ARCHÍV HÍREK 2017/2018

 
 

SERDÜLŐ LÁNYAINK MEGVÉDTÉK EZÜSTJÜKET!

A Nemzeti Serdülő Leány Bajnokság döntőjében lányaink a Csata DSE-vel mérkőztek és bár 78-54-re alulmaradtak, így is nagyon büszkék vagyunk rájuk és ezüstérmükre, hiszen ismét bebizonyították, hogy ott a helyük a legjobbak között. Gratulálunk Csajok!!!

 

BRONZÉREM A ZSÍROS TIBOR KUPÁN

Nagy siker volt a Zsíros Tibor Kupa (U12) fiú torna a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A korosztály legjobb csapatai voltak vendégeink: a Debreceni Kosárlabda Akadémia, a Mercedes Kecskemét Kosárlabda Akadémia és a SZEDEÁK közös csapata, a Rátgéber Akadémia, Pécs, a Soproni Sportiskola és a Zalakerámia ZTE KK. Csapatunk várakozáson felül teljesített és 3 győzelemmel zárt, ezzel bronzérmes lett. A csapat legjobbja Márkus Balázs lett. GRATULÁLUNK! Részletek itt. >>

 

GYŐZELEM A "B" DÖNTŐN!

U16 fiú csapatunk remekül szerepelt a hétvégén a Nemzeti Kadett Bajnokság "B" döntőjében, miután a döntőben 82-68-ra legyőzte a Nyíregyházát, ezzel megnyerte a tornát és összesítésben a 9. helyen végzett. GRATULÁLUNK!

 

INDULNAK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐK

Az elmúlt hétvégén U14 fiú csapatunk is az országos döntőbe jutott, így mindkét serdülő csapatunk részese lesz a legjobbak közti végső küzdelemnek. A lányok már hetekkel ezelőtt bebiztosították részvételüket, ők Győrben fognak döntőzni május 10-13 között. A legkisebbek közül az U11 fiú, az U12 leány és fiú csapat is részese lesz az országos dzsemborinak, illetve a kadett leány és fiú csapataink az országos B döntőben érdekeltek, mely szintén rendkívül örömteli. Gratulálunk minnyájuknak!

 

NAPKÖZIS TÁBOR 9-11 ÉVESEKNEK

Szeretettel várunk minden 9-11 éves gyermeket napközis táborunkba, ahol 8 és 16 óra között változatos kosárlabda és egyéb foglalkozásokkal készülünk. A tábor költsége 15.000.- Ft/hét, mely ebédet és uzsonnát is tartalmaz. Turnusok: június 18-22. és június 25-29. A lányok az első turnusra jelentkezhetnek Dohar Zoltánnál (30/681-7936), a fiúk mindkettőre ifj. Hajdu Péternél (30/961-4881).

A jelentkezési lap letölthető innen. >>

 

ZSÍROS TIBOR KUPA U12 FELKÉSZÜLÉSI TORNA

Május 11-13. között rangos U12 tornát rendezünk a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. Nagy örömünkre elfogadta meghívásunkat a Debreceni Kosárlabda Akadémia, a Mercedes Kecskemét Kosárlabda Akadémia, a Rátgéber Akadémia, Pécs, a Soproni Sportiskola és a Zalakerámia ZTE KK. Részletek és program itt. >>

 

CSAPATAINK OSTRAVÁBAN JÁRTAK

Rekordlétszámmal, 11 csapattal (4 lány és 7 fiú) vett részt a Zsíros Akadémia Kőbánya az idei - több mint 130 csapatot felvonultató - ostravai utánpótlás tornán, mely hagyományosan felkészülés az országos utánpótlás bajnokság végjátékára.

