GYERMEK (U12) FIÚ CSAPATUNK EREDMÉNYEI

 
nagyításhoz klikk a képre
 

Álló sor (balról): Acsai Domonkos, Tenke Márton, Kiss Tamás, Csató Dániel, Proksz Gellért, Tóth-Cseri Dániel, Varga Béla, ifj. Hajdu Péter (edző). Ülő sor (balról): Boda Mihály, Auffenberg Márton, Kovács Csongor, Kis Borisz, Szakács Zsolt, Szabó Dávid, Rácz Antal, Tállai Zaránd, Laskai Ramses. Hiányzik a képről: Győri Bende, Szabó Kristóf

 

2023. január 28. - Budapesti serdülő B bajnokság

KLKA/B - Zsíros Akadémia Kőbánya 2011 21-121 (3-46, 11-17, 0-43, 7-15)

Acsai 12; Auffenberg 2; Boda 8; Csató 23, Kovács 6; Laskai 3, Proksz 5; Rácz 28; Tóth-Cseri 34

Egy újabb U12-es csapat volt az ellenfelünk a budapesti serdülő bajnokságban. A mérkőzést megpróbáltuk arra használni, hogy akik sokszor a háttérben szeretnek maradni rákényszerüljenek arra, hogy előtérbe kerüljenek. Ez sokszor sikerült is, de még mindig úgy érzem több van ebben. A Rácz-Csató-Tóth-Cseri hármas egy ötösbe került, ami hát mondjuk ki nem volt fair. Hárman összesen 85 pontot dobtak, ami szép teljesítmény. A második félidőben kértem, hogy ha lehet leütés nélkül jétsszunk, amit az első ötös egész jól megoldott, a második kicsit besűrítette a támadást, ezért nem volt annyira eredményes. A sok pozitívum mellett egy negatívum azért volt: sajnos ha az ellenfél eljutott a kosarunkig, ott több esetben nem álltunk a helyzet magaslatán. A 100. pontot a jegyzőkönyv szerint a 10-es számú játékos dobta, így Tóth-Cseri Dani hozhatja a csapatnak a tortát.

2023. január 22. - U12 bajnokság

Vasas Akadémia - Kőbányai Darazsak 70-53 (15-10, 24-20, 19-11, 12-12)

Csató 14, Tóth-Cseri 10; Proksz 7; Rácz 7; Kiss 4; Auffenberg 4; Boda 4; Tenke 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

Kőbányai Darazsak - Óbudai Kaszások 54-74 (14-10, 12-38, 15-4, 13-22)

Rácz 21; Csató 11; Tóth-Cseri 9; Auffenberg 6; Acsai 5; Tenke 1; Laskai 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

Nagyon jó kis csapatunk van, szuperek az edzések, csak ezek a fránya meccsek ne lennének...

2023. január 14. - Budapesti serdülő B bajnokság

Zsíros Akadémia Kőbánya 2011 - Budai Aranysakálok 52-55 (19-9, 8-20, 17-6, 8-20)

Tóth-Cseri 25; Rácz 10; Acsai 8; Auffenberg 3; Proksz 2; Boda 2; Laskai 2

Első hazai serdülő meccsünkön az Aranysakálok volt az ellenfél, ahol volt 4-5 Csató Dani termetű srác, de közel sem olyan ügyes, mint Dani. Nekünk meg ugye nem volt ilyenünk, így az egyértelmű volt, hogy ha közel engedjük az ellenfelet a gyűrűhöz, nincs esélyünk, emiatt a mezőny védekezésre helyeztük a hangsúly. Ez az elején nem sikerült, de később kis ráhatásra közelebb mentünk, sok labdát szereztünk, fel tudtuk építeni az előnyt, köszönhetően leginkább Tóth-Cseri Daninak, aki nemcsak sok pontot szerzett, de labdákat is, illetve Marci is nagyon aktív volt védekezésben. Az első ötös mindkét negyedét simán meg is nyerte, a második viszont mindkettőt 20-8-ra vesztette el. Ez nem fért bele. Utóbbi ötösünknek is megvoltak a lehetőségei, de súlyos problémáink voltak a befejezéssel, valamint a védekezésben sem voltunk sikeresek, ráadásul a hibás dobásaink után rendre leindítottak minket. Az előnyünk szép lassan elapadt, támadásban tanácstalanok voltunk és a végjátékot is elszúrtuk. Talán egy időkérésem "bentragadt", lehet ki kellett volna kérni. Az utolsó időkérés eredménye örömteli volt, hiszen az ott lerajzolt figurát maradéktalanul végrehajtották a srácok és üres hárompontos helyzetünk lett belőle, úgyhogy ezt részsikerként könyvelem el. Laboratóriumi körülmények között csodálatos csapat vagyunk, sajnos ez mérkőzésen még nem annyira látszik. Jön az U12 forduló, készülünk.

