ARCHÍV HÍREK 2016/2017

 
 

KETTŐS GYŐZELEM SPANYOLORSZÁGBAN!

2013 óta ötödik alkalommal vettünk részt a Lloret de Mar-ban megrendezett kosárlabda tornán. Idén egy 2002-es leány és egy 2003/2004-es fiú csapattal indultunk. Mind a két csapat tornagyőztesen térhetett haza. GRATULÁLUNK MINDENKINEK!

 

LEÁNY EDZÉSEK A NYÁRI SZÜNETBEN

Leányaink figyelem! A jövő héttől kedd, szerda és csütörtöki napokon 16:30-tól van edzés a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban.

 

20 ÉVES A DARAZSAK - KIADVÁNY

Egyesületünk a 20 éves évfordulóra egy kiadványt készített "20 év a Darázsfészekben" címmel. A kiadvány webes verziója megtekinthető itt. >>

 

7. HELYEN A SERDÜLŐ FIÚK

Serdülő csapatunk a 7. helyen végzett Hódmezővásárhelyen a Nemzeti Serdülő Bajnokság fiú döntőjében. Gratulálunk Fiúk, büszkék vagyunk Rátok!!!

 

KŐBÁNYA STREETBALL FESZTIVÁL

A MŰSORFÜZET MEGTEKINTHETŐ ITT. >>

 

VÉLEMÉNY - VÁLTOZÁSOK A ZSÍROS TIBOR KOSÁRLABDA CSARNOKBAN

Az utóbbi időben értesültünk a Kada Mihály Általános Iskolába járó gyerekek szüleitől, hogy szülői értekezletek keretében azt kommunikálja az iskola, hogy egyesületünk ellehetetleníti a testnevelés órákat és a kosárlabda csarnokot az iskola nem, vagy csak nagyon korlátozottan használhatja, illetve biztatja a szülői munkaközösséget, hogy május végén gyűjtsenek aláírásokat „a tornacsarnok visszaszerzése" ügyében. Megkönnyítve azok dolgát, akik nemcsak az egyoldalú tájékoztatás alapján szeretnének dönteni a „petíció” aláírásáról, az üggyel kapcsolatos közleményünk megtekinthető itt. >>

 

TÁMOGASSA ADÓJA 1%-ÁVAL AKADÉMIÁNKAT!

Kedves Szülők, Támogatók!

Köszönjük, hogy az elmúlt évben támogatták sportegyesületünket. Kérjük, hogy adójuk 1%-ával az idei évben is támogassák akadémiánkat!

Kőbányai Diákok Sportegyesülete

Adószám: 18159439-1-42

 

 

 

ZSÍROS TIBOR KUPA NEMZETKÖZI TORNA

Szeretettel várunk mindenkit május 12-14 között a Zsíros Tibor Kupán. A nemzetközi tornán kiváló U12-es csapatok vesznek részt a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban és a Zrínyi Gimnáziumban. A program megtekinthető itt. >>

 

SERDÜLŐ FIAINK IS AZ ORSZÁGOS DÖNTŐBEN!

Serdülő fiú csapatunk a hazai rendezésű főtábla 4. fordulójában végül veretlenül jutott az országos döntőbe, miután a Rátgéber Akadémia Pécs, a Nyíregyházi Kékcápák és a Debreceni Kosárlabda Akadémia csapatait legyőzte. Gratulálunk!

 

 

EZÜSTLÁNYOK

Vasárnap a döntővel fejezték be szereplésüket lányaink a 2016/17 évi tini bajnokságot és bár alulmaradtak a csatás lányokkal szemben, úgy gondoljuk csodálatos, amit véghez vittek.

Tatár István edző a döntő mérkőzés után: "A mi döntőnk tegnap volt, de a mai teljesítmény miatt sem kell szégyenkeznünk. Gratulálok a csapatomnak és köszönöm kollégám, Sámuel Gergő munkáját."

