ARCHÍV HÍREK 2019/2020

 
 

TÁJÉKOZTATÁS

Tisztelt Szülök!

Az utóbbi időben több játékosunkat is úgy keresték meg klubok, hogy nem az egyesülethez, hanem a szülőhöz fordultak vagy átigazolási kéréssel, vagy azzal, hogy próbaedzésen vegyen részt játékosunk. Fentiek okán a KDSE elnöksége az alábbi határozatot hozta:

A Kőbányai Diákok Sportegyesülete elnöksége nem járul hozzá sportolója kölcsönadásához, átigazolásához, egyesületen kívüli edzéseken, (nyári) táborokon való részvételhez abban az esetben, ha nem a kezdeményező klub keresi meg hivatalosan. Felkéri az elnököt, hogy csak abban az esetben adjon engedélyt a határozatban foglaltakra, ha hivatalos, sportszervezet általi megkeresés érkezik.

Kérem, hogy amennyiben megkeresik Önöket, a határozatban foglaltak szerint járjanak el, ezzel kapcsolatos szülői kezdeményezést a jövőben nem fogadunk el.

Hajdu Péter elnök.

 

ÚJRA INDÍTJUK EDZÉSEINKET

Tisztelt Szülök!

Ahogy az edzőktől már értesülhettek, május 25-étől megnyitja kapuit a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok és a Darázsfészek Kosárlabda Csarnok. Szigorú egészségügyi szabályok szerint, hat fős csoportokban újra indítjuk edzéseinket.

Kérem Önöket, hogy a részleteket illetően figyeljék az edzők kommunikációját, a csoportok beosztását ők fogják elküldeni. Alább megtalálható a részletes tájékoztató, az edzések látogatásával és bonyolításával kapcsolatos eljárásrend, valamint a kötelező nyilatkozat, melyet az első edzésre el kell hozni. Enélkül nem lehet részt venni az edzéseken.

A napközis (ottalvós és nem ottalvós) táborokról később adunk információt, a szervezés folyamatban van és terveink szerint több korosztállyal egész nyáron üzemelünk.

Jó egészséget, vigyázzon magára mindenki!

Tájékoztató. >>

Az edzések látogatásával és bonyolításával kapcsolatos eljárásrend. >>

Kötelező nyilatkozat. >>

 

 

 

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Szülők, Sportolóink!

Sportegyesületünk a jelenlegi vírushelyzet aktuális állása szerint a vonatkozó kormányrendeletek betartásával terveink szerint 2020. június 1-jétől két helyszínen - Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok, Darázsfészek Kosárlabda Csarnok - újra indítja edzéseit. Elnökségünk ezzel kapcsolatban az alábbi egyhangú határozatot hozta:

A Kőbányai Diákok Sportegyesülete elnöksége 2020. június 1-jétől az alábbi feltételek mellett engedélyezi sportfoglalkozások végzését:

 1. Figyelemmel kell lenni a veszélyhelyzethez kapcsolódó fennálló tilalmakra és korlátozásokra, a vonatkozó kormányrendeletek betartására.
 2. Kerüljék a fizikai kontaktust, az edzéseken elsősorban erőnléti, állóképességi és technikai gyakorlatok domináljanak.
 3. Mindenkivel alá kell íratni egy nyilatkozatot, mely alapján a saját felelősség terhe mellett vesz részt a sportoló (kiskorúaknál: szülői aláírás) az edzéseken, neki és családtagjainak nincs tudomása fertőző (COVID 19) betegségről. Ezt elektronikusan is el lehet küldeni, de az első találkozáskor kérjük el és őrizzük meg az eredeti példány.
 4. Az edzések előtt mérjenek testhőmérsékletet, ezt belépéskor az edző végezze el és regisztrálja.
 5. Az edzések után a lehető leghamarabb el kell hagyni az edzés helyszínét, kerülni kell a közelséget, öltözőt, fürdőt lehetőleg ne használjanak.
 6. Ajánlott az edzések résztvevőinek, hogy az otthonán és az edzésen kívül máshova közösségbe ne járjon, a járványügyi intézkedéseket tartsa be.
 7. Különös figyelmet fordítsanak a kézmosásra, saját edzőruha és kulacs (vizespalack) használatára, a sporteszközök tisztítására.
 8. A 65 évnél idősebb edzőket, munkatársakat továbbra is fokozatosan óvjuk, lehetőleg mentesítsük.
 9. Helyezzenek el kézfertőtlenítőket, azok használatára hívják fel a sportolók figyelmét.
 10. Amennyiben lehetséges a cipővédő (lábzsák) biztosítása, akkor ennek használatára is sarkalljuk a sportolókat.
 11. Rendszeresen tisztítsunk és fertőtlenítsünk.
 12. Amennyiben sportoló légúti fertőzésre utaló tüneteket észlel, azonnal telefonon értesítenie kell (neki vagy a szülőnek) az edzőt és területi illetékesség alapján orvoshoz kell fordulnia.

