KADETT (U16) LEÁNY CSAPATUNK EREDMÉNYEI ÉS STATISZTIKÁI

 
nagyításhoz klikk a képre
 

Álló sor (balról): Tatár István (edző), Takács Noémi, Tóth Sára, Josepovits Kinga, Pásztor Arina, Bodnár Nóra Bettina, Oldal Klára, Benkó Regina, Sámuel Gergely (erőnléti edző), dr. Gyarmati István (edző). Ülő sor (balról): Gonda Réka, Fáczán Lili, Kispál Zsófia, Berecz Panna, Némethi Alexandra, Labancz Eszter.

 

2023. január 25. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság rájátszás – Piros csoport

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Csata DSE/A 75-65 (21-16, 22-12, 21-15, 11-22)

Pásztor Arina 16, Bodnár Nóra Bettina 16, Oldal Klára 10, Takács Noémi 7, Josepovits Kinga 23. Csere: Tóth Sára 3, Berecz Panna 3, Labancz Eszter, Szaniszló Laura, Kispál Zsófia.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Nem a legjobb előjelekkel készültünk a mérkőzésre. Takács Noémi betegség miatt egész héten nem edzett, Benkó Regi pedig szintén betegség miatt nem tudta vállalni a játékot. Kihagyott ziccerrel, eladott labdával kezdtük a mérkőzést, látszott, hogy régen játszottunk tétmérkőzést. A kezdeti apró hullámvölgyet nagyjából a negyedik perc környékén sikerült magunk mögött hagyni, 10-9 után egy nyolc nullás sorozattal sikerült 18-9-re elhúzni. Néhány hiba miatt a negyed vége viszonylag szorosan alakult, de így is öt pontos előnnyel zártunk. A második negyedben tovább zárkózott ellenfelünk, 21-20-nál már csak egy pont volt az előnyünk, de ezt követően sikerült a védekezésünkön változtatni, szerzett labdákból könnyű kosarakat szerezve a 16. percben 33-26, a 19. percben már 43-26-ra vezettünk. Egészen extra védekezést mutatott be ebben az időszakban a csapat. A Pásztor Arina, Bodnár Betti, Oldal Klári trió mezőnyben, a Tóth Sári, Takács Noémi, Josepovits Kinga trió palánk alatt dolgozott remekül. A második félidő első négy pontját ellenfelünk szerezte, de ezt követően az első félidőben látott kemény, pontos védekezés , támadásban pedig gyors indításokból szerzett könnyű kosarak jellemezték a játékunkat, így a harmadik negyed közepén már 25 ponttal tartottunk előrébb (59-34). A negyed hátralévő részében sikerült megtartani 20 pont környéki előnyünket. A negyedik negyedben pedig már bátran nyúlhattunk a cserékhez, több összeállítást is próbálgattunk, többé-kevésbé sikeresen, de a a negyed közepétől mutatott játékkal azért nem lehetünk elégedettek. Összességében azonban – de jó ezt leírni -magabiztos győzelmet arattunk, ami jó alap a folytatásra. Szép volt lányok! Így tovább!

2023. január 7. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – BEAC Újbuda KA/A 59-47 (8-13, 18-16, 19-10, 14-8)

Pásztor Arina 4, Bodnár Nóra Bettina 18/3, Oldal Klára 8, Takács Noémi 4, Jospeovits Kinga 17, Tóth Sára 2, Berecz Panna 4, Benkó Regina, Labancz Eszter, Szaniszló Laura, Kispál Zsófia, Fáczán Lili.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Az idei első mérkőzés tétje a csoport második helyének megszerzése volt, ennek megfelelően mindkét csapat rendkívül idegesen kezdte a mérkőzést. Rengeteg hiba csúszott a játékunkba, eladott labdákkal, kihagyott ziccerekkel nehezítettük a dolgunkat, nem jött rosszkor a szünet. A második félidőben sikerült ritmust váltanunk, elsősorban védekezésben javultunk fel – a második félidőben kapott 18 pont önmagáért beszél – ennek folyományaként pedig végre támadásban is megtaláltuk azokat a helyzeteket, amikből eredményesek tudtunk lenni. Ebben az időszakban támadásban Josepovits Kinga és Bodnár Betti húzta a csapatot, mellettük pedig kiemelhetjük a Tóth Sári, Oldal Klári, Berecz Panni és Benkó Regina által alkotott ’’kvartettet’’, akik rendkívül hasznos és lelkes mezőnymunkával, és ahogy mondani szokták, ’’apró pontokkal’’ 😊 segítették a csapatot. Az alapszakaszt így hét győzelemmel és három vereséggel a csoport második helyén zártuk. Folytatás februártól a rájátszásban. Köszönjük a szurkolást!