Hajdu Péter elnök: Mind a lányok, mind pedig az edzők óriási energiákat mozgósítva dolgoztak az elmúlt hónapokban. A munka meghozta gyümölcsét, egyesületünk 20 éves évfordulóján csodás ajándékot kaptunk a lányoktól. Büszkék vagyunk rájuk és köszönjük kitartásukat, a munkába vetett hitüket. Bízunk a folytatásban, ilyen szellemben és ezzel a közösséggel még sok örömet szerezhetnek nekünk. Köszönöm a Kőbányai Önkormányzat támogatását is, hiszen nélkülük nem tudnánk olyan feltételeket biztosítani, ami ilyen eredmények elérését teszi lehetővé.

Az EZÜSTLÁNYOK: Gallyas Andrea, Lányi Léna, Katonás Kamilla, Király-Farkas Lili, Kutrik Dóra, Mihaleszkó Anna, Nagy Réka, Oberfrank Laura, Takács Dorina, Tar Csenge, Tatár Hanna, Tóth Zille, Vámos Anna, Zsirka Erzsébet.

 

NEMZETKÖZI HÚSVÉTI TORNA, OSTRAVA

A tavaszi szünetben immár hagyománnyá vált, hogy egyesületünk korosztályos csapatai Ostravában vesznek részt nemzetközi tornán. Idén minden idők legnagyobb létszámával indultunk útnak: 10 csapatunk több, mint 100 gyerekkel versenyzett Csehországban. A torna mindenkinek hasznos volt, rengeteg tapasztalattal érkeztünk haza, kóstolót kaptunk a cseh, német, szlovák, litván, macedon, lengyel és szlovén kosárlabdából leány és fiú szinten egyaránt. U11 és U15 leány csapatunk ezüstérmes lett, az U13 lányok a 3., U12 és U13 fiaink a 4. helyen végeztek. A többiek is jól szerepeltek, több esetben csak a lebonyolításnak volt köszönhető, hogy nem végeztünk jóval előrébb. Eredmények, beszámolók a csapatok oldalain, képek a Facebook-oldalunkon találhatók.

 

MINDIG ILYEN SZÉP HÉTVÉGÉT

U13 fiú csapatunk Sopronban vett részt egy nemzetközi felkészülési tornán. A Rátgéber Akadémia Pécs, a Flash Beograd (SRB) és a Vasas Akadémia fölényes legyőzése után a házigazda Soproni Sportiskola állította meg fiainkat, így a második helyen végeztek. A csapat legjobbja díjat Hajdu Péter kapta.

U12 fiú csapatunk Szegeden vett részt egy felkészülési tornán, ahol a házigazda SZEDEÁK Sasokat és a PVSK Pantherst is legyőzték, így megnyerték a tornát.

TINI lányaink folytatták menetelésüket Miskolcon az országos középdöntőben és három fölényes győzelem után az ORSZÁGOS DÖNTŐBE JUTOTTAK!!! GRATULÁLUNK!!!

 

A SERDÜLŐ FIÚK KIVÁLÓAN SZEREPELTEK PÉCSEN

U14-es fiú csapatunk Pécsett töltötte a hétvégét, ahol 2 győzelemmel és 1 vereséggel végeztek. Az első napon egy sokáig emlékezetes meccsen sikerült legyőzni a házigazdákat. Este az Eger csapata ellen pedig fölényes győzelmet aratott akadémiánk. Másnap a csoport első helye volt a tét, ahol most fővárosi riválusunk örülhetett. Összességében nagyon jó teljesítményt ért el a CSAPAT, amire a folytatásban is szükség lesz, mert a következő fordulóban már a döntő a tét! GRATULÁLUNK!