Az elnökség felkéri az elnököt, hogy eljárásrend keretében adjon ki fentiek alapján utasítást, valamint dolgozza ki a vonatkozó szabályokat.

A határozatban és a szabályzatokban foglaltak betartásáért az edzők felelősek.

Fentiekkel kapcsolatban hamarosan közzéteszünk egy tájékoztatót, egy kitöltendő nyilatkozatot és egy eljárásrendet.

Hajdu Péter elnök

 

TAO 2020

 

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Szülők, Kedves Kaptárlakók!

A Kormány 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedéséről lehetővé teszi az edzések újrakezdését. Az MKOSZ Elnöksége 2020. május 4-én tartott ülésén úgy döntött, hogy a korábbi, a válogatott és szakmai programok 2020. május 31-ig történő felfüggesztésére vonatkozó határozatát hatályában fenntartja, és tagszervezeteinek sem javasolja, hogy 2020. május 31-ig szervezett edzéseket tartsanak. Mivel számunkra első az egészség, figyelemmel kell lennünk a veszélyhelyzethez kapcsolódó tilalmakra, valamint a korlátozások mellett a Nemzeti Népegészségügyi Központ és az MKOSZ döntéseinek és ajánlásainak betartására. Fentiek alapján elnökségünk egyhangúan az alábbi határozatot hozta: A Kőbányai Diákok Sportegyesületének elnöksége figyelemmel az MKOSZ Elnöksége 2020. május 4-én tartott ülésén hozott határozatára úgy dönt, hogy 2020. május 31-ig szervezett edzéseket nem tart, május végén a vírus terjedésével kapcsolatos tapasztalatokat és kockázatokat újra mérlegeli és annak megfelelően dönt az edzések esetleges elindításáról! Mindenkinek jó egészséget kívvánok, mindenki vigyázzon magára!

Hajdu Péter elnök

 

KÖZLEMÉNY

Tisztelt Szülők, Kedves Kaptárlakók!

Megjelent Magyarország Kormánya 170/2020. (IV. 30.) Korm. rendelete a sportrendezvényekkel és sportedzésekkel kapcsolatos intézkedéséről. Valószínű, sokan, sokféleképpen fogják értelmezni a jelenleg érvényben lévő rendeleteket, amelyek eltérőek Budapest és vidék tekintetében. Mi törekszünk arra - természetesen a szülők engedélyének birtokában -, hogy a lehető leghamarabb és a megfelelő biztonsági intézkedéseket betartva tudjuk majd biztosítani fokozatosan a sportolási lehetőséget. Ezzel kapcsolatban figyelembe kell vennünk minden ezzel kapcsolatos szabályzatot, rendelkezést, ajánlást a Kormány és az operatív törzs részéről. A következő napokban egyeztetek a fővárosi népegészségügyi szervezettel, az MKOSZ-szel, az edzőkkel, hogy miként tudjuk mielőbb biztosítani fokozatosan a sportolási lehetőséget és ennek alapján hozzuk meg - reményeink szerint - a lehető legjobb döntést. Fentiek ismeretében hamarosan bővebb tájékoztatással szolgálunk és pontos információkkal látunk el mindenkit arról az eljárásrendről, amely bevezetésével megteremtjük a biztonságos sportolás lehetőségét. Addig is vigyázzon magára mindenki!

Hajdu Péter elnök

 

ONLINEKOSÁR!

Tekintettel a rendkívüli helyzetre elindítottuk "OnlineKosár" oldalunkat, melynek segítségével otthon is tudtok kicsit gyakorolni, "edzeni". Különböző videókat, hasznos tanácsokat fogunk ide feltölteni. Lesznek erősítő, koordinációs, valamint kint és bent is végezhető gyakorlatok. Az oldalt folyamatosan fejlesztjük és hamarosan leírjuk a tanulási szempontokat is. Használjátok egészséggel, vigyázzatok magatokra és családotokra! A weboldal megtekinthető itt. >>

 

KÖZLEMÉNY - EDZÉSEK

Tisztelt Szülők, Kedves Sportolóink!

