ARCHÍV HÍREK 2015/2016

 
 
 

A FEJLŐDÉS ÉVE - INTERJÚ EGYESÜLETÜNK ELNÖKÉVEL

Jól szerepeltek csapataink a korosztályos versenyeken, külön öröm az U14-es fiúk országos 5. helye, valamint az U11 és U12 szereplése. Hajdu Péter elnököt kérdeztük. A interjú megtekinthető itt. >>

 

LEÁNY EDZÉSEK JÚLIUSBAN

Júliusban kedd, szerda és csütörtöki napokon 16 órától minden korosztálynak a Zsíros Tibor Csarnokban edzéseket tartunk!

 

LEZÁRTUK A 2015/2016-OS BAJNOKI ÉVADOT

Eredményes bajnoki évet zártunk, a lányoknál az U19-es csapat országos 9. helye volt a legjobb teljesítmény, az U15-ös és az U17-es csapat harmadik, az U13-as második lett a Regionális Bajnokok Döntőjében. U12-es csapatunk Budapesten az ötödik helyen végzett, az U11-es lányok pedig az országos jamboree résztvevői voltak. A fiúknál U11 és az U12-es csapataink bejutottak az országos jamboreeba, az U14-esek az 5. helyet szerezték meg az országos döntőben, az U18-asok pedig bronzérmesek lettek Regionális Bajnokok Döntőjében.

Záróünnepségünket megtisztelte jelenlétével Ildikó Asszony, Zsizsi bácsi özvegye, Kovács Róbert polgármester úr, Radványi Gábor és dr. Pap Sándor alpolgármester urak, valamint több kerületi intézményvezető és sportvezető. Kovács Róbert polgármester út megnyitó beszédében méltatta az egyesület munkáját és reményét fejezte ki, hogy nemcsak labdarúgásban, hanem hamarosan kosárlabdában is Európa-bajnoki résztvevő lesz a magyar válogatott, benne minél több, a Zsíros Akadémián pallérozódott játékossal. Vendégeink ezután átadták a díjakat. Először a Kőbányai Kenguru Kupa csapatai kaptak érmeket és tortákat: Bakáts Farkasok, Kada DSE, Kada Kiscicák, Keresztúri Szellemek, Kossuth Kiscsibék, Megyeri Tigrisek, Pannónia Gézengúzok, Pannónia Rosszcsontok, Pannónia Varázslók, Szent Pál Akadémia, Szt. László DSE, Telepes Tigrisek, valamint a harmadik helyezett Csata DSE, az ezüstérmes és egyben a legjobb leány csapat Hermann Girls, valamint a kupa győztese, a Kőbányai Darazsak.

A 2015/2016-ös évad legjobbjai korosztályok szerint: U19 Farkas Eszter; U18 Molnár Alex; U17 Kutrik Andrea; U16 Rozs Máté; U15 Hajdu Réka; U14 Kolok Balázs; U13 Kutrik Dóra; U12 leány Nagy Réka; U12 fiú ifjabb Hajdu Péter; U11 leány Oberfrank Laura; U11 fiú Simonics Levente. A legjobb edző az országos 5. helyezett U14-es csapat mestere, Tápai Zsolt lett. Különleges tortával leptük meg az U14-es fiú csapatot, akik az idei legjobb eredményt érték el. A díjkiosztó végén Ildikó asszony Püspöki Lotti és Szük Zsombor részére átadta a 2016. évi Zsíros-ösztöndíjat, majd Hajdu Péter elnök zárszavában külön megköszönte a szülők támogatását.

 

NEMZETKÖZI TORNÁK A ZSÍROS CSARNOKBAN

Június 17-19 között a Budapesti Kosárlabda Szövetség U14, a Zsíros Akadémia Kőbánya U13-as kosárlabda tornát rendez a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A belgrádi (szerb) Vizura Akadémia, szlovák Inter Bratislava, a Vasas Akadémia, a Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia, a Budapest válogatott és a Zsíros Akadémia csapatai lesznek a résztvevők. A program megtekinthető itt. >>.

 

AZ 5. HELYEN ZÁRTAK SERDÜLŐ FIAINK!

Ötödik helyen végzett csapatunk az Országos Serdülő Bajnokság döntőjében! Fiaink a csoportküzdelemben nem bírtak a későbbi ezüstérmes Debrecennel és negyedik MAFC-cal, de ezután minden mérkőzésüket megnyerve érték el az utóbbi évek legnagyobb sikerét.