Vasas Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 63:47 (18:9, 21:10, 8:18, 16:10)

Ld.: Vámos 11; Kerti-Pafféri 10-10, Vasas 8/3

Zsíros Akadémia Kőbánya - Egri KOK VSI 92:65 (30:12, 31:13, 17:16, 14:24)

Ld. Vámos 19/3, Hajdu 14/12, Győrik 12, Pafféri 11/3, Vasas 10, Barischin 8/6, Nagy 8

Zsíros Akadémia Kőbánya - Kosárlabda Akadémia Pécs 68:65 (21:13, 17:16, 13:15, 17:21)

Ld. Pafféri 18/3, Vasas 12, Győrik 12, Vámos 8

Részletek itt. >>

 

TINI LÁNYAINK MEGINT NEM HIBÁZTAK!

A hazai rendezésű Országos Tini Bajnokság selejtezőjén lányaink újabb elképesztő eredményt produkáltak, hiszen minden mérkőzésüket meggyőző fölénnyel nyerték meg, pedig ellenfeleik sem voltak akárkik: a Kosárlabda Akadémia Pécs, a Sopron és a Vasas Akadémia korosztályos legjobbjait utasították maguk mögé.

Részletek itt. >>

 

HIBÁTLAN HÉTVÉGE KAPOSVÁRON!

Somogy megyében töltötték U14-es fiaink a hétvégét, ahol fölényesen zártak a csoport élén a serdülő országos főtábla első körében. Vastagon látszott a fiúkon az, hogy a nemzetközi ellenfeleken gyakorolt és tanult dolgokat milyen szépen alkalmazták. Bravó fiúk, csak így tovább!! Köszönjük a szülőnek, hogy Kaposváron is hazai pályán játszottunk!

Zsíros Akadémia Kőbánya - Kaposvár 115:71 (33:16; 34:17; 33:10; 15:28)

Ld.: Vasas 25; Keszthelyi 19; Vámos 18; Barischin 13; Hajdu 11; Pafféri 11

Zsíros Akadémia Kőbánya - OSE Lions 108:48 (31:7; 27:7; 18:20; 32:14)

Ld.: Vasas 22; Hajdu 15/3; Pafféri 14, Kada 14/3; Keszthely 10

Zsíros Akadémia Kőbánya - GYKSE Szekszárd 108:83 (25:30; 27:16; 32:14; 24:22)

Ld.: Vasas 28; Pafféri 17/3; Keszthelyi 16/3; Győrik 14; Vámos 12

 

U16 EYBL BUDAÖRSÖN

A budaörsi EYBL-t 1 győzelemmel és 3 vereséggel zárta az U16-os fiú csapatunk! Nagyon büszkék vagyunk a fiúkra, mert szoros eredményeket produkáltak. Nagyot küzdöttek, jól játszottak annak ellenére, hogy 3 sérültünk is volt. Bella Márton kapta a csapat MVP plakettet (102 dobott pont 11. hely), Kolok Balázs pedig bekerült az All Starba (123 IBM pont, 5. hely, Torna legjobb lepattanózója) a lejátszott nyolc meccs alapján. Nagy Simon csak egy ponttal maradt le a dobott pont listán Marcitól. Faragó Zsombor (most sérült), az előző torna alapján a 2. helyen végzet a pontátlagok tekintetében.

Eredmények, statisztikák itt. >>

 

CSODÁLATOS TINILÁNYOK

Rossz előjelekkel, sok sérülttel utazott lány tini csapatunk Pécsre az országos bajnokság alapszakaszának utolsó fordulójára. A lányok azonban a pályán egyértelművé tették, hogy ki a legjobb, a Kanizsa DKK csapatát 86-62-re, a Kosárlabda Akadémia Pécs csapatát pedig 103-82-re „intézték el”. Köszönet a sérülteknek (Gallyas Andi, Tatár Hanna, Király-Farkas Lili, Kutrik Dóri és Tar Csenge) hogy vállalták az utazást és a játékot. Kellettek a sikerhez. És természetesen köszönet a többieknek is (Nagy Réka, Lányi Léna, Oberfrank Laura, Takács Dorina, Mihaleszkó Anna, Tóth Zille, Katonás Kamilla). Fantasztikus győzelem volt! Nagyon büszkék vagyunk Rátok!