Amint azt közzétettük, a COVID-19 koronavírus megjelenésének és terjedésének megelőzése érdekében a Magyar Kormány 40/2020. (III. 11.) számú rendeletét követően az MKOSZ 2020. március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggesztette. Ezután a 1102/2020 (III.14.) sz. kormányhatározat új munkarendet vezetett be a köznevelési intézményekben és a szakképzési intézményekben. Egyesületünk igyekszik mindent megtenni a klub sportolóinak, edzőinek, sportszakembereinek, a szülőknek és hozzátartozóknak az egészsége védelme érdekében, ezért elnökségünk a mai napon úgy döntött, hogy március 16-ától a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnok és a Darázsfészek Kosárlabda Csarnok bezárja kapuit és az edzéseket felfüggesztjük mindaddig, amíg a helyzet nem normalizálódik. A döntést a héten kihirdetett veszélyhelyzet és az MKOSZ határozata alapján hoztuk meg.

Jelen helyzetben kérjük megértésüket és türelmüket, az elkövetkező hetekben honlapunkon, közösségi oldalainkon és a levelező csoportokban igyekszünk minél több információval ellátni versenyzőinket és a szülőket.

Hajdu Péter

elnök

 

KÖZLEMÉNY - VERSENYRENDSZEREK FELFÜGGESZTÉSE

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetsége Magyarország Kormányának 2020. március 11-én hozott rendeletével összhangban értesítette tagszervezeteit a mérkőzések nézők nélkül történő megszervezésének feltételeiről. Az MKOSZ részére a tagszervezeteinktől mai napon beérkezett írásbeli nyilatkozatok alapján egyértelművé vált, hogy a kosárlabda versenyrendszer mérkőzéseinek túlnyomó többsége a kormányrendeletnek megfelelő feltételekkel sem bonyolítható le a sportolók, sportszakemberek védelme, illetve a sportlétesítmények, iskolai tornatermek bezárása okán. Mivel jelen körülmények között értékelhető versenyrendszer nem üzemeltethető, az MKOSZ 2020. március 14-én 00.00 órától korosztályra való tekintet nélkül minden versenyrendszerét felfüggeszti! A 2019/2020-as szezonnal kapcsolatos végső döntést az MKOSZ Elnöksége a 2020. március 17-én 13.00-tól tartandó, az NB I. A csoportos sportszervezetek vezetőivel közösen megrendezendő rendkívüli ülésén hozza meg! Bodnár Péter MKOSZ főtitkár

 

JÁRVÁNYÜGYI TÁJÉKOZTATÓ

Kedves Sporttársak! Kedves Szülők!

Magyarország Kormánya a mai napon elrendelte, hogy a 100 főnél nagyobb beltéri rendezvényeket betiltja.

Mivel az utánpótlás-események jellemzően nagyjából ezt a létszámot teszik ki (beleértve a csapatokat, edzőket, hivatalos személyzetet, stb.), a mai naptól kezdve a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban és a Darázsfészek Kosárlabda Csarnokban a mérkőzésekre kizárólag a csapatokat (12 fő) és velük még 5 fő kísérőt (hivatalos személy), valamint a személyzetet (zsűri, játékvezető, asztal) engedjük be. Más a mérkőzéseken nem vehet részt.

Kérjük a Szülőket és a kísérőket, hogy az épületen kívül, vagy máshol várakozzanak. Kérjük a csapatokat, hogy a mérkőzésre előre leadott időpontra és egyszerre érkezzenek, hogy a beléptetés biztosítva legyen, mert a kapuk zárva lesznek.

A Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokból a mérkőzéseket élőben közvetítjük a Kőbányai Darazsak YouTube csatornáján. Kérjük továbbá, hogy fordítsanak fokozottan figyelmet a higiéniai szabályok betartására. Amíg ez a helyzet fennáll, kizárólag kifogástalan egészségi állapotban lévő sportolók és edzők jelenjenek meg az edzéseken és a mérkőzéseken.