Csapataink összesen 63 mérkőzést játszottak, jellemzően nagy iramban. Sok győztes meccset ünnepelhettünk és voltak olyan mérkőzések, ahol a vereség dacára elégedettek lehetünk a kaptárlakókkal, jó ellenfelek ellen mérhettük le, hol tartanak csapataink a nemzetközi mezőnyben. Az összefoglaló beszámoló megtekinthető itt. >>

 

VERETLENÜL DOMBÓVÁRON

Az országos serdülő főtáblán U14 fiú csapatunk 3 győzelemmel végzett és tett egy lépést az országos döntő felé. Szombaton a Vásárhelyi Kosársulit és a Rátgéber Akadémia Pécset győzték le meggyőző különbséggel, vasárnap pedig a hazai csapattal játszottak egy végletekig kiélezett mérkőzést és nyertek 70-66 arányban. GRATULÁLUNK!

 

EZÜSTÉREM A BAJNOKOK TORNÁJÁN

Pár héttel a Bajnokok Tornája előtt kaptuk a lehetőséget, hogy részt vehessünk a Sopronban megrendezett nemzetközi tornán. A rendezés kiváló volt, a mérkőzések helyszíne, valamint a szállásunk nagyon jó választásnak bizonyult. Az ellenfelek komoly játékerőt képviseltek, nem gondoltuk volna, hogy ebben a mezőnyben ilyen sikert érhetünk el. A döntőbe kerültünk és a második helyen végzünk. Igazi bravúrnak felel meg a lányaink teljesítménye: 6 nap alatt 5 roppant megterhelő meccset játszhattunk és a mérkőzések irama és színvonala is magas volt. Nagyon sok élménnyel, és tapasztalattal gazdagodhattunk, csapatunk akaratban és hozzáállásban is jelesre vizsgázott. A felnőtt szabályrendszerben is mindvégig otthonosan mozogtunk és alkalmaztuk az edzéseken tanultakat. Köszönjük a szervezőknek, hogy lehetőséget kaptunk megmutatni a tudásunkat és hogy mindvégig segítségünkre voltak, bármilyen kéréssel is fordultunk hozzájuk. Nagyon jó élményekkel utaztunk haza a torna után. Szép volt lányok, GRATULÁLUNK!

 

U16 EYBL - KŐBÁNYAI GLADIÁTOROK RÓMÁBAN

A csapategység és az egymásért küzdés szép példája volt az U16-os fiú csapat római CEYBL szereplése - összegezte Varga István edző a csapat teljesítményét. Összességében Szük Zsombor, Kolok Balázs, Imolay Ákos és Pafféri Péter voltak a húzóemberek, de természetesen a többiek is mindent megtettek a sikerért, amikor pályán voltak, Papp Dávid pedig az utolsó mérkőzésen még remekelt is. Meg kell említeni, hogy a négy nap alatt fegyelmezetten viselkedtek fiaink, probléma a pályán kívül sem volt velük. Az első mérkőzésen kicsit megijedtünk az erősebb és magasabb román csapattól, Szük Zsombor magára maradt, pedig ha kulcsjátékosaink mindegyike jó teljesítményt nyújtott volna, lehetett volna meglepetés is. Az Ostrava ellen már jobban ment és Kolok extra teljesítményével a csehek 11 hárompontosa is kompenzálásra került. A debreceniek ellen nem volt kétség, meggyőző és magabiztos játékkal több mint húszpontos különbség lett a vége. Az utolsó napon az addig veretlen hazaiak ellen sok hibával, de szenzációs küzdeniakarással, egy végletekig kiélezett végjátékkal sikerült nyerni annak ellenére, hogy Szük Zsombor, Kolok Balázs és Vasas Máté a kipontozódás sorsára jutott. Persze nem véletlenül, az utolsó negyedben a hazai játékvezetők megpróbálták segíteni a római csapatot, azonban Papp jó teljesítményére nem számítottak. Összességében gratulálok a srácoknak, elégedett vagyok a csapat teljesítményével. Külön öröm, hogy a kulcsjátékosokhoz már a többiek is fel tudtak nőni és ez bíztató a hazai országos mérkőzések előtt. A fiúk szerencsére ezzel a játékkal magasra tették a mércét, így csak az országos döntőbe kerülés lehet a cél. Debrecenben az első körben egy, itt Rómában három győzelmet szereztünk és ezzel a 18 csapat közül a középmezőny elején végeztünk.