Részletek itt. >>

 

TORNAGYŐZELEM SZOLNOKON

2004/2005-ben született fiú csapatunk meghívást kapott Szolnokra egy villámtornára, ahol a házigazdák mellett a Kecskeméti Akadémia volt az ellenfelük. Néha kicsit döcögős játékkal, de nagyon harcosan, remek felfogásban zajlottak a mérkőzések. Hasznos torna volt, köszönjük szépen a meghívást Gaál Róbertnek és persze Szolnoknak!

Szolnoki Sportcentrum- Zsíros Akadémia Kőbánya 58:81

Ld.: Hajdu P. 32; Csorba 11; Czétényi 10; Győrik 9/3

Kecskeméti KA - Zsíros Akadémia Kőbánya 48:93

Ld.: Hajdu P. 29; Győrik 15; Balaton 11; Keszler 8/3

 

U14 EYBL, SZOLNOK

Idén második alkalommal szerepelt az EYBL-ben akadémiánk U14-es csapata. látszott, hogy akik a tavalyi csapatnak is a tagjai voltak, sokkal "rutinosabban" tudtak mozogni. Összességében pozitívan értékeljük a szereplésünket, rengeteg értékes tapasztalattal gazdagodtak a játékosok és az edzők. Pár adat: Vasas Máté 11. lett a pontlistán, 10. a lepattanóban és 6. az IBM-ben. Vámos Ádám 4. lett a lepattanóban és 9. az IBM-ben és ugyan a II. fordulóban nem volt csapat legjobbja díjazás, nálunk ő lett volna az MVP. Pafféri Péter pedig megnyerte a gólpassz listát, többek között a csoport legjobbját is megelőzve. Részletek itt. >>

A csoport végeredménye:

 1. Mladost Zemun (SBK) 8-0
 2. Bayern München (GER) 7-1
 3. Alba Berlin (GER) 6-2
 4. SBK Junior Levice (SK) 5-3
 5. USK Praha (CZE) 3-5
 6. ZSÍROS AKADÉMIA KŐBÁNYA 3-5
 7. B4SA Inter Bratislava 3-5
 8. Szolnoki Sportcentrum 1-7
 9. Gortat BS Cracovia (POL) 0-8
 

TORNAGYŐZELEM BESZTERCEBÁNYÁN!

U13 leány csapatunk rangos nemzetközi tornán vett részt Szlovákiában, mely végül "magyar döntővel" végződött. Lányaink a kupagyőzelemért vívott csatában Réka Nagy vezetésével megnyerték a tornát a Győr ellenében! GRATULÁLUNK!!! Eredmények, statisztikák, beszámolók itt. >>

 

 

JUBILEUM

Az elmúlt félév eseménydús volt, rengeteg mérkőzés, EYBL forduló, újabb csarnok építésének lehetősége. Hajdu Péter elnököt kértük egy rövid visszatekintésre és a jövő évi tervek ismertetésére.

AZ INTERJÚ MEGTEKINTHETŐ ITT. >>

 

KÖSZÖNET

 

 
 

MIKULÁS KUPA

A Darazsak előkészítő csoportjaiból verbuválódott négy csapat, a Pannónia Gézengúzok, a Kossuth Kobrák, a Harmat Villámok és a Kada Páducok vettek részt a hagyományos Mikulás kupán a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban. A torna legfiatalabb játékosai még óvodás éveiket tapossák. A jó hangulatú villámtornán rengeteg kosár esett, ám ezúttal ezeket nem számolták a rendezők, így fordulhatott elő az a ritkaság, hogy mind a négy résztvevő csapat az első helyen végzett. Az ünnepélyes eredményhirdetésre a Mikulás is megérkezett és szétosztotta ajándékait.