Azok a sportolók, edzők, akik külföldön jártak az elmúlt időszakban (főleg a fertőzött területeken) az edzéseket és mérkőzéseket ne látogassák legalább 14 napig! Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Hajdu Péter

elnök

 

ÉLŐ STREAM A ZSÍROS CSARNOKBÓL

Hamarosan - kísérleti jelleggel - beüzemeljük a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban felszerelt Pixellot rendszert, melynek segítségével minden, a csarnokban lejátszott mérkőzést közvetíteni tudunk. Évekkel ezelőtt mi streameltünk először utánpótlás (U12) kosárlabda mérkőzéseket élőben és az első EYBL fordulónkat is saját USTREAM csatornánkon lehetett megtekinteni, amikor még máshol nem is volt rá lehetőség.

Most újra nekifutunk egy még modernebb rendszerrel, mely emberi beavatkozás nélkül, a pályán zajló eseményeket automatikusan követve végzi a felvételt. Ezt a mérkőzés után vissza is lehet majd nézni. Ha minden jól megy, eredményjelzőt és órát is tudunk majd hozzárendelni.

A legtöbb mérkőzést a YouTube csatornánkon keresztül fogjuk streamelni, így érdemes feliratkozni, Kőbányai Darazsak néven fut (elérhető innen >>). Reményeink szerint itt fogjuk közvetíteni a hétvégén megrendezendő serdülő fiú főtáblát is, melynek eseménylinkjei már megtalálhatók csatornánkon. Kérjük a türelmet, még mi is csak tapasztalgatjuk. Ha minden jól megy, a jövő heti Zsíros Tibor U12 Kupát is végig lehet majd követni.

Aki még többet szeretne látni, annak javasoljuk letölteni a Pixellot Viewer alkalmazást, mely mind a Google Play Áruházban, mind az Apple Storeban megtalálható. Itt regisztráció után rá lehet keresni az adott eseményre és máris nézhető a mérkőzés sok más nemzetközi mérkőzés között (nem csak kosárlabda). Aki szeretne könnyebben hozzájutni a tartalmainkhoz, az applikáción keresztül küldje el csatlakozási kérelmét a "Zsiros Tibor Kosarlabda Akademia" clubhoz. Ezután mobiltelefonon, vagy akár tableten is követhetőek lesznek mérkőzéseink.

 

EREDMÉNYESSÉGI FÜZET 2018/2019

Újabb bajnoki év telt el, így - ha kicsit megkésve is - közzé tesszük szokásos kiadványunkat, amely a 2018/2019-es bajnoki év statisztikáit tartalmazza és tükre annak a munkának, amelyet ezen idõ alatt végeztetek. A kiadvány megtekinthető itt. >>

 

ELŐKÉSZÍTŐ FOGLALKOZÁSOK A DARAZSAKNÁL

Kedves Szülők!

Szeptember 9-től várjuk előkészítő foglalkozásainkon 2009, 2010 és 2011-ben született gyermekeiket. Érdeklődni Dohar Zoltánnál (lányok - +36306817936) és Sárdi Istvánnál (fiúk - +36309571844) lehet.

A lányok központi edzései kedden és csütörtökön 1/2 6-tól, a fiúké hétfőn, szerdán és pénteken 1/2 6-tól lesznek a Szent László Gimnázium tornacsarnokában (1102 Budapest, Kőrösi Cs. út 28-34.).

Ezeken kívül előkészítő foglalkozások indulnak a Harmat 88. Általános Iskolában, a Keresztury Dezső Általános Iskolában, a Kispesti Pannónia Általános Iskolában, valamint a Szervátius Általános Iskola és a Szent László Általános Iskola tanulóinak a Szent László Gimnáziumban, illetve a Kada Mihály Általános Iskola tanulóinak a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban.

A fel nem sorolt kőbányai és Kőbánya környéki (Zugló, Kispest, Pestszentlőrinc, Pesterzsébet, Mátyásföld stb.) általános iskolákból (akár Budapest környékéről is) is várjuk a gyerekeket szeretettel központi edzéseinken!

Várunk minden DARÁZSPALÁNTÁT!

 

BESZÉLGETÉS VÁLOGATOTTJAINKKAL

 

A nyáron négy játékosunk, Vámos Ádám, Pafféri Péter, Hajdu Péter és Simonics Olivér is tagja lett a korosztályos nemzeti válogatottaknak. Utóbbi a Slovenia Ballon jeleskedett, ahol Európa legjobb válogatottjai vesznek részt, a többiek pedig a B divíziós EB-n és az arra való felkészülésen egész nyáron. A Kosárlabdázás Napja alkalmából kérdeztük őket tapasztalataikról, élményeikről. >>.