2022. december 15. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

Bajai NKK/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 58-75 (15-27, 18-19, 15-12, 10-17)

Pásztor Arina 14, Bodnár Nóra Bettina 21/9, Oldal Klára 8, Tóth Sára 1, Takács Noémi 14. Csere: Berecz Panna 6, Labancz Eszter 5, Szaniszló Laura 4, Kispál Zsófia 2, Fáczán Lili.

statisztika

A bajnokság 10. fordulójában Baján szerepeltünk a Bajai NKK/A csapata ellen. Nagyon jól kezdtük a mérkőzést, jó védekezés, gyors indításokból szerzett könnyű kosarak jellemezték a mérkőzés első pár percét és így pillanatok alatt 22-4-re vezettünk. Ezt követően azonban érthetetlen módon leálltunk, a szívósan és jól küzdő bajai csapat pedig ezt ki is használta. Az egész mérkőzésre jellemző volt, hogy nem fektettünk elég energiát a védekezésbe és így mindig volt egy bekapott ziccer, vagy hárompontos, ami után megint kapaszkodni kellett azért, hogy jelentősebb előnyünk legyen. A 75 dobott pont jó támadó teljesítményt takar (Bodnár Betti 21/9, Pásztor Arina 14, Takács Noémi 14 pont) a mezőny munkába azonban több energiát kell fektetni. Köszönjük szurkolóink bíztatását! Folytatás 2023. januárjában a BEAC ellen.

2022. december 11. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A - Darazsak Sportakadémia/A 68-62 (20-16, 21-14, 12-8, 15-24)

Pásztor Arina 9/3, Bodnár Nóra Bettina 21/6, Oldal Klára 4, Tóth Sára 8, Takács Noémi 21. Csere: Szaniszló Laura, Berecz Panna 3, Labancz Eszter, Kispál Zsófia, Gonda Réka.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Mi lesz velünk, veletek Kinga nélkül? Biztos vagyok benne, hogy a csarnokban megjelent játékosaink és szurkolóink is feltették ezt a kérdést magukban (szerintem Kinga is). A soproni csapat ellen az odavágón egy pontos győzelmet arattunk teljes csapattal. Ellenfelünk a visszavágón az ellenünk egyébként jól játszó Völgyi Lilit nem szerepeltette, ott volt ugyanakkor a pályán Janzsó Alíz. A mérkőzés előtt azt kértem a lányoktól, hogy bátran, sok mozgással játszanak, emellé a védekezésünk legyen kellően kemény és agresszív. Ritkán fordul elő, hogy az előzetes terveket egy csapat maradéktalanul végrehajtja, de ezen a napon ezt tökéletesen sikerült megvalósítani. Néhány kisebb megingás volt - nagyon kellett a végén Arina magabiztos hárompontosa - de összességében végig az történt a pályán, amit elterveztünk. Dicséret illeti a csapatot, hogy a pécsi rémálom után ilyen szépen sikerült összekapnunk magunkat és bízunk a hasonlóan jó folytatásban! Egyénileg: mindenki a szezonbéli legjobb játékát nyújtotta! Így tovább lányok!

2022. december 4. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

NKA Pécs/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 119-35 (24-7, 33-12, 39-5, 23-11)

Pásztor Arina 13, Bodnár Nóra Bettina 4/3, Oldal Klára 8, Takács Noémi 8, Josepovits Kinga 28. Csere: Berecz Panna 8, Labancz Eszter 2, Szaniszló Laura 1, Fáczán Lili 7/3, Kispál Zsófia.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Nem voltunk egy súlycsoportban…..

