

EREDMÉNYEKÉRT ÉS FOTÓKÉRT KLIKK A KÉPRE

 

SERDÜLŐ LÁNYAINK A LEGJOBB 8-BA JUTOTTAK!

Idén sem maradtunk országos döntős csapat nélkül. Serdülő lányaink 2 győzelemmel és 1 vereséggel zárták az elődöntőt, így az ország legjobb 8 csapata közé jutottak! GRATULÁLUNK!!!

BEADTUK A TAO PÁLYÁZATOT

A Kőbányai Diákok Sportegyesülete 2010-2015 közötti – a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége által is elfogadott – sportfejlesztési programja a 2012. évre tartalmazza a Kada Mihály Általános Iskola területén tornacsarnok építését. A RÉSZLETEK ITT. >>

KÖZGYŰLÉS - BESZÁMOLÓ

Egyesületünk 2011. évi beszámolója megtekinthető itt. >>

TISZTELT SZÜLŐK! KEDVES SPORTOLÓINK!

Az elmúlt esztendőben a Budapest Főváros X. kerület Kőbányai Önkor-mányzat Képviselő-testülete költségvetésében 18.000.000 Ft támogatást biztosított sportegyesületünk részére. Ezt az összeget az egyesület működésével, a versenyeztetéssel és a létesítmények fenntartásával összefüggő bérköltségekre, megbízási díjakra, bérleti díjakra, játékvezetői díjakra, utazási-, szállás- és étkezési költségekre, nemzetközi tornákon való részvételre, fenntartási és karbantartási költségekre költöttük sportoló gyermekeink minél színvonalasabb sportolási lehetőségeinek biztosítása érdekében. A támogatás arra is lehetőséget adott, hogy ne terheljük a szülők pénztárcáját magas összegű tagdíj fizetésével.
A 2011-es évben 141 aktív igazolt sportolót regisztrált egyesületünk, valamint 15 csapattal a legifjabbak részére Kenguru Kupát szerveztünk, mely további 150 gyermek bevonását eredményezte.

Fentiekből következik, hogy az önkormányzati támogatás hozzávetőlegesen gyermekenként éves szinten 60.000 Ft-ot (havi 5000 Ft-ot) tett ki.

 

LEGKISEBBJEINK A FRADI PÁLYÁN VENDÉGESKEDTEK

Kenguru csapatunk az FTC-ZTE NB I-es női kosárlabda rangadó mérkőzés szünetében legkisebbjeink dobóversenyen vettek részt, melynek csapatkapitányai Dragóner Attila (labdarúgás), Dajka Bettina (kézilabda), Ambrus Tamás (vízilabda), Várkonyi Attila (DJ. Dominique). A dobóversenyt végül fiú csapatunk nyerte.

 

 

MEGJELENT A DARAZSAK ELSŐ NAPTÁRJA!

BUÉK 2012

Megvásárolható az edzőknél 500.- Ft-ért. A különböző hónapoknál a különböző csapataink láthatók.

 

SPORTFEJLESZTÉSI TERV ÉS PROGRAM

A KŐBÁNYAI DIÁKOK SPORTEGYESÜLETE SPORTFEJLESZTÉSI TERVE ÉS PROGRAMJA 2010-2015 megtekinthető itt. >>

 

KUPAGYŐZTES U12 CSAPATUNK SZLOVÁKIÁBAN

Kupagyőztes

Szlovákiában járt U12 csapatunk, ahonnan tornagyőztesként tért haza. A részletek itt. >>

 

MEGJELENT ÉVZÁRÓ KIADVÁNYUNK

A 2010/2011-es bajnoki évad statisztikáit és csapatképeit tartalmazó kiadványunk megtekinthető itt. >>

 

DARAZSAK - FTC EGYÜTTMŰKÖDÉS

Határozatlan idejű együttműködési megállapodást kötött a Ferencvárosi Torna Club és a Kőbányai Darazsak, mely deklarálja, hogy Budapesten a kosárlabda utánpótlást nevelő egyesületekben sportoló fiatalok előtt nincs budapesti továbblépési lehetőség. A kiválasztásnál a rendelkezésre álló minta minősége és mennyisége évről évre romlik. A jelenlegi utánpótlás nevelő klubokban felnövő játékosok részére alapvetően szükséges egy jövőkép biztosítása Budapesten mind a sport, mind a tanulás területén. Ezen kívül nincsenek vonzó, sikeres élsportolók, mint példaképek ebben a sportágban, a budapesti lakosság pedig láthatóan és kézzel foghatóan igényli az élvonalbeli kosárlabdát (és ez nézőszámban is kifejeződik).
Fentiek érdekében együttműködő felek fő célja egy olyan szakmai együttműködés, melynek keretében egy élvonalbeli klub részére egy kizárólag utánpótlás neveléssel foglalkozó egyesület biztosítja sportiskolai rendszerű modell működtetésével a fiatal kosarasok képzését.
A 2011/2012-es bajnoki évtől Kőbányai Darazsak-FTC néven leány U14, U16, valamint gyermek és kenguru korosztályú csapatok szerepelnek a budapesti és országos bajnokságokban.

Az erről szóló cikk a Nemzeti Sport Onlinetól itt. >>

A Kőbánya.info-n megjelent cikk itt. >>

 

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005