 

AKADÉMIAI AKKREDITÁCIÓ - FELTÉTELESEN

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége nyilvánosságra hozta azon akadémiák listáját, akik az első auditnak megfeleltek. Erről kérdeztük Hajdu Péter elnököt. A cikk megtekinthető itt. >>

 

EYBL CENTRAL DÖNTŐBEN U14 FIAINK

Fantasztikus sikert ért el U14 fiú csapatunk, miután az European Youth Basketball League Central European divízió döntőjébe jutott. A hazai rendezésű első fordulóból három győzelemmel és egy vereséggel utaztak Lévára, ahol ugyanezt az eredményt érték el, így egy körbeverés után az Inter Bratislava mögött a második helyen végeztek, megelőzve a cseh USK Prague, a szerb Flash Beograd, a román U-BT-Cluj Napoca, a szlovák ŠBK Junior Levice, a finn KTP Kotka és a lengyel Hensfort Przemyśl csapatait. A csapat legjobbja díjat Győrik Dávid kapta, az egész torna All-Star ötösébe Hajdu Pétert választották.

Mint mindig, Léván is népes szurkolótábor követte fiainkat, akik nélkül ez a siker nem jöhetett volna létre. Köszönjük a szülőknek a kitartó és odaadó támogatását, gratulálunk a fiúknak és edzőiknek.

A csapat tagjai: Balaton Gergő, Bálint Huba, Chandler Olivér, Csorba Gyula, Czétényi Bence, Györkös Erik, Győrik Dávid, Hajdu Péter, Illés Barnabás, Keszler Márk, Simonics Levente és Simonics Olivér. A csapat edzői: Tápai Zsolt és Ménkű Tibor.

 

A KÉT ÜNNEP KÖZÖTT SEM PIHENTÜNK

Zajlottak az események a két ünnep között is. U14 leány csapatunk Lengyelországban vett részt a nagy hagyományokkal rendelkező és rangos CANPACK Kupán. Leányaink veretlenül végeztek az 1. helyen.

A Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok és a Zrínyi Miklós Gimnázium adott otthont a Karácsonyi Budapest Kupának, ahol szlovén, szerb és szlovák csapatok mellett a különböző korosztályok legjobb magyar csapatai voltak a Budapest-válogatott ellenfelei. Az U14 csapatban Balaton Gergő, Csorba Gyula, Győrik Dávid és Hajdu Péter képviselte klubunkat és a 2. helyen végeztek. Az U13 válogatottban Chandler Olivér, Györkös Erik, Hajdu Gergely, Simonics Levente és Simonics Olivér szerepelt és tornagyőzelmet ünnepelhettek, az U12 gárdában Boronyai Tamás, Márkus Balázs és Mihaleszkó András kapott helyet. Ők a 2. helyen végeztek. Mindenkinek gratulálunk!

 
 

FELHÍVÁS TAO TÁMOGATÁSRA

Kedves Szülők, Szurkolók, Támogatók!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége jóváhagyta a Kőbányai Diákok Sportegyesülete 2017/2018 évre vonatkozó sportfejlesztési programját, mely alapján egyesületünk elkezdheti második kosárlabda-csarnok építési programját, felújíthatja a Szt. László Gimnázium tornacsarnokát és öltözőit, valamint utánpótlás-nevelési támogatásban részesülhet. A tavalyi esztendőben sok segítséget kaptunk Önöktől a TAO támogatások összegyűjtésekor, ezért is fordulunk Önökhöz ismét. A támogatás nyújtása két módon lehetséges (közvetlen támogatás TAO tv. 22/c § és adófelajánlás TAO tv. 24/a § alapján), azonos adóévben egyszerre nem alkalmazható.

A Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia különösen büszke azokra a szülőkre, akik az előző évben is megtisztelték egyesületünket és segítik gyermekeinket adójuk felhasználásával a támogatási lehetőség felajánlásával. Kérem, tegyék ezt az idei esztendőben is, jelentkezzenek edzőinknél a felajánlásokkal.

Tisztelettel: Hajdu Péter (elnök)

AZ ISMERTETŐ MEGTEKINTHETŐ ITT. >>

Az adókedvezményes támogatás (22/C) hivatalos lépései. >>

Az adó-felajánlás útján történő támogatás, a látványcsapat-sportban. >>

 

EREDMÉNYESSÉGI FÜZET 2016/2017

Megjelent a 2016/2017-es bajnoki évad feldolgozását tartalmazó eredményességi füzetünk. Fogadjátok szeretettel. Letölthető innen. >>

 

U14 FIÚ CSAPATUNK ALAPSZAKASZGYŐZTES

U14 "A" csapatunk nagyban a 2004-es, tehát másodéves serdülőkből áll, velük az volt a célunk, hogy végig az "A" csoportban maradjunk, mert így minden alkalommal jó mérkőzéseket tudUnk játszani. Ezt tökéletesen sikerült megoldani, csupán az első fordulóban veszítettünk mérkőzést, azon kívül csak nyertünk, háromszor az első helyen végeztünk a 4 tornából. Többek között minden fordulóban legyőztük a MAFC Kosársulit, egy alkalmat kivéve mindig szoros csatában. Fordulóról fordulóra szépen fejlődött a társaság, mind egyénileg, mind pedig csapat szinten. Nagy nagy lökést adott a hazai rendezésű EYBL torna, illetve a pécsi kirándulásunk. Örömmel láttuk, hogy az elsőéves serdülők is fontos helyet harcoltak ki magunknak a keretben, illetve oldalágról is tudtunk beépíteni gyereket. A csapatban kialakultak a vezér szerepek, illetve végre minden meccsen előbukkannak srácok akik nagyon jó meccseket játszanak. Sérülésekbőkl nem volt hiány, de a társaság erejét jelzi, hogy eddig minden gondon urrán tudtunk lenni. Még mindig nem vagyunk 100%-osak, de reméljük a főtáblára kiegészülünk. A csapat bejutott az ország legjobb 32 gárdája közé, de a cél továbbra is a legjobb 8. Ezt inkább nem teherként tesszük a gyerekekre, inkább egy álom amiért megdolgoztatjuk őket nap mint nap. Jó úton járunk, nagyon várjuk a folytatást, a budapesti régió 1. helyéről!

"B" csapatunknak csak a 2005-ös fiúkat neveztük. Törekedtünk arra, hogy az a pár srác, akik az "A" csapatban is játszanak, ebben a csapatban is szerepelni tudjanak, így más feladatkörben is fejlődni tudjanak. Messze várakozáson felül teljesített a csapat, a "D" csoport megnyerése után az "C"-ben is csoportot nyertek. "B" csoport már nem volt sima, első alkalommal még legyőzött minket a Honvéd 2004-es csapata (ez volt az egyetlen vereség) de a negyedik fordulóban a Vasas/2005 és a Kaszások 2004-es csapatát is legyőztük. Érdekesség képpen ha lett volna 5. forduló akkor a két csapatunk egymás ellen kezdett volna. Ennek a társaságnak minden mérkőzésen nehézséget jelentett, hogy nem edzenek együtt, de mivel a közös nyelv a kosárlabda volt, sokszor ez egyáltalán nem látszott meg rajtunk. Ugyan a főtáblás 32-be nem sikerült kijutni, de az csak is azért volt, mert "D" csoportból indultunk, amúgy több olyan csapatot el megvertünk, akik ott lesznek. A továbbiakban a regionálisban folytatja a csapat, de már a csapat eddigi húzóemberei nélkül, de gond egy száll se, most majd mások lesznek a húzóemberek! Mindenkinek többet kell vállalnia és előrébb kell lépnie a ranglistán, illetve lesznek új arcok akiknek szintén bizonyítaniuk kell. Összességében nagyon megérte benevezni, remekül dolgoznak a gyerekek, jó emlék lesz mindig visszagondolni erre az őszre.