2022. november 27. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

PVSK NKA/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 61-79 (18-14, 17-19, 11-22, 15-24)

Pásztor Arina 13, Bodnár Nóra Bettina 4/3, Oldal Klára 8, Takács Noémi 8, Josepovits Kinga 28. Csere: Berecz Panna 8, Labancz Eszter 2, Szaniszló Laura 1, Fáczán Lili 7/3, Kispál Zsófia.

statisztika

Ebben a fordulóban Pécsre vitt az utunk a PVSK NKA/A csapata ellen. Talán a soproni győzelem, talán az odavágón aratott magabiztos győzelem volt az oka, de rendkívül rossz felfogásban kezdtük a mérkőzést, amit lelkes ellenfelünk kihasznált. Az első félidőben nem igazán sikerült olyan csapatot találni, amelyik értékelhető teljesítményt nyújtott volna. A szünetben volt mit átbeszélnünk, a második félidőre egy teljesen más felfogású csapat ment ki a pályára. Fáczán Lili hárompontosával vettük vissza a vezetést, Josepovits Kinga kosaraival sikerült elhúzni, így a harmadik negyed végén végre nálunk volt az előny, kilenc ponttal tartottunk előrébb. A negyedik negyedben volt még egy kis megingás, de ezt követően már kézben volt a meccs, a vége 18 pontos győzelem lett. Egyénileg Josepovits Kinga kiemelkedő játéka mellett Berecz Panni első félidőben mutatott teljesítménye, valamint Kispál Zsófi és Fáczán Lili játéka emelhető ki. Ezúttal ellenfelünket illeti dicséret a mutatott játékért, nekünk pedig meg kell tanulnunk, hogy nincs könnyű mérkőzés. Tanuljunk ebből a mérkőzésből!

2022. november 25. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

Darazsak Sportakadémia/A - Zsíros Akadémia Kőbánya/A 63-64 (12-16, 21-14, 16-21, 14-13)

Pásztor Arina 12, Bodnár Nóra Bettina 6, Szaniszló Laura, Takács Noémi 14, Josepovits Kinga 23. Csere: Berecz Panna , Oldal Klára 4, Labancz Eszter 3/3, Benkó Regina 2, Kispál Zsófia, Tóth Sára.