A mérkőzés felvétele itt. >>

2023. január 8. - Budapesti serdülő B bajnokság

Újpest MT - Zsíros Akadémia Kőbánya 2011 34-63 (5-14, 12-17, 8-18, 9-14)

Acsai 8; Auffenberg 4; Csató 12; Kiss 2; Proksz 8; Rácz 14; Tóth-Cseri 11; Varga 4

Kis késéssel, de sikerült megkezdenünk a budapesti serdülő bajnokságot is. Az első ellenfelünk az újpesti csapat volt, ami szemre jobb szerkezetű volt, mint mi, de az látszott már a bemelegítésnél, hogy srácaink jóval képzettebbek. A mérkőzés viszont nem így kezdődött, hiszen indokolatlanul megilletődött volt a csapat nagy része és elég nehezen szakadtunk el ellenfelünktől. Az elején még csak a hibáikból éltünk, de aztán néhány jó védekezést is bemutattunk, melynek köszönhetően meggyőző előnyt építettünk és talán fizikálisan is felőröltük ellenfelünket. A csapatjátékunk viszont szörnyű volt és ez nagyon meglepett. Hozzáteszem a mai edzésen ugyanez elképesztően jó volt, folyamatosan mozogtak a srácok és nagyon szép támadásokat vezettek. Össze is vesztem velük, hogy vasárnap ennek a negyede is elég lett volna a teljes elégedettségemhez. Ami abszolút pozitívum volt, az Acsai Domonkos játéka. Végre valaki nagy hangsúlyt fektetett a védekezésre és ennek lett is eredménye, pedig semmi extra nem történt. Labdákat szerzett, támadta a gyűrűt, szerzett 8 pontot. Nálam ő volt az MVP. A legnehezebb dolga ismét Csató Daninak volt. Vele az ellenfelek nem nagyon tudnak mit kezdeni, így sokszor ketten-hárman támadják, nem kímélik, csépelik rendesen. A játékvezetők meg nem fújnak sokszor, mert ő a nagyobb. Ennek ellenére nem panaszkodott, nem siránkozott, tette a dolgát és próbált minél eredményesebb lenni. Sok indítást kezdett, illetve a palánk alatt is eredményesebb volt. Én csak a kívülről kezdett 1:1-eket hiányoltam tőle, de remélem ez is jön majd. Anti nagyon hasznos volt és bár előjöttek az állandó problémák (túlzott labdacipelés), de azért a védekezésben is nagyon hasznos volt, illetve szokás szerint eredményes is. Nélküle nem lennénk eredményesek, ahogy Tóth-Cseri Dani nélkül sem, aki az elején sokat kapkodott, ami leginkább a védekezés rovására ment, de aztán rendezte sorait és szép kosarakat dobott, illetve rengeteg labdát szerzett. Auffenberg Marci védekezése is dicséretes volt és kosarakat is szerzett, illetve Gege amikor nem fogta vissza magát, akkor nagyon hasznos volt. Dávid debütálása is jól sikerült, Csongi is sokat tett hozzá a győzelemhez. A többiekkel meccs közben már megbeszéltük, hogy sokkal több önbizalommal kellene játszaniuk, mert sokkal többet tudnak, mint amit általában mutatnak a mérkőzéseken. Misi és Béci nagyon bizonytalan volt, Tomi is elég későn érkezett meg a meccsbe, illetve Remzi is jóval többet tud ennél. Nem értem miért fogják vissza magukat, de dolgozunk rajta. Engem borzasztóan zavarna - még gyerekként is -, hogy amikor az Anti, vagy Dani vezeti fel a labdát, az ellenfél edzője hangosan kiabálja, hogy „csak őt kell védeni” – nem pontos az idézet – és azért csak megmutatnám, hogy ez nem egészen így van. Hamarosan újra lesz lehetőség bizonyítani és a mai edzésen mutatott játék után már várom a hétvégét.