 

ALAPKŐLETÉTEL

Megkezdődnek a Darázsfészek Kosárlabda Csarnok munkálatai. Hajdu Péter elnök számolt be az alapkőletételről: Óriási megtiszteltetés számomra, hogy a mai napon dr. György István kormánymegbízott úr, Kovács Róbert polgármester úr és Valkony Mária igazgató asszony társaságában a kerület több vezetője és a kivitelező Társ 95 Kft. munkatársai társaságában ott lehettem a „Darázsfészek Kosárlabda Csarnok” alapkő letételénél.

Egyesületünk tovább fejlődik, ma már nagy létszámú bázisra épülő, meghatározó utánpótlás-nevelő egyesületté vált a Zsíros Tibor nevével fémjelzett, országszerte ismert és elismert, névadójához méltó kosárlabda-akadémia, amely már a minőségi utánpótlás-nevelésre is alkalmas. A mai napon a második olyan kosárlabda-csarnok építése kezdődhet meg Kőbányán, amely a TAO támogatás lehetőségét felhasználva az önkormányzattal való együttműködéssel szép példáját adja annak, hogy az összefogás kiemelkedő eredményeket és teljesítményeket hozhat. Köszönjük mindenkinek, aki az elmúlt húsz évben segítette, támogatta munkánkat, nevezetesen dr. György Istvánnak, Kovács Róbertnek és az önkormányzat vezetőinek, a kőbányai Képviselő-testületnek és természetesen a szülőknek és támogatóinknak. Köszönet a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének, Szalay Ferenc elnöknek és Bodnár Péter főtitkárnak, akik hittek abban, hogy mind infrastruktúrában, mind a kosárlabda-szakmában széles bázist teremtünk és tudunk minőségi munkát végezni. Az új kosárlabda csarnok a jelenlegi tornatermi szárny folytatásában kerül elhelyezésre és úgy alakítjuk ki, hogy közvetlen a régi, meglévő tornaterem előtti folyosóról kapcsolódjon az iskola épületéhez. Ezen kívül új utcai személybejáratot és előteret is adunk, ami lehetővé teszi az iskola működésétől független használatot is. A terem elválasztó függönnyel két részre osztható, így két csoport tudja egyidejűleg használni mind testnevelés órák, mind pedig edzések alkalmával. A mai napon egy újabb lehetőség nyílt meg egyesületünk előtt és biztos vagyok benne, hogy darazsas sportolóink ezt kiváló munkával és jó teljesítménnyel hálálják meg Kőbányának.

Az új csarnokkal kapcsolatos ismertető megtekinthető itt. >>

 

KILENC INDOK, HOGY MIÉRT KOSÁRLABDÁZZON GYERMEKÜNK

 

ÚJRA EYBL KŐBÁNYÁN

Október 20-22. között kerülnek megrendezésre az EYBL U14 B csoportjának küzdelmei. A csoportban rajtunk kívül a finn Kotka, a szlovák BK Junior Levice és Inter Bratislava, a cseh USK Prague, a német TS Jahn München, a lengyel Hensfort Przemysl, a szerb KK Flash Beograd és a román C.S. U-BT Cluj Napoca a résztvevő. A rendezvény Facebook-eseménye (hírek, információk, fotók) megtekinthető itt. >>

 

A KADETT FIÚK A KIEMELT BAJNOKSÁGBAN FOLYTATJÁK!

Hétvégén a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban került megrendezésre a Nemzeti Kadett Bajnokság II. selejtező "A" jelű csoportjának küzdelmei. Csapatunknak egy célja volt, hogy az első két hely valamelyikén végezzen. Ezt már a szombati napon nagyon magabiztosan teljesítették a srácok, miután a Jászberényt és a MAFC Kosársuli/B-t is főlényesen győzték le. A csoportot végül az Alba Fehérvár csapata nyerte. GRATULÁLUNK FIÚK!