Csoportmérkőzések:

MAFC Kosársuli/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 89-67

Zsíros Akadémia Kőbánya - Debreceni Kosárlabda Akadémia - DSI 44-77

Soproni Sportiskola/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 69-90

Keresztjáték

Zsíros Akadémia Kőbánya - Budapesti Honvéd/A 96-83

5. helyért

Soproni Sportiskola/A - Zsíros Akadémia Kőbánya 70-73

 

SERDÜLŐ CSAPATUNK AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN!

Május 7-8 között hazai környezetben került sor az Országos Serdülő Főtábla IV. fordulójára, melynek tétje az országos döntőbe jutás volt, ahol a Debreceni KA, a Dávid Kornél KA, a Vasas Akadémia és a MAFC négyese várta további négy ellenfelét. Csapatunk magabiztosan, három győzelemmel jutott az országos döntőbe. Rajtunk kívül a Bp. Honvéd, a Soproni SI és a Szombathelyi KA jutott be a legjobb 8 közé.

Eredmények:

Zsíros Akadémia Kőbánya - Kiss Lenke KS 65-63 (18-23; 15-11; 14-14; 18-15)

Ld.: Szük Zs. 15; Semmelweis D. 12; Papp D. 11/6; Pafféri P. 8/3; Kolok B.-Imolay Á. 6-6; Györkös R. 5; Uhlik B. 2

A torna nyitó meccse mindig nagyon nehéz, de egy jó kezdés aranyat ér. Mind a két csapat nagyon izgult, ami a tét miatt érthető is ilyenkor. Végig kiélezett mérkőzésen a Kiss Lenke félelmetes erejű szurkoló táborát is legyőzve sikerült nyerni. A végjátékban helyén volt a szívünk és az eszünk, hatalmas diadal volt ez számunkra!

ZTE KK - Zsíros Akadémia Kőbánya 78-92 (18-25; 21-30; 13-25; 26-12)

Ld.: Semmelweis D. 29/6; Kolok B. 16; Szük Zs. 15; Papp D. 15/9; Györkös R. 7; Imolay Á. 4; Pafféri P.; Vasas M.; Uhlik B. 2-2

Nagy csatára számítottunk, a zalaiak két nagyon veszélyes játékossal érkeztek. Az első negyedben az Imolay-Györkös "pitbull duó" hősiesen védte és semlegesítette ellenfelünk legjobbját. E mellett támadásban is extrák voltunk, így azok után, hogy 55:39-re vezettünk a félidőben, álomszerű folytatás következett egy 12-0-ás 3 perces rohammal el is döntöttük a mérkőzést. Még arra is maradt lehetőség, hogy szépen megforgassuk a csapatot.

Zsíros Akadémia Kőbánya - Budapesti Honvéd 106-71 (20-13; 26-21; 37-20; 23-17)

Ld.: Imolay Á. 20; Semmelweis D. 18/3; Papp D. 13/3; Szük Zs. 13; Pafféri P. 12/6; Kolok B.-Vámos Á. 9-9; Uhlik B. 8; Györkös R. 4

Bár ki-ki meccsre készültünk, de a sors másképp intézte a dolgokat. Mérkőzésünk tétje a csoportelsőség volt. Mivel a mi srácaink szeretnek nyerni, egy percig nem lankadt a motivációnk, a félidőben még csak 12 pont volt az előnyünk, ezt hamar feltoltuk közel 40-re. Ezzel pedig csoport győztesként jutottunk az országos döntőbe. Tápai Zsolt edző értéklelése: "Sok minden nem úgy alakult a félkészülésünkben, ahogy azt elterveztem, de a fiúk bebizonyították, hogy hatalmas a szívük és ha valami fontos nekik, akkor azért mindent meg is fognak tenni. A torna nyitó meccse kulcsfontosságú volt és úgy érzem, ott olyan erőt és lendületet nyertünk, ami kitartott a torna végéig. Borzasztóan örülök, hogy két év után újra sikerült bejutnunk a legjobbak közé, nagyon büszke vagyok a srácokra, és boldog vagyok, hogy ilyen csupa szív csapatom van." Azt azért hozzátesszük, hogy ez a csapat külön menedzselést kapott, EYBL szereplő és a Budapest-válogatottban is több játékosunk szerepel. A fiúk meghálálták!