 

SIMONICS OLIVÉR MEGHÁLÁLTA A BIZALMAT

Véget ért a U14 Slovenia Ball nemzetközi válogatott felkészülési torna, melyen Magyarország U14-es csapata a 7. helyen végzett. Simonics Olivér minden mérkőzésen pályára lépett és láthatóan nagyon hasznos tagja volt a csapatnak. Összesen 30 pontot és 19 lepattanót szorgoskodott össze, ehhez még 7 gólpassz és 6 szerzett labda is hozzákerült. Gratulálunk a csapatnak és persze külön Olinak!

Fotó: Tökölyi Csaba Facebook oldala

 

SIMONICS OLIVÉR IS VÁLOGATOTT LETT

Nagy örömünkre Simonics Olivér is tagja az augusztus 22-25 között a Slovenia Ball tornára utazó U14 (2005) nemzeti válogatott keretnek. Válogatottunk Horvátország, Lengyelország, Olaszország és Ukrajna ellen lép majd pályára! Gratulálunk Oli! HAJRÁ MAGYAROK!

Fotó: U14 Slovenian Ball Facebook

 

DARAZSAK AZ U16 EB-N

Véget ért a B divíziós U16 fiú Európa-bajnokság csoportköre, melyen nemzeti válogatottunk az első és az utolsó mérkőzését nyerte meg, így 2 győzelemmel (Koszovó, Norvégia) és 3 vereséggel (Svédország, Bulgária, Lengyelország) végzett a csoport 4. helyén. A továbbiakban a középmezőnyben folytatják szereplésüket a 9-16. helyért, ahol Portugália lesz a következő ellenfelünk a holnapi napon. Pafféri Péter és Hajdu Péter 4-4 mérkőzésen szerepelt. Pafi sajnos kisebb sérülést szenvedett a lengyelek ellen, így Norvégia ellen nem játszott. A legjobb teljesítményt Lengyelország ellen nyújtotta, ahol 16 percet volt a pályán és 2 pontot szerzett, emellett 2 gólpassz, 2 szerzett labda és 1 lepattanó került a neve mellé. Tepi a norvégok ellen nyújtotta a legjobb teljesítményt: egy sikeres hárompontos mellett egy lepattanót is leszedett 5 perc játékidő alatt. Fiaink sajnos nem kapnak sok játékidőt (Pafféri 8,4, Hajdu 3,2 perc), de azt a keveset szívvel lélekkel töltik a pályán és nagyon büszkék vagyunk rájuk.

HAJRÁ MAGYAROK! HAJRÁ DARAZSAK!

 

U16 VÁLOGATOTTJAINK AZ EB-N

Hamarosan útra kel U16 fiú válogatottunk a B divíziós Európa-bajnokság helyszínére, Montenegroba. Nagy öröm és büszkeség számunkra, hogy a keretben három játékosunk is szerepelt és dolgozta végig a júliust. Vámos Ádám az Ausztria elleni felkészülési mérkőzésen sajnos bokasérülést szenvedett, így ő nem tarthat a csapattal, de Pafféri Péter (2003) és Hajdu Péter (2004) az utazó keretbe is bekerült. A torna augusztus 8-án kezdődik és sorrendben Koszovó, Bulgária, Svédország, Lengyelország és Norvégia lesz az ellenfél a csoportkörben. Sportdiplomáciai siker, hogy a MKOSZ egyesületünk elnökét, Hajdu Pétert kérte fel csapatvezetőnek.

(fotó: hunbasket.hu)

A program és az eredmények megtekinthetők itt. >>

A mérkőzések élőben követhetők a FIBA Youtube csatornáján. >>

HAJRÁ MAGYARORSZÁG! HAJRÁ SRÁCOK!

 

ARCHÍV HÍREK 2021/2022

ARCHÍV HÍREK 2020/2021

ARCHÍV HÍREK 2019/2020

ARCHÍV HÍREK 2018/2019

ARCHÍV HÍREK 2017/2018

ARCHÍV HÍREK 2016/2017

ARCHÍV HÍREK 2015/2016

ARCHÍV HÍREK 2014/2015

ARCHÍV HÍREK 2013/2014

ARCHÍV HÍREK 2012/2013

ARCHÍV HÍREK 2011/2012

ARCHÍV HÍREK 2010/2011

ARCHÍV HÍREK 2009/2010

ARCHÍV HÍREK 2008/2009

ARCHÍV HÍREK 2007/2008

ARCHÍV HÍREK 2006/2007

ARCHÍV HÍREK 2005/2006

ARCHÍV HÍREK 2004/2005