 

KUPAGYŐZELMEK HÉTVÉGÉJE

U11 és U12 leány csapataink hétvégén a Törekvés Kupán vettek részt. A kisebbek a Törekvés és a Csata DSE csapatait, a nagyobbak a Győr és a Törekvés csapatait győzték le és lettek kupagyőztesek. U11 fiú csapatunk az Óbudai Kaszások Akadémia által rendezett tornán vett részt. A szombati csoportmérkőzések után a vasárnapi döntőben a Vasas Akadémia csapata volt az ellenfél és egy rendkívül jó hangulatú, jó iramú mérkőzésen, helyenként szemet gyönyörködtető játékkal sikerült felülmúlni ellenfelünket. GRATULÁLUNK!

 

EGY KUPA ITTHON MARADT, EGYET A CSATA DSE VITT EL

U14 és U17 leányaink a hazai rendezésű Darázs Kupa nemzetközi tornán vettek részt. Kiváló mérkőzéseket láthatott a kilátogató népes közönség, U17 leányaink itthon is tartották a kupát, U14 lányaink pedig a tavalyi országos döntő után most is második helyen végeztek a Csata DSE mögött, bár a különbség jóval kisebb volt. Az utolsó napon U17 leányaink az MTK csapatát küzdötték le egy szoros mérkőzésen, U14 lányaink a Vasast verték kétszeri hosszabbítás után. GRATULÁLUNK! Részletek a csapatok oldalán.

 

DARÁZS KUPA U14 ÉS U17 LEÁNY NEMZETKÖZI TORNA

Szeptember 1-3 között U14 és U17 leányaink hazai rendezésű nemzetközi tornán vesznek részt a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A program megtekinthető itt. >>

 

MINDHÁROM KUPA ITTHON MARADT

Szombaton U11, U12 és U14 csapataink a hazai rendezésű Darázs Kupán vettek részt. Mindhárom korosztályban kiváló ellenfelekkel küzdöttek meg fiaink: az Albacomp Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Mercédesz Kecskemét Kosárlabda Akadémia és U14-ben kiegészítve az Szolnoki Sportcentrum csapatai voltak a résztvevők. Végül mindhárom csapatunk veretlenül nyerte saját tornáját, ami az utóbbi időben egyedülálló teljesítmény. GRATULÁLUNK!!! Részletek a csapatok oldalán.

 

DARÁZS KUPA U11, U12 ÉS U14 FIÚ TORNA

Augusztus 26-án három korosztály méri össze erejét a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban és a Zrínyi Gimnázium tornacsarnokában. Vendégeink az Albacomp DKKS, a Mercédesz Kecskeméti KA és a Szolnoki Sportcentrum csapatai. A program megtekinthető itt. >>

 

Visszatekintés az előző, előrenézés a következő bajnoki évre

Jól szerepeltek csapataink a korosztályos versenyeken, hosszú idő után újra országos döntőben érmes helyezést elért csapatunk van a lány tinik ezüstérme jóvoltából. Öröm az U14-es fiúk országos 7. helye, valamint az U11 és U12 szereplése. Hajdu Péter elnököt kérdeztük. >>

 

EDZŐTÁBOR 2017

 

1% FELHASZNÁLÁS

Közzététel az adózó 2015. évi rendelkezése szerint a kedvezményezett részére átutalt összeg 2016. évben történt felhasználásáról

A 2015. évi adó 1% felajánlásának köszönhetően a Kőbányai Diákok Sportegyesülete 555.581 Ft támogatásban részesült. Az egyesület a fenti összeget, a törvényi előírásoknak megfelelően, az Alapító okiratban foglaltak alapján a 2016 évi utánpótlás-nevelési feladatokhoz használta fel. Ezúton köszönjük mindazok támogatását, akik adójuk 1%-át a KDSE részére ajánlották fel.

 
 

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005