A torna végeredménye:

 1. Zsíros Akadémia Kőbánya 3-0
 2. Budapesti Honvéd 1-2 (+6)
 3. ZTE KK 1-2 (-3)
 4. KLKS 1-2 (-3)

A május 26-29.-ei döntőbe az "A" csoportba kaptunk besorolást a Debreceni KA, a MAFC KS és a Soproni SI társaságában.

 

Kérjük, hogy személyi jövedelemadójuk 1%-ával támogassák akadémiánkat!

Tisztelt Szülők, Támogatóink!

Az elmúlt évben az SZJA 1%-os felajánlásából befolyt 555 581 Ft összeget maradéktalanul az akadémiában sportoló gyermekek versenyeztetéséhez használtuk fel. Idén is nagyon fontos, hogy gondoljanak ránk akkor, amikor adóbevallásukban fel kell tüntetni azt a kedvezményezettet, akit támogatni kívánnak. Ezt az összeget így nem az állam, hanem kosárlabda akadémiánk hasznosíthatja. A statisztikák szerint egyébként az SZJA bevallók 50%-a nem rendelkezik az adója 1%-ának felhasználásáról, így az „elveszik” és a központi állami költségvetés részét képezi. Segítségképpen kitöltöttük a felajánlási nyilatkozatot, mely ITT tölthető le és amit nyomtatás után az SZJA bevallásukat készítő személynek kell odaadni, aki ezt eljuttatja a NAV számára bevallásuk benyújtásakor.

Támogatásukat előre is köszönjük!

Adószámunk: 18159439-1-42

 

U12-es csapatunk Sopronban járt

Gyermek csapatunk meghívást kapott egy rendkívül színvonalas soproni nemzetközi tornára, ahol kiváló ellenfelekkel mérhették össze erejüket. Sámuel Gergő edző a következőképpen értékelt:

A vendéglátás magas színvonalú és roppant szívélyes volt. Folyamatosan éreztük, hogy fontos a szervezőknek, hogy jó élményekkel távozzunk, és mindent megtettek ennek érdekében. Minden étkezésünk nagyon finom laktató volt. A szállás magas színvonalú, és roppant kényelmes. A mérkőzések remekül sikerültek.

Minden találkozó nagy iramú, a végletekig kiélezett csatát hozott. A gyerekek, a szülők és az edzők is maximális odaadással és lelkesedéssel élték meg mindhárom napot. A hangulat fantasztikus volt! Nagyon fontos dolog szerintem, hogy minden találkozónak tétje volt, és ez meglátszott a játékosok teljesítményén is. Nem egy klasszis teljesítményt láthattunk. Ezek a srácok csak az ilyen hőfokú mérkőzéseken mutathatják meg igazán, hogy mit is tanultak eddig erről a sportról, és hogy miként tudják kivitelezni a tanultakat. Edzői szemmel nézve tucatnyi nagy tehetséget és reménységet láttam a pályán, akiknek az életük ez a játék, és a versengés. Külön szeretném kiemelni az összes edző, illetve játékos viselkedését a tornán. Öröm volt nézni, hogy miközben élet-halál harcot vívnak a játékosok a pályán, a mérkőzések után mindenki mosolygott, és új barátságok születtek. Köszönjük a sok ajándékot, és emléket amit kaptunk Sopron városától, és a szervezőktől. Egy hatalmas élmény volt Mindenkinek, aki ott lehetett ezen a hétvégén a hűség városában. Igazi kosárlabda-ünnep volt! Azt hiszem, hogy szervezőként Mindenki ilyen tornát szeretne rendezni. Hálásak vagyunk! Eredmények itt. >>

 

"Találkozunk a pályán a 2024-es budapesti olimpián."

