A Kőbányai Kenguru Kupát évről-évre NEA-pályázati támogatással azzal a reménységgel indítjuk el, hogy a kőbányai és a környező kerületek iskoláiban tanulók részére a kosárlabda sportágban lehetőséget biztosítsunk a 8-10 éveseknek is ahhoz, hogy magasabb szinten, rendszeres edzésekkel és mérkőzésekkel sajátíthassák el a sportág alapjait. Nem titkolt cél az is, hogy ezek a gyerekek később bekapcsolódhassanak a Zsíros Tibor Kosárlabda Akadémia munkájába, ahol magasabb szintű oktatást biztosítunk a 10-18 éves korú lányok és fiúk részére.

Az akadémián három szakedző és nyolc edző dolgozik a gyerekekkel, nevelőmunkájuk kiterjed a kosárlabdasport oktatásával párhuzamosan az egészséges életszemlélet megalapozására, valamint a kitartásra nevelés mellett követelmény az iskolai tanulmányokban a jó eredmények elérése! A kerületi kapcsolataink lehetővé teszik, hogy a tovább tanulásban és az elhelyezkedésben is segíteni tudjuk fiataljainkat.

Már évek óta stabilan 15 csapat részvételével rendezzük meg a Kőbányai Kenguru Kupát a Zsíros Tibor Kosárlabda Csarnokban és reményeink szerint ez a tendencia a jövőben sem fog megszakadni, sőt, a lehetőségekhez képest még bővíteni is tudjuk a versengést.

Köszönjük a Nemzeti Együttműködési Alap és a Kosárvarázs Alapítvány támogatását, melyek nélkül ez a versenysorozat nem működhetne ilyen magas színvonalon.