statisztika

A kadett bajnokság 4. fordulójában Sopronba látogattunk, ellenfelünk a Soproni Darazsak Akadémia/A csapata volt. Jónak mondható kezdés után fej-fej mellett haladtak a csapatok, de végül az első negyed végére sikerült 4 pontos előnyt szerezni (12-16). Egyedül az eladott labdák miatt bosszankodhattunk, tenisz nyelven szólva ezek ki nem kényszerített hibák voltak. A második negyedben sajnos elvesztettük azt a bizonyos fonalat, továbbra is gond volt egymás megjátszásával, és ezt a jól küzdő hazai csapat kihasználta, a negyedben átvette a vezetést és ha minimálisan, is de hátrányban fordultunk. A szünetben tartott megbeszélésen az eladott labdák minimalizálására, és az egy-egy elleni védekezés fontosságára hívtuk fel a figyelmet, továbbá külön megbeszélés keretében arra kértük Takács Noémit, hogy támadja a gyűrűt, vállaljon több dobást. A második félidő eleje még kicsit döcögött, de utána épp az említett Noémi kosárával visszavettük a vezetést, és a harmadik negyed végén már két ponttal vezettünk. A negyedik negyedben hatalmas csata folyt a pályán, ellenfelünk bizonyította, hogy szívós, jó csapat. 53-53 amikor Labancz Eszti (magabiztos😊) palánkos triplájával három pontos előnybe kerültünk, utána Kinga jól büntetőzött, kezdett alakulni egy ránk nézve rendben lévő végjáték. Sajnos ekkor beütött a ’’krach’’, Arina megkapta ötödik személyijét, és ez nagyon megzavarta a csapatot. Betti két eladott labdáját (sajnos ez a 10. és a 11. volt már) követően már a Sopron járt előrébb három ponttal és úgy tűnt, hogy a lélektani előny is ellenfelünknél van. Időt kértünk, utána félpályáról jöttünk. Az első dobás Bettire jött ki, kimaradt, de - a végjátékra visszacserélt - Benkó Regi leszedte a támadó lepattanót. Újabb esély, újabb dobás, ez is kimaradt, de Regi megint leszedte, és ezúttal vissza is tette (62-63). Nagyon fontos kosár volt! Soproni időkérés következett, kivédekeztük. Időkérés nálunk 14 másodperccel a vége előtt. Az időkérés alatt lerajzoltuk az általunk győztesnek gondolt figurát. Időkérés után oldalról jöttünk, és láttuk, hogy nem igazán az történik a pályán, amit elképzeltünk, lerajzoltunk, de végül Takács Noémi egy nagyon szép labdát adott a befutó Oldal Klárinak, aki bedobta a ziccert, 64-63 ide! 8 másodperce maradt a soproni csapatnak az egyenlítésre, de azt sikerült kivédekezni, behúztuk! A lányokat dicséret illeti, hogy nagy szívvel küzdöttek, nem omlottak össze a végjátékban. A lepattanó harcot fölényesen nyertük, 64 dobott pontunkra 19 gólpassz (ebből Bodnár Betti nyolcat vállalt) jutott. A másik oldalon a 31 eladott labda sok, ezen javítanunk kell. Egyénileg Kinga csere nélkül 23 pontos 24 lepattanós fantasztikus dupla-duplát ért el, Takács Noémi 14 ponttal (ebből 10 a második félidőben), Pásztor Arina 12 ponttal zárt. Szép volt lányok, így tovább!

2022. november 13. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – Bajai NKK/A 109-40 (29-19, 30-7, 26-9, 24-5)

Pásztor Arina 20/3, Bodnár Nóra Bettina 9/3, Szaniszló Laura 6, Takács Noémi 5, Josepovits Kinga 22, Berecz Panna 16, Kispál Zsófia 4, Tóth Sára, Oldal Klára 8, Labancz Eszter 12, Benkó Regina 4 Fáczán Lili 3/3.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

A harmadik hazai mérkőzésünkön a Bajai NKK/A csapata ellen vívtuk. A mérkőzést eléggé álmosan kezdtük, de a második negyed közepétől már megfelelő iramú volt a játékunk, főleg a védekezésünk javult nagyot. Bátran forgathattuk a csapatot, mindenki jól szállt be, és mindegyik játékosunknak volt legalább egy jó megoldása. Külön öröm, hogy a magabiztos eredmény tudatában sem lassítottunk és végig jó felfogásban, lelkesen küzdött a csapat. Kiemelendő a csapatszinten kiosztott 21 gólpassz. Köszönjük a szurkolást!

2022. október 20. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – NKA Pécs 58-73 (12-15, 19-20, 14-13, 13-25)

Pásztor Arina 15, Bodnár Nóra Bettina 13/3, Labancz Eszter, Takács Noémi 6, Josepovits Kinga 15, Berecz Panna 5/3, Tóth Sára 2, Oldal Klára 2, Szaniszló Laura, Kispál Zsófia.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