Minden résztvevő nagy megelégedésére rendeztük meg az U14 EYBL B csoportjának második fordulóját. Szeretnénk megköszönni szurkolóinknak a támogatást, játákosainknak a küzdést és mindenkinek, aki hozzájárult ehhez a közös sikerhez. A Longbow Sports Management interjújában Hajdu Péter elnök értékelte a rendezvényt. A cikk megtekinthető itt. >>

 

EYBL Central European Division B csoport végeredménye:

 1. Košarkaški klub Flash Beograd (A csapat legjobbja: LUCA JELESIJEVIC)
 2. U BT Cluj-Napoca (TUDOR TODEA)
 3. Rátgéber Kosárlabda Akadémia (HORVÁTH HUNOR)
 4. BK Inter Bratislava (MARTIN KOLLER)
 5. Debreceni Kosárlabda Akadémia (NEMES ÁKOS)
 6. TS Jahn München Basketball (BEN STRENTHAL)
 7. Zsíros Akadémia Kőbánya (SZÜK ZSOMBOR)
 8. BK NH Ostrava (DALIBOR VLK)
 9. Szolnoki Olaj Kosárlabda Klub (VERBA SZABOLCS)

A torna ALL-STAR csapata: Maronka Zsombor (Rátgéber Akadémia); Matus Sedlak (BK Inter Bratislava); Stefan Djinovic (KK Flash Beograd); Franz Essl (TS Jahn München); Matija Svetozaric (CS U-BT Cluj-Napoca).

A torna legértékesebb játékosa: STEFAN DJINOVIC (KK FLASH BEOGRAD)

A torna eredményei, statisztikái, ranglistái megtekinthetők itt. >>

 

Különleges CEYBL-tornát fog rendezni a Zsíros Akadémia

Hajdu Péter elnökkel készített interjút a kezdo5.hu, melyben többek közt azt is elmondta, hogy egyedi körítéssel készül a klub a január 22-24. között megrendezendő nemzetközi tornára. A cikk megtekinthető itt. >>

A program megtekinthető itt. >>

Az esemény Facebook-oldala itt. >>

A torna műsorfüzete: MAGYAR ENGLISH
 
 

TISZTÚJÍTÓ KÖZGYŰLÉS

December 1-jén tisztújító küldött-közgyűlést tartott egyesületünk. A napirendi pontok során először az Alapszabály módosítását határozták el a tagok. Törvényi kötelezettség okán Ellenőrző Bizottság létrehozására került sor, melynek elnökévé Burján Pált választotta a küldött közgyűlés, tagjainak pedig Czibula Bencét és Makay Dánielt. A második napirendi pont a tisztújítás volt a mandátumok lejártával. A küldött közgyűlés a Jelölő Bizottság javaslatára újabb öt évre bizalmat szavazott Hajdu Péter elnöknek, valamint Edényi Lászlót és Tatár Istvánt elnökségi tagokká választotta. Hajdu Péter elnök a következő ötéves ciklus legfontosabb feladatának az infrastrukturális lehetőségek bővítését és a minőség emelését jelölte meg. Elnökünkkel készült interjú megtekinthető itt. >>

 

ÉLŐ KÖZVETÍTÉS A DARAZSAK-MAFC SERDÜLŐ MECCSRŐL!

Szombaton teszteljük rendszereinket, így reményeink szerint élőben lehet majd nézni a fiú serdülő országos bajnokság budapesti alapszakaszának egy mérkőzését. Az alábbi linkre kattintva lehet követni az élő adást és egyben várjuk a nézők véleményeit is, hogy mennyire volt élvezhető a LiveStream, mely függ az otthoni internet kapcsolat minőségétől is. A link megnyitása után, illetve a felvétel közben néha reklámok játszódnak le, reméljük ez nem zavarja majd a nézőket. Tehát szombat 12:00 MAFC Kosársuli - Zsíros Akadémia Kőbánya mérkőzés a Zsíros Tibor Csarnokban! A helyszínre is várjuk szurkolóinkat!

Felvétel: Semmelweis Zsolt (Köszönjük!)

 

EYBL-HÍREK

Januárban akadémiánk EYBL-fordulót rendez. Az előkészületekről kérdeztük Hajdu Péter elnököt. A részletek itt. >>

 

MEGJELENT AZ IDEI DARÁZS-FÜZET

Ismét eltelt egy év, így közzé tesszük kiadványunkat, mely a 2014/2015-ös bajnoki év statisztikáit tartalmazza, és amely tükre annak a munkának, amelyet az év során végeztek játékosaink. A füzetet minden "Kaptárlakó" kézhez fogja kapni, addig is meg lehet tekinteni itt. >>

KADETT FIÚ CSAPATUNK TOVÁBBJUTOTT

Az országos kadett bajnokság selejtezőjét Székesfehérváron játszották kadett fiaink. A végén 2 győzelemmel és 1 vereséggel zártak, mely továbbjutást jelentett a második körbe. A részletek itt. >>

ITTHON MARADTAK A DARÁZS KUPÁK

Az előző hétvégén U19 leány csapatunk, szeptember 12-én pedig U11 és U12 fiú csapataink vettek részt hazai rendezésű felkészülési tornán, a Darázs Kupán. Mindhárom csapatunk veretlenül nyerte tornáját. Junior lányainkról már beszámoltunk, "kisfiaink" a szerb Bačka Topola és a Vásárhelyi Kosársuli hasonló korosztályú csapataival mérték össze erejüket és végül itthon tartották a kupát. Részletek a csapatok oldalán.

