DARÁZSLÁNY A FIBA CHALLENGEREN

 

Írta: szerk.

 

Július végén vette kezdetét a csehországi Klatovy-ban a FIBA European Youth Challenger U18-as lány torna. A csapat öt mérkőzést játszott és 1-4-es mérleggel a hatodik helyen zárták a Challengert. Egyesületünk saját nevelésű játékosa is tagja volt a magyar válogatottnak. Turi Esztert kérdeztük az eseményekről.

Hogyan készültetek a tornára?

Júliustól Székesfehérváron edzőtáboroztunk az MKOSZ csarnokában, ahol három hetet töltöttünk ott a csapattal. Folyamatosan dolgoztunk, építgettük a védekezésünket és a támadásunkat,

emellett a lányokkal és az edzőkkel is próbáltunk összeszokni ebben az egy hónapban. Volt alkalmunk edzőmérkőzéseket is játszani, a velünk párhuzamosan táborozó U19-es válogatottal, valamint a német és a szlovén U18-as válogatottal is.

Mennyire tudtatok az ellenfelekből felkészülni?

Abból merítkeztünk, amit az ellenfelekből a tornán láttunk, ezért az első mérkőzésünkre nem tudtunk egyáltalán készülni a vetélytársból. A második nap már tudtunk videókat elemezni, mert akkor már mindenki játszott egy-egy meccset, így egy kis bepillantást nyerhettünk a csapatok védekezésébe és támadásába, majd ez alapján készülhettünk az edzéseken, alakítgattuk a játékunkat hozzájuk.

Hogy értékeled saját teljesítményedet?

Júliusban az edzőtábor elején nagyon nehézkesen találtam meg a saját ritmusomat. A felkészülési mérkőzések sokat segítettek, hogy helyre tudjam rakni magamban, hogy mi az, amivel a legtöbbet hozzá tudok tenni a csapathoz. A Challenger tornán úgy érzem, nem tudtam kihozni magamból a maximumot, de az edzők elmondták, min kell javítanom és miben kell fejlődnöm. Ezen fogok dolgozni. Tudom, hogy az edzőim az egyesületemben sokat fognak segíteni nekem mindenben.

Volt-e valami érdekesség tornán?

Sajnos a vírus miatt sok korlátozással kellett szembesülnünk kint Klatovyban. Buborékban voltunk, ami azt jelentette, hogy csak edzés vagy meccs miatt hagyhattuk el a hotelt. Érdekes helyzet volt, de azért jól éreztük magunkat. Azt nagyon sajnáltam, hogy nem tudtuk az ellenfeleink meccseit élőben nézni.

Hogy látod a jövőt, mik a terveid?

A közeljövőt nézve szeretném kihozni magamból, amennyit csak lehet idén. Stabilabbnak kell lennem fejben és fizikálisan is, ezek javítására fogok koncentrálni. Emellett törekszem arra, hogy válogatott kerettag legyek ismét. Ez az utolsó utánpótlás évem, szóval mindenképp szeretnék egy nagyon jó eredményt hozni a csapatommal, és nem kételkedem abban, hogy képesek is vagyunk erre.

A magyar válogatott mérkőzései:

Magyarország - Törökország 47-50 (9-12, 16-14, 13-18, 9-6)

Csehország - Magyarország 47-71 (13-25, 10-12, 13-16, 11-18)

Magyarország - Szerbia 43-63 (10-13, 9-19, 12-13, 12-18)

Litvánia - Magyarország 75-71 (22-18, 20-17, 12-13, 21-23)

Írország - Magyarország 87-64 (34-15, 15-23, 18-13, 20-13)