A második hazai mérkőzésünket a NKA Pécs/A csapata ellen vívtuk. Ismét sikerült a mérkőzést jól kezdeni, de négy nullás vezetésünk után egymás után jöttek a hibák mind az egy-egy elleni védekezésben, mind támadásban, ahol nem igazán sikerült felfedeznünk azokat az elemeket, amelyeket edzésen gyakoroltunk. Eladott labdák, elkapkodott, elrontott helyzetek követték egymást, az első negyed 12-15-ös eredménye hízelgő volt ránk nézve. A második negyedben sajnos ott folytattuk, ahol az első negyedben abbahagytuk, azonban a gyenge játék ellenére nem nőtt jelentősen a különbség, köszönhetően annak, hogy bár támadásban (enyhén szólva) nem remekeltünk, de a küzdésre és az akaratra nem lehetett kifogás. A harmadik negyedben meg lett a közte tíz (sajnos nem nekünk), azonban itt sikerült a csapatnak összeraknia egy olyan védekezést, amiben szinte nem volt hiba, így a negyed végére három pontra sikerült a hátrányt faragni. A negyedik negyed elején felváltva estek a kosarak, gyakorlatilag a 35. percig nem változott jelentősen a különbség, itt azonban Gréts Dalma két hárompontosa után tíz pontra nőtt a különbség és egy labdavesztés után már 12 pont volt a hátrány, amiből már nem tudtunk visszajönni. A számok alapján összességében a két csapat között nem volt nagy különbség, azonban egy ilyen kvalitású ellenfél ellen 39 eladott labdával nem lehet mérkőzést nyerni. Köszönjük a szurkolást! Folytatás november 13-án a Bajai NKK csapata ellen.

2022. október 16. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya/A – PVSK NKA/A 111-42 (35-13, 22-8, 23-11, 31-10)

Pásztor Arina 16, Bodnár Nóra Bettina 16/3, Benkó Regina 4, Takács Noémi 5, Josepovits Kinga 37, Berecz Panna 8, Tóth Sára 3, Oldal Klára 5, Labancz Eszter 8, Szaniszló Laura 7, Kispál Zsófia, Gonda Réka 2.

statisztika

A mérkőzés felvétele itt. >>

Az első hazai mérkőzésünket a PVSK NKA/A csapata ellen vívtuk. Az elmúlt héttel ellentétben a jó kezdést (12-2) itt nem követte visszaesés, így már az első negyedben sikerült jelentős előnyt szereznünk. Bátran forgathattuk a csapatot, mindenki jól szállt be, és mindegyik játékosunknak volt legalább egy jó megoldása. Külön öröm, hogy a magabiztos eredmény tudatában sem lassítottunk és végig jó felfogásban, lelkesen küzdött a csapat, ez bíztató a jövőre nézve. Köszönjük a szurkolást! Csütörtökön folytatás az NKA Pécs/A ellen.

2022. október 9. - Nemzeti Leány Kadett Bajnokság

BEAC – Újbuda KA/A – Zsíros Akadémia Kőbánya/A 50-45 (10-14, 13-7, 19-19, 8-5)

Pásztor Arina 12/3, Bodnár Nóra Bettina 3, Benkó Regina 2, Takács Noémi 8, Josepovits Kinga 11, Berecz Panna, Tóth Sára 3, Oldal Klára 1, Labancz Eszter 3, Szaniszló Laura 2, Kispál Zsófia

statisztika

Az első mérkőzésünket idegenben a BEAC – Újbuda KA/A csapata ellen vívtuk. Jól kezdtünk 6-0 volt a javunkra, a negyed végén 12-7-re vezettünk. Azonban már az első negyedben is problémánk volt a sorozatban eladott labdákkal, a kapkodással, a kihagyott ziccerekkel. Ennek eredményeképpen a BEAC egyébként jól küzdő és lelkesen védekező csapata a félidőben két pontos előnyre tett szert (23-21). A második félidőben összeállt a védekezésünk, sikerült a két pontos hátrányból hat pontos előnyt faragni, azonban a kihagyott ziccerekkel, és az eladott labdákkal a saját dolgunkat nehezítettük meg, és ha nincs Pásztor Arina negyed végi hárompontosa, akkor nem két pontos hátránnyal zárjuk a negyedet. Az utolsó negyedben még egy alkalommal sikerült az egyenlítés, de innentől kezdve a BEAC már nem adta ki a kezéből a vezetést. A védekezéssel elégedettek lehetünk, azonban 44 eladott labdával és 52%-os büntetőzéssel nem lehet mérkőzést nyerni. Nem kisebbítve a lelkesen játszó ellenfelünk érdemeit, de ezen a mérkőzésen magunkat vertük meg. Vasárnap folytatás a PVSK ellen.