A mérkőzés felvétele itt. >>

2022. december 10. - Felkészülési torna

Kőbányai Darazsak - GYKSE Szekszárd 73-43 (22-12; 20-12; 13-13; 18-8)

Auffenberg 1; Boda 2; Proksz 2; Tóth-Cseri 15; Kovács 4; Rácz 27; Kiss 4; Csató 18

A mérkőzés felvétele itt. >>

Soproni Sportiskola - Kőbányai Darazsak 69-72 (25-21; 16-21; 19-14; 9-16)

Auffenberg 4; Tállai 2; Proksz 4; Boda 10; Tóth-Cseri 19; Rácz 23; Csató 10

A mérkőzés felvétele itt. >>

Két nagyon szimpatikus ellenfelet láthattunk vendégül a Darázsfészek Kosárlabda Csarnokban. A mérkőzések nagyon jól szolgálták a fejlődést és extra módon rávilágított a hiányosságainkra is. A szekszárdiak ellen nagyon jól kezdtünk és ellenfelünk utána már csak rohanni tudott az eredmény után. Végül nagy lett a különbség, de ennyivel nem voltunk jobbak. A soproniak ellen nagyon megküzdöttünk a győzelemért. Ellenfelünknél két jó egyéni teljesítmény volt, mely abból adódik, hogy továbbra is mérhetetlenül gyenge az egyéni és csapatvédekezésünk, de már a lepattanókat sem tudtuk leszedni. Ez komoly problémát okoz, mert nem lehet mindig azt mondani, hogy majd 1 ponttal többet dobunk. Az eladott labdákról nem is beszélve: sokszor hiába szedtük le a lepattanót, egyből ziccert dobattunk az ellenféllel, de még 2 másodperccel a vége előtt is sikerült a soproniak kezébe, ziccerhelyzetbe adni a labdát. A két meccsen a csapat legjobbja Anti volt. Amellett, hogy sok pontot szerzett, nagyon stabil volt, nem volt hullámzó a teljesítménye és ha éppen nem sikerült egy-két dolog, tudott változtatni rajta. Tóth-Cseri Dani a soproni meccsen nyújtott kiemelkedőt és az ő jó büntetőzésén is sok múlott. Sajnos Csató Dani mire éppen rátalált arra az útra, hogy eredményes volt és megvoltak a lepattanói is, egy-két butaságnak köszönhetően kipontozódott, így a végjátékot nélküle kellett lehozni. Ehhez kellett Zari legjobbkor érkező kosara is, illetve a már említett büntetőzés. Miska a Sopron ellen alkotott maradandót, illetve Csongor és Gellért is dicsérhető. Marci nagyon hajtott, de sokszor kapkodás lett a vége. Sok labdát szerzett, de sokat el is szórt. Borisz még nem nagyon találta a helyét a pályán, de egy két birkózásnak köszönhetően labdát tudtunk szerezni. Tominak mindig csak egy kicsi hiányzott ahhoz, hogy eredményes legyen, de figyelem hiányában sok labdát elszórt. Remzi az esetek többségében bátortalanul játszott, de amikor sikerült felbátorodni, jók voltak a megmozdulásai. Domonkos meglepő módon védekezésben remekelt, aminek nagyon örültem. Összességében apróságokban van előrelépés, de a legnagyobb problémáink továbbra sem javulnak, így változtatnunk kell edzésen is. Gratulálok a két győzelemhez!

