JUBILEUM

 

Írta: szerk.

Az elmúlt félév eseménydús volt, rengeteg mérkőzés, EYBL forduló, újabb csarnok építésének lehetősége. Hajdu Péter elnököt kértük egy rövid visszatekintésre és a jövő évi tervek ismertetésére.

Csapataink minden korosztályban valóban sok mérkőzést játszottak. Kezdtük a különböző felkészülési tornákkal, jöttek az országos versenyek selejtezői és helyt kellett állni a különböző korosztályos Budapest-válogatottakban is.

Már két csapattal szerepelünk az Európai Ifjúsági Bajnokságban, úgyhogy lányaink és fiaink nem unatkoznak. De teher alatt nő a pálma, úgy gondolom, hogy minél több mérkőzést játszanak a gyerekek, annál nagyobb meccsrutint szereznek és a tétmérkőzéseken ezt tudják kamatoztatni.

Ismét volt egy hazai rendezésű nemzetközi kupaforduló.

Igen, november elején láttunk vendégül a Szolnoki Sportcentrum csapata mellett két-két német és szlovák együttest – az Alba Berlin és Bayern München, illetve a B4SA Inter Bratislava és az SBK Junior Levice –, valamint a lengyel Gortat BS Cracovia, a cseh USK Praha és a szerb KK Mladoszt Zemun alakulatait. Fiaink jól szerepeltek, a szolnokiakon kívül legyűrték a lengyel és a cseh csapatot, a szlovák Inter Bratislava azonban kemény diónak bizonyult. Így három győzelemmel és egy vereséggel zártuk a tornát. Januárban Szolnokon folytatódik a sorozat, ott a két német, a szerb és a másik szlovák csapat lesz az ellenfél.

Újabb csarnoképítési projekt van a láthatáron.

Az önkormányzattal együttműködve a Harmat utcai iskola területén épül fel Kőbányán a második kosárlabda-csarnok - a Darázsfészek -, amely TAO forrásból valósul meg. Ennek önrészét a Képviselő-testület döntése alapján az önkormányzat biztosítja. A tervek készen vannak, az építési engedély rendelkezésre áll, a forrásokra a szerződéseket nemrég megkötöttük. A tervek szerint január végén, február elején indulhat az előkészítő munka, közben kiírjuk a közbeszerzést és ha minden a tervek szerint alakul, akkor tavasszal indulhat a beruházás. Legkésőbb 2018 nyarának végén szeretnénk átadni a sportolóknak és az iskola tanulóinak.

Milyen az iskolával való együttműködés?

Varga Ildikó igazgatóval kiváló a kapcsolat. Abban állapodtunk meg, hogy a kosárlabda meghatározó lesz az iskola életében. Szeretnénk, ha a Köznevelési Törvény lehetőségeit kihasználva már az 1-4 osztályokban a testnevelés órák alatt oktatnák a sportágat, így a felső tagozatba lépő gyerekeknek már lesz egy labdás előképzettsége. Kosaras testnevelőnk is lesz, Dohár Zoltán - aki egyébként edzőként is kicsikkel foglalkozik - már az iskolában dolgozik és reményeink szerint meg fogja szeretteni a sportágat a harmatos gyerekekkel. Egyébként már voltak olyan szülők, akik segítettek a TAO-források megszerzésénél. Úgy látszik, hogy a Harmat Általános Iskolához egy jó szülői közösség is tartozik.

Jövőre húsz éves az egyesület. Megünneplik?

Természetesen, ez kihagyhatatlan. Szeretnénk meginvitálni mindazokat, akik bábáskodtak az alapításkor, próbálunk fotókat, visszaemlékezéseket összegyűjteni, valamint olyan kosárlabda eseményt rendezni, amelyen minden csapatunk szerepelhet majd. Úgy gondolom, hogy ezalatt a húsz év alatt értéket teremtettünk, sok gyereket megtanítottunk erre a csodálatos játékra. Adtunk NB I-es szinten sportoló játékosokat, élvonalbeli játékvezetőket, de a leglényegesebb, hogy odafigyeltünk gyermekeink tanulmányaira is és egészséges, a sportot szerető embereket neveltünk az országnak.