 

EYBL: MÁSODSZOR KŐBÁNYÁN

Hét végén kerül sor Kőbányán, a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban az EYBL-sorozat viadalára az U14-es korosztályban. A Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia az előző évad után a most zajló szezonban is rendez EYBL-tornát. Az akadémia elnökével, Hajdu Péterrel beszélgettünk a rendezvény kapcsán.

AZ INTERJÚ MEGTEKINTHETŐ ITT. >>

 

U14 EYBL - VENDÉGÜL LÁTJUK EURÓPÁT

November 10-13 között a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban látjuk vendégül az EYBL Közép-európai régiója B csoportjának résztvevőit. A mérkőzéseket élőben lehet majd követni a SPORTOPUS Youtube-csatornán.

A torna programja megtekinthető itt. >>

Az esemény Facebook-oldala elérhető itt. >>

 

U16 CSAPATUNK BEMUTATKOZIK AZ EYBL-BEN

U16 csapatunk megkezdi szereplését az EUROPEAN YOUTH BASKETBALL LEAGUE CENTRAL EUROPEAN DIVISION versenysorozatban. A forduló programja megtekinthető itt. >>

A mérkőzések élőben követhetők itt. >>

 

MEGJELENT A 2015/2016-OS ÉV EREDMÉNYESSÉGI FÜZETE

Kedves „Kaptárlakók”, Sportolóink!

Ismét eltelt egy év, így közzé tesszük kiadványunkat, amely a 2015/2016-os bajnoki év statisztikáit tartalmazza, és tükre annak a munkának, amelyet az év során végeztetek. Az elektronikus verzió MEGTEKINTHETŐ ITT, de hamarosan kézhez kaphatjátok a nyomtatottat is.

 

U16 FIÚ CSAPATUNK AZ ORSZÁGOS FŐTÁBLÁN!

A hétvégén több nagy sikernek is örvendhettünk. U16 fiú csapatunk a hazai rendezésű selejtező második fordulójából az országos bajnokság főtáblájára jutott 2 győzelemmel és 1 vereséggel.

Zsíros Akadémia Kőbánya - Atomerőmű SE 83-36

Békési SZSK - Zsíros Akadémia Kőbánya 33-84

Zsíros Akadémia Kőbánya - MAFC/A 57-72

 1. MAFC/A 3 győzelem 0 vereség
 2. Zsíros Akadémia Kőbánya 2/1
 3. Atomerőmű SE 1/2
 4. Békési SZSK 0/3

KÉPEK ITT. >>

U11 és U12 fiú csapatunk Zalaegerszegen vendégszerepelt a Zsiráf Kupán és mindketten második helyezést értek el! GRATULÁLUNK!

 

ISMÉT KOSÁRLABDA CSARNOKOT ÉPÍTÜNK!

Megjöttek a hozzájárulások, indulhat a Harmat utca 88. sz. Általános Iskola területén a Darázsfészek Kosárlabda Csarnok építése. Az Önkormányzat támogatásával beadott pályázathoz hozzájárult mind az Emberi Erőforrások Minisztériuma, mind a Nemzetgazdasági Minisztérium.

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége pedig augusztus 18-án kiadta a határozatot, így minden adminisztratív kötelezettségnek eleget tettünk. A tervek szerint szeptember közepére elkészülnek a kiviteli tervek, meghatározzuk a finanszírozás ütemezését, majd jöhet a pályáztatás és a kivitelezés.

 

 

 

A FELKÉSZÜLÉSI TORNÁKKAL MEGKEZDŐDIK A SZEZON

Ezen a hétvégén megindítjuk az idei mérkőzésáradatot. 27-én szombaton U11 és U12 nemzetközi tornát rendezünk a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban, illetve U16 csapatunk két mérkőzést (11:00 és 16:00) játszik az Inter Bratislava csapatával a Zrínyi Gimnáziumban. Szeptember 2-4. között Darázs Kupa leány U17 és U14 nemzetközi torna lesz a Csarnokban.

U11 és U12 torna műsora itt. >>

Darázs Kupa műsora itt. >>

 
 

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005