2022. december 4. - U12 bajnokság

Kőbányai Darazsak - Csata Csillagok 70-53 (15-10, 24-20, 19-11, 12-12)

Rácz 18; Csató 12; Tóth-Cseri 9, Varga 6; Acsai 6; Proksz 5, Kiss 5; Auffenberg 4; Boda 2, Tenke 2, Kovács 1.

A mérkőzés felvétele itt. >>

Bp. Honvéd Akadémia - Kőbányai Darazsak 50-57 (12-11, 17-12, 7-13, 14-21)

Csató 16; Rácz 11, Boda 8; Tóth-Cseri 8; Varga 7; Kovács 2, Acsai 2; Auffenberg 2; Tenke 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

Ahogy már említettem, nagyon jó mezőny gyűlt össze idén az U12 bajnokságban. Öt csapat között szabad szemmel alig látható a különbség, emiatt minden meccsen nagy izgalmak várhatók. Már az „A” csoport küzdelmein is látszott, hogy mennyire szoros a mezőny, amit a mi csoportunk is igazolt. A csatás lányok ellen mindig nehéz játszani, hiszen hasonlóan jól felkészültek, mint a mieink, nem véletlen, hogy több éven keresztül a fiúkat is megelőzték a bajnokságban. Óvatosan közelítettünk hozzájuk, mert történelmileg a mi U11-U12-es korosztályos csapatainknak mindig meggyűlik a baja a leány csapatokkal, emiatt nem is szeretünk velük játszani. Sokat udvariaskodunk, kíméljük őket, pedig nem ezért jönnek ők sem. A mostani meccs is így indult, de szerencsére szép fokozatosan távolodtunk ellenfelünktől és egy elég sima mérkőzésen nyertünk. Számunkra a második meccs volt a tétmeccs, mert végre a Honvéd is egy jobb csapattal érkezett és nagyon szerettünk volna visszakerülni az „A” jelű csoportba. Az első félidőben rengeteg hibával és helyenként zabszemmel a hátsónkban játszottunk. Leginkább az volt nagy edzői feladat, hogy folyamatosan levetkőzzük ezt a bátortalanságot, illetve elképesztő, hogy mennyire balfékek voltunk a pályán. Olyan hibákat vétettünk, amelyeket ezen a szinten már nem illik. A második félidőre végre Anti és Béci is megértette az egyéni felelősség fontosságát és helyenként még védekeztünk is, illetve a negyedik negyedben Tóth-Cseri Dani állhatatosan küzdött és szerzett pontokat. Csató Daninak is be tudtuk végre játszani úgy a labdát, hogy az ellenfél nem érte el, így az ő 12 pontja ebben a negyedben nagyon kellett. Mégis számomra a meccs embere, az X-faktor a betegségből épphogy visszatérő Miska volt, aki többször is jókor volt jó helyen és mindezt a legjobb pillanatokban tette, illetve kiemelném még Proksz Gellértet, aki ugyan pontot nem dobott, de a végjátékban nagyon kellett az ő védekezése a győzelemhez. Gratulálok a Srácoknak!

2022. november 12. - U12 bajnokság

Kőbányai Darazsak - Óbudai Kaszások 53-57 (14-8, 11-21, 15-15, 13-13)

Csató 13; Tóth-Cseri 12; Varga 6; Rácz 6; Kovács 5; Auffenberg 4; Kiss 3; Boda 2; Proksz 2

A mérkőzés felvétele itt. >>

Vasas Akadémia - Kőbányai Darazsak 80-58 (13-17, 26-22, 23-5, 18-14)

Tóth-Cseri 19; Csató 8; Boda 7; Rácz 6; Varga 5; Laskai 3; Acasi 3; Auffenberg 3; Kiss 2; Kovács 1; Proksz 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