KUPAGYŐZELEM A JUNIOR LÁNYOKNÁL

A hétvégi edzőtovábbképzővel párhuzamosan nemzetközi tornát szerveztünk junior lányainknak, melyen itthon tartottuk a kupát. A részletek itt. >>

EDZŐTOVÁBBKÉPZŐ A ZSÍROS CSARNOKBAN

A Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia edzőtovábbképzőt szervezett utánpótlásedzők részére szeptember 5-6-án. Az edzőtovábbképzőn nagy örömünkre közel 100 edző vett részt. Az előadásokat rögzítettük és feltöltöttük, valamint a prezentációkat is elérhetővé tettük. A teljes anyag megtekinthető itt. >>

EYBL-hírek, interjú

Augusztus 28-30 között Pécsen kezdte meg EYBL szereplését U14-es csapatunk. A Zsíros Akadémia Kőbánya ezzel a klub történetében először bekapcsolódott a nemzetközi vérkeringésbe. Hajdu Péter elnököt kérdeztük a részletekről. A cikk megtekinthető itt. >>

 

EDZŐTÁBOR 2015

Augusztus első két hetének edzésrendje és a bentlakásos edzőtáborok időpontjai megtekinthetők itt. >> Ha valakinek kérdése van, a darazsak[kukac]darazsak.hu e-mail címen várjuk.

 

FIBA delegáció Kőbányán

Rangos vendégei voltak a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémiának. A magyar-román közös rendezésű Európa-bajnokság fináléja kapcsán a FIBA Europe női kosárlabda részleg képviseletében Elisabeth Cebrian, a spanyol legenda és világ klasszis játékos Amaya Valdemoro, a korábbi győri játékos és szerb kiválóság Natasa Kovacevic, valamint a hétszeres magyar bajnok és sokszoros válogatott Károlyi Andrea látogatott el a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokba, ahol akadémiánk sportolói lelkes fogadtatásban részesítették őket.

A látogatás apropója az a gálameccs, mely július 27-én 18.00 órakor lesz a SYMA-csarnokban és amelyen – többek között – pályára lép Arvydas Sabonis, Radoslav Nesterovic, Dejan Bodiroga, Balogh Judit, Danira Nakic, Jurgita Strimikyte. A nemzetközi gálameccsen a bő másfél éve a győri csapat tragikus autóbusz balesetében súlyos sérülést szenvedett Natasa Kovacsevics - lábát térd alatt amputálni kellett - speciális protézissel játszik majd.

 

Kovacsevics akaratereje példaértékű, nem véletlenül lett ő a FIBA Youth Ambassador, azaz a fiatalság nagykövete. A jó hangulatú találkozón sportoló gyermekeink sok kérdést tettek fel, többségük a baleset körülményeire és az azóta eltelt időben annak feldolgozására volt kíváncsi. Natasa mindenre készségesen válaszolt és elmondta, hogy mindenkit szeretettel vár családostól a gálameccsre, biztos benne, hogy mind a játékosok, mind a nézők számára felejthetetlen élmény lesz. Ezután a gyerekek autogramot és belépőjegyeket vehettek át vendégeinktől, Hajdu Péter elnök pedig tiszteletbeli darazsassá fogadta Natasát, aki egy Zsíros Akadémia és Kőbánya címereivel ellátott pólót kapott ennek zálogaként.

Fotók megtekinthetők a Facebookon.

 

Az EYBL-ben indulhatnak U14-es fiaink

Mérföldkő előtt áll a Zsíros Akadémia Kőbánya, a klub történetében először bekapcsolódhat a nemzetközi vérkeringésbe. Hajdu Péter elnököt kérdeztük a részletekről. A részletek itt. >>

 

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005