A két eredmény bosszant a legkevésbé. Ha megnézem a bajnokságban részt vevő csapatokat és a mostani eredményeket a csoportokban, akkor egy képzeletbeli ranglistán nagyjából a 4-5. csapat vagyunk ebben a régióban. Innen lenne jó szép lassan előrébb lépni az év végéig. Ez nem lesz egyszerű, mert sajnos a csapatunk attitűdje egyelőre nem alkalmas arra, hogy egy versenyben jó eredményt érjen el. Persze nem volt felhőtlen a felkészülés, hiszen legjobbjaink közül többen is kihagyásra kényszerültek, de alapvetően az edzéslátogatással nem volt gond, azonban az edzéseken azoknál a gyakorlatoknál, ahol versenyezni kell, még mindig a könnyebb utat választjuk. Egyszerűen a gyerekek gondolkodásmódját kell szépen lassan átformálni, ezen dolgozunk. Jó csapat ez, hiszen nem véletlenül vertük meg az első fordulóban - meglepetésre - a Vasas Akadémiát. A Kaszások ellen sem lett volna gond, még jelenlegi állapotunkban sem, de egyszerűen az ellenfél minden párharcot megnyert, ami az akaraterőn múlik. Belőlünk ez még mindig hiányzik, nem teszünk meg mindent ezekben a párharcokban. Ehhez jött a rengeteg eladott labda. Edzésen ezerszer elhangzik egy héten, hogy a védőtől távolabbi kézre passzoljunk és az átvevő távolodjon a védőtől. Meg lehet nézni a felvételt, hogy milyen átadásokat adtunk egymásnak, érdemes. Már-már kínos volt az egész. Hiányzott a magabiztosság, az eltökéltség és a szív. Ezen kell dolgoznunk és bár nem ott tartunk, ahol kellene, de remélem hamarosan megtaláljuk a módját az előrelépésnek és fontosabb lesz a tanulás, mint bármi más. Technikailag és taktikailag rengeteget fejlődtünk és ehhez kell felzárkóztatni azokat a képességeket, amelyek segítségével néhány év múlva ez a csapat a legjobbak közé tartozhat majd.

2022. október 23. - Basketboyz Superchallenge

Kőbányai Darazsak - Inter Bratislava 36-46 (7-11; 12-11; 7-16; 10-8)

Proksz 3; Boda 2; Varga 2, Tóth-Cseri 7; Rácz 14; Acsai 3; Csató 5

A mérkőzés felvétele itt. >>

Biosaurus Komarno - Kőbányai Darazsak 103-37 (26-2; 27-16; 25-11; 25-8)

Proksz 2; Boda 13; Varga 5, Rácz 5; Acsai 2; Kiss 2, Csató 8

A mérkőzés felvétele itt. >>

Vártam, hogy pályára léphessünk két külföldi csapat ellen, hogy a srácok közelről is megtapasztalják, hogy más kosárlabda kultúrában hogyan állnak hozzá a játékhoz, megütjük-e a szintet. Sajnos még nem. A baj az, hogy végig olyan érzésem volt, mintha mondjuk az U20-as Budapesti Honvéd játszott volna a budapesti férfi bajnokságban szereplő Hobbi SK csapata ellen, nem megsértve az utóbbit. Élsportolók a szabadidősportolók ellen. Az egyik kúszik, mászik, küzd, hajt és nyerni akar, a másiknak meg az a gondja, hogy túlélje, mert holnap menni kell munkába. Ha a labdaleütések száma beleszámítana az eredménybe, simán nyerjük az első meccset. A labda nélküli mozgás nulla és egyszerűen nem értem, hogy ennyi értelmes gyerek, hogy tud ilyen bután játszani, mint ahogy ma játszott. A legapróbb összefüggéseket sem láttuk sem védekezésben, sem támadásban. A támadásunk kaotikus, a védekezésünk puha, pedig edzésen elég komoly gyakorlatokat végzünk mindkét oldalt megtámogatva. A legfontosabb az lenne, hogy önállóan, gondolkodva oldjuk meg a helyzeteket támadásban és védekezésben, beletéve azt a fizikai munkát, amit edzésen elvégzünk. Ehelyett egymást zavarjuk és össze-vissza rohangálunk. A magam részéről csapdában vagyok, mert egyrészt abban vagyunk nagy hátrányban, ami nem tanítható, másrészt nem láttam vissza a mérkőzésen azt, amit edzésen tanulunk. Annak ellenére, hogy a második meccs jóval nagyobb különbségű volt - nem mentség, hogy az ellenfél legjobbjai egy évvel idősebbek voltak -, mégis inkább ott láthattunk olyan jeleneteket, amelyek hasonlítanak arra, amit mostanában kellene tudnunk. Csak sajnos ezt nem akkor nyújtottuk, amikor szükség volt rá, hanem amikor már mindegy volt. Tragédia nem történt, próbálkozunk tovább. Antinak gratulálok a csapat legjobbja díjhoz!

2022. október 8. - U12 bajnokság

Kőbányai Darazsak - Vasas Akadémia 55-54 (13-17, 16-12, 13-18, 13-7)

Csató 14; Tóth-Cseri 13; Varga 8; Rácz 7; Boda 6; Proksz 2; Auffenberg 2; Laskai 1; Kovács 1; Tenke 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

Bp. Honvéd Akadémia - Kőbányai Darazsak 40-60 (9-20, 9-16, 15-8, 7-16)

Tóth-Cseri 24; Csató 13; Acsai 4; Rácz 4; Proksz 4; Boda 4; Auffenberg 3; Laskai 2; Tenke 1; Varga 1

A mérkőzés felvétele itt. >>

Egy nehéz és egy szenvedős meccs után gratulálok a csapatnak a két győzelemhez. A magam részéről nem az eredménynek, hanem a tapasztalatnak örülök. Futni kell, védekezni kell, figyelni kell, edzeni kell. Csak így tudjuk felvenni a versenyt a legjobbakkal. Ha edzésen nem figyelünk oda akár a legegyszerűbb gyakorlatokra, nem figyelünk arra, amit a jól képzett és tapasztalt edzőnk :) mond, akkor az meccsen sem fog működni. A Vasas ellen nem érdemeltünk győzelmet, de szerencsénk volt és a legjobb pillanatban védekeztünk egy kicsit és voltunk határozottak és kemények. A Vasast megverni mindig nagy öröm és nagy fegyvertény, hiszen kiváló képzést kapnak játékosaik, így jogos volt az önfeledt boldogság a meccs végén. Mi lenne, ha még védekeznénk is? A második meccsen látszott, hogy ha majd a Honvéd a teljes csapatával lesz és dupláznunk kell, az nem lesz ilyen egyszerű. Ennek ellenére egy pillanatig sem volt veszélyben a győzelmünk, de a fáradtság nagyon látszott a srácokon. Remélem ezt a két győzelmet értékén tudjuk majd kezelni és a javunkra válik a továbbiakban.

2022. szeptember 17. - Basketboyz Superchallenge

Zsíros Akadémia Kőbánya - Biosaurus Basketball Academy Komárno 83-48 (12-14; 30-13; 21-15; 20-6)

Tóth-Cseri 18, Boda 10; Kiss 2, Acsai 2, Auffenberg 2, Csató 22, Acsai 4, Rácz 10; Laskai 5; Kovács 4; Tállai 2; Proksz 2

Zsíros Akadémia Kőbánya - Óbudai Kaszások 97-48 (27-17; 19-5; 21-16; 30-10)

Tenke 6; Boda 9; Tóth-Cseri 29; Kovács 2; Rácz 16; Acsai 4; Kiss 6; Csató 25.

Ha csak az eredményt nézi az ember, azt mondja ez dicséretes, kiváló teljesítmény. 180 pontot dobtunk két meccs alatt, ami elképesztő és 100 alatt kaptunk. De ha kicsit más szemüveggel nézzük a meccseket, rengeteg rontott dobást, eladott labdát és a nullához közeli védekezést produkáltunk. Hangsúlyozom: a srácok nagyon ügyesek, két fölényes győzelemmel nyerték meg a tornát. Itt a beszámolónak elvileg vége is: tapsolunk és örülünk. Tóth-Cseri Dani és Csató Dani messze a mezőny fölé nőtt, de Anti is magasan a legjobbak közé tartozott. Hárman együtt 120 pontot dobtak két meccs alatt. Ennek ellenére zavar a sok fegyelmezetlenség mind a pályán kívül és belül, a sok figyelmetlenség, a bemelegítés pontatlansága és a védekezés teljes hiánya. Ezen muszáj lesz dolgoznunk. Ennek a csapatnak nagyon magasra tettem a lécet, amit át kell ugraniuk az év végéig, mert szuper srácokból áll, de sokszor önmagunkat hátráltatjuk. Gratulálok a tornagyőzelemhez és a különdíjakhoz, hétfőtől dolgozunk tovább. :)

2022. szeptember 3. - Felkészülési torna

Zsíros Akadémia Kőbánya - Dávid Kornél KA 81-42 (17-17; 27-6; 18-11; 19-8)

Boda 8; Varga 6; Tóth-Cseri 17; Laskai 4; Kovács 4; Rácz 20; Acsai 2; Kiss 5; Csató 15

A mérkőzés felvétele itt. >>

Bp. Honvéd Akadémia - Zsíros Akadémia Kőbánya 36-74 (2-25; 14-14; 12-8; 8-27)

Proksz 3; Boda 11; Varga 4; Tóth-Cseri 17; Kovács 4; Rácz 12; Acsai 3; Csató 22

A mérkőzés felvétele itt. >>

Személy szerint már nagyon vártam, hogy megmérettessünk más csapatokkal szemben, mert szerettem volna felmérni hogy állunk. A Dávid Kornél Kosárlabda Akadémia U12-es csapatai rendszeres vendégeink, mindig szívesen látjuk őket, ahogy partneregyesületünket, a Bp. Honvéd Akadémiát is. Köszönjük, hogy eljöttek.

A felkészülésünk viszonylag jól sikerült, bár nagyon hátráltatta a munkát, hogy a csapat fele betegség és egyéb okok miatt hol volt, hol nem és csak kevesen kosarazták végig az augusztust. Nem is vártam, hogy az első meccseken "kosárlabdázni" fogunk. Azt kértem, hogy fussunk, ahogy bírunk, próbáljuk meg az indításainkat megfelelően végrehajtani, lehetőleg sok passzal és labda nélküli mozgással játsszunk és az első másodperctől az utolsóig hajtsunk. Az első mérkőzés nehezen indult, de kitettünk magunkért, nagy iramot diktáltunk és ennek meg is lett az eredménye. A mérkőzés folyamán megfelelő volt az egymás közötti kooperáció, nagyon sokat láthattunk abból, amit edzéseken gyakorlunk, ám védekezni csak Remzi védekezett és a lepattanókat átengedtük ellenfelünknek a védő térfelünkön. A második meccs előtt látszott, hogy a Honvéd a legjobbjait nem hozta el és a meccs ennek megfelelően indult. Az első ötös elképesztő iramot diktált és nagyon komoly előnyt épített fel, de sajnos a második ötösünk nem nagyon nőtt fel a feladathoz. Rengeteg "egyénieskedés", nagyon rossz helyezkedés és önmagunkhoz méltatlan játék jellemzett ekkor minket és a tetejében még nem is védekeztünk. A harmadik negyedben első ötösünk mintha elfelejtette volna hogyan kell játszani és megismételte a második negyed játékát, így a középső két negyedet elveszítettük 4 ponttal. A negyedik negyed sem úgy indult, ahogy szerettük volna, azután elkezdtünk kicsit védekezni és passzolni és hirtelen még jobban el tudtunk lépni. A vége itt is közel negyven pont.

Ügyesek voltak a srácok, szépen hajtottak és szerintem sok örömet szereztek játékukkal a kilátogató nagyszámú közönségnek. Én szokás szerint nem vagyok elégedett, de annak örülök, hogy ami miatt edzésen veszekszem a srácokkal azt most a meccseken a saját bőrükön tapasztalták és remélem tanulnak belőle. Gratulálok a két győzelemhez